Archive for august, 2009

Sliten jeg, og litt susete i hode i dag (også )

Jeg burde bare har ropt ut JIPPPIIIIIIIII JIIIIIIPPPI  hipp hurra men nå tirsdag kveld er jeg litt matt, da jeg har fått nyss i at det er oppdaget regnefeil på dommerprotokollene fra NM i bruks,i både rundering og spor. Det er trolig blitt brukt gamle skjemaer med gamle koffisienter på fri v fot og hopp over hinder. Men når det er sagt, er det stor mulighet for at mine plasseringer er som det ble opplest på premieutdelingen søndag…

 Med forbehold :  JIPPI : VI FIKK SØLV UNDER NM I RUNDERING 2009

og….vi er blitt tatt ut til å delta på NoM i Finnland 19 -20 sept !!!

og uten forbehold er jeg også kjempefornøyd med plassering i NM Spor, plass pr nå er 6 plass men her er det nok reelt stor muligheter for endringer på resultatlistene. Men uansett, jeg er megafornøyd med å bare være med på NM i spor, og komme igjenom sporet som foresten var veldig fint ( tror jeg ) men litt vel fysisk krevende, for meg vel og merke – Betty klarte seg veldig bra hun :-)  Men min kropp er ikke spesielt godt trent til å løpe 1940 meter i ned-og-opp-og -myr-terrenget på Voss ;-)

Har veldig lyst til  fortelle ‘alt’  om turen og opphold samt rundering,sporet og feltsøkene – jo må bare skryte av feltene : Begge dager fikk jeg 2 x10 blank av begge dommerne. Hærli – for felt har jeg jobbet litt med i sommer, og yes ny treningsmetode funker ! Gjelder bare å få ‘overført’ noe av dette på annet vi trener da;-)  Eh, fra lydighet skal jeg ikke utbrodere for mye, i hvertfall ikke fra lørdagen…. :-) Søndag etter sporet var lydighet meget bra til oss å være, så hvis noe har festet seg på teflonhjernen har jeg lært mye i helga !

 

Tusen tusen takk for alle gratulasjoner og hilsninger både her og på telefon !

Kjempehyggelig – jeg setter veldig stor pris på det og beklager jeg ikke har vært inne og oppdattert før men da jeg kom hjem natt til mandag var modem kaputt så hadde det ikke vært for min eminente webmaster som dukket opp med mobilt bredbånd hadde jeg ikke vært her enda :-)

Men nå skal jeg og Dronninga snart finne senga, så får vi avvente resultatskjemaer og se om det blir noen plassendringer. Uansett ; jeg har en drømmehund og har hatt en super helg. Tusen takk til dere alle som gjorde NM til en flott helg

Hipp hipp hurra, Sjefen i huset fyller 8 år i dag :-)

Snart er vi på tur til Voss, endelig holdt jeg på å si. Liksom på en måte årets høydepunkt dette, på en annen måte er det jo bare et stevne….? Men feil å si det bare er et stevne også, det er jo tross alt NM :-)

Og jeg er litt imponert over at vi, Betty og jeg har klart å kvailifisere oss til dette. Uttaket går etter de tre høyeste poengsummene / beste resultatene over 1 år og de 15 beste får starte på NM. Fullstendig liste ligger på NBF, under Norgesmesterskap  http://www.norsk-brukshundsport.no/

Nytt av året er at vi skal starte både rundering og spor, helt utolig men i spor klarte vi å kvalifisere oss med 3 stevner. Ja ja, den store erfaringen på spor har vi IKKE men det får gå som det går. Har kjørt noen små spor i det siste og Betty virker trygg og god.Jeg har prøvd å lage noen spor med utfordringer til henne, men de har har hun tatt på strak labb ;-) Eneste er at hvis hun blir sliten, eller sliter med sporet dropper hun å ta med pinnenne…..og da blir det lite poeng gitt ;–(  Nå ja, søndag er dagen for spor, pr nå er jeg ikke nervøs men spent :-) 

Noe jeg er litt ‘stolt’ over er at vi ligger som nr 5 på ‘sammenlagtliste’ over brukshunder http://www.norsk-brukshundsport.no/resultatservice/zanto_2009.html Men mye kan endre seg der etter NM, og jeg forventer ikke å klatre oppover for å si det sånn :-)

Siste uke har jeg hatt en veldig dårlig feeling for lydigheten men det hjalp litt i går, og nå er det ikke mere tid til å trene. Avreise til Voss i dag, dvs om et par timer og min kjære mamma skal være med. Hun var ferdig pakket i går og om hun ikke har fått svineinfulensa har hun i hvert fall reisefeber :-)

Kanskje jeg skal komme meg ut av pysj og pakke litt også….? Jeg gleder meg til en tur til Voss, men gledgruer meg til å starte tror jeg….. («,)

Takk for alle lykkeønskninger !!!

