Archive for august, 2011

Her er det full fart med masse hundetrening om dagen -deilig ! Og virkelig gøy når det går bra også ;-) Er superførnøyd med Cora’s rundering de siste øktene, ok så går hun liiitt dypt og langt frem på de fleste slagene enda, men hva gjør vel 100 meter fra eller til i forhold til hva jeg så for noen uker siden ? Luksusproblem ;-) Hadde vært mye værre om hun var grunn og trang i slagene,-og desuten gir det bra mosjon mens jeg kan stå rolig *knis knis*

LP ; burde trenet ganske så mye mer seriøst, men har hatt det gøy da ( og skylder på alt for mye mygg på Helgelandsmoen ) LP-prøve i morgen, og angrer sikkert da for at jeg  ikke har trenet mer seriøst («,)

Men i går var det klubbmesterskap i jakt, og jeg var ganske spent på hva jeg gikk til ….Viste det var ‘working test’ med 3-4 poster, vanligvis er det vistnok 6 poster. Fikk etterhvert vite at post 1 var en såkalt markering, dvs hunden ser en dummie blir kastet ut. Post 2 var en dirigering, dvs en dummie er kastet /lagt ut på forhånd og post 3 var en markering på vann.

Post 1. Merket av alle ting jeg var skrekkelig nervøs- oi oi oi -for en pusting :-) Fikk forklart oppgaven og vesla satt som en prestefrue og ventet. Fikk klarsignal og sendte Cora ut. Full fart, men hups ; dummien borte ??? Hun søkte som en helt rundt og rundt en stor stein før hun endelig fikk fatt på dummien og full fart hjem med perfekt (?) avlevering og jeg kunne puste ut :-)

post 2 ; Dirigering, dvs ren utsendelse i nybegynnerklassen. Her var det også med en ‘jeger’ som (etter vi fikk forklart oppgaven og anvist stedet dummien lå, ca 30 m fremme) listet seg noen skritt mot stedet og skjøt et skudd. Synes jeg måtte vente lenge for jeg fikk sende Cora. Ut gikk hun, jeg synes litt nølende men vips var hun ved dummien og slo fint over i finsøk og bedre tempo hjem ;-) Jippi jippi -Dommer må vært fornøyd oxo, fikk 20 p

post 3 ; Markering på vann. Jada, rimelig redd for tyvstart….Men Cora satt som en drøm og ventet på signal før hun plasket til vanns. INGEN nøling der kan man si i hvertfall ;-) Satte meg på huk ca 1 m (?) fra vannkanten og flott avlevering i hånd MEN jeg klarte det geniale å miste dummien da jeg skulle reise meg opp …..GRrrrrrr. Men da var bedømningen over – jippi -noe nybegynnerflaks skal man ha og Cora ble også der belønnet med full pott, 20 p.

Poengene fikk vi ikke vite underveis så jeg var ganske spent på premieutdelingen.Selvfølgelig synes jeg at Cora hadde vært flink, bortsett ifra litt vel lang tid på markering post 1 men jeg ante jo ikke hvordan ting skulle bedømmes i jakt. Og overraskelsen STOR da det ble lest opp det ene navnet etter det andre med svimlende poengsummer ;-) Tenk at lille Cora og jeg hadde klart 58 av 60 mulige poeng på vår første opptreden i jakt ….?

Og endte som KLUBBMESTERE  i nybegynnerklassen(bk) NRK avd Ringerike og omegn.

Og noen erfaringer rikere: nå gleder jeg meg til offisiell prøve neste helg. Den avholdes nok mer fortløpende men skal bli gøy å prøve det også.

Tusen takk til retrieverklubben for en fin, hyggelig og sosial kveld og ‘mesterskapet’

En intensiv treningsuke er over, og i kveld sitter jeg ‘som et slakt’  her ved pc’n mens lille blondie virker understimulert og ligger og tygger på føttene mine ….. gr…. !

Mandag ; full fart hjem etter jobb for å hente Cora – vi bare måtte trene Lp pga stevne førstkommende lørdag. Om det gikk bra ? eh, neeei så her var det bare å stå på å trene. Tirsdag stoppet jeg ikke engang motoren hjemme før det bar nedover til ny trening med gode venner. Tjo…noe bedre men fortsatt mye rusk desverre.  Onsdag : 2 korte økter hjemme på dagen og rundering på kvelden. ( og jo – vi rakk et par tøyposer oxo )

Torsdag kveld : ny LP-trening og jeg begynner å øyne håp …..?

Men å prioritere /fokusere på ‘viktige’ oppgaver har vel aldri vært min sterke side, så fredag ble det runderingstrening igjen («,) Og ja, der begynner det å bli fremgang syns jeg. Nå ja – et lite stykke er det dog igjen til vi kan ut å starte – og uenderlig langt frem til vi evt kan være med på NM i bruks men jeg tenker jo litt på dem som er på NM i helga da. Ryktene går om at Monica Tegler og Izi på knappe 3 år har vunnet rundering. Virkelig imponerende !!! Grattis !

