Archive for mai, 2009

I dag var det stevne i Kongsberg, og strålende vær i sikte :-) Jeg pleier jo bestandig å få 1.ste, eller siste startnr og i dag håpet jeg på stnr 1 men neida, nr 5 og sånn ca midt på dagen skulle vi ut i ilden ;-)

Begynte med rundering, kort oppsummert tok jeg ingen sjans på at Betty skulle ‘gå tom’ pga varme så det gikk litt fort igjenom løypa. Ble litt trukkket for grunne slag / spes i starten som vi også dro med oss innover i løypa. Litt selvstendig / ulydig hund i følge dommer samt at hun tråkket på ALLE figurantene ……hm… Ja ja, det er i det minste bevis på at hun ikke avstandsmelder på figurantene…. Aldri så gæææ’rnt at det ikke er godt for no ;-) Men ellers var dommer fornøyd og ga oss 8,5. Noe jeg er heelt fornøyd med  i dag :-)

Appellen : Fri v fot = veldig bra. Innkalling = overraskende bra. Fremadsending = Gr……… ! Fikk 5 men brukte dobbeltk.. Ellers mye 9’ere og 10’ere Totalt 263 p. Felt ; Yes : 4 gjenstander og 10. Men nå var Betty sliten…. Stakkars Dronninga, sliiiiiiten hun. OK – hun orket å leke litt med tennisball da ;-) Samlet ble det faktisk 569,5 p som holdt til seier og cert denne dagen («,) Så det ble mat på Betty i kveld oxo, nå hper jeg hun lader opp og er klar til ny dyst i morgen, for det er stevne igjen i morgen. Heia Kongsberg Hk som lager 3dagers stevne i pinsen !

Ja trippeldag i går ;-) Formidagen i går ble benyttet til div innkjøp og på tur til byen stoppet jeg på en fotballbane og tok en økt LP. Mye bra, men huff hvor vanskelig det er for Betty å gå sakte på fr.sending. Er jo såååååå lett å glemme seg bort…….

I går kveld dro vi til klubben’s bruksgjeng. De arrangerte feltkarusell, og til tross for bra med regn dukket det opp mange folk og dyr. Etter en rask luftetur fikk Betty gå felt, ett minutt gikk vekk til løping sånn ca men deretter plukket hun gjenstander og avleverte bra. Belønnet hver gjenstand og masse lek / drakamp etter siste så håper motivasjonen til å søke økte litt :-)

  Nå fikk jeg ikke sett veldig mange på feltet da jeg la ut / gikk spor med frk ‘DårligTid’ . Målet var ro i sporet, og ja dette var bedre enn de siste sporene, MEN det er langt igjen til jeg er fornøyd ;-) OG jeg begynner sterkt å lure på om hun kan spise pinnene ….? Jeg har brukt veldig små tynne pinner og ved de to første stedene i går hun markerte fant vi ikke igjen pinnene -ja pinnene ….på ei tue VET jeg at jeg la ut 2 tynne små :-(  Eller kanskje en gjeng maur har vært der og stjært dem ….???  hi hi

Vel, ny mulighet i dag, lurer på om jeg skal binde fast pinnene slik at dem ikke blir borte ? Smart, eller ???

Ha en fin dag ;-)

Gerd

Ja, vi gratulerer til Andreas og Arwen som har vært på sporstevne i helga, og nå tror og håper jeg vi er 2 stk fra klubben som kommer til å starte på Voss i august ;-) Men nei, jeg har ikke tenkt å fortelle resultater – dere får sjekke Andreas blogg noe senere («,)http://www.arwland.com/

Betty og med meg på slep har også prøvd oss på spor i dag, ja vi prøvde – men det gikk ikke veldig bra kan man si ;-( ;-) Etter rally-sporet fredag tenkte jeg at her må vi få ned det hektiske stresset, så laget en felle eller tre undervis i sporet. Felle 1 ble hun helt elektrisk og jeg var inne og stoppet henne / la henne ned – les tok en kunstpause og knøt skolisser m m til hun fikk roet seg litt. Kom greit igang igjen men hun dro seg raskt opp igjen. Lille felle nr 2 løste hun selv og roet seg en god del men etter en lang strekke uten klunder var hun i gang igjen og dundret rett av sporet. Og vips ….. sporet borte ….?…? Her fikk hun ikke mulighet for å løpe-seg-på-sporet igjen selv om hun prøvde et par ganger før hun selv kom inn og la seg ned v mine føtter. Det skal hun ha, var ‘rimelig ærlig’ da hun hun først hadde bærsjet seg ut :-) Ja ja, kanskje vi skal holde oss til rundering ?

Runderte lørdag, og det gikk som på skinner. Gleder meg til stevne søndag, må bare få trent MASSE lydighet denne uka :-)

Men resten av dagen skal vi kose oss i heimen, og grue meg litt til i morgen…. da står nemlig takogveggervask på planen -og det trengs ! Har som tidligere sagt ferie denne uka -og ferie skal jo brukes til noe man vanligvis ikke gjør…..? Noen som har fritidsproblemer i morgen er de hjertlig velkommen til dugnad ……  :-)

Deilig med fridager, i går fikk vi en runderingssøkt. Ikke at den ble veldig god men….JO – mye bra med helt frustrert hund :-) Betty er godt kjent i løypa, men for første gang startet jeg i slutten av løypa og runderte mot start. Hm….gjett om det ble feil for Betty da ;-) Her kan vi snakke om slag i hytt og pine :-)   Håper inderlig vi får en økt eller tre til før neste stevne :-) Vi har en plan om å rundere i morgen, og da satser jeg på en ‘safe’ økt uten de største utfordringene…. («,)

Og i dag innførte Betty en ny type spor i dag. Til tider har hun jo vært noe hektisk i sporadferden sin, og i dag nådde hun toppen av desperat sporadferd etter hva jeg kan huske. NOE  av kaoset kan jeg som sporlegger ta på min kappe, selv om det var planlagt at jeg skulle legge spor i litt kupert og variert område. Vel, da jeg la ut sporet ble jeg litt betenkt, det var litt vel mye kvist og kvast – muligens litt mer en jeg ønsket meg men…..tja, jeg fortsatte da og kom meg ned til veg igjen. Dro så bort til en venninne og storkoset meg med kake og kaffe mens sporet fikk ligge ca 2,5 time og nok regn …. Hm, hm …ville hun klare det ? og hmmmmm, dette kom til å bli slitsomt, sikkert kjempeglatt på mose…

Joda, sendte frøkna ut på sporoppsøk i en ‘kvisthaug’ og hun kom seg fremover og banket ivei etter å ha sjekket ut bakspor. oi oi oi, her glapp jeg lina : les snubla i kvistkvast og så Betty forsvant i sporet. Hei….vent på meg…. ;-) Hun slo på første pinne og kom tilbake, og vips så mistet hun sporet. Fant det igjen og dundret i vei, men hups, det var bakspor det gitt…..? hun snudda da endelig og kom seg på sporet og igjen mistet hun sporet på samme sted :-) Her var jeg alt blitt glo-varm, og vi hadde vel knapt kommet 150 m :-) Jeg skal ikke utrede hele sporet her i blogg ( det gjorde heller ikke Betty underveis ) men fy flate hvor det gikk («,) Jeg fatter ikke hvordan hun klarte å holde seg så bra i sporgata med slik hektisk adferd. Men hun gikk over 5 av 6 pinner….og den pinnen hun tok opp spytttet hun mot meg og dundret i vei. Jeg ba henne søke / finne / avlevere pinne men den gang ei. Endte med at hun kjeftet mot meg :-):-) Huff å huff, komplett kaos kalles dette !

Men jeg vet helt sikkert at neste spor skal gå i et helt annet terreng !!! Jeg har meldt på og kommet med spor på Elverum om 14 dager og vi bør nok få gått noen spor før den tid ;-) denne helga krysser vi fingre og poter for Andreas og Arwen som er på sporstevne i Trondheim – tvi tvi !

Nå skal jeg strekke meg ut på sofa under pleddet og regner det som sikkert at Betty holder meg med selskap. 

God helg

Ja – nå tenkte jeg vel ikke på årstiden, men at det ser litt lysere ut for Betty – og hun skal få trene/leke seg mer :-)

En liten lydighet-lydighet økt i går, men det ble bare tull,tøys og latter. Hvor gammel er bikkja tro ??? Men for all del, jeg stortrives på slike dager, hundetrening skal jo være gøy ! Får legge til at feltet var bra så litt seriøst ble det jo da («,) Men spor rakk vi aldri å legge, jeg synes det er kjedeeeeeelig alene så jeg havnet på shopping istedet og kom hjem med masse nye klær ( OG det trengs her, vel og merke klær det ikke står Gaupa e.l på ) En liten tur innom et hagesenter ble det også, og endte opp med bla en stor tåre («,) Og en lten tomatplante…….og et par tre blomster til. Så nå gleder jeg meg virkelig til å få ferdig veranda og kunne pynte opp litt rundt der. En uke ferie i sikte så satser på en del trening oxo. Er kommet med sønd / mandag i Kongsberg så vi bør vel prøve å få rundert mest mulig i tiden som kommer : og ja – vi skal til skogs nå i dag ! Jippi, solen skinner og jeg gleder meg, regner med Betty også er klar……

Ha en fin dag ;-)

Ja, jeg er litt tradisonell, sånn helt innerst inne  («,) Men det er dermed ikke sagt at bunadskjorte og sølvet hang klart her i morges altså.

Planen var å feire dagen i skogen, sammen med Betty og noen andre 2 og firbente men vips så kom en stygg ulyd i bilen i går og jeg turde ikke kjøre i dag. Litt bedre å måtte ringe Falcken i morgen, i arbeidsklær enn på selveste 17 mai langt til skogs …..?

Nåja, vi har vel ikke lidd noen overlast her hjemme i dag heller :-) En dags fri er ingen ulempe, har jo tenkt på ‘alt jeg skulle ha gjort, men man gjør da ikke hva som helst på en søndag, og hvert fall ikke på 17 mai ;-)

På hundetreningsfronten har det ikke skjedd så mye heller, men litt pusling har det blitt og Betty virket fornøyd hun selv om det ikke har blitt noe rundering. Jeg har klart å lage noen vanskelige felt for henne og Oi hvor stolt hun virker da hun eeeeeeeendelig klarte å finne gjenstand :-) 

Nå ut på tur, ikke veeeeeldig lang men litt bevegelse kan være bra for oss begge. Snart ny uke og nye muligheter.

Fortsatt fin dag !

Gerd& Betty

Sist uke ble det litt lite trening på oss, men tok en økt fredag. Betty virket klar hun, men fremadsending begynner å skli ut….. Ja ja, vi skal alle ha noe å jobbe med. 

Lørdag morgen, ( les natt til lørdag) satte vi kurs mot Askim, fant lett frem til klubbhytta og mange hyggelige folk. Der ble det trekning av startnr, og som vanlig blir jeg enten først eller sist – så ja jeg ble nr 10 og fikk en deilig start på dagen. Alle begynte med lydighet, og jeg var rimelig godt fornøyd med Betty’s lydighet. En skikkelig førerfeil på krypen, jeg tråkket feil og havnet over Betty i vinkel :-) Men hun spratt opp og støttet meg og var kjapt nede igjen, logrende og like blid. Resten av lydighet gikk bra, fint tempo på begge apportene og halset med fullt trøkk. Glad i å bråke denne dama ;-)

Rundering : Spennende løype, men litt tett på  en side så jeg vet ikke helt Betty var :-) Myr på motsatt side, og der slet Betty en del. Hvor gikk de andre hundene ? Betty svømte i myra og så ut deretter oxo men ingen av de andre hundene var skitne ???

Vet det er dårlig unnskyldning men denne gang er det dommer som sa det : Hun ‘mistet’ 1ste fig pga maks uflaks med vind, ja det var mye vind og den snudde da Betty rundet fig. Men dog er det ufattelig at hun mistet den så mye vind det var i løypa for hun var dyp og fin og jeg så hun var rundt fig på begge sider. Raskt oppsummert gikk hun veldig bra i uvant terreng, og på slutten valgte jeg å gå over sluttmerke og belønne henne og ble da bedømt som brutt. Ved å sende opp 1 gang til på venstre side hadde vi trolig fått siste figurant men likevel hadde det ikke blitt nok poeng til NM….. Ja, fornøyd med meg selv jeg nå : som klarte å la den ligge og heller sørge for å belønne Betty for et bra løp ! ( og tenkte oxo på at vi skulle starte dagen etter og ved å gå over fig blir Betty heller litt ‘sulten’ og blir mere intens i søket :-))

Etter stevne dro vi til Mysen, hadde bestilt overnatting på en veikro der. Og må bare le av Betty, hun er en Dronning som storkoser seg på tur. Med en gang vi kom inn i koridor ble hun vill, pep og styret på. Inne på rommet for hun rundt som en virvelvind og sjekket det meste, hyl og skrik og masse ståhei. Meeeeen, det er vel med hunder som med barn, overtrøtte  gir hyperaktivitet ? Hun snorket rimelig godt ganske snart («,)

Søndag morgen :Opp til sol og klar himmel,- på tur til Schaferhundklubben i Halden. Det regnet, og det regnet MYE….. Men vi gir ikke opp så lett…? vel fremme dukket faktisk litt sol opp og ikke noe mer regn den dagen men en del vind så det var litt småkjølig. Helt greit for runderingsløypa var muligens tung nok.

De brukte samme løype som sist. Stevne til Haldenv Sch. arragerte i fjor høst var siste stevne Jørgen Stiansen var på, og på årets stevne delte de ut pokaler fra Stiansens premiesamling. Og jeg fikk en fin pokal, den betyr litt ekstra når jeg vet hvor den kommer fra. Det er vel ingen som noen gang kan oppnå hans resultater med så mange hunder over så mange år.

Tilbake til vår innsats : Startet med rundering; Betty startet fint, og løpet gikk så lett så lett. Hun dekket og brukte terreng helt perfekt. Kildemo dømte – og han var helt enig med meg :-) Kommentaren hans var : vi ser en hund som kan runderer og en ekvipasje som jobber helt på lag eller no sånt. Morro å høre, at andre synes vi er på lag også. ;-)  Felt : Mye vind her også, og et par gjenstander lå litt lurt til men Betty var den eneste som tok inn alle 4 gjenstandene («,) Deilig at felt fungerte for det har jo vært veldig dårlig på de siste stevnene … Lydighet : I følge karakterene gikk det mye bedre enn det føltes der ute :-)  Endte på 607,5 poeng, seier og cert, OG DET ER GODE NM-POENG DET ;-) Regnet litt i bilen hjem, har nå et snitt på 590 p og det må vel holde til kvalifiseringen……?  Veldig mange gode i år, men vi krysser fingre og håper på en tur til Voss i august.

Ja, det er noen stenver igjen – Kongsberg i slutten av mnd og vi satser på en start der oxo. Skal bare trene litt mere fremadsending først («,) Men fri i dag…….. For Betty i hvert fall, jeg skal snart på jobb !  Ha en flott dag og takk for besøket

Ja, vi har tatt et par rolige dager nå. Søndag ble det en god tur og et par korte økter på lydighetsbanen. Jeg var sliten og støl…… ;-) Mandag var vi også en raskt tur på treningen før vi fortet oss hjem og ventet på snekker. Veranda er fortsatt noe skrå og ubrukbar her men nå ser det ut til at det blir veranda snart igjen :-) Kanskje platting til 17 mai ? Hærli…..