God helg

og vi har en dag uten sikre planer i sikte ;-) Så nei, vi kom ikke til NM-finale i år, men hang med til siste slutt («,) Vi lå en stund ( lenge synes jeg ) på 14 og 15 plass men de to tre siste deltager som gikk slo meg ut ;-) Faktis veldig greit selv om noen ikke vil tro jeg mener det. Hyggelig på Bjerke men litt stress også…. Har jo sagt det flere ganger at jeg koser meg mere på små stevner. Nå ja, jeg var godt fornøyd med Betty lørdag og på NM-finale er det faktisk litt roligere så jo, hadde vi kvalifisert oss hadde jeg nok stilt i dag oxo …..(«,) Endte på 17 plass, 1,5poeng unna finaleplass :-)

Fellesøvelser ; 10 på sitt og 7,5 på fellesdekk. Flyttet begge labbene og litt snusing. Fri ved fot : Underveis fikk jeg en følelse av at dette  går jo bra og ble belønnet med karakteren 9. Så over til neste ring : det gikk fortløpende og vi begynte med stå sitt dekk u/ marsj : Her holdt jeg på å ‘glemme bikkja’ før øvelsen men fikk hanka inn en kontakt før start. Ikke helt fornøyd med fri v foten, fikk 8 på øvelsen så momentene kan ikke ha vært s ille :-) Innkalling ; fikk som mange andre 7,5 så den var ikke blandt de beste. Fremadsending til ruta : Huff huff….. her kom svetten på ryggen, Betty virkelig satte meg på prøve nå ;-)  Frem til markør ; Betty kan ikke ha sett markør men travet ut- og da jeg ropte stå for å prøve å dirigere mot markør reagerte hun veeeeldig dårlig på ståkomando og svirret videre og litt mot venstre før hun stoppet….innenfor grensa til markør !!!! Er’e mulig å ha slik flaks ? Greit nok ut til ruta og vi fikk 7,5 p. Yes !

Nå måtte jakka av – og inn til ring 3 hvor de siste 4  skulle utføres. Apport m dirigering pleier ikke være et stort problem selv om den øvelsen heller ikke pleier å gi maks poeng. Men hva som skjedde nå kan jeg jo lure på for svar for jeg vel aldri ;-) Betty fulgte med han som la ut apportbukkene og jeg fikk beskjed om å sende. Betty satt fortsatt og så mot høyre / utlegger borte ved teltet. Hva hun så anes ikke men jeg komanderte, hun rykket til men satt fortsatt som en dronning og kikket…. Først på 3dje komando gikk hun og joda stoppet og på ny komando ut til riktig apport. Ved avlevering var hun litt usikker på om hun ville slippe eller om vi skulle krangle litt …. («,) desverre så oxo dommer dette – men tross alt fikk vi da en 5’er. Jeg ble litt skuffet over meg selv på denne øvelse, men prøvde å legge bak meg. Hopp o hinder ble det touch på tilbakevei og veldig lav intensitet hos Betty så her ble det 6. Gr….. Neseprøve ; Betty gikk over riktig pinne flere ganger, tok riktig men dårlig opptak og flere takskifter på vei inn. Fikk 5. Men så kom jeg til meg selv igjen og ‘fikk opp’ Betty igjen. Avstandskomando ble utført bra og vi fikk 9 pga noe trege momenter. Stemmer det, vi har trege momenter og gjør jeg noe med det får jeg forflyttninger og enda mindre poeng :-)

Sum av sumarium er jeg fornøyd med Betty, hun virket veldig fornøyd, glad og gjorde det hun skulle men jeg er ikke fornøyd med egen innsats i siste ring…. Men – hadde jeg gjort en bedre innsats så hadde jeg trolig ikke hatt ‘fri’ i dag men på tur til Bjerke i dag også («,) Vi var tross alt bare 1,5 poeng unna finale og et halvt poeng mere på en av øvelsene i siste ring hadde gjort utslag.  Jeg har veldig veldig lyst til å dra inn og se på finale men bør så absolutt bruke dagen på noe annet («,)

Lykke til til dere som skal i ilden i dag, og ha en riktig flott dag til dere alle andre ;-)

og har funnet ut vi ønsker oss noen uker til før neste stevne ;-) Nå ja, vi var vel litt overdrevet, Betty er klar som et lys hun…. Tirsdag ble vi komandert på bruksapell og det gikk som jeg var bekymret for i siste innlegg. Fremadsening gikk i hundre, og desverre uten stopp føøøør gruppa… Jeg brøt øvelsen så vet jo ikke om Betty hadde tatt seg inn på slutten. Det gikk bedre etterhvert men vi får vel ikke mange sjanser på å lykkes neste helg ?

