Jepp, det var en sterk advarsel for jammen er jeg fornøyd med gullet. Mulig en medvirkende årsak er at hun er en stor utfordring for meg  ??? ;-)

For dere som husker godt  husker kanskje at jeg noen ganger sa at det var litt kjedelig å trene rundering m Betty fordi hun var så stabil ? Gosh hvor deilig det var …… Med dette trollet her aner jeg aldri hva som kan skje  :-)  Alt ifra maaaaange stopper hvor jeg tror hun søker kontakt / samarbeidet / tilbakemeldinger fra meg til at hun blir borte , eller at hun tusler rundt helt på egen kanal ute i runderings-skogen og virker totalt uintr. Ja ja, vi finner vel ut av ting om noen år :-)  Hun er ung, ble 2,5 år i nov og jeg tror hun trenger tid for å modnes.

Siste halvdel av 2012 har vi ikke trenet noe jakt-greier, jeg ble veldig motivert etter lagmesterskapet på Torpo i sommer men etter hva som skjedde på runderingen valgte jeg å legge bort  jakttreningen for en stund.

Spor har vi gjort litt, selv klarte jeg ikke å stole helt på Cora når det gjaldt spor. Hun tusler jo bare ivei, snuset på litt blomster og tusler videre….Tror hun likte veldig godt å trene spor på høsten, da blåbær var moden….. Noen som forstår hvorfor jeg ble usikker ? Jeg var jo vant med heftige Betty som det for meg var ubehagelig å gå spor med. Nu vel, flere dyktige hundefolk var med meg på noen spor og sakte men sikkert begynte jeg å stole på henne. Fikk meldt oss på et par stevner og jammen kom vi ikke i mål – jeg tror vi fikk med alle pinnene hver gang oxo og endte med seier og opprykk. Og flere spor skal det bli, siden jeg oppdaget at det er lov m GPS på stevner igjen ! jeg har jo null stedsans og panikk for å gå meg bort ;-)

Lydighet har vi ikke gjort noe av på lenge, rakk aldri å debutere i kl II, men det kan jo være et mål i 2013 ?

Syns jeg var flink som klarte å holde meg til bruks-appell og om jeg skal skryte selv syns jeg mye der begynte å bli bra selv om vi helt tydelig merket at vi ikke hadde generalisert det til gjørmete underlag siste stevne i Halden  :-/ Ble en del 0’er der men pytt, jeg husker jeg faktisk var fornøyd likevel. Ja ja  – så leita jeg vel lenge og godt for å finne det positive *fnis* men hun er jo søt da ?

Runderinga på stevner : Varierer veldig men likevel ser jeg en stor likhet med det som skjer på treninger. Veldig spent på fremtiden – gleder meg ! :-)

 

Så når jeg ser tilbake på 2012 må jeg bare være fornøyd ; 5 opprykk i bruks så nå er gullet i både A Rundering og Spor. Oppdaget at vi faktisk var på kvalik-lista til NM 2013 tilogmed – men for all del de poengsummene vi har til nå holder IKKE.

 

Ellers er jeg fortsatt helt betatt av Cora, hun er et hærlig vesen og utrolig morsom å både trene/ bo sammen med. Har nå lekt oss litt med nye LP-øvelser og da får jeg trimmet lattermuskler i hvertfall. Hun er nok noe tunglært i innlæringsfasen….men når det sitter så sitter det……..Og hups, hun har lært å rygge bakover og tester for tiden ut om det inngår i de fleste andre øvelsene oxo……. Gruer meg til den dagen vi kommer på stevne og jeg sier ‘fot’ og begynner å gå fremover mens hun raser bakover…..

Nyttårsaften i morgen – og nei Cora trenger ikke berolige midler ! Men hun kommer til å sitte klistra til vinduet og se på alle de fiiiiine rakettene vil jeg tippe. De rakettene som vi har opplevd til nå ute på turer har hun smack gått inn i sitt og der sitter hun og følger med ;-)

Vel; jeg gleder meg til 2013 ,- og håper du gjør det samme !

Riktig godt nyttår ønskes dere alle !

2 Responses to “skryt skryt skryt og litt mere skryt på slutten ;-)”

  • Mormor:

    Du verden, nå trodde jeg ikke mine egne øyne. Er jo bare et halvt år siden forrige innlegg jo. Lykke til med nye bragder i 2013 i alle fall :-)