Archive for oktober, 2009

Ja, jeg synes virkelig spor er en uforutsigbar greie …..  («,)

I går sto spor på plan, oppsøk gikk rett ut rolig ut i ca 25 m før Betty slo på ‘noe’ men nei -hun dro videre, fortsatt pussig nok rett og fint ut mot merke før hun begynte å rote veldig rundt. Hm, der dro hun mot venstre ( og jeg som var sikker på at sporet gikk mot høyre ….) Men så ble vi ropt tilbake til linja. Ja ja., suset oss så da mot dommer igjen mot punktet hun hadde markert på vei ut men nei ikke noe spennende der nå. OK, sendte Betty ut mot sløyfe igjen og nå slo hun på spor og dro mot høyre ;-) Ja -så kom vi da oss ut av oppsøksområde denne gang også ! JIPPI ;-)

Sporet gikk vel egenglig rimelig greit til tross for noe vind.Betty virket trygg i lina, rolig og fin. Må innrømme jeg tittet mest i bakken etter pinner og ikke på Betty men det var helt bortkastet – Betty fant alle pinnene selv hun :-) Og desuten oppdaget  jeg ganske tydelig at når det var gått en stund etter siste pinne ble jeg mer opptatt av å se på Betty enn bakken ;-) Så neste gang skal jeg stole på at Betty finner pinner hvis vi er på  sporet da vel og merke.Tror jeg. Stevne for 3 uker siden fant vi jo ikke en eneste pinne…..

Lydighetsdelen er jeg virkelig fornøyd med : Før start følte jeg at Betty var litt for klar men hadde ikke tid / fikk ikke roet ned nok. Merkelig nok gikk fri v fot bra, det kom bittelitt lyd på noen forflyttninger med det hørte ikke dommer og nei, jeg gikk ikke bort og sa det etterpå :-( Innkalling : hun ble utrolig nok liggende,(jeg var helt sikker på at hun kom til å reise seg mens jeg gikk ifra) Men dårlig ståmomenet og sitt istedet for ligg ga lite poeng.(5,5) Fremadsening ; Utrolig men sant – vi fikk 9 HÆÆÆÆÆÆÆRLI !!!!! Resten gikk også bra – noe lurv var det men samlet på lydighet endte vi på 265 p. Ny pers tror jeg ;-)

Felt ; Bra men bare 3 gjenstander. Taktisk feil fra fører ;-) Snakker ikke mer om det, OK ?

Oppsummerte ble dette utrolig nok 587 p og vi vant nok et sporstevne . Eh, dette hørtes selvgodt ut men statestikken ække så gærnt på spor da siste året ; 6 starter har gitt 2 førsteplasser, 1 2.dre 1 3dje 1 6plass (NM) og 1 ikkegodkjent (hønefoss ) Stolt jeg da om jeg skal si det selv – spor er vanskelig og farlig det, men bittelitt morsomt også ;-)

Så ja trolig blir det mere sportrening på Betty, jeg blir ikke overrasket om det blir et spor i dag også. Hun er i hvertfall virkelig i form nå i dag morges ;-)

Ha en flott dag folkens – selv om det regner litt ; det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær og tenk så deilig det blir å komme inn i varmen etter en lang tur ute :-)

ble avholdt i dag – og i år som i fjor – i flott høstvær men det merkes det er høst når man ikke står i solen ja ;-) Nå, det var vel ikke været jeg skulle skrive om men jeg blir så lett revet med …….

Jopp, lett påvirkelig i medgang er jeg i hvert fall, i dag var Betty virkelig morsom å gå med. Hun rent ut gnistret – og det merkes på fri v foten ;-)  Jeg vet hun kan gå myyye bedre fvf men i dag nesten hoppet hun ved siden av meg. Dommer synes pussig nok det ble virkende litt rotete…..?  :-)

Men noe av det jeg ikke har vært helt fornøyd med på stevner fungerte bra i dag ( neddekk, oppsitt, kontakt og kontrolert intensistet.) På flere av øvelsene var det rimelig mye støv men for en hund – Betty gjorde som best hun husket hun («,)

Endte på 273 p og ble Årets Klubbmester i Lydighet 2009 !