Men først er det kommende lørdag som jeg er litt spent på, om hun er like heit på LP-banen under som på brukslydigheten, da kan det jo gå veldig bra (til oss å være velogmerke) men likevel er jeg ganske usikker på hva jeg skal gjøre opp mot neste helg…. Mye trening gjør Betty høy, så jeg burde ikke trenet i det hele tatt men hva gjør man når det er sååååå mye  trene på ….? hm…..(«,) Ja ja, vi får se, om 1 uke er jeg vel trolig på Voss ved disse tider, og om 10 dager vet jeg hvordan alt har gått.

I dag har det vært ‘hviledag’ for Betty og hun puster tungt i senga si – mulig spent på hva morgendagen kan bringe ? Det er jeg også, dvs spent på hva jeg rekker av div saker og ting med og uten hund ;-)

Ha en fin kveld og god helg !

kort men bra og jeg er ganske fornøyd med at jeg ikke begynte med de morsomme eliteøvelsene («,)

Hadde hele banen for oss selv og begynte med masse lek – av 2 grunner ; få ut overskudd og faktisk også stresse henne litt. Jeg kunne valgt å gå en liten tur først men ønsket å provosere frem høy aktivitet kontra roen hun får ved tur. Kort kort fri v fot før vi gikk på fremadsendingen. Meget bra – heller på grensen til å bli for trang nå men tror ikke det blir problem på stevne når komandant er tilstede…. Øvelsen er ikke perfekt men mye mye bedre. Har ved 95 prosent av sendingene nå fått stopp/ tempo-endring  før gruppa og ikke ved eller etter grupa. Betty har litt for høyt tempo etter gruppa men det tror jeg hun kan ha, så lenge hun har temposkifte før gruppa. Nå ja, det er  fortsatt ikke en 10’er-øvelse men jeg satser på 7. 7×4 er veldig mye mere poeng enn en stor 0 :-) Tempo på innkallingen kan jeg vel prøve å få bedre men er rimelig skeptisk til å øke intensiteten / forventingen til denne øvelsen nå som jeg tror jeg endelig har fått roent den ned…..

Etter en pause var det på’n igjen. Hopp o hinder m metall-apport, ( jooooo dette er jo elite-greie men ikke morsom øvelse for noen av oss så det teller ikke ?) Så bruks og tungapporten. Alle gikk greit, det var en del berøring av hinder men jeg synes jeg så det var halen flere ganger …? Det store problemet i dag var konsekvent skjev sitt….. Jeg må jo le, nå har bikkja på 8 år helt glemt hvor riktig utgangsstilling er.

Tja litt frem og tilbake på div øvelser som gikk rimelig greit men den store konsentrasjonen og intensiteten manglet. Men hun fikk belønning : I et område med høyt gress hadde jeg kastet ut 4 kong/ ball / leksaker og kjørte ‘liksom’ et felt. Det stilige var at hun først slo på den minst gromme leken, og avslutten med å finne den beste tilslutt. * eh….. host hark …bevist så nevner jeg ikke noe om avvevering av gjenstander….*

 

På tur hjem stoppet jeg slik at Betty fikk bade i elva – og nå var det såpass mye vann at hun kunne svømme litt, og god strøm i elva gjorde Betty sliten tror jeg. Stakkars hund, kondis har hun ikke for mye av :-(

Men jeg får ikke tid til alt, skulle gjerne trenet og lekt mer –  i morgen kveld håper vi det blir litt rundering («,)

Så var årets 2dre LP-stevne gjort, og denne gang fikk vi med alle øvelsene  («,) 

Jeg nyter sol og varme, men merker på Betty hun ‘plages’ litt av varmen så var rimelig spent i dag. Faktisk var jeg en periode ganske nervøs på tur over til Kongsberg i dag. Vi har trenet veeeeeldig lite på Eliteøvelsene og etter test sist uke var det rimelig mye rusk og rask på de fleste øvelsene så ambisjoner og forhåpningene var ikke store. Målet var kun et bra og postivt stevne for oss nå før NM i bruks om 2 uker.

