Archive for september, 2009

gikk ikke helt etter planen ;-) Nei, dette er ikke maskiner men individer med egne meninger er helt sikkert. Skal ikke klage veldig lørdag, da tror jeg Betty kan ha hatt vondt i mage -det kom i hvertfall en del luft ut som ikke luktet godt ….

Rundering : God drag i lufta og selvstendig hund som løp dit hun ville selv…. Og på stevne er det ikke like lett å justere inn slagene da det helt klart så ut som hun hadde figurant i nesa flere ganger og litt kupert terreng og noen steder tett s jeg ikke så hvor hun var. Vi fikk da hanket inn alle 3 figurantene og fikk 8,5 i karakter. Godt betalt, jeg var kke fornøyd med runderingen kan du si….

Felt ; kun 3 gjenstander og tror det ble 7. På lydighetsbanen var hun meget rolig, og ble belønnet med 8 på fremadsening («,) Aldri så galt så er det godt for noe ! Mye bra karakterer ellers også, men også noen skikkelig glipper…. Betty har begynt å ikke legge seg på dekk-komandoer ( fellesdekk og innkalling måtte begge ha dobbeltkomando ) samt at hun ville ikke sette seg opp etter kryp……Hva skjer a ? :-)

Ja ja, vant med 537 p, cert og cacit. Men dette er liksom ikke en poengsum det er grunn til å juble over. Siden vi skulle starte søndag også skulle vi sove over i Sarpsborg, og vi var 4 stk som var ute og spiste veldig god kinamat lørdag kveld, men det ble veldig tidlig mørkt. Jeg sovnet med lys og TV på litt over kl 21 tror jeg ;-)

 

Søndag : Ny dag – nye muligheter ! Betty virket i bra form og i strålende høstvær var vi klare til ny dyst. Bra vind og selvstendig hund var ingen god kombinasjon…… Gr….. Innrømmer jeg etter rundering var ganske sur en periode, jeg følte Betty virkelig demostrerte i løypa. Korte grunne /slag hele veien, hun hadde full kontroll og jeg så tydelig på henne når vi nærmet oss figuranter. Da livnet hun til – og joda vi fant alle 3. Poeng ble det også, kun 8  men vi hadde heller ikke fortent mer !

Felt : Mulig hun skjønte jeg var sur – for het tok hun med 2 gjenstander på en avlevering («,) Effektiv hund joda, men dommer ga oss ikke ekstrapoeng for det …..;-)

Lydighet ; Her klønet jeg veldig på fri v fot, fikk 8,5 Veldig dårlig innkalling igjen ( de aller fleste hundene hadde veldig dårlig tempo i helga faktisk ) men det gledelige er 8,5 på fremadsending ! Det hjelper å trene…

Samlet ble dette 543 p og 3dje plass. Vi gratulerer Hilde & Bocca med seier, cert og cacit !!!

Som bestandig er det veldig hyggelig på stevne i Sarpsborg, takk til alle deltagere for en fin helg, og ikke minst mannskaper og dommere som stiller opp og lager stevner til oss andre ! Neste stevne for meg og Betty er allerede førstkommende lørdag. Spor her i Hønefoss, og hjelp og trøste – hvordan det skal gå er jeg spent på, vi rekker ikke å trene før helga- mulig jeg kan få lurt inn et spor onsdag kveld …..?

Ha en fin dag !

gerd

Noen som venter på oppdatteringer, og referat fra turen ? Selv om det har tatt tid før jeg oppdatterer blogg ; jeg er ikke mega skuffet og ‘vonbåten’ for at vi ikke vant stoooor pokal / heder og ære ;-) Men dog, jeg hadde nok hatt plass i bil hjem til en pokal…. ;-)

Selv om jeg prøver å ta kortversjon av turen blir innlegget laaangt,Resultatet av konkurranse står nederst ;-)

Avreise onsdag morgen kl 06:15 og hentet  mamma før vi satte kurs mot utlandet. Selv om det var tidlig var det en ‘spent stemning’ i bilen («,) Ved Ørje møtte vi flere deltagere og vi kjørte kolonne nedover Sweden. Jeg følfe meg virkelig som en ‘førstereisgutt’, godt mamma var med :-)

Reise gikk bra, men det er liksom ikke helt det samme å kjøre Hønefoss – Sokna som i rushtiden i Stockholm. Veldig greit å ha kjentfolk som loset oss trygt frem til kaia. Giiisp, Finnland nærmet seg …!

Betty og båttur gikk som en drøm, hun vandret rundt på båt som en globetrotter ;-)  Mens vi spiste middag og shoppet litt i taxfree lå hun på lugar, var en sjekkerunde og hørte ingen vandring eller lyd fra lugar. Da vi låste oss inn lå hun i senga og slappet av ( eh, hunder i senga er vel lov på tur eller ….?) I følge reiseselskap skule hundene være i bur på lugar, men det var praktisk talt alt for trangt til at vi kunne sette opp buret !