Vel, her hjemme deltok jeg og Cora på LP -stevne for andre gang. Nervene mine sto på høykant før fellesdekken…. Huff å huff for en fæl øvelse !!! Men merkelig nok lå Cora til tross for at jeg hadde vondt i mage og pustebesvær ;-) Stødig den jenta gitt ;-)

Jeg var førstemann ut e fellesdekken og tok vel muligens et dumt valg…Jeg valgte å starte direkte isteden for de 2 min jeg kunne tatt til å varme opp utenfor ringen. Men greit nok å teste ut oxo.

poeng og komentarer : Tannvisning 10. Fellesdekk 9. Urolig og noe snusing. Lineføring 9. Skjev sitt og dårlig venstre-vendinger. Dekk fra holdt 9,5. Innkalling, 7,5. Treg reaksjon,tempo og støting… Stå under marsj : 6,5. Bra stå men snudde seg da jeg skulle gå bak og dk :-( Hinder 9 pga støting ;-( Avstand 9,5 og helhet 9. Samlet 175 p og nr 2 i klassen. Mye bra syns jeg selv da -men støting ved innkomst må jeg ta tak i …. og fellesdekk, dvs dekk – dvs ligge rolig uten å snuse. Jeg blir nervevrak av den øvelsen så den bare må jeg prioritere *knis knis*

Et lite bilde av lille søte Cora må jo bare komme i dag ;-)

Vakker liten frøken med stolt matmor :-) Vi avsluttet dagen med en tur til skogs, planen var at Cora skulle få plaske litt i vann – og hente en tøypose eller to på land :-)

Begge oppgaver utførte jenta i mine uerfarne øyne med glans ! Meeeen jeg bommet nok litt på stedet for fyttikatta hvor lite godt myrvann lukter …. («,) Ja ja, så ble det en dusj på oss begge her hjemme også.

Så nå er det bare å se fremover og trene ivei. Jeg har sagt jeg ikke skal trene i morgen, jeg bør nok ta en dag ‘fri’ men det spørs da….Vet det er folk i skogen fra kl 10:30 i morgen og…..det er jo gøy da å rundere….men så er det det med å prioritere da :-) Førstkommende fredag er det klubbmesterskap i jakt, og neste søndag ny LP-prøve ….hm….. ? Vente å se  ‘ hi hi ‘

God helg folkens -og takk for besøket !

i en utrolig søt innpakning og supre bekjente som inviterte oss med på tur («,)

Begyner med å takke for at jeg fikk være med – det var helt topp både sosialt og treningsmessig (selv om jeg snek meg unna de fleste LP-øktene), og for en flott hytte og område vi trenet i ! OK, myra var vel tung å rundere i et par dager ;-)

Torsdag hang  jeg på med Kari oppover til  Monica & Ingar’s  hytte. Etterhvert dukket Dag oxo opp og vi var etter en solid frokost hver dag klare til trening. Disse proffene begynte dagen med å legge spor som skulle gåes etter runderingen. Hmmmm, Cora er jo ikke trent på spor -men vi kunne jo prøve…? Cora gikk riktignok 2 spor tidlig i vår, men de var så dårlige / slurvete at jeg la spor ‘på is’ . Ok, etter en liten time ble Cora satt på sporet, og etter litt nøling duret hun i vei og pellet bra med pinner :-) Jenta si det, sånne spor liker jeg, ble litt tull rett før slutten men hun jobbet seg flott inn.

Oppsummerer resten av sporene fortløpende : Cora fikk 1 eller 2 spor hver dag. Her er det veldig mye jeg liker,men også noe slurv fra Cora’s side.

Hun har ( les tror hun har) full kontroll på spor-retningen og durer i vei i ungdommens overmot og da blir det lite gjenstander og mye sportap – noe JEG ikke trives med :-(  Men jo, dette skal vi gjøre mer ! Og hun er egentlig lett å ‘lese’ i lina når hun sporer, det merket jeg veldig godt da vi gikk et 3,5 t gammelt fremmedspor. Stolt av jenta da skal jeg love. Helt sikker på Cora synes spor er gøy også, sjekk den haleføringen.

Rundering ; Nytt terreng, nye fig = kult ! Cora synes det var toppers med nye figuranter hun kunne kline med ;-) Ja ja, har en lite greie der, men det går seg vel til. Desidert værst når hun ikke ser ansiktet til fig’en men …..? Det var steike varmt og tildels tung myr å løpe på så det ble ikke mange slagene på Cora men ‘greit nok’. Hadde en plan om å ikke bruke opp Cora fysisk på rundering ; jeg hadde nemlig tenkt å utnytte Kari til litt tøypose-trening utpå ettermiddagene oxo *knis knis* Vurderer å legge rundering på vent et par tre uker. Føler meg litt i treningsvakum der, mulig Cora kan ha godt av en kort pause før vi setter inn støtet mot pirking ?

Tøyposetrening – ja det er noe jeg IKKE kan !!! Største utfordringen og problemet MITT er jo at jeg ikke kan fatte at dette er morro å trene -og finnes jo ikke kreativ ….

Men….merkelig nok virker det som Cora liker dette oxo  ;-) Og jeg, som ikke vet bedre synes hun er såååå flink atte («,)

Tusen takk for tips Kari – vi har faktisk trenet litt hver dag etter vi kom hjem – men njet – hun kan ikke stopp enda helt med en gang men etterhvert muligens om jeg har flaks («,)

Må jo bare stå på nå – men skulle så gjerne hatt litt motivasjon til å trene lydighet også, om 1 uke er det stevne… Huff å huff, det skulle jeg husket i går da jeg prioriterte å få inn litt av vinterveden i stedet for LP- trening («,)

Ja ja, får sette inn støtet i morgen om Cora ikke er halt, staaaaaakars lille vennen er blitt sårbeint etter all treningen :-) Vi ligger ikke på latsiden i ferien nemlig – runderte oxo onsdag kveld og i dag fredag, i tillegg til tøyposene som skal hentes hjem daglig :-) Gosh hvor heldig jeg har vært med denne søøøøøte hunden som ligger i stolen bak ryggen min og sover nå.

Hm, jeg får vel fortsette å suse på nettet, kan jo ikke forstyrre vesla som sover selv om jeg godt kunne tenkt meg å sløve litt med strikkepinnene før natta senker seg.

Ha en flott kveld -og takk for besøket her hos Cora’s hjørne