Dette var 5 gangen på 5 starter de siste 6 årene. På tide å gi seg mens leken er god tro ? Vi får se om et års tid ;-) Nå er det kos og litt massering som venter Dronninga

Ha en fin kveld

ble avholdt i dag i strålende høstvær, iår som i fjor :-) Det var flere likheter; Dommer i år var den samme som i fjor, noen flere deltakere i år men klubbmester ble den samme i år som i fjor ;-)

Jeg & Betty startet i Rundering, og YES – hun gikk virkelig som en drøm i dag !!! ‘alt’ fungerte som jeg ønsket meg på en i mine øyne en god rundering, jeg bare nøt hele økta.

På felt var vi ikke like gode,Betty fant bare 3 gjenstander i dag og det er jeg ikke helt fornøyd med. Men pytt, det putter jeg litt bak meg i dag og bare nyter runderingen («,)

Ja, Betty ble igjen kåret til Klubbmester i bruks HHK 2009, men det blir på en måte litt feil også da en ekvipasje fra kl B gikk megabra og fikk bedre poeng i felt enn oss men pga utregningsmetode vant vi.

Ja ja, vi fikk pokal med hjem men C & A burde vært vinner i år. Håper og tror reglene / utregningsmetode blir revidert frem mot KM 2010 :-)

I morgen er det KM i Lydighet og joda, vi stiller til start da også :-) Itte no gamlehjem detta gitt ;-)

Joda – vi er fortsatt her selv om det ikke har skjedd så alt for mye å fortelle. Har gått noen små spor med varierende resultat. Både når det gjelder spor,pinner og rådyr («,)

Med rådyr i sporet slet frøkna godt …. tror hun også slet mye med sitt eget hode da gitt ;-)  Valgets kval ; mitt spor og kjøttboller eller rådyr -jakt…..? Nå ja, hun valgte tilslutt mitt spor og vi havnet ved sluttpinne og fikk tømt godispose den dagen. Men stort sett er jeg ikke fornøyd med spor-treningen  i høst, mye dårlige spor og høyt stressnivå i sporet men jeg tror det ikke er fordi motivasjonen er for høy desverre. Tror heller det er ‘mestrings-stress’ så har prøvd å legge lette spor for å få ro og trygghet i sporet. Men ferske spor (1 t ) går unna i høyt tempo det også…. Ikke lett dette her ;-)

Kanskje vi bør holde oss til rundering ? Sist stevne i Sarpsborg var jeg ikke spes fornøyd med FrkVetBest Selv men på trening sist helg gikk Betty som en drøm igjen, selv med motvind :-) Mulig det var fordi jeg var fast bestemt på at nå skulle hun ut koste hva det koste ville ;-) Vakke no problem da …..Morsom hund, det ‘problemet’ jeg har bestemt meg for å ta tak i på trening glimrer med sitt fravær :-)

Lydighet ; Hva er det ???? Brukslydighet har vi ikke vært innom på flere uker nå, men torsdag testet jeg noen Eliteøvelser….. Det gikk så støvet føyk, men det var rimelig grått rundt oss da. Skal starte Klubbmesterskap i helga og det kan jo bli spennende («,) Har liksom ikke lagt inn mye energi frem mot dette stevne kan man si.

Men i dag er det fridag og vi skal ut å trene igjen, rundering står på plan og grill-sesong har begynt igjen ! HÆRLI – for det regner i dag ;-) Så skal det bli godt å nyte kvelden innendørs !

 

Riktig god helg og takk for besøket !

på samme dag var ingen suksess :-(  Da jeg sto opp i dag fikk  jeg rett : dvs gårsdagens hadde vært feil ! Det var jo ikke kommet snø i løpet av natten, flott for jeg hadde ikke lagt om til vinterdekk i går. Synd….for etter noen kopper kaffe og en tur på badet ; Vips : Så var vinteren her ….. Eh, det var litt dumt jeg ikke stolte på værmeldig og la om dekk fredag likevel …….

