Archive for desember, 2010

I skrivende stund er vel julen så godt som over, og det kan virke som jeg har hatt ‘flust å stri med’ før jul….. Men neida, bare vært ganske ego og koset meg ,-) Lille Cora fikk sitt julebad også, første gang jeg hadde henne i dusj’en og jopp jeg gruet meg endel men uten grunn. Lille snupp var så snill så ( men skal vel ikke påstå hun elsket det ved første vanndrypp…..?

Ren og pen

Om Pusi ble badet i samme slengen ? Not, det ble IKKE julebad på han innendørs i år. Men Cora tok oppdraget med å snøbade han rimelig godt….

Vel, så var det å komme igang med julepynting da, mye rødt skulle frem men ikke juletreår i år («,)
Her er Cora klar for jul, selv om hun lurer litt på hva jul eeeegentlig er ;-)

Cora ble 7 mnd juleaften og er en enormt trivelig valp som har sjarmert meg i senk :-) Jeg synes muligens hun er ‘noe sent moden’ i forhold til mine tidligere belgere så fortsatt har vi trenet lite. Langt igjen til vi kan stille til bronsemerke men snart er det nytt år og nye muligheter :-) Med denne kulden som har vært de siste to mnd har det også vært deilig å være inne *hosthost* Jopp, jeg skylder på at det er kaldt for Cora, men det har heller ikke vært spesielt varmt og behagelig for meg utendørs lengre perioder av gangen. Rundering har vi trenet noen ganger, og jeg tror det var greit med litt pause. Virker som hun har stor forstrelse for oppgaven, så får tiden vise.

Noe hun ikke forsto like godt var julepakker….

Men det var rasende gøy å frese rundt og rundt i stue med gavepapiret mens jeg satt på gulvet og fristet med godisen som hadde vært der inne :-) Niks, hun fikk ikke alle godisene i en bolle og kunne velge godis selv slik Betty gjorde i gjorde i fjor («,)

Ja, dette har vært et litt ‘rart, vondt og godt’  år på hundefronten. I romjulen i fjor var jeg ganske så utafor mtp Betty’s kneskade og hadde noen tunge mnd på starten av året når sant skal sier men jammen meg sitter jeg på samme sted i år med en HÆRLI unghund og et sært katteskinn i gangen….. («,)

Hm, spennede hvor mye som kan skje på 1 år ;-) Heisan, der var jeg vist blitt sentimital gitt som jeg pleier å bli nyttrsaften :-) Ja ja, Like greit å ta det i samme blogg siden det ikke er veldig ofte jeg oppdaterer ;-(    Sier VELKOMMEN  til 2011, MEN jeg ønsker INGEN endringer i husstanden på mange mange år ;-)

Riktig godt nyttår alle sammen !

Ja for meg altså, Frk snuppelure oppdaget nabo’n som var ute og gikk og slang seg med henne en tur . Å hvor deilig det er med en hund som blir med hvem som helst på tur… Husker godt mamma var ‘snurt’ da hun overnattet her hos Betty og måtte gå tur alene, Betty nektet å forlate tomta uten meg.

Vel, fordeler og ulemper med begge deler da…..

Trening : utrolig lite, mest trenet på å ikke gjøre noe innendørs ! Lp i – 20 er ikke min greie for tiden. *host hark* moen fordeler skal man da ha når man har unghund ??? De skal ikke ‘trenes-ihjel’ for tidlig («;)

Men har hatt et par dager i skogen, og Cora går klokkerent. Er så skjønn atte :-)  Om jeg er innhabil ????? Næ tror da ikke det ? Vel, når jeg skryter så uhemmet får jeg vel innrømme at vi er på 3-4-5 slag, kun med funn og ofte med påvirkning. Når vi bruker avanserende figuranter bruker jeg syn for å unngå at hun begynner å søke spor. Men selv uten synspvirkning løper hun fint rett og lang utover. Jeg synes det virker som hun har god forståelse for oppgaven. Er veldig fristet til å teste et tomslag, men da kommer hun vel til å virre rundt ute i skogen til natta tar oss- virker ikke som hun gir opp lett og nei, innkalling vil nok ikke virke tipper jeg ;-)

Fortsatt er hun veldig snill og grei, men har nok ‘kviknet’ noe mer og er vel sikkert noe understimulert om dagen men det er for kaldt til at jeg gidder å trene LP altså og nei jeg vil ikke trene innedørs. Inne skal vi kun være rolige.

Kaldt for lille Pusi oxo, han er ute noen turer om dagene men kommer fort inn igjen oxo. Så trener innkalling på katteskinnet, han kommer oftere enn cora når jeg roper…..Men om det funker i varme ? er vel lov til å være optimist, kjedelig å være realist bestandig («,)

Mye rør om lite dette, men jeg har da fått smakt på mange julekaker og drukket litt kaffe mens jeg har rablet ned noe. Nå får jeg komme igang med julegaveproduksjonen igjen…

Så takk for besøket og ønsker dere en flott kveld. I morgen er det ny uke og nye muligheter….