Archive for juni, 2011

ble ingen braksukses men bedre meg var det mye bra oxo av lille trulte ;-)

Eh….jeg merker jo jeg er noe rusten selv – men jammen var det gøy å starte igjen ! 

Fellesdekken var/ er den øvelsen jeg  er mest bekymret for og jammen meg fikk ikke Cora besøk før det var gått 2 sekunder …..Viste vel det kom til å skje,- og vurderte meeeeget sterkt å droppe fellesdekken pga nabo-hunden men så er det dette med å forhåndsdømme folk (hunder ) da … Jeg hadde vel kun kommet 5 meter ifra før jeg hørte en lyd og bråhevde meg rundt og komanderte dekk med maaaaasse kroppsspråk så Cora ble liggende hun mens jeg gikk tilbake og roset ;-)  Nabo-hunden ble fanget og fjernet og vi ble ‘startet’ på nytt men da var ‘settingen’ blitt noe ‘rar’ for Cora så hun kom raskt opp og mot meg, = 0’en var klar men jeg dekket henne på avstand men hun var blitt usikker/ urolig og ble heller ikke da liggende rolig :-( Nå ja, dette løser vi lett etterhvert («,)

Lineføring ; 9,5. ble trukket for førerfeil v en vending ;-) Dekk fra holdt ; Fører skammer seg ….. Fikk 8p0eng.  Resten av øvelsene gikk i neste ring, her merket jeg faktisk Cora var varm men galloperte i deg minste på innkalling OG støtet godt …. 8 p. Stå u marsj :9,5. Hopp o hinder : 8p. treg reaksjon og innsitt samt noe skjev. Avstand 8,5. Den synes jeg var bra og husker ikke hva dommer trakk for, tipper han ønsket høyere intensitet ,-)

summert synes jeg dette er bra jeg da, vesla er tross alt bare snart 13 mnd :-)

Innhabil og sjarmert i senk jeg    ???     næææææ ….   («,)

Morn’a – hilsen Gerd & Cora lille gull

gikk kjempebra !!! Hups ….Orker dere ikke mere skryt av lille gull ? OK skal ta kortvesjonen («,) Om jeg klarer da….Cora er jo bare så HÆRLIG !!!

Vi har nå lenge ligget på 4-5 funn men flere både økter med og uten funn og jeg har hatt veldig lyst til å ‘teste’ henne litt så fredag benyttet jeg muligheten siden det ikke var stekende varmt. Og Cora imponerte virkelig. Både innsats og kondis. Det ble 9-10  gode / greie slag hvorav  3(4) tomme uten at noen form for motivasjon sank ;-) OK …det var nedoverbakke og hun var blitt lovet snadder til middag («,)

Tusen takk til figuranter for en fiiiiin dag ! Virkelig deilig å være ute i skogen sammen med dere ;-)

Her hjemme går det mye i husmaling -dvs planer om det i det minste. Er ikke lett å bli ferdig med dette regnværet ;-) Men motivasjonen er topp og energien rimelig grei for tiden. Lurer på om det er kun lav-karbo ( ikke veldig lav og skikkelig diett men har kuttet ut brød og poteter mm ) eller om det er VitaePro som funker eller muligens kombinasjonene av de to ? Uansett så liker jeg dette :-):-) :-)

I dag har jeg bakt både lav-karbo-brød og rundstykker på morra’n og nå vurderer jeg litt hva jeg skal bruke resten av dagen til…. Blir det regn eller kan jeg male litt ? hm….eller reise på LP-trening med Cora…?  Om 3 dager debuterer vi i off LP og jeg gruer meg…… til fellesdekken !  Ikke for  at jeg tror hun ikke vil ligge, men det er et mareritt å stå å se på i 2 min !!! Ønsker meg sterkt opprykk til Kl 2 hvor det er fellesdekk med skjult fører ;-)

Yes : da ble det LP-trening på oss i dag – og revy på meg i kveld ;-)

God helg folkens !

fortsetter å både sjarmere og imponere ;-)  OK – jeg er sikkert ganske innhabil men pytt : hun er er hærlig vesen og en helt annen type hund å trene enn hva jeg har vært vant med. Morsomt !