Nå ja, annkom da stevneområde til kl 08, ferdig med fellesdekk og loset ut til sporet. Og som vanlig ble jeg enten nr 1 eller nr sist, så ja jeg ble nr 7 i dag. God tid før sporet og sløvet i bil med god varm kaffe mens det regnet ute. Så til oppsøket :

Fin driv ut mot sløyfe, Betty slo på sporet men ble nokså usikker og søket litt rundt før hun igjen tok sporet- sjekket ut bakspor 4-5 m før hun slapp det men da rotet jeg det litt til oxo tror jeg for jeg synes dommer ropte noe til meg men var ikke sikker. Kjempelurt at jeg ble usikker oxo når Betty var usikker ;-) Nå ja, hun slo på sporet igjen – og nå riktig vei. Jeg fulgte på og håpet dommer evt ropte igjen om det var noe han ville. ( I ettertid fik jeg vite han ropte bakspor selv om jeg sto på linje mellom sløyfene og Betty kanskje bare var  ute i halv line…)

Nå ja, vi var på sporet, tok første vinkel greit og etter ca 50 meter ny vinkel. Nå begynte jeg å stole på Betty – bra drag i linja men hun jobbet / slet for å holde sporet og jeg begynte å titte i bakken e pinner… Ganske bortkastet for jeg så ikke en pinne. Nå tror muligens dere at det var fordi Betty fant alle men det gjorde hun ikke …..! Vi fant ikke en eneste pinne på hele sporet, men Betty jobbet virkelig i dag. Og sporlegger så nesten hele sporet våres og mente vi hadde vært på en liten tur han ikke hadde vært men stort sett hadde vi fulgt sporet….sånn cirka i hvert fall.  Tragisk – altså det tragiske er at jeg ikke merket at hun ikke var på sporet.  Jo hun sleit men spør du meg jobbet hun seg bra inn i sporkjerne mange ganger underveis.

Etterhvert var jeg vist ikke den eneste som ikke fikk godkjent spor i dag, tror det bare var 3 stk som fant pinner, dvs 4 stk som ikke fant enten sporet eller pinner….. Grattis til Kari og Emma som hadde 10 på oppsøk og alle pinnene ! Og til begge B-hundene som kom seg vel igjenom. Grattis til Line og Rikke som vant og fikk opprykk til A- spor. ( og takk til Liv og Kari som trøstet meg litt med at dagens spor ikke var lette…. ;-) )

Vi trener mer vi bare snøen forsvinner og håper på bedre lykke neste gang («,) Nå i efta har vi fyret i ovn og koset oss på sofa. Blitt litt godis på både meg og frøkna, men noen spordronninger er vi ikke …enda («,)

virkelig det gamle ordtak om at ‘en dårlig generalprøve gir god premiere’ ……

Denne uke har det vært veldig lite trening, eh….ingen lydighetstrening mener jeg men det ble et spor onsdag som startet bra men fikk en fryktelig dum slutt  :-( Betty gikk over sluttpinne og sløv som jeg var fikk jeg ikke stoppet henne før vi traff på tråkkene jeg og Andreas hadde laget da vi var ute og sjekket jorde vi skal legge spor på i helga.

Så joda, i kveld tenkte jeg at jeg skulle legge et lett fint spor til Betty samtidig som jeg skulle planlegge sporet jeg skal legge søndag. Altså et spor på ca 1 km med hele 10 pinner. Etter knappe 2 timer duret vi ivei; og oppsøk ble BARE TULL !!! etter 3 meter vinklet hun til alle kanter og snuset snuset snuset… Hallo …? Fikk sendt henne ut igjen men nei for et rot….Har ikke sett maken jeg og forsto vel ikke mye før hun vinklet riktig vei, MEN var det på mitt spor ???? Vet ikke men det var like nær i det minste for raskt oppdaget jeg første pinne ca 15 cm til høyre for der Betty gikk i hvert fall…. Oppsummert gikk hun fantastisk dårlig spor men med meget høy intensitet /stress. Hvorfor brøt jeg ikke ??? Men neida, det gikk ‘over stokk og stein’ og planen var å bryte da hun fikk festet seg på sporet….Noe hun faktisk ikke klarte før helt på slutten  :-( Så ny rekord ; Fant 2 av 10 pinner…. Så værre kan det vel ikke bli i morgen ? Glad morgendagens spor skal være på  et  jorde og ikke i fremmed skog ;-)

OG – til dere som skal starte på stevne – jeg var på et jorde som ikke skal brukes i helga ;-)

Spent på stevne i morgen kan du tro, og når jeg sjekket værmelding ble jeg enda mer spent på morgendagen : Det er spådd hvit nedbør……  vurderer om det er på tide med ny hobby («,)

God helg alle sammen – og Emma ; pakke er klar og en bonus venter om du vinner i sporoppsøket ;-)