Mtp varme møtte jeg veldig sent opp i dag, og hadde vel ca 1,5 t å vente før fellesøvelsene. Betty virket helt trygg på fellessitt’en og vi fikk 10. grei start ;-) fellesdekk 9,5. En liten pause og kosestund så var det vår tur igjen. Dommer A.Berntsen mente vi hadde en flott fri v fot og ga oss 9. Også 9 på stå-sitt-dekk under marsj. ( her undret jeg meg underveis hvor bra alt virket ;-)  Og så kom det vi ikke kan ; Innkalling m stå / dekk men oi oi – fikk 8 så veldig dårlig kunne det ikke vært ? Ruta ; Betty ‘fant’ ikke ruta og måtte ha dobbeltkomando- fikk 8. Apport m dirigering ; Grei øvelse men Betty kunne jo løpt litt fortere selv om hun ønsket alle skulle se hvor flink hun er ….? 8,5 Og YESS – vi fikk touch på hinder, men hun hoppet da tilbake uten tull og tøys ;-) Neseprøve er heller ikke vårt glansnummer men i dag fikk vi 8,5. Bra, og kjempeflinke Betty utførte et moment selv under avstandskomandoen så der fikk vi 7.

Totalt ble dette 270 p, og mye bedre enn jeg forventet i varmen. Ble faktisk nr 3 av 16 startende. Nr 1  og 2 var fra Finnland og fikk dermed oxo N Lp Ch. Hele 7 stk var fra Finnland hvorav 5 fikk Ch i dag. Gøy ! Takk til andre deltagere og Kongsberg HK for en flott dag i varmen ;-)

En liten strek i regningen er at jeg ble veldig motivert til å trene mere LP igjen, og det bør jeg ikke bruke tid på nå ….. Jeg burde virkelig bruke tid på spor, felt og bruksappell’en de neste 2 ukene ( joda, har meldt på kvelifisering til LP-NM neste helg men der har jeg vel uansett ikke noen reel sjans uansett hvor mye jeg trener ) Nå ja, vi får se i morgen om lysten eller fornuften seirer («,) Det er spådd regn så vi slipper vel varme da……

Ha en flott kveld og en fin søndag uansett vær og vind. Lykke til dere som skal på stevner !

Ja deilig, men her er det sol og sommer igjen – og jeg bare nyter fridagen og vil ikke tenke på fremtiden akkerat nå ;-) Oi….det kom det gitt…..ja tanken på  alle stevnene fremover ;-) Begynner med LP i Kongsberg i morgen, tror jeg har startnr blandt de siste og skal vel i ringen rundt kl 14 -15. I følge værmelding er det spådd sol og 24 grader. Blir sikkert veldig kvikk hund i den varmen siden vi har oppmøte kl 10. hi hi, skikkelig postitiv jeg ?  Men helt ærlig har jeg jo ingen ambisjoner når det gjelder LP i år, så jeg meldte på for å komme i stevne-modus. Selvfølgelig håper jeg på et godt stevne / gjennomkjøring men noen store poengsummer drømmer jeg ikke om ;-)

 

Ellers har vi da fått trenet litt i det siste, 3 greie runderingsøkter så jeg gruer meg ikke like mye til NM men vi bør kjøre litt mere apell og felt, og ja….sporet er jeg ikke trygg på men det er 14 dager igjen. Undre kan fortsatt skje …? Burde jeg trenet nå feks i stedet for å sløve hjemme ? Helt klart ja, men å hvor jeg synes jeg fortjener litt sløving i solen også :-) Trene i kveld vi- god plan det tenker jeg !

Ha en fin dag ;-)

Ja,selv om solen så vidt skimtes ute ser jeg på august som en høstmnd, og jeg er kald på føttene…. Men det kan muligens også skyldes at jeg ikke er i rute med tanke på trening mot NM’er…. :-)

Siste spor vi gikk kunne vel ikke blitt værre, bakspor, snudde henne riktig vei og gikk av sporet e 100 m ( OK, her var det NOK klunder for frk Snupp og hun ga faktisk opp og det postive ved dette var at hun ikke prøvde å løpe seg på sporet igjen ! ) Så jeg ga henne en ny sjans / oppsøk som gikk bra men litt usikker hund. Kom oss ivei men synes ikke Betty ‘festet’ seg i sporet så etter 5-6oo m gikk det dritt igjen :-( Og da hadde hun gått over 4 av 5 pinner…..  Her brøt jeg og gikk i bil, deretter hadde jeg en lengre leteaksjon e en kong som lå godt skjult. Ser helt klart fordel med å merke spor / slutten nå ja («,)

Lydighet ; HJELP…… ! Hunden kan jo ikke på plass engang ;-) Eneste som fungerte bra siste trening var fremadsending ……  Er det noe rart jeg får grått hår ??? Frisørtime er bestilt til hårfarving og nå skal vi ut og trene :-)  Før regnet kommer…….

Ha en flott dag, husk hold dere varm på føttene og vær forsiktig («,)

Hilsen en frustrert Gerd («,)