Archive for februar, 2009

Dagens plan var at vi skulle trene LP rett etter jobb, men siden jeg mandag oppsøkte en bilrepratør ble vi raskt enige om at jeg skulle være uten bil noen dager mens han reparere bilen før girkasse ville havarere ;-)

Så ja, jeg har hatt fri i dag og koset meg i heimen. Og mens solen varmet litt var vi ute og gikk tur. Virkelig deilig, nå ser jeg frem mot vår og varmere tempratur :-) Og mens det dryppdrypp fra taket så jeg for meg en snøfri skog og en god runderings-økt med gode venner …… Nå ja, det blir vel ikke førstkommende helg men…..den som venter på noe godt venter ikke forgjeves håper jeg …..? Som feks å vinne i Lotto ? Hadde ikke gjort noe det, tror jeg blir rimelig blakk innen uka er over og bilen hjemme igjen ;-) Ja ja, optimist men muligens ikke realist ….?

Så selv om det ikke ble/ blir noen LP på oss i dag er Betty fornøyd i senga si etter dagens tur, og etter middagen skal muligens jeg ( les vi ) fortsette fridagen men en strekk på sofa’n :-) Sløv, men deilig dag !

Ha en fin kveld alle sammen !

for en kjedelig dag :-) Nok en søndag er over, og det uten runderingstrening ….  MEN det positive med dagen er at det har vært varmegrader og sol – og jeg håper virkelig snø har sunket  mye sammen i skogen !

Men ellers har ikke helga vært så gæer’n da. eh…. det var vel til jeg skulle fortelle og LP-treninga lørdag  og hvor Betty tippa helt :-(  ;-) All fremadsendingstrening har vært forgjeves….VRÆÆÆÆÆL !!! Kari ; her holder det nok ikke med en eske rosa lys engang ;-)

Ble komandert fvf, innkalling og Fr.send. Og VIPS ; Betty glemte seg bort gitt …..Hu bare glemte å stoppe ved gruppa og duret ivei, jopp ….rimelig småheit – fryktelig dårlig fvf før første sending og DER bommet jeg trolig. Neste nå er å kreve god fvf også, full kontroll hele veien !!!

Det hele endte i kaos, bikkja var stessa, og verre ble det jo da hun forsto jeg overhode ikke var fornøyd. Ond sirkel sa du ? Ja, men jeg var ikke grei og tok en pause ( Det av to grunner : Hun blir IKKE bedre av å bli satt vekk uten å ha gjort meg glad, og pkt 2 . det handler om konsentrasjon) Vel, det ble en lang økt med fvf og etterhvert gikk Betty seg ned. Belønnet m kong og lek, mer fvf og innkalling ( uten komandant) og tok da en perfekt fremadsending ;-) YES ! OG SATTE VEKK BETTY MENS VI VAR GODE VENNER !!!!

Til tross for snøvær og egentlig litt surt var jeg god og varm etter den økta :-) Men ja, jeg må nok kreve mer av henne på fri ved foten oxo – slik at hun ikke tipper over. Huff, jeg synes dette begynner å bli så strengt jeg da, Betty får snart ‘aldri lov til å være glad og løs’

ja ja – vi får slite ivei ….. Mandag skal vi inn og trene kontakt, konsentrasjon og fvf.  Onsdag har jeg kort dag på jobb, og Betty skal bli med : vi skal trene utendørs på dagtid……..Ikke spor eller rundering, men JA : fremadsening og fri v fot :-) Greit med planer, for de 2 siste onsdagene har jeg havnet i byen etter jobb og det blir for dyrt i lengden :-)  knis knis – men klær er jo kjekt å kjøpe på salg da, selv om de ikke ble klær jeg stengt trenger ……? kjekt å ha …..

Og det er deilig skal jeg love ;-) Oxo for Frk Snupp som snorker i senga si sånn midt på dagen….

Kjempesliten etter jobb i går, så for snuppa skjedde det overhode ingen ting, knapt nok tissetur og mat før vi slukket lys og krabbet under dyna. Jeg har sovet utrolig godt og lenge i natt så i dag var vi kvikke og raske begge to ( tja….alt er jo relativt da….at jeg er kvikk og rask mener jeg ;-)) Men nå har vi vært ute og baset i snø, dvs Betty har baset etter kong mens jeg har fjernet snø fra inngangsparti og veranda. Betty sliter godt i snoen nå så at hun blir sliten skjønner jeg. Fra i morgen er det innført ekstraordinær båndtvang her i Ringerike, stakkars skogens dyr tenker jeg som må slite seg rundt i så dyp snø.

Har hatt besøk i hagen de siste dagene også, tipper en liten harepus har hoppet rundt, godt Betty ikke har vært ute da :-) Men noen lang jakt etter rådyr hadde hun uansett ikke klart tipper jeg («,)

Var på innetrening onsdag kveld og fikk en grei økt …..(trodde jeg) Kjørte en del fvf og vendinger og synes det var rimelig greit, helt til jeg fikk se trynet til Inger Lise. Betty hadde vitsnok en helt merkelig gange og det så fryktelig rotete ut sa de andre. Hun gikk med sitt høyre forbein kryssende foran mitt venstre ben…? Tja, noe skal det være bestandig, de hadde ikke sett henne slik før så vi får se neste økt.

Betty var rimelig heit den økta, hadde litt Eliteøvelser og masse lyd …..Hm…… ?  Men morro var det å trene for oss begge to så da så :-)

Som sagt : fredag og fri, og solen skinner og livet er hærli ! Satser på trening i morgen og GOD HELG !

Skulle vært på trening i kveld, men……. («,) Heimen fanget, laget en deilig middag etter jobb og hadde noen planer og litt huslige sysler i kveld, og kanskje kommer det snø som må måkes ? Eh, nå har jeg ikke kikket ut enda da så mulig det ligger en del der alt . finner det vel ut etterhvert da jeg skal ut å hente ved, samt jeg SKAL utenfor porten og la Betty løpe litt ;-)

De andre huslige syslene blir nok ikke borte før neste fridag….:-)

Hundetrening : var som sagt inne lørdag uten å få gjort alt for mye. Manglet motivasjon, og skyldte på flott vær ute. Veeeeel, søndag trente vi ute ( dog ikke i flott vær men bra underlag !) Gjorde liksom ikke all verden da heller så nå går jeg vekk fra det jeg hadde bestemt meg for. JA, jeg synes det er kjedelig med bruksappell ! Det eneste jeg kan være fornøyd med er at jeg har hatt en treningsplan, og fulgt den ….men jeg har mistet motivasjonen til å trene ;-)

Hi hi, så nå skal jeg begynne å suse & røre på trening igjen, og bare ha det skøy («,) Jeg og Betty suser ivei og satser på  bli listefyll også i 2009

PS : Men det har hjulpet med litt målbevist fokus også, fremadsening gikk veldig bra søndag :-)

Ha en fin uke folkens !

og egentlig veldig lite å blogge om men har da i det minste vært på trening i dag ;-)

Måtte nemlig dra inn hånkle og melde meg sy fra jobb torsdag, dvs det begynte onsdag morgen og jeg og Betty hadde 2 døgn på sofa. Frøkna ble nokså lei etterhvert tror jeg og fikk en liten tur fredag ettermiddag. Yes, hun løp og løp og såre poter hindret henne ikke, men derimot var det fryktelig kaldt å bare være ute;-)

Ble ikke mye ut av dagens trening innendørs, motivasjonene var liksom ikke helt tilstede så endte opp med en tur i solen, etter jeg hadde fått overtalt Andreas til utendørstrening i morgen kl 11. Fremadsending fremadsending fremadsending…….  :-)

På vei hjem traff jeg faktisk mamma som var ute og gikk tur, så da ble jeg med en tur til i boligområde med Betty i flexiline. Og yes, selvfølgelig går Betty foran i lina’s lengde. Hun har full kontroll på hvor lang den er men bar måååå bruke hele lina. Kan hun være som tennåring flest ? Litt flau over de kjærringene som går og skravler bak og liksom ikke vil vedkjenne seg oss ???? Selv om det var deilig ute i solen var vi muligens ikke kledd som en Dronning verdig ? Vel, Dronninga fremst i følge hadde selvfølgelig på seg sort vakkert dekken og røde sko og fikk jo høre hvor stilig hun var av et par vi møtte underveis ;-)

Men det tragiske var å se all hundemøkk som lå igjen på gangveiene. Jeg gremmes, og blir skamfull på andre hundeeiers vegner. Selvfølgelig tar ikke jeg heller opp møkk i skog eller langt uti grøfter, men langs en gangvei da som mange barn går hver dag ??? Ja ja, det var dagens syting ;-)

Det positive er at Betty er rolig i kveld,( jeg fikk ikke engang hjelp på kjøkkenet i stad ) og i morgen skal vi trene lp ute i solen :-) Men spørs om vi ikke burde trene litt fysisk også når jeg ser hvor sløv hun blir etter et par timers tur hvorav den ene timen var i bånd….. Tja, ikke kveld i hvert fall :-)

God helg !

Må innrømme at jeg ikke ropte HÆR’LI – endelig mandag i går…Trøtt og fryktelig kald subbet jeg lenge rundt i heimen før jeg endelig kom meg på jobb. Greit med flexitid !

Roper ikke hær’li i dag heller jeg, minus 22,6 grader tilsier at jeg ikke jubler ;-) Har sagt det før, det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær MEN jeg tviler på at det skjer noe som helst på hundefronten i kveld ;-) Blir nok rett hjem til sofaog pledd etter jobb i dag, desverre Betty.

Tja, hvorfor jeg logget meg på nå ble jeg litt usikker på, så langt ifra i bloggmodus ;-) Kommer sterkere tilbake litt nærmere sommeren ;-)

g

Men det var kommet noe snø, og det var vel det jeg fikk med meg av Bergen samt et veldig bra hotellopphold og nyyyydelig mat ;-) Korte røykepauser utenfor døra ga ingen stor utsikt eller opplevelser ;-(

Natt-tog ingen suksess…. sov fryktelig dårlig og lite, men fy hvor lenge jeg hadde en svimmel følelse i kroppen, som etter en båttur i storm ….Hjemreise med sitteplass var mye mere behagelig ! Men selve møte / kurset som firma hadde var bra, og motiverende. Også omvisning på fabrikken. Litt pussig å se krydder i 1000kg dunker ;-) Foresten samme type sekker / dunker /heisesystem vi brukte på Follum. Og et meget avvansert lager-system. Husker ikke hvor mange rader det besto av, men det var 23 m høyt og rommet 12 876 PALLER med supper/sauser ol. Skal være glad data-system fungerer der da alt var automatisk styrt via data. Heldigvis :-) Fikk bra omvisning og info men selve produksjonen kom vi merkelignok ikke inn i («,)

Betty hadde som tidligere nevnt ‘besøk’ her hjemme, og fredag kveld var vi nok alle rimelig slitne. Mamma og Harry hadde reist da jeg kom, og de klaget ikke på Betty’s oppførsel men misstenker nok at hun ikke har ligget i en krok og stura……Tror nok heller hun har styra på og mast godt på ‘gjestene’ sine for vi tok tidlig kveld fredag, og Betty gikk rett i egen seng og snorket før jeg fikk slukket lyset :-) hi hi

Lørdag var frøkna veldig kvikk, og vi hadde avtalt å trene lydighet. Jeg ønsket meg et ‘stevne-opplegg’ og heldigvis / desverre ble det filmet….. Fri v Fot : ikke bra, Betty var rimelig hektisk. Innkalling : Glatt underlag men ‘greit nok’ Fremadsending : Bra på 2dre forsøk. ( på dette stedet går hun fryktelig mot høyre en vei, og fatter ikke hva som drar henne dit ….) Kryp var på video veldig bra, men skrekk og gru hvor fæl fri v fot var ……  Betty så skikkelig grisebanka ut, stressa og lav haleføring. Hun kokte og jobbet iherdig for å holde posisjon – noe hun ikke klarte veldig bra :-(Noe lyd ble det oxo.

Men fikk jo noen tips da av å se oss på video, som feks når jeg jobber med at Betty skal sitte roig ved halsing og apportering. Betty sitter ved holdt o.l med forbein langt foran kroppen og får da mye tyngde der. Ved hals blir hun ofte lett i ræva, og mulig ved å flytte bein nærmere kropp blir det lettere å sitte ? Samme med sitt og bli – kaste apport o.l er forbeim veldig urolig. Hm…. dette må testes ut. Jobbet med det samme når det gjaldt felles-sitt i elite men å nei da, jeg har ikke klart å koble det over til hals’en. :-)

Trenet også i dag søndag, fri v fot virket mye roligere i dag. Og selv om jeg ‘fucker opp’ mellom noen øvelser er jeg veldig fornøyd med hvordan Betty konsentrerer seg i ny øvelse ! Fremadsending fungerte bra på første førsøk i dag, også retningen men så har vi jo kjørt noen fremadseninger på dette område siste uka :-) Avsluttet med å kjøre frem til gruppa, temposkifte som jeg roste og komanderte stå rimelig raskt etterpå og belønnet med go’biter inne hos meg. Målet er nå å få henne til å tenke :belønning kommer raskt etter passert gruppe så får vi nå se da om det funker……?

Avsluttet dagen med en gå-tur, dvs Betty tok av og løp løp løp løp løp, helt greit for vi skulle til mamma og feire morsdag :-) Mamma hadde ikke tenkt /trodd jeg skulle komme så hun hadde ikke kake klar, heldig for meg for jeg ble bedt på middag istedet og hadde med meg en nydelig kake om jeg skal si det selv ! hi hi , selvkjøpt Toro Sjokoladekremkake ;-)

 

Nå, vel hjemme får jeg sitte i fred ved PC mens dronninga hviler ut i sofa :-)

 

Hardt liv å være sjefsmase – hilsen Betty

Jeg hilser også og ønsker dere en fin dag :-) I morgen er det mandag igjen ….. HÆRLI !!!

Nå reiser jeg snart fra kulden her, og satser på strålende vær i Bergen ;-) Skal på samling i forbinnelse med jobb, og gleder meg faktisk veldig ! Tar natttoget i morgen kveld og er ikke så bereist med tog at jeg forventer å sove veldig godt ……  Hm, har vel ikke kjørt tog 25 år. Men tipper det er mere behagelig enn å kjøre over til Gardemoen og styre med parkering / fly / buss. Hotell vi skal være på er ifølge reklamen 800m fra togstasjon.  Hjem fredag kveld. Og Betty skal styre heimen, får selskap av mamma og mann. Stakkars folk, får håpe Dronninga oppfører seg greit mot dem.

Dronninga ja, hun er i form om dagen. I helga ble det ingen trening i skogen, og kaldt har det vært så mange og lange turer har det ikke blitt, men et par korte turer hver dag. Søndag hadde vi en lydighetsøkt, som ble laaaaang nok i kulden. Trenet fremadsending. Mye bra må jeg si, men …. Hersens øvelse altså !!!

Dårlig tempo ut til gruppe, temposkifte i gruppa ( ønsker meg temposkifte før gruppa jeg da ) siger litt fra meg men ser ut som hun holder kontakt bakover mot meg. Jeg kan jo jukse litt med å øke tempo og redde poeng men det er jo ikke slik jeg egentlig vil ha den da ;-) HVIS hun ikke klikker helt på stevne så tror jeg nå (igjen) at jeg er innenfor normene som bør gi poeng MEN noen 10’er øvelse er det ikke («,) På andre ting vi trenet tok hun litt av, men faktisk klarte hun å skjerpe seg når fremadsending igjen så på plan. Sjokkert jeg :-)

Mandag ble det igjen trening, denne gang inne. Begynte med lek og vips over på fremadsending, hvor fokus var temposkifte før gruppa. Brukte en skål med go’bit og belønnet innkalling med go’bit. Ikke mange sendinger men veldig godt fornøyd med frøkna. Vi var bare to stykker, og Mona tro til og la ut apportbukker. Jeg må jo bare knise, for ikke snakk om hun ville forlate plassen og gå ut til markør. Satt som støpt i gulvet, og reagerte ikke på 1ste eller 3dje komando engang. Konsentrert sa du ? For ei bikkje :-) Skjedde flere ganger og vi lo oss nesten skakke av dyret som ikke forsto en dritt …Skulle vi ikke jobbe a ? Om det ikke ble såå seriøs trening ble det en morsom treningskveld i alle fall.

Hopp over hinder fungerer stort sett veldig bra om dagen, det hjelper å trene sies det ;-)  Satser på å få trenet litt etter en rask jobb i morgen også. Morro når Betty er i slik form. Rampete hjemme er hun blitt også, senil og går i barndommen ?  I dag har jeg hatt nok med min gamle hund og valp er ikke savnet i heimen om dagen ;-)

Nå får jeg gjøre alvor av det jeg egentlig skulle på nett for i kveld, nemlig betale regninger :-(

g