Archive for desember, 2012

Jepp, det var en sterk advarsel for jammen er jeg fornøyd med gullet. Mulig en medvirkende årsak er at hun er en stor utfordring for meg  ??? ;-)

For dere som husker godt  husker kanskje at jeg noen ganger sa at det var litt kjedelig å trene rundering m Betty fordi hun var så stabil ? Gosh hvor deilig det var …… Med dette trollet her aner jeg aldri hva som kan skje  :-)  Alt ifra maaaaange stopper hvor jeg tror hun søker kontakt / samarbeidet / tilbakemeldinger fra meg til at hun blir borte , eller at hun tusler rundt helt på egen kanal ute i runderings-skogen og virker totalt uintr. Ja ja, vi finner vel ut av ting om noen år :-)  Hun er ung, ble 2,5 år i nov og jeg tror hun trenger tid for å modnes.

Siste halvdel av 2012 har vi ikke trenet noe jakt-greier, jeg ble veldig motivert etter lagmesterskapet på Torpo i sommer men etter hva som skjedde på runderingen valgte jeg å legge bort  jakttreningen for en stund.

Spor har vi gjort litt, selv klarte jeg ikke å stole helt på Cora når det gjaldt spor. Hun tusler jo bare ivei, snuset på litt blomster og tusler videre….Tror hun likte veldig godt å trene spor på høsten, da blåbær var moden….. Noen som forstår hvorfor jeg ble usikker ? Jeg var jo vant med heftige Betty som det for meg var ubehagelig å gå spor med. Nu vel, flere dyktige hundefolk var med meg på noen spor og sakte men sikkert begynte jeg å stole på henne. Fikk meldt oss på et par stevner og jammen kom vi ikke i mål – jeg tror vi fikk med alle pinnene hver gang oxo og endte med seier og opprykk. Og flere spor skal det bli, siden jeg oppdaget at det er lov m GPS på stevner igjen ! jeg har jo null stedsans og panikk for å gå meg bort ;-)

Lydighet har vi ikke gjort noe av på lenge, rakk aldri å debutere i kl II, men det kan jo være et mål i 2013 ?

Syns jeg var flink som klarte å holde meg til bruks-appell og om jeg skal skryte selv syns jeg mye der begynte å bli bra selv om vi helt tydelig merket at vi ikke hadde generalisert det til gjørmete underlag siste stevne i Halden  :-/ Ble en del 0’er der men pytt, jeg husker jeg faktisk var fornøyd likevel. Ja ja  – så leita jeg vel lenge og godt for å finne det positive *fnis* men hun er jo søt da ?

Runderinga på stevner : Varierer veldig men likevel ser jeg en stor likhet med det som skjer på treninger. Veldig spent på fremtiden – gleder meg ! :-)

 

Så når jeg ser tilbake på 2012 må jeg bare være fornøyd ; 5 opprykk i bruks så nå er gullet i både A Rundering og Spor. Oppdaget at vi faktisk var på kvalik-lista til NM 2013 tilogmed – men for all del de poengsummene vi har til nå holder IKKE.

 

Ellers er jeg fortsatt helt betatt av Cora, hun er et hærlig vesen og utrolig morsom å både trene/ bo sammen med. Har nå lekt oss litt med nye LP-øvelser og da får jeg trimmet lattermuskler i hvertfall. Hun er nok noe tunglært i innlæringsfasen….men når det sitter så sitter det……..Og hups, hun har lært å rygge bakover og tester for tiden ut om det inngår i de fleste andre øvelsene oxo……. Gruer meg til den dagen vi kommer på stevne og jeg sier ‘fot’ og begynner å gå fremover mens hun raser bakover…..

Nyttårsaften i morgen – og nei Cora trenger ikke berolige midler ! Men hun kommer til å sitte klistra til vinduet og se på alle de fiiiiine rakettene vil jeg tippe. De rakettene som vi har opplevd til nå ute på turer har hun smack gått inn i sitt og der sitter hun og følger med ;-)

Vel; jeg gleder meg til 2013 ,- og håper du gjør det samme !

Riktig godt nyttår ønskes dere alle !