Archive for januar, 2009

Må innrømme at jeg har sett frem til denne fridagen – etter en uke med mye å gjøre på jobb og en liten forkjørelse liggende på vent. Ikke at jeg er syk altså, bare litt snufset og alt blir liksom sååå mye tyngere («,)

 Onsdag dro vi til Kristin kiropraktor. Yes, Betty var blitt mye bedre så ergo ingen grunn til å ikke trene :-) Trene ja, det gjorde vi både mandag og onsdag og jeg synes det er mye bra. Kjørt mye hopp over hinder og 80 – 90 % av hoppene er uten touch ! Noen ganger satser hun veldig feil på tilbakehoppet og da blir det litt feil, men hun prøver da i det minste og ‘fiser’ ikke bare over ;-)  Fremnadsending har det blitt veldig lite av da vi kun har trent inne. Men det var veldig mye bra sist vi trenet på den, så en pause kan muligens være bra ?

Vet ikke enda om det blir mye trening i helgen, nå føler jeg veldig for noen gå-turer i frisk luft, selv om det er kaldt ute. -12 grader her nå, men en halv times tur blir det snart. Hvis Betty orker da…..Hun kaver vilt ute i hagen, i en meter snø :-) Betty jager småfugler som stakkars dyr prøver å få litt mat i små kropper……Fin fysisk trening det tenker jeg, mens jeg sitter ved pc og drikker kaffe :-)

Nei, nå får jeg komme igang og starte dagen med en tur ut. Her inne ser det også ut som jeg må prøve å overvinne min støvsuger-skrekk iløpet av dagen og samle noen smuler og hybelkaniner i en bolig.

God helg !

men neimen om jeg ønsker mer snø nå om noen spør («;) Ved porten, og ved innkjøring til garasjen er der nærmere 170 cm høye brøytekanter nå og armene mine ønsker seg ferie :-)

yes, brukt helga til å MÅKE SNØ, MÅKE SNØ OG MÅKE SNØ !!! JIPPI …….. ?  :-(            Begynte fridagen fredag med å hakke og måke taktas på veranda, men desverre ( eller heldigvis ?) røyk snøskuffe på formiddagen så en bytur tvang seg frem. Innrømmