Archive for januar, 2012

å trene lydighet i dag….. Men jeg har lært at det er lurt å ha ‘plan B’ i bakhånd når det gjelder hundetrening…..Så vi endte opp med en lang gåtur i stedet ;-)   hi hi

Men jeg fikk da gjort litt fornuftig på LP-banen i dag. Tidligere har jeg trenet noe fremadsending på ‘sommerbanen’ og det har virket som Cora har catchet en del av øvelsen. Brått bestemte jeg med for å trene et annet sted i dag – fortsatt øvelsen fremadsending -og brukte kjegler som gruppe.

Jeg gikk strekkningen mens Cora vimset rundt meg nedover og  fikk henne fot, helt om fot noen meter før jeg sendte henne ut. Bra tempo ut til gruppe, stoppet (og fikk ros, og ny komando) og gikk bra,rett og rolig et godt stykke før hun ‘skle noe ut’ og begynte å virre og øke tempo noe. Brøt øvelse der ved å kalle inn, fortsatte marsj før jeg vendte og sendte motsatt vei. Yes – her ligger det mye, nå gjelder det å ikke røre bort det som er bra. Men morro å teste på ‘ukjent sted’ oxo ;-)

Men som sagt var det i mine øyne for glatt så det ble en tur istedet. Deilig var det,Cora har jo som mange av dere vet vært i noe dårlig form og det var ren lykke å se hvordan hun løp, luktet, løp og lekte med meg i dag. Lille gullet mitt det ;-)  Trene kan vi gjøre senere en gang, livsnyter jeg ;-)

gerd

 

 

 

 

selvfunnet leke er kos ;-)

 

 

 

Det tok nesten 2,5 mnd før jeg informerte min supre webmaster om at jeg min pc-kløne om at innleggene forsvant, men nå i løpet av kort tid skal det være  i orden ;-)

 

Og nei, jeg skal IKKE blogge om alt som har skjedd siden sept 2011 – trur jeg ;-)

Cora, mitt lille gull fortsetter å sjarmere meg – og spes nå siden vi på lydighetsfronten har begynt med min ‘hat-øvelse’ nr1, nemlig fremadsending :-) Har trent den i dag, og kjenner jeg gleder meg til neste økt allerede….

Hun er en ‘rar’ hund å trene med, litt morsomt da jeg ofte må vri hjernecellene litt under ny-innlæring på henne. Hun er bare såååååå anderledes enn Betty og Ceta Belgere ;-)

Utrolig rolig og sanset hund, noe også funksjonsanalysen viste i nov. Pga løpetid fikk vi ikke være med på MH-test i Svergie med kullet, men i ettertid er jeg bare glad for det fordi en F-analyse er jo bedre og gyldig for start i NBF ;-) JAAAA, jeg har sjekket terminliste, og teller på finga på om det blir dobbeltstevne i Sandnes i mars :-) Har veeeeeldig lyst til å komme igang igjen nå ;-)

Alt klart til start har vi ikke, men tipper vi rekker det innen mars….? På Lp-fronten har jeg lagt det meste på is, skal prøve å fokusere på en ting av gangen … vært flink noen treninger nå men tipper det slkir ut når vår-sesongen kommer ;-) Nå vel, har i dag meldt på et uoff stevne her i klubben 25 februar ( LP Kl I ) så heeelt seriøs er jeg ikke :-) Men jeg trenger konk.erfaring / å bli komandert inne i en ring så jeg tar det som det og skal fokusere på at Cora også får hyggelig opplevelse ;-)

Rundering : går stort sett på skinner men for all del ; jeg har en selvstendig frøken som ofte sporer av litt og leter litt for lenge og langt vekk så jeg er veldig forsiktig med å legge ut figuranter skal jeg love deg ;-)

Cora har vært syk en lengre periode nå siden medio nov (luftveier) så det har vært litt opp og ned med treningene men det virker som hun er i farta igjen nå. krysser finga for greie tempraturer utover vinteren og fortsatt lite snø ;-)

Liiiitt skjeeeeeptisk for at dette innlegget blir borte oxo avslutter jeg her og nå, men nå ser dere vi fortsatt lever – og jeg stortrives med mitt lille gull ;-) Og joda, katteskinnet lever også i beste velgående – Han sitter vel på trappa eller ligger i pappesken sin og venter på Cora…. For inne vil han ikke være ;-( Men han er jo en søt liten tass da ;-)

morna -og takk for besøket !

da er web-master engasjert så veldig spent på om dette innlegget blir synlig ;-)