Annkomst Finnland tidlig torsdag morgen, ut av båt helt smertefritt og etter en lufterunde med hundene på første  gressflekk gikk turen mot Rauma. Både i Svergie og Finnland var det flotte veier å kjøre på, og etter en drøy time var vi ved hotellet. Eh, fremme og klokka var fortsatt bare rundt kl 9 eller noe sånt og rommene var ikke klare enda. Vi var et par stykker som dro for å spise frokost og endte opp med å trene feltsøk langt inne i et boligfelt («,)  Mosomt men vanskelig. Terreng så virkelig flott ut da vi stoppet, men for et terreng, fullt av dumper og groper vi kunne kaste gjenstander i så hundene måtte virkelig slite :-)

Torsdag kveld møttes vi alle fra Norge til et nydelig måltid på hotellet, Betty slappet av på rommet og trengte det nok ; hun var ganske slækk både torsdag og fredag. Fredag var eneste dag vi sov leeeenge, da var vi vel ikke oppe før kl 7 ( de andre 6 dagene var vi oppe rundt kl 5 ) Fredag skjedde det ikke all verden før kl 12 så vi rakk en runde i byen. Var vel ikke all verden vi opplevde, språk var en stor hindring kan man trygt si og de vi traff var vesentlig mye dårligere i engelsk enn jeg er ….og da er det ille !!!

Innsjekk av deltagere/ vetrinærkontroll på arena kl 12, fort gjort så var det å vente til kl 13 hvor Norge kunne få trene litt på banen. Hm, hva skal man trene på en sådan stund da ? Jeg valgte å varme opp utenfor, marsjete inn og la ned Betty. Tok et par tre innkallinger og lekte mye med kong. Helt ærlig følte jeg meg litt teit og utrygg-slik pleier vi ikke å gjøre  her hjemme på landet («,) Så jeg og ‘dudrun’ lott det bli med det ;-)

Demohund av lydighetsprogramet kl 14, etter det skjedde det ikke noe før off åpning av NoM 2009 kl 16. Dette var oxo fort gjort så igjen det det en dødperiode før middag kl 19. Vi valgte å gå en litt lengre tur med Betty og slappe av på rommet. Nå var buret med på rommet, og hver gang jeg låste meg inn på rommet kom hun ut fra buret, tydelig hun trives der.

Lørdag morgen : endelig var vi igang, vi startet med rundering og hadde fått startnr 4 i  gruppe 1. Løype så fin ut, men de tre som hadde vært inne før oss hadde både gått over fig og fått sliten hund.  Hm, ja ja, det var bare å komme igang. Dårlige slag i starten og måtte sende noe tettere enn ønsket men det gikk seg til. Fant første figurant og påviste bra. Deilig, jeg kjente vi var et team. Hentet inn fig.og sendte Betty igang igjen. Næææææi, hun dro tilbake til kasse første fig satt i og setemeldte på kassa…. Shit, det forsvant 3 x 26 poeng. fa…..n  , gr… osv – SKJERPE seg og jo vi kom igang igjen. Så ble hun lenge borte på høyre side og jeg tenkte nå finner hun fig nr 2. Men neida, kom inn uten melding og sendte på venstre side. Et øyeblikk var hun ute av syne og jammen dukket hun opp med melding. Fig 2 ble hentet inn og jeg sendte på nytt ut på høyre side. Veldig tett kratt der men jeg synes hun drar bakover….. Prøver å gi lyd for å få henne fremover men borte er hun. Uff da tenker jeg, nå fr vi vel ikke engang godkjent rundering   ? Jomen – etter en stund dukker hun opp med melding…..eh, fig 3 alt nå ??? vi hadde jo ikke gått mer enn 2 – 300 meter ? Fig 3 ble hentet inn og vi fikk 2x 6 av den svenske og norske dommer, og fikk på vei ned vite at siste fig lå på ca 260 -270 meter. Løype skulle jo være 400 m lang…..? ( løype var kke merket undervies som i Norge )

Lang god pause før lydighet ca kl 13.30. Lp gikk greit nok, men kunne tenkt meg noe mere intensitet i Betty. Fikk samlet 73 av 80 poeng så veldig galt var det vel ikke ;-) Dagens konkurranse var over for oss, og vi slappet av på plassen og så på Forsvarshund-gruppa som hadde sin forsvarsdel. Hm, så ganske morsomt ut :-) Tror ikke helt mamma likte dette, at hunder beit i figurantene. Var nok litt skremmende.

Ja apro mamma / det var liksom støtte å ha med seg på tur – hun var så nervøs før jeg skulle inn å rundere at hun turde ikke blie med å se engang :-) Staaaaakaaaars mamma’n min, hun måtte jo vente helt alene på standplass !

Vi var tidlig ferdig lørdag, og slappet litt av på rommet før bankett lørdag kveld. Fortsatt på hotellet vi bodde på. Bra hotell og kort reiseavstand til arena -og korte avstander i bil til begge rundereingsløypene og feltsøk. Sporgruppene hadde nok et godt stykke kjøring til sine spor men sporområdene var vist veldig bra.

Søndag morgen ( og ja snakker om morgen, oppmøte kl 07 ) trodde jeg at vi skulle til rundering først, og felt senere på dagen. Men vi i Norge hadde mistolket hvordan gruppene skulle rulere i henhold til reglene ( eller var det andre som hadde mistolket ….?) og vips var vi sendt ut til feltsøk ;-) Mja, som nr 4 i feltet var vi første som fant alle gjenstandene og ble trukket 1 karakter da Betty gjentatte ganger dro ut av feltet på venstre side. Hvorfor vites ikke, men vi fikk 9 av bde den norske og svenske dommer.

Pause til ca halv 12, da ble vi fulgt ut til runderingsløye. Mens vi ventet ble jeg igjen overrasket hvor rolig jeg var, kun siste 20 min før vi skulle inn begge dager merket jeg at jeg var spent / gledet meg og ikke nervøs.

Vår tur ; bra start og etter ca 70 -100 dro Betty frem og fant første fig. Fin påvis og vi kjørte videre. 3 fine slag før Betty dææven døtte fant kassa som første fig hadde sittet i og setemeldte igjen !!!! Nå var jeg ganske oppgitt over pelsdyret men gjort var gjort….. Ikke den store trøsten men Betty runderte bra resten. Oppsummering fra den finske og danske dommer var masse skryt, dagens beste hund i løype sa de. Den finske dommer kommenterte et kort slag -og yes det stemmer, jeg brøt Betty der fig 2 hadde sittet så hun ikke skulle få mulighet for å setemelde der oxo ;-)

Skal innrømme jeg har fundert en del på hvorfor hun setemeldte hele 2 ganger i Finnland, Betty er jo ikke en hund som feil / setemelder …..? Og nei jeg nekter – jeg var ikke nervøs ! Men ja, jeg har vært og trent på kasse i dag ;-) Hvordan det gikk ? Hm, det kommer evt i et annet innlegg da dette skal kun handle om NoM og reisen for å korte ned mest mulig. Dog regner jeg ikke med at mange har hengt med helt til nå :-)

Dermed var NoM over for meg og Betty, nå var det å vente på avsluttningssermoni kl 16. Vi fikk sett litt IPO nede på banen. Det var en gren som ikke frister meg, da var programet til Forsvarshund mer spennende faktisk.

Selve opplegget rundt NoM 2009 var veldig bra, men likevel synes jeg rammene rundt NM er bedre. Det jeg virkelig likte ved NoM var hovedøvelse ( spor eller rundering ) 2 dager i 2 forskjellige løyper med 4 forskjellige dommere. Det jeg ikke likte var at vi ikke gikk samme løype samme dag. I løpe A dag 1 var vi 8 stykker mens 4 stykker gikk i Løype B. Dag 2 byttet vi slik at det da var 4stk i løype A og 8 stk i løype B. Nå var løypene relativt like og likt vær begge dager men dog, jeg synes vi alle burde vært i samme løype. En av de norske deltagerrne hadde desverre fått snappet opp hvor figurantene lå i neste dags løype. Noen like jo å vite ( les jukse ) mens andre liker å ikke vite men det blir jo pratet og fort gjort å stå på feil sted til feil tid :-(

 

Skrekk å gru hvor langt dette ble, dere får leve med skriveleifer -jeg orker ikke lese igjenom alt sammen ;-)Oppsummerer med at reise hjem gikk veldig bra, ble stoppet i tollen Svergie / Norge men Betty hadde hjemlengsel og synes ikke mannen i uniform skulle tulle rundt i vår bil så vi fikk beskjed om å kjøre hjem ;-)

Plassering ? eh jo vi ble nr 8 i NoM :-)  og som sagt i første bolk : Jeg hadde hatt plass til en pokal i bilen men det gikk greit uten også ;-) Kanskje neste gang om vi får en sjans til ?

