Archive for mars, 2009

Mens jeg var på jobb i går tikket det inn noen optimistiske SMS fra Andreas og nydelig vær og snø-smelting. Nå tikker det mot vår, og ja jeg så for meg både bar skog og sløve timer på veranda («,)

Da jeg var ferdig på jobb var solen borte, men fortsatt deilig og mildt ute. Og sølete på veiene….Men her oppi dalen ligger snøen godt, fin og hvit og svææææære hauger. Og ingen hadde måket takraset ved inngangen …..pussig ? Noe pussig var frøken Betty også. hm…..?

Vræææææææææææl, da jeg kom inn og fikk susa litt rundt fikk jeg muligens svar på hvorfor Betty virket så rar / usikker : Veranda hadde knelet av et takras !!!! Det var vel det siste jeg hadde ventet men …den står der like skjev og rar i dag :-(  Ganske utrolig, for det var kun den siste mnd snømengde som lå igjen på taket, det har vært tomt på taket flere ganger i vinter, senest i februar måket jeg takras fra veranda. Og det jeg kunne se av restene som lå igjen der i går virket det ikke som mer en ca 30 cm. Ja ja, da vet jeg hva denne fridag skal brukes til, og håper at det rundt St.Hans er rimelig snøfritt her slik at veranda kan bygges opp igjen ….. Snufs, lenge å vente det, men den skal opp raskest mulig skal jeg love !!!   :-)

Trening – nei det har vi ikke gjort ;-) Bare baset i snø og letet etter kong ( Betty altså ) og et par turer. Men vi skal trene i kveld, og til lørdag skal vi på kurs ;-)

 Dagene går uten at det skjer så veldig mye ;-) torsdag var jeg  fortsatt uten bil, og for de som kjenner meg må det vel være litt morsomt å tenke på at jeg trasket nedover veien her -for å ta buss på jobb ! ;-) Heldigvis var det ikke -25 grader ;-) Og heldigvis 2 fikk jeg igjen bilen torsdag ettermiddag ! Dyrt ja, men kjekt å ha, og deilig å kjøre igjen !

Fredag var vi to stk som tok en kjapp LP-trening på formiddagen : Fremadsending gikk bra – dog uten ‘stevne-styr’ rundt…..  Men, stevne om 3 uker ser ut til å gå fløyten……? Hønefoss skal etter plan ha runderingsstevne 28 mars, men det er jo fryktelig mye snø i skogen …..? Og vi har ikke rundert på 2 mnd :-(

Lørdag : Avtalt å trene LP kl 12, kjørte litt men ….. Litt lite motivert ? Jeg altså, og Betty går ikke helt slik jeg ønsker og jeg har lurt litt på om hun er litt stresset……? Så lang ( og ufrivillig ) treningspause fra rundering har hun aldri hatt i sitt liv. Nesten umulig å kjøre feltsøk også i en meter snø. Les ; Jeg orker ikke å trkke ned område ;-) Dermed kom tanken om spor … Joda, hentet noen mini feltgjenstander av meget lys farve og trasket ivei for å legge spor ;-) Ikke veldig godt planlagt bruk av terreng, for Andreas måtte komme og hente meg med bil ved sporslutt ;-)

Sporstart ; Flott, og slik fortsatte det med godt drag i lina men faktisk rolig tempo i ca 40 m før det var bråstopp …..Betty  datt helt ut, og fattet overhode ikke hva hun drev med ;-) Bare klenget v føttene mine, og tull og tøys. Noen få skritt tilbake, og fikk henne på sporet igjen. Hun gikk perfekt i sporgata men fryktelig usikker hund.  God porsjon flaks så gikk hun raskt på en sporgjenstand og gjett om hun ble stolt ;-) Derifra var det høy haleføring skal jeg love – og jeg savnet pigger under skoene :-)

Sporet var helt ferskt, og 150m langt men hun har ikke erfaring på hverken hardt underlag og hvert fall ikke snø  så jeg syns det var veldig bra. La ut et nytt som lå 2o min. Heller ikke langt men veldig fornøyd med hvordan hun jobbet i spor og vinkler. Og fornøyd med hvor ‘harmonisk’ hun virket på kvelden.

Men ; jeg lengter etter våren ;-) Og til og med oppi dalen her har det vært varmegrader i natt, og et saftig takras ligger utenfor inngangsdøra. Så først jobb og vet hva jeg har å gjøre i kveld. Ha en flott før-vår’s-dag alle sammen ;-)