Archive for juli, 2009

er ikke blitt slitt ned av våre bein/poter :-)

Mandag var vi på trening, Betty gjorde som vanlig det hun skulle, men det skortet heller mye på meg (som vanlig) Trodde jeg var godt motivert og hadde en plan eller tre, men det gikk mest over i fjas og lek :-) Ja ja, Betty fikk en morsom økt, og var vel fornøyd med seg selv ;-)

En tur til kiropraktor har vi også vært og justert noen små låsninger i rygg og kne, samt et par dager m rundering og felt så på latsiden har vi ikke ligget altså. Jobber med ro i/ før søk og synes det gir resultater, spes merkbart på felt. Selv om det er kun rolig belønning,og masse godbiter virker det ikke som motivasjonen daler kan man si ;-) Blir nok ikke noe runderingstrening i helgen, men håper vi får lagt et spor eller to søndag. Lørdagen er satt av til huslige sysler, desuten er det spådd regn her…. («,)

Hører rykter omat det er spådd fint vær neste uke så satser på det holder stikk :-)

God helg og takk for besøket

Og du Babs ; Det er kjerringa her i huset som helst vil holde seg tørr i pelsen og dra seg på sofa’n, rimelig slitsomt å få henne med ut skal jeg love… OK, jeg trives godt på sofa jeg også selvfølgelig men da etter en tur i skauen ;-) Hilsen Betty

og hundeeier her i kveld :-)  Deilig for i dag var jeg virkelig fornøyd med dagens trening. I hvertfall sporet og 4 av feltene vi tok. Var tidlig i skogen og la ut et spor, ca 7-800 m og med noe jeg i det minste tror var litt utfordringer for frøkna. I mellomtiden kjørte jeg et felt med fokus på ro inn mot start. Det lå 4 gjenstander på linje og smack smack smack smack var de inne. Alle ble tatt på tur utover og med svak vind i ryggen synes jeg det var meget bra. 3 gjenstander på ny linje gikk også veldig bra men her løp hun over en gang. La så ut nye gjenstander i feltet ( som Betty sikkert så ) og gikk så en liten tur. Etter en tur bortom bilen og litt vann gikk hun igjen felt, kjempefornøyd og avsluttet med trolig litt for mye lek og kjas. Neste felt ble ikke bra, mye løp og fant ikke gjenstander så brøt etterhvert.

Sporet ble liggende i ca 3 timer, oppsøk var vel ikke prima….? Sporet lå nok ute på 50 meter og Betty skrådde svakt mot høyre i oppsøket men jeg fikk meg ikke til å stoppe henne og sende på nytt. Heldigvis. For oi hvor hun slo da hun traff sporet, og sjekket begge veier før hun valgte rett vei. Ja så var vi igang, pinne nr 1 ble liggende igjen… Pinne 2 tok hun men skrekk og gru for en apportering …. Litt klar for spor ….? («,) Så kom det litt planlagt klunder; jeg hadde sirklet rundt et lite område noen ganger i en vinkel før sporet fortsatte rett over sirklene mot høyre. Her ‘sugde’ hun seg godt fast i sporet men gikk over pinne nr 3 ( som faktisk lå synlig i et område m lite lyng) Så kom vi inn et område med masse vinkler og uplanlagt klunder i sporet ; Blåbærene er modne og det var det et par personer som gledet seg over :-) Jeg tror Betty holdt seg perfekt i sporet sitt, men måtte sjekke og kontrollere seg selv underveis. Bra jobbet, rolig og fin i lina. Etter ca 100 m hadde jeg tråkket ut 2 falske spor mot venstre som jeg kjørte seg litt fast i og brukte lang tid på å slippe/ les søke nytt spor andre steder. Lurer på om hun her begynte å bli litt sliten i hode…? Hun kom da seg over ( med litt hjelp fra meg ) mot høyre etterhvert og fant igjen sporet og holdt seg godt der. Ikke hundre prosent sikker men tror ikke hun gikk over noen pinner før hun tok pinne nr 4 etter mange nok vinkler :-) Jeg avsluttet sporet der og da, veldig fornøyd med sporgangen hennes og / men det er jo tildels pinner jeg skulle trene på da ;-) 

Det er jo pinnene som gir poeng på stevner, men hva skal man med en haug pinner hvis bikkja ikke holder seg på sporet ….???

Gikk så rett på felt men nå var hun sliten og det ble ikke veldig bra. OK, lite løping men dog jeg følte meg nokså grusom siden hun ikke fikk en lite pause først. Så pause fikk hun, noen minutter før vi avsluttet dagen med en 20 minutters luftetur.

Vel tilbake ved bil tenkte jeg på det siste feltet og klarte ikke å dy meg; yes jeg la ut 3 gjenstander, 2 nære grunnlinje og 1 helt ute og hentet Betty. Og YES : hun var klar igjen som et egg !!! 3 sendinger og 3 gjenstander på få sekunder :-) Deilig, å avslutte dagen med en vellykket øvelse og en ‘klar’ og leken hund. Og veldig deilig å se en slækk hund som koser seg i senga si mens jeg ser på Cesar Millan på TV….. Mange lykkelige løsninger der også ;-)

Håper på rolige dager på jobb neste uke, og masse tid og energi til mere hundetrening («,) Nok å trene på i teden fremover på lp-banen også ser’u :-)

Ha en fin kveld !

Vi lever i beste ånd, og om det er blitt lite trening  har vi da vært ute og luftet pelsen litt ;-) I  går kveld var vi på treningsbanen og gikk igjenom Eliteøvelsene. Betty husket alt, men nok rusk å ta tak i. Hvor skal jeg begynne tro ??? Hjernecella mi gikk varm da jeg begynte å tenke på det, lista ble lang for etter trening i går dro jeg hjem og meldte meg på dette årets andre LP-prøve. Jopp, det var NM-kvallikken på Bjerke 15/8 jeg meldte på ja («,) Men reelt er ikke målet mitt i år og kvalifisere oss til finale men å delta med et bra resultat i selve konkurrannsen lørdag. Selvfølgelig er det veldig gøy å delta i NM-finale, spesielt å gå lydighet i ‘den store ringen’ men det er ikke noe mål i år. Jeg unner heller andre den opplevelse ;-) Betty og jeg har vært der og nytt gleden :-) I hvert fall 3 ganger, eller har vi vært i finale 4 ganger …..?  Beste plassering tror jeg helt sikkert er nr 7 i NM finale, det var på Bjerke i 2007. I fjor havnet vi på 13 plass.

Har også kommet med på NM i bruks i Voss 22 og 23 /8. Nytt av året er at jeg skal starte både rundering og spor. Galskap, kan vel ikke skylde på ungdommens overmot heller da vi nå heller nærmer oss pensonistenes rekker :-) Dette blir 5 gang vi deltar på bruks-NM, og muligens siste så vi får ta med oss det vi kan ? Noen NM-mester blir vi nok ikke – men det blir heller ikke mye poeng av å sitte her og skryte ;-)  Dronninga maser på frokost og jobben venter på meg …. Til dere som har holdt ut : Planen var egentlig å fortelle vi har vært på treningsleir en uke i strålende vær og hyggelig folk, Betty gikk rundering i hytt og gevær og fikk masse å trene på så jeg burde ikke jobbet neste mnd heller men trenger litt penger oxo…

 

Ha en flott dag, og takk for besøket («,)