Archive for juni, 2009

positive tanker er veldig ålreit…..Hadde tenkt å skrive noen få ord om at såret til Betty gror bra og hun er nå gått fra helt sykmeldt til aktiv sykmelding ;-) Og da jeg logget meg inn var den store gule solen fremme her, og planen var da å skrive raskt noen ord her og så flate ut i solen – nyte dagen selv om jeg helst skulle vært på sporstevne i Larvik. Men hups, så regner det vist ute nå. Tror ikke jeg skal flate ut på den nye veranda nå, men fordelen er at jeg slipper å vanne blomster….

God helg, og lykke til til dere som er på stevner !

Jopp, det er lange kjedelige dager for tiden – staaaaakaaaars oss :-)

Betty var igjen hos dyrlege i går, og siden såret så rent og fint ut ble hun nå dopet ned og sydd. ( Det ønsket de ikke gjøre mandag siden det var dypt og det kunne sette seg bet. i såret) Ja ja, 14 dager til i ro så er vi vel igang i gjen, så sant det gror da : les Jeg klarer å holde Betty i ro slik at det ikke sprekker opp igjen :-)  Blir det noen ny hund her ihuset skal det lære seg i sitte MYE i bur slik at det blir vant med å ta ALT rolig innenfor hus og hage ;-)

Tja, det var vel det som hadde skjedd på hundefronten siden sist, og stort mer kommer vel ikke til å skje de nærmeste dagene :-) Vi får ta en kjøretur og kjøpe is i ny og ne ;-) Men det positive er at jeg skal på sommerrevy i Hønefoss i kveld og gleder meg som bare det. Har vært der alle de tidligere år også -og jeg forventer å få trimmet lattermuskler i kveld om ikke annet ;-)

God helg !

men bare som tilskuer :-) Tirsdag kveld hadde klubben LP-stevne med ca 33 påmeldte. Været ble faktisk veldig bra og det var deilig å sitte og slappe av og nyte mye bra inne i ringene. Fikk selvfølgelig ikke med meg alt, sto en stund i parkering og litt som ringsekretær i kl II og litt skravling med folk.

I kl III var det to stk fra klubben som virkelig viste mye bra, en litt uheldig på hinder men grattis til Amy & Andreas som vant klassen med 275p og opprykk. Selv m mye rusk ble det så bra, vi gleder oss til å følge dere i Elite ;-) Annne og Emil hadde en flott oppvisning i Elite og vant med 289p. Også et pår dårlige momenter der så vi gleder oss til fortsettelsen :-)

Betty synes nok det var litt rart å reise hjem uten å trene litt først, har nok ikke såååå vondt i pote at hun ikke hadde orket å trene / leke litt :-)  Var hos dyrlege mandag og fikk sjekket såret, det er nok en pinne hun har tråkket på og det er ganske dypt, synes jeg i hvert fall :-(  Ble ikke sydd igjen – best at slik gror innenfra så nå gjelder det å prøve å holde frøkna i ro slik at det får mulighet til å gro da. Like lett kan du tro :-)

Ellers har jeg fri i dag, og slik det ser ut hjemme trengs det nok en dag til å rydde på …..  Det kan trengs med noen dager fri fra hundetrening for min egen del oxo, skal nok få tiden til å gå :-)

Takk for besøk, ha en fin fin dag ;-)

Som sagt var vi på stevne i dag, men Betty endte opp med vond fille på labben sin ;-( Staaaakars  – er veldig vondt altså («,) Hva som helt skjedde hvor vites ikke, trodde en stund hun hadde gjort seg noe i buret men da vi kom hjem og fikk skjekket skikkelig ser det ikke ut som et sår, heller et stikk av en pinne eller noe. Jeg hadde planer om å vaksinere Betty denne uke men skal prøve å fremskynde dyrlegebesøket til i morgen slik at såret kan sjekkes og evt kjøre på med noe pencilin så det ikke blir betennelse i såret.

Rundering ; noe bra, morsom løype men også noe selvstendig hund. Det så nok rimelig bra ut men jeg følte vi ikke var helt på samme lag …. Hun gikk over midtre fig, totalt unødvengig men  trodde hun seg ferdig m terreng der siden hun hadde vært fremme og hentet siste fig som lå på samme side ? Ja ja, fikk 6,5 og det var det. Når vi skulle ut på lydigheten oppdaget jeg at Betty var stokk halt så det ‘slapp’ vi i dag, deilig det siden det hadde begynt å regne ;-)

Resten av dagen har vært veldig rolig – og nå skal jeg surfe litt rundt og sjekke hvordan andre har hatt det i helgen :-)

Skal jeg røpe resultatet m en gang ….? Næ, vil gjerne at du leser alt skrytet av dronninga først :-)

Men nie, vi vant ikke men for en hund – hun var IKKE BILLIG tilsalg i skogen i dag («,) 

Oppsøk : Ble ropt tilbake på linja (jeg sendte i noe skjev retning :-( , ved 2dre forsøk -også rolig flott tempo banket hun på sporet og smack så var vi igang …. Fikk 9 på oppsøk. Selve sporet var veldig gøy, 1 sportap i åpent lende som vi tullet en god stund med, men her hadde jeg et ‘sikkert’ punkt så Betty tok opp igjen sporet, og ikke lenge etterpå fant vi et merkebånd som jeg håpet kom fra ‘vår’ sporlegger .. Alle pinnene var kodet selvfølgelig, men oxo merket med 3. Deilig for meg, var rimelig trygg på at vi da var på riktig spor ;-) Oiiii, vips der var slutten gitt – for en hund !!! Mistet 1 pinne, Betty slet en stund for å holde seg i sporet, og da velger hun bort pinnene. Fikk i ettertid høre det var fryktelig mye elg i område, enda en grunn til å være fornøyd med frøkna ;-)

Lydighet, noe av det bedre vi har gjort ?  Fra v fot, nydelig men jeg vet jo hun går langt fremme og dommer i dag trakk for dette, ga 8 . Fremadsending fikk vi 7 på og en tuch på hinder 8. resten var 9 og 10. Totalt 268 p

Felt : Flott og oversiktig område, men  ……? Betty dekket område bra men fant bare 2 gjenstander. Fikk nok fert av de to siste men klarte ikke å lokalisere, dvs hun suset i hjørne hun alt hadde funnet gjenstand. Ja ja :-)

Samlet ble dette 562 poeng og vi ble nr 3 av 11 stk. Monika Tegler vant med 578 p ? Ingar Oliversen ble nr 2 med 568 p Rimelig fornøyd med Betty i dag kan du tro, så nå skal vi kose sofa og lade opp til i morgen.

er vi vel ikke, men får ta det som det kommer ;-) Nå vet jeg ikke helt hva Betty mener da, men selv skulle jeg gjerna ha trent en god del mere spor for min egen trygghet/ sikkerhet ( eller usikkerhet om du vil ). I morgen er det sporstevne på Elverum, vårt 2dre skogsspor og jeg delvis gleder meg til å teste ut på stevne. («,) Tirsdag gikk vi et langt spor på Prestmoen, og jeg var virkelig fornøyd med Betty’s sporgang da. Ja ja, nå er det bare å vente til i morgen ;-)

Trening ellers i uka har det ikke vært, men i dag fikk vi en bra økt på lydigheten. Mye lek og fjas – og /men fremadsendingene gikk bra !!! Den første sending var nok fryktelig vanskelig for Betty siden jeg hadde satt den diagonalt men det som var gledelig var at hun holdt kontakt bakover og prøvde å rette seg inn i min marsjretning. Fullt mulig det hadde blitt en 0 på stevne, men bare det at Betty jobbet i rktig retning er jo bra :-)

Søndag skal vi igjen på stevne, nå til Nannestad og rundere. Mandag blir det hviledag på Betty og *host hark* tirsdag skal vi starte LP-stevne ….. Ja, litt heftig program kan jeg vel være enig i. 5 konkurranser på 10 dager og 3 forskjellige grener  («,)  Jeg kan ikke sett mye på kalender da jeg sendte påmeldinger til stevner, og nei- jeg sendte de ikke samlet :-) Godt at Betty er en stødig hund ……?

Riktig god helg folkens, og takk for besøket !

Hvis jeg ikke tar helt av så er det meningen at jeg kort skal oppsummere dagen : Ja, vi dro til Kongsberg i dag også. Hadde jo håp om tidlig startnr men neida, ble siste startende i dag, dvs nr 7

Et ‘smart’ forslag kom, og det endte med at de 2 første startet med rundering mens vi 5 andre begynte med LP. Smart tenkte jeg – da blir vi tidlig ferdig på stevne i dag, men det var helt til jeg tenkte på meg selv…. Hadde vel ikke gjort noe om Betty fikk rundert   FØR   lydigheten…..?

Fri v fot : hmmm 8,5 ble karakter, og jeg klager ikke på den ….Innkalling; Bra til oss å være ? 8. Fremadsend : Noe bra men brukte dobbeltkomando for å si ifra at vi skal gjøre det samme på stevne som trening ;-) Resten ble 9 og 10- samt touch på hinder som ga oss en åtter til. Samlet ble det 252 poeng. Synes vel det var en del slurv og ukonsentrert hund, men ‘happy’ og gleder var STOR kos Betty da hun fikk knabbet den lille tungapporten og jazza litt med den. Hun er lynkjapp der, jeg trodde jeg hadde kontroll – men det var bare over den store apporten…. («,)

Rundering ; Dommer Iversen hadde igjen vært kreativ med plassering av et par fig’er ( noe jeg ikke viste, men et par tre stk hadde gått over figuranter så jeg var litt våken på å dekke terreng godt i dag. Mtp varmen holdt Betty bra i går, og litt ute i løypa sendte jeg opp igjen på en side, hvor dommer helt klart mente var unødvendig og trakk et halvt poeng for ;-( Nå ja, treningsmessig ville jeg vel gjort det samme igjen, også litt fordi jeg følte hun begynte å bli ‘litt selvstendig’ . Fikk karakter n9,5. Kjempefornøyd med karakter og ikke minst Betty.

Felt; 4 gjenstander på 3 min, men ‘knis knis’ – her også måtte jeg sørge for tull…. Klarte å ta imot gjenstand før Betty fikk satt seg :-) HÆRLI …..? Fikk 9,5, totalt i dag 585,5 som igjen holdt til seier og cert ;-)

CERT FIKK OGSÅ HILDE NORDLI OG BOCCA, SOM OGSÅ FIKK N.B.CH I DAG ! GRATULERER !!!