NM i Lydighet 2007 er over, og det gikk over all forventning for vår del ! Der er det kvalik på lørdag og de 15 beste gikk til finale søndag. Betty og jeg havnet på 15 plass av 68 påmeldte deltagere i kvalifiseringen, og i 0213.jpgselve NM-finale søndag endte vi på 7 plass !!!          

  Fullstendig resultatliste ligger på http://www.lpnorge.com/ 

Gratulerer til alle sammen !

Av poengene ser vi jo alle at det er en klasseforskjell opp til de beste, men dog det gjelder å putte fingeren litt i bakken og finne ut hvor man står, hva man ønsker og for min del : hvor mye jobb ønsker jeg å legge i hundetreningen ? Kort fortalt : jeg er kjempefornøyd etter helga og innser helt klart at det er mye å jobbe med / mot men tiden strekker ikke til og er forøyd med det vi oppnår :-)

Lørdag forgikk stevne på et underlag som var det værste jeg noen gang har gått på, lurte en stund på om det var skjulte kamera rundt og at det skulle dokumenteres at hundefolk var gale :-) Jeg hadde gjørme fra skosåler til hår.Men, såpe og vann når vi kom hjem hjalp gitt

Over til stevne lørdag, starten gikk bra tror vi fikk 8,5 på fri v fot. I neste ring var det manekeng, innkalling og rute. Der var det VÅTT og jeg begynte å le og muligens det hjalp faktisk. Betty var kvikk og med hun.. Karakterer 8. 8,5 og 9. Men i siste ring misset vi desverre, første øvelse her var var apportdirigegering og Betty måtte stoppes og dirigeres videre da hun skulle til å ta midtre app.bukk. Det ble noe ‘usikkerhet’ her som vi dro med oss i resten av øvelsene men  pytt  – Betty jobbet seg igjenom ! Fornøyd og stolt av Drømmedama jeg :-). Sluttsum 257 p er vel ikke veeeeldig bra men det holdt til finaleplass !

I år var det også 2 til fra klubben som startet i kvaliken, men desverre holdt det ikke til finaleplass, Anne på 17 plass og Andreas på 45, med noen nuller med seg desverre. Neste år ?

 

betty4.jpgDette bildet er fra fri v fot i selve NM-finalen, der jeg var start nr 1.Faktisk ikke nervøs da vi kom igang -vi kunne jo ikke bli dårligere enn nr 15 :-) Fikk gjeldende karakter 8,67. Litt spesielt å gå lydighet i ‘den store ringen’ men gøy også. Har vært i NM-finale 2 ganger nå, ( nr 9 i 2005) og det gir mersmak….. Jeg kommer nok til å prøve å komme med neste år også……

betty7.jpgDet virket som Betty likte seg på stevne, og inne i ringen selv om hun tok seg en hvil mellom øktene inne i teltet til Andreas

 

Vel hjemme og ny uke – på LP-trening mandag med fokus på brukslydigheten. Vi skal jo starte et NM til 0m 3 uker, og der begynner nervene å komme …. Onsdag var vi ute i bra regnvær for å rundere, det går greit men ….en figurant klarte hun ikke å påvise ! Bingo – det er så gøy når ting begynner å gå galt rett før stevner ….  Men – sier som en god instruktør sa en gang, det er jo ikke noe problem før problemet gjentar seg :-)

Uansett koset vi oss med kake som Kari hadde bakt og hadde en fin dag, i regnet !Tusen takk Kari – kaken var kjempegod, restene er alt spist opp.

Og førstkommende søndag er det LP-stevne i klubben, der skal vi også starte men det får gå som det går, vi har jo bevist vi kan ? hark hark – litt selvgod nå ? ;-) Hi hi, men nå er det på tide å gjøre mer ‘matnyttig’, hverdagen er kommet og er redd jeg lander med et brak hvis jeg ikke gjør det jeg bør gjøre – livet består desverre av andre oppgaver enn bare hund ;-)

 

 

 

One Response to “NM i Lydighet 2007 er over”