Det har vært lite trening og tur, fridager har vært brukt til å male hus og jeg er imponert over hvor rolig hun er da. Men vi har da luftet oss noen turer ut av gårdsplassen også.

1 juni skulle vi på jakt- kvalifiserings-trening men endte opp med godkjenning. Takk til O.J.Andersen for mange tips ang jakt-trening. Joda, jeg måtte teste ut noen av tipsene en kveld men endte opp med latterkaos da Coco lille bare satte seg rett ned og glante på meg med sine vakre øyne og lurte på hva i all verden jeg rotet med ….? Kvelden(e) etter gikk det litt bedre da jeg hadde ryddet opp litt i mitt hode («,)

Sist onsdag ble vi igjen med på jakt-trening. Nå skulle vi få se litt hva nybegynnerklasse var og trene litt i vann. 2 spente ekvipasjer og O.J.A tegnet og forklarte suverent på en haug spørsmål fra 2 noviser. Stakkars mann ;-) Men vi fikk da vite forskjell på selvstendig arbeide og dirigeringer og hva det nå en heter alt sammen ;-)

Først ut var Cora, startet med å hente dummier i vann….Hups – deeeet hadde vi ikke gjort før…. da hun fikk startsignal ‘akset’ hun ut : og bråstopp/rygget tilbake…. Iiiiiik – det var jo vått …??? Om jeg begynte å le …??? Joda, hun kom seg ut i det våte element og fikk med stooooore anstrengelser med seg dummien inn. Dommer virket mer enn sjokkert over meg, for en hunde-eier …? Har en jakt-golden som ikke kunne svømme …? Cora hentet inn flere fra vannet og det gikk da rimelig bra, noe småristing da hun kom opp av vannet men iherdig jobbing fra meg ble alle dummiene avlevert i hånd. Vips – så var det dirigering på land. Da var nok Cora varm i topplokket, og det var oxo jeg så der ble det noe surr men fikk en perfekt avsluttning. Og selv om det helt klart kokte over hos Cora er jeg superfornøyd med hennes oppførsel / reaksjon / reaksjoner. Nå skulle vi gått rett over til ‘feltsøk’ men lot Cora få en pause og slapp til den andre gyldenpelsen.

Jeg er meget fasinert over vakre Zaffie og hun oxo gjorde flott innsats på alle momentene. Nydelig å se på !

Yes – kjempegøy og selv om jeg ikke er hekta på jakt-trening enda blir det nok til at vi tusker litt med noen av tipsene vi fikk ;-) Dommer hadde sagt at Cora var et godt emne og at vi burde starte snart ;-) Kanskje vi prøver …?

Torsdag var det igjen appell-cup på Hadeland Hundeklubb. 18 påmeldte i kl 1, og tannvis og fellesdekk ble kjørt i en ring og resterende øvelser i neste ring.Smart, tidsbesparende. Vi var nr 12 og fikk god tid til å se de første ekvipasjene. Jeg kan vel ikke si at jeg var helt enig med bedømningen og gikk inn i ringen med den innstillingen at jeg dr… i dommer og evt karakterer ;-)

Veldig fornøyd m Lineføring, 1 førerfeil på helt om marsj.  Dekk fra holdt : etter en utrolig klønete start med god hjelp fra dommer ;bra jenta mi ;-) Innkalling ;-( grrr……alt for dårlig reaksjon og tempo … Stå var vistnok nydelig. Hopp o hinder ; her glemte mor Komando-ord så ting tok tid men  Cora gjorde sin jobb bra- dog uten max intensitet… Avstand : bedre enn sist men kan med fordel bli raskere. Fikk 10 på øvelsen i hverfall så skal vel ikke klage ;-) Endte opp med masse poeng og nr 2 i klassen :-) (185 p, men personlig synes jeg IKKE de var fortjent alle sammen )

De siste 2 dagene har vi slappet av og koset oss hjemme, litt lek og små-trening i hagen. Siden det har regnet litt mye i det siste er vannet gått over veien og ergo ble det litt bading på Cora i dag også -samt en dusj når vi kom hjem. Heldige meg – det er et herlig sjarmtroll jeg deler hus med og jeg gleder meg til i morgen : ny dag og det er spådd SOL

god pinse ;-)