Archive for mai, 2012

Og jammen er jeg stolt av henne……selv om jeg har ‘klaget’ mye på at hun er ‘treg’ og rimelig sent moden. Meeeen – det kommer seg da, siden jan / feb har det skjedd mye. Ok så var hun syk før jul og kom seg gradvis – og treningen med Cora lille har vært gøy ;-)

LP ; har vært ‘lagt på hylla’ lenge, men blåste litt støv forrige uke og endte med å melde på KL II, men hups – så kom løpetid på bursdagen hennes den 23.5 så da var det bare å melde av igjen :-)

Rundering ; Startet 4 ganger, 2 opprykk , 2 adreplasser og  2 førsteplasser. Ene gangen i B manglet vi 1,5 på lydigheten, andre gangen lå vi godt over der men manglet poeng i skogen ;-) Ja ja, mye som skal klaffe og ingen ting som haster, Cora er langt ifra klar for A enda heller !

Spor ; startet kl C, seier og opprykk til B. Kjempegøy med spor ( og litt skummelt å kun stole på dyret…) Dette har jeg lyst til å trene mer, men så var det det med tiden og energien da….

Jakt : Går på kurs nå, Cora er ikke ‘dårlig’ på dette heller meeeeen jeg heller nok mere til spor / rundering. Har opprykk til kl AK så får vi se hva tiden viser….

ja ja – livet er deeeilig med en golden :-)

God pinse, vi skal nok få til en treningsøkt eller tre ;-)

Vi startet mai men noen flotte dager på Elverum sammen med mange ‘vanlige’ treningsgruppe. Utrolig lærerikt -OG hyggelig !

Terje hadde mange tips å komme med til oss alle, noen opplagte men lett å overse ;-/ Nå ja, masse ny inputs og etter en dag hjemme var de fleste av oss samlet til ny innsats i ‘runderings-skogen :-)

Søndag stilte jeg og Cora opp som prøvekluter for nye dommere på jaktprøve i Soknas dype skoger. Det ble vel ingen braksuksess for å si det slik – meeeeen sum a sumarum ble det en super treningsdag !  Jeg ble overtalt til å stille i en klasse hvor det ble brukt vilt og der er ikke Cora klar enda ;-) Startet med å sende henne ut på ei myr hvor det liksom var blitt skutt en and. Cora løp supert ut…..men….hvor var dummien ????

På neste førsøk gikk det supert- nå hadde hun jo sett hvordan ‘de store’ gjorde det :-) ja ja – så var det vel noe lavt tempo hjem – men med fugl ;-) Fikk trenet litt på vann og land etterpå, og tempo ble bedre og bedre ;-)

Mandag burde vi vel tatt en hvildag begge to, men det hadde jeg ikke tid til …..vi skulle jo starte C Spor onsdag :-(  Og om dere ikke har fått med dere at vi har trenet spor så stemmer nok det ganske bra….. Har jo hatt noen få spor de siste ukene, og lørdag fikk hun prøve seg på oppsøk for første gang :-/   Det tredje av 3 oppsøk var veldig bra («,)

Onsdag, på spor-prøva ;

Startet med fellesdekk, 5 min og 4 skudd med synlig fører. Var veeeeldig våken på skuddene ( ref ‘jaktprøva’ søndag ) og nabo-hund løp mot fører på første skudd. Gjett om jeg svettet a ??? Etter et par tre skudd begynte en annen hund å krype mot fører…Jada, Cora fulgte nøye med der oxo. JEG HATER FELLESDEKK med synlige førerer !!! Cora ble liggende og fikk 10 PHU !!!

Ellers en del rusk og rask denne gang på apellen men jeg er på en annen måte meget fornøyd med vesla ! Vi må bare trene trene trene. Fikk til og med 10 poeng på budføring med skudd. Litt spent på samlet poengsum og veldig spent på sporet …. Oppsøk ; Helt nydelig, rolig ut, bråstoppet, og tok BAKspor ! Fikk beskjed og snudde, kom greit igang og 98 % av sporet gikk på skinner, Cora glippet av sporet noen få ganger men tok seg lett inn igjen….Helt til siste metrene, da surret hun inn begge bakbeina i lina og jeg måtte stoppe/kalle henne tilbake. Shit, der fikk hun overvær av sporlegger og fulgte traktorsporet videre,  ergo kom vi noe feil inn til sluttpinnen men jeg så merkebåndet og fikk sendt en sliten hund bakover så vi fikk med den 8 pinnen inn også ! Juuuuhuuuuu

Lille gull klarte opprykk til B-spor  og vant klassen med 531,5 poeng ;-)

 

Jepp, jeg ER stolt av vesle gullet, nå har vi deltatt på 5 bruksstevner, hvorav 4 opprykk, 2 2dreplasser og 3 førsteplasser . BK jakt, rundering kl D Cog B samt C spor for ikke å glemmer Unghundmesterskapet i fjor hvor hun ble nr 6 av 54 ? i kvalikkrunden første dag ;-)  Og enda har hun ikke fylt 2 år, men snaaaart blir det feiring i heimen her, og nei – tror ikke jeg skal innvitere alle vennene hennes – for hun elsker maaaange :-)  Hærlige lille Cora :-)

Ble langt nok innlegg dette – men ække lett å være kort om verdens søteste hund heller da ;-/ Men nå skal jeg gi meg, i morgen skal det trenes igjen mot neste stevne ;-) God helg , takk for besøket og legg gjerne igjen en hilsen til oss ;-)