Archive for september, 2010

Hoppsann – ser du hvor stor jeg er blitt ?  Ok, fortsatt litt barnslig og liker å kose fang og plage pus men men -jeg er jo ikke fylt 4 mnd enda. Om 5 dager er jeg 4 mnd, hm….får jeg ekstra god  frokost, lunsj og middag,da tro ? Ikke for det – ække sær i kosten jeg altså men her for en stund siden var det virkelig snadder en stund i mat-koppen – kokt kylling og ris ;-) Men alt det gode tar slutt….Det onde oxo for nå har jeg heller ikke vondt i maven lenger og får sove hele natten igjen. Vel, jeg blir jo vekket da matmor går ut av soverommet om natta men jeg bare lukker øynene og håper hun glemmer meg – jeg vil sooooove og ikke ut midt i natten. Har nemlig fått så deilig seng, stor og god med hvitt pusepledd og 3 rosa puter….. Egentlig tror jeg at jeg har vært heldig med valg av eier – den hunden som bodde her før har virkelig klart å dressere den 2-beinte så min jobb med å sjarmere meg inn har vært kjempe-enkel. Jobber fortsatt litt med erte-pusen men fikser nok det snart jeg, jeg som er så god ;-)

shit – må stikke og legge meg – den to-beinte kommer og vil taste litt, morna…

Joda – tiden går fort og Cora har virkelig sjarmert meg ;-) Vi er i full gang med valpekurs og *host hark*- det trengte jeg virkelig ! Er liksom ikke motivert til å trene lydighet men har jobbet litt de siste gangene med å ‘stresse’ henne opp litt, en hund som kommer gående på innkalling er vel ikke det som gir mest poeng på evt stevner etterhvert ??? Generelt er hun ekstremt rolig og snill, veldig behagelig så skal IKKE klage men det er vel snart på tide å jobbe opp litt lek og tempo ?

Så langt er det kun et par hundeleker som er ‘spist opp’ her og hun går løs om natten nå. Eh, som det murmeldyret hun er sover hun hele natten men ved et par andledninger har hun startet dagen litt før jeg hadde planlagt :-)

Som sagt har vi trenet veldig lite lp, men hatt noen fine spor med henne. Senest i dag, på grus/ gress underlag med en ‘avstikker’. Dvs jeg vinklet til høyre inn i skog -ca 15 meter og gikk samme vei tilbake og vinklet til venstre istedet. Det løste hun meget bra -men selvfølgelig brukte hun litt tid der sporet ble borte ;-) Og rett før slutten fikk hun litt ekstra forstyrrelser, det kom noen mennesker gående hvorav den ene av alle ting gikk og spratt en tennisball …Det ble ganske sterkt så da måtte hun sette seg litt og titte, det kunne jo hende de ville hilse på……? Det som imponerte meg er hvordan hun tok opp igjen sporet – et par tre meter og vinklet smack rett vei. Virkelig gøy å se hvor glad hun blir når hun får fert av pinne eller annen gjenstand i sporet ;-)

Får jeg beholde den roen i sporet skal jeg være superduper fornøyd !

Senere på dagen skulle jeg lufte Cora og samtidig hente inn noen gjenstander jeg hadde lagt i et annet spor for en treningskompis. Jammen slo hun på sporet og gikk ca 100 m med 2 vinkler og plukket opp gjenstand ! Cora fortsatte sporet og tok 2 nye vinkler før hun igjen datt ut pga folk. Da tok jeg henne av sporet (  Cora sporet med lina hengende løst) og gikk bak en bygning. Da vi krysset sporet igjen på asfalt slo hun igjen på sporet og tok det opp. Derifra gikk hun tilnærmet lik helt perfekt i sporgata til-og-fra resten av sporet, tipper 250 meter  og tok begge gjenstandene som lå i sporet. Jeg er mega-imponert, det sporet var 4,5 -5 timer gammelt OG en annen hund / hadde prøvd å gå det tidligere….. Så ja her ligger det gode sporevner : det gjelder bare for meg å ikke ‘køle’ det til ;-)  Veldig greit å oppleve hvordan en hund kan løse ting – det er vel ofte sagt det er vi førerer som lager begrensningene(«,) Men nei- jeg skal ikke begynne å legge 5 t gamle spor i beferdet område til Cora lille ! Men spørs om det ikke blir et spor i morgen oxo, eller bør vi trene på lydighet siden vi skal på kurs igjen tirsdag….? Har vært tilskuer på sporstevne i dag og ble litt motivert  igjen- gleder meg til å trene igjen nå ;-)