 

Ps, i morgen reiser vi til Særp : nytt stevne, itte no’e pensjonisttilværelse for hverken meg eller Betty og vi har jo ingen læurbærkrans å hvile på  («,)

og avreise til Finnland nærmer seg….. Gisp….. Neste tirsdag er det vel desperat pakking på gang i heimen her :-) Om jeg er klar til NoM ? tjo, så klar som jeg kan bli vel ? Noe nervøs for dette er jeg, men sunn fornuft tilsier at det Betty ikke kan fra før ang rundering får jeg ikke lært inn nå heller. Har håp om en økt i morgen kveld og tenker da bare rett ut og langt ut («,) Og kanskje om jeg får til en figurant i tre …?

På LP-fronten sliter jeg veldig med å kaste apportbukken over 10 meter, ellers har jeg testet ut stå og dekk under marsj («,) Værre er det med tempo på innkalling….. Betty sprinter ikke spes fort kan du si, heller rolig jogg men hun kommer da så 0 kan vi vel ikke få («,) Får satse på å ‘pese’ henne rett før inmarsj på banen og se om det holder ;-)

Ellers fred og ro i heimen, Betty er tydeligvis fornøyd med de siste dagers trening. Lørdag var vi i Drammen og startet rundering. Begynte med apell, ikke heeeeelt fornøyd med den jeg da men veldig mye bra, fikk bla 8 på fremadsending !!!! HÆRLI  – og utrolig overaskende for Betty var heit nok, ble trukket for lyd på flere øvelser :-(  Rundering gikk bra må jeg si,og ble belønnet med 9, 5 ! Så kom feltsøk, liksom glansnummereret fra NM. Det var den gang da : lørdag ble det 0 ;-) Så vi endte med ca 535 poeng og nr 2.

Ja ja, vi håper på stevner hvor alt klaffer senere i høst, har meldt på i Sarpsborg og Hønefoss i nov men lurer veldig på Belgerklubben i oktober og Halden 8 nov. Men jeg har jo sååå lyst til å trene / starte spor også, hvordan skal jeg få tid og energi til alt ? sitat fre Ferdinan Finne(?)  ‘Du kan få alt du ønsker deg, bare du ikke ønsker deg alt’ eller noe sånt. Ja, jeg vet jeg ønsker meg mye, men det er jo så gøy når jeg er så heldig og har en slik drømmehund :-)

Men nå koser hun seg i senga, og jeg skal lene meg tilbake i go’stol og nyte resten av kvelden :-)

Morna – og takk for besøket !

har jeg hatt litt blogg-skrekk tror jeg  ;-)  Er jo mye jeg har hatt lyst til å fortelle, men det ble en rar sak siden det ble oppdaget bruk av feil koffisient og at det ble endringer i resultatlistene. Nå ble det ingen endringer for min del men stakkars de som fikk endret sine plasser. Vel, noen rykket jo fremover oxo da.

Og der kommer litt av mitt dilema inn…. Jeg synes det var flott at de som sto på pallen og gratulerte dem der og da, og mente det virkelig -men jeg synes jo også det er flott jobbet av  Roy Eftedal som ble 2 g NM-mester i år MEN det betyr jo IKKE at jeg ikke unnet Monica Tegler å vinne ….?

For neste års del skulle jeg ønske at alle kunne vinne – og at NBF i fremtiden unngår slike saker….!!!     Selve NM og oppholdet var meget flott, så stor takk til Voss HK !

Men nå er NM over, og her har vi (les jeg) såvidt begynt å se fremover igjen. Ja….jeg tenker litt ofte på NoM faktisk, og om 2 uker er vi forhpentligvis i nærheten av kaia i Stockholm. Klar ??? å nei, føler meg ikke klar…..  Gisp……. Men jo, gleder meg ganske mye også…. Selv om jeg ikke helt vet hva jeg skal ut på ;-)

Først ut et stevne i Drammen til lørdag, og vi har trenet litt i det siste. Betty er veeeeldig klar…. :-( Så lydigheten er ikke god. Leste om noen hunder som hadde ‘fluer i hode’ men hos Betty virker det som det er en helikopterflyplass… («,) Jeg må le selv om jeg har mest lyst til å grine, men det har blitt lite effektiv trening, mest kamp om konsentrasjon og ro. Planen er å få gjort unna et langt spor eller to fredag for å prøve å roe ned Betty litt. Ved mye trening blir hun oftes bare mer og mer intens ( og mister dermed konsentrasjon og vi får masse slurv i øvelsene )

I morgen er det kurs på jobben, og trolig ingen aktivitet på Betty. Enten er hun bare stresset pga lite trening i forhold til hva hun ønsker ellers er det noe med løpetiden å gjøre.Jeg synes hun er veldig masete for tiden og håper det roer seg snart :-)

Men nå skal jeg prøve å overvinne min støvsugerskrekk og få samlet sammen noen av hybelkaninene her («,)

ha en fin kveld og takk for besøket !!!