Blir nok lite trening denne uka, men til helga håper jeg på 2 dagers stevne, har meldt på Indre Østfold og Halden men ikke hørt noe enda, dvs Halden er vi med. Burde vel rundert litt, men satser på hun har det inne :-) Greit m litt rolige dager også, og så er det dette med å få tid til alt da …

Ha en flott dag og takk for besøket :-)

Jopp, i går lørdag stilte jeg til start på A-spor i Sarpsborg, og merkelig nok var jeg ikke hvit eller grønn i trynet av nerver selv om jeg uten viten hadde begynt oppdrett av sommerfugler – i magen ;-)

Turen nedover gikk greit, selv om mitt faste reisefølge ( mamma) ikke var med. Jeg var litt skepist til at jeg kom til å forsove meg ( les sabotere start av skogs-spor i ukjent område….. ) Jo. bare velstand og trekning, sosialt samvær og ut til skogen. Eh, hadde vel noen dumme tanker mens jeg ventet på dommer men jeg dro da ikke hjem («,) Oppsøk ; Flott oppsøksområde, Betty dro ut, vimset litt helt nære, jeg kalte henne inn og vips var hun langt ute og dro utover / nedover mot venstre. Ja ja, så var det å henge på…. Hjeeeelp, vi var ensome i skogen i Særp…. Eh… går hun spor da tro….? ?  jo….eller …? eh…. YES – en pinne !!! Ok, drømmedame de -vi prøver litt til. Joda, dette går bra ! en stund …eh ? joda, vakkert, en pinne til !!! osv osv.

Betty jobbet bra i sporet, men jeg synes hun var noe mindre intens en vanlig. Men utrolig hva vi kan signalisere i lina….hver gang jeg ble usikker på om hun faktisk var på spor skjerpet hun seg og sjekket på hver side og fortsatte i sporet. OG dette var ikke bevist fra min side, jeg trodde ikke jeg stramet grepet om lina men … :-) Jammen gitt – svetten silte på meg og tunga hang på Betty men hun plukket pinne etter pinne etter pinne… Heldigvis hadde jeg med vann, og betty slurpet i seg 0,5 l på sporet. Jeg la inn noen pauser v hver pinne samt et par pauser oppe på små topper hvor det var litt vind :-) Hundefører trengte litt ekstra luft …..Var redd for at jeg skulle bli værende igjen i skogen i mange timer jeg så hadde kledd meg godt :-)  Wow….. Der hadde vi 7 små pinner, og manglet BARE den siste store ! Jeg trodde jeg viste hvor jeg var i forhold til bilen også…. Fører feil nr 1 ; jeg slapp opp tempo, nå ville jeg til mål – men Betty var jo veldig sliten så innså heldigvis at dette ikke var lurt ;-) Og jeg synes nå vi gikk langt lang lang uten å se sluttsløyfa… Men det gikk nedover og bortover… eh, hvor er vi ? JA…… Der var den – sluttpinne altså, men er det riktig sluttpinne ? Eh , hvor var den som skulle hente meg …? Oi oi for en hund :-) Vi hadde klart det !!! Sporet var målt til 2 kg på GPS og gikk i litt dumpete og variert terreng, vi hadde brukt 42 min inkl alle pauser så da vet jeg det, mange pauser tar tid. Men det var drit-gøy !!!

Så bar det ned til apell-område, og rett ut på banen. Betty pustet litt enda men virket våken og klar. Stygg som jeg var tenkte jeg shit- her er det sjans for at jeg kan få poeng på fremadsending ;-) Joda, noe lang / helt på grensa men fikk da poeng :-) Mye bra, men høy kryp…  Felt, kun 2 gjenstander, hun bare ville ikke ut i hjørnene – det luktet sååååå godt et punkt der inne i feltet, men den gjenstand hadde hun hentet inn alt :-(

Nå skal jeg ikke påberope meg å være god i hoderegning, men trodde jeg lå ann til underkant av 560 p og nr 4 i klassen. eh… endte på 581,5 poeng med Cert og ble nr 2 :-) Men denne dagen betyr poeng/ og plass lite …. Jeg og Betty har startet skogspor og det var ikke nødvendig med leteaksjon etter oss !!!!!! Og ja, det frister til gjentagelse 

Skal en liten tur ut i dag, men det blir nok bare et kort spor på Dronninga. Og stor god belønning i slutten ;-) Fokus denne uka må bli lydighet og ikke minst fremadsending så den ikke sklir ut igjen. Førstkommende helg er det runderingsstevne 2 dager, håper jeg i hvert fall. Meldt på i Askim lørdag og Halden søndag. Håper på et godt runderingsresultat eller to så vi kommer med til NM i år også ;-)

Takk for besøket, og ha en flott dag