Slenger på et bilde til : ‘noen’ var litt klare ved foring her om dagen så da gikk matkoppen i gulvet med et smell og vips : 2 gode venner rydder opp :-)

Skulle så gjerne satt inn et fint bilde av pusi også, men han ser helt forskremt ut på alle bildene jeg får tatt. Jobber med saken.

Pusi er snart 5 mnd og fanget flere mus. Veldig bra det da, men …. Jeg synes ikke det er like kult å få halvdøde mus inn i huset, og jo vet det er naturens gang men synes heller ikke om å se kattungen spiser mus heller jeg da … Pinglete ?  jopp ;-)

Takk for besøket og velkommer igjen, legg gjerne igjen en hilsen !

Per Pusi, Cora murmeldyr og jeg ønsker dere en flott uke !

Jada, på flere områder faktisk  er det sprik mellom plan og praksis, men pytt pytt – det går seg vel til ???

Plan med ‘ny’ blogg var jo korte innlegg og ofte  men det var plan, nå har det gått snart 3 uker siden sist og mye skjer med en valp på denne tiden skal jeg love. Og lille Cora har virkelig sneket seg inn i hjerte mitt og sjarmert meg så det holder ;-)Hm….snart like bortskjemt som Betty var jo :-)

På ‘treningsfronten’ er jeg imponert  over Cora. Har ikke lagt på noen ord enda og hun KAN ingen ting men virker veldig oppmerksom og villig. Kan fungere bra selv med små forstyrrelser rundt. Var på valpekurs sist tirsdag og selv om hun gjerne skulle lekt med andre valper hadde hun bra fokus på meg. eh….ok – godisen jeg hadde da («,)

Sist helg var vi på Sølen, så hun har fått en forsmak på hvordan feriene blir ! Frøkna fungerte helt bra med så mange timer i bil, men hun fikk sove inne på natta. Cora fikk oxo løpe litt på mose – finne folk med dingseboms og godis og det virket som livet var topp :-) Ja – på det som etterhvert skal bli rundering har jeg begynt med meldingsbiten og det virker som ikke melding skal bli noe problem. Vi hadde en økt i går også, jeg er imponert over Cora lille men selvfølgelig er det ikke  ferdig så til dere som synes det er ille å trene en liten valp så slapp av : Cora kan overhode ikke apportere men hun bærer div dingse-bomser i munnen  ;-) Hun er jo en retriver – og har hun ikke noe å bære er det lett å finne noe søppel å bære / tygge / spise på  ;-(

Virker som nese fungerer bra, må bare skjerpe meg og legge et bedre grunnlag for spor før vinteren ( som snart er i annmarsj her i dalen ….)Motivasjon for lydighetstrening er fortsatt fraværende så hvorfor ikke ta litt spor etterpå ? 

Ellers går livet sin skjeve gang her – jeg er i jobb igjen og Cora har hatt løs mage noen netter nå og vekker meg 2dre hver time … Hvorfor bare på nettene ? Hun er ikke på do mer en 1 -2 ganger pr dag …… Liten terorist ??? Men hun virker ikke syk eller slapp – spiser godt og virker helt normal ellers. Dvs plager lille Per Pusi så godt hun kan. Stakkars pus, men han er et ertekrok så det holder så da får han tåle leken også. Blir det heftig stopper jeg dem og Cora gir seg tvert men da kommer Pusi og erter henne opp igjen («,) Per Pusi  hører ikke etter når jeg sier noe…Men han begynner å få litt problemer med å gjemme seg inne, han har blitt større og kommer ikke like fort under møbler ol samt at Cora løper fortere og får tak i halen hans – da blir det mjaaaaaaauuu da :-)

Nei – nå frokost og en tur ut med masse godis så får vi se om den gyldne klarer å spore i vinkel ;-)

God helg