Archive for september, 2011

for unghunder, åpen klasse og veteraner ble sist helg avholdt i Sandefjord og dit ble jeg lurt av …. …. …. …… til å melde meg på tidligere i sommer. Og nei jeg viste ikke hva jeg gikk til, men morro var det lell ;-)

Skal vel innrømme at jeg gledet meg litt den siste uke, og jeg trodde jeg hadde fått litt innblikk i hva det dreide seg om («,) Hadde flere treninger uka i forkant og lørdag morgen satte vi nesa nedover til Vestfold. Skal ikke nevne kl.slett for avreise for da blir dere helt sikre på at jeg er gal ….

Ved åpningen ble jeg igjen rørt ; Nasjonalsang og greier. Iiiiik, og der sto jeg med vesla til start …Følte meg ganske freidig og frekk – amatører som vi er i det selskapet  Ja ja- shit la gå ;-)

Litt info og vi ruslet over til angitt plass. God tid, vi var nr 25 av 40 stk og full kontroll på nervene. Post 1 var en markering, dvs vi sto på anvist plass, et skudd gikk og en tøypose flakset igjenom lufta. På signal sendte jeg Cora ut for å hente den. På post 2/3 ( en annen dommer) var det 2 oppgaver av samme type men likevel litt vanskeligere men lett som en plett sa Cora og spant ivei.

Her er det tydeligvis noe som trigger hundene, Cora løper raskere og raskere for hver trening. Ikke kan jeg forstå det kan være så sinnsykt gøy å hente tøyposer ….?

Nå var det lunsjpause, mat smakte bra for jeg viste jo at vi hadde fått ‘godkjent’ på alle postene men poeng viste jeg ikke før jeg snakket med oppdretter på tlf. Poengene var blitt fortløpene lagt ut på nett og Cora hadde sanket 59 og 60 mulige poeng før lunsj …..Godt jeg alt hadde spist («,)

Post 4 var fortsatt markering men nå igjenom en havn med ‘strømgjerde’ og dummy havnet i veldig høyt siv. Cora løp som en gal, smack rett ut i sivet og kom svinfort tilbake med dummy. Helt imponert over vesla jeg da :-) I etterkant vet jeg at kun 4 av 40 hunder fikk full pott der og Cora var en av de 4 *kjempestolt over Cora *

Så ble det lenge å vente, og her bommet jeg nok litt * skammer meg* Jeg burde sørget for at Cora fikk litt hvile og ikke ‘maset og kjaset’ på meg :-(

Post 5 og 6 gikk forløpende, og så på en måte enkel ut men der tok jeg feil. Det var markeringer på 2 sletter med høyt gress og en del ‘kastevind’. Cora løp bra ut og på første markering holdt hun seg ‘greit nok’ innenfor område men pga vind brukte hun lang tid på å lokalisere dummy’n. ( 17 p) Post 6 var bare noen meter nedenfor med en liten ås i mellom. Her jobbet hun enda mer før hun fant dummy, men endelig fant hun og full fart hjem ;-) Huuuups, der mistet  hun dummy og jeg ble lattermild, Cora så helt sjokkert ut  selv oxo men spant tilbake og hentet den fint igjen. Pussig, jeg aner ikke hvorfor men på samme sted mistet flere hunder dummyen sin.Endte der opp med 15 poeng.

Disse poengene ante jeg jo ikke noe om der og da men var strålende fornøyd med Cora’s innsats og følte det var flott at vi ikke hadde dummet oss ut. En morsom og fin dag hadde vi hatt og var klare for hjemreise. Hadde ca 2,5 time i reisevei og sofa kallet («,) MEN, så begynte folk å prate om finaleplass…. Men hemmelig var resultatene frem til kveldens festmiddag :-(

Så tankene flakset nok ganske mye frem og tilbake på hjemreisen, ønsket jeg finale plass eller ikke ???  Hadde da fått vite at i finale ville det ikke bli brukt dummy men ‘ekte vilt’  Hmmmm  – det hadde vi ikke trent på ! OK så hadde Cora fått ‘smake’ på det forrige søndag, men da var det nok liiiitt ekkelt uten at jeg vil kalle det vegring. Shit – kom vi til finale måtte vi bare prøve …?

Kl 22 tikket det inn en SMS, vi var med i finalen. Hjelp å trøste ; at jeg fikk sove natt til søndag var vel et under :-)  Vi hadde havnet som nr 6 av 4o hunder ( og mange av disse er ‘proffe’ selv om oxo de startet der med unge hunder)

Men hadde jeg vist hva jeg vet nå hadde jeg trukket meg ! Heldigvis røyk vi ut i semifinalen da jeg tror Cora ‘valgte bort’ en svart-and som lå i sivet og søkte rundt for å finne noe annet :-) Den som fløt i vannet tok hun greit men den var nok litt ekkel å bære :-)

Sammenlagt over 2 dager ble Cora nr 11 med 111 poeng og eneste golden som kom til finale. Jeg hadde en flott helg og fikk sett mye, og selvfølgelig bare måtte jeg trene litt på vilt mandag kveld. Smack ; itte no problem sa Cora da :-) En dag for sent kanskje ???

Neida, jeg er kjempestolt over hva Cora gjorde lørdag, og selv i etterkant av mandagens trening synes jeg det er helt greit av vi kke kom til selve finale. Vi var bare ikke klare for de oppgavene. Hvem vet, kanskje senere ?

Men nå skal tøyposer få hvile litt. Om noen timer skal vi igjen ut å rundere før det blir kurs til helga. Deretter har jeg en plan om å fokusere mest mulig på spor før vinteren setter inn, men litt variasjon i trening er vel bra ??? Plan og praksis er ofte ikke det samme kjenner jeg meg selv rett («,)

Men livet med et gyldent (sjarm) troll er deilig ;-)

morna’ og takk for besøket

Skal prøve å skrive kort for nå skal vi snart til sengs -og opp igjen i natt pga ny jaktprøve i morgen :-) Livet med blondie er for tiden ikke latmannsliv gitt ;-) Uka forsvinner alt for fort, men har siden sist hatt maaaange flotte treninger og noen treninger hvor Cora har tatt heeeeelt av og jeg følt meg som en dust men null kontroll over dyret *knis knis*

Søndag 21 august ; LP-prøve på hjemmebane. Poengsum ble lav med 0 på stå under marsj, men målet mitt denne dagen var å ‘føle på’ Cora inne i ringen. Jeg synes hun fungerer  bra og er veldig fornøyd så langt. Nå er det av tidsmessige grunner blitt litt pause i LP-treningen, noe som passer veldig bra inn i planene mine. Nå skal øvelse for øvelse pelles fra hverandre og befestes fra bunnen av. Gleder meg litt til å begynne å pirke med frøkna og se hvordan hun takler det ;-)

Rundering ; Veldig mye bra, god søkslyst og evne men mangler NOE på lydigheten kan man si ;-) Noen økter meget bra, men vips er det ei økt hvor hun  #&*%#¤3  Isj, snakker ikke mer om det, vil da heller skryte så over til :

Jaktprøve Sokna 27.8.2011 Endelig var dagen her da jeg skulle på min første jaktprøve («,) Spent på hva dette var, gleden var stor da vi fikk se de første hundene i aksjon. Hm…tjo, dette skule bli gøy å prøve !

Inn som nr 4, ble møtt av hyggelig dommer og fikk anvist plass. Skuddet gikk, tøypose kastet og vips der var vi igang ;-) GØY ! Cora plasket til vanns og fant lett dummy på andre side, smack tilbake og jeg fikk dymmy i avlevert fint i hånd. En ny runde like bra i mine øyne før vi fikk beskjed om å ‘gå fot ‘ frem til feltsøk. Kortversjon : fine utsendinger , søk og avleveringer. Dommer skrøt masse av hvordan Cora jobbet på feltet. Så var det transport-etappe til neste post, skytter foran og dommer bak oss. Hjeeeeelp, ikke veldig bra fri ved foten skal jeg love men jeg visket og tisket med Cora hele veien og håpet dommer ikke hørte det….. (noe jeg muligens oxo tror han ikke hørte ) Siste oppgave var dummy på vann. Her synes jeg de måtte svømme langt men om det var 30 -50 eller 70 m vet jeg ikke faktisk . Langt var det i hvert fall !!! Skuddet gikk, dummy kastet og Cora ble sendt. Flott, en stund meeeeen så synes jeg det virket som hun ble dratt alt for langt mot venstre og ble livende redd for at jeg måtte prøve å dirigerer henne mens hun var i vann. Hjeeeelp, hvordan skulle jeg løse det da ???  hun som nesten ikke er blitt dirigert på land …? FLAKS – for mens jeg sto der og svettet og toet mine hender i ren fortvilese rettet Cora seg opp selv i riktig retning mot dummy. Phu….Flott grep om dummy og strake vei tilbake. Go’jenta mi det :-)

Ferdig ! Nå hadde vi vært i aksjon en stund (ca 25 min) men Cora virket veldig klar for mer. Det var jeg oxo – for dette var litt gøy da («,)

Masse pent fra dommer, MEN jeg måtte få orden på fri ved foten RASKT ! ok ok ok ok skammer-meg bitte-litt- for slurving-men -det- er-jo-så -kjedeeeeeliiig –trene-på ….

Sjokket kom vel på premieutdelingen ;

Cora var eneste av 13 stk som den dagen fikk 1ste premie og dermed vinner av klassen ………   ( og opprykk til neste klasse men dit er det nok laaaangt frem)

Så denne uka har det blitt trenet fri v fot, fri v fot og fri v fot…..Og et par runderingsøkter og noen økter med tøyposer og litt mere fri v fot ….Joda det hjelper, går hvert fall bra når Cora er sliten («,)

Og i morgen er det Working Test som står på programmet. Helt hva det er vet jeg ikke men har en formening og gleder meg mye ! For en deilig hund jeg har fått !!! Uansett resultat i morgen er hun min søøøøøte lille blondie ;-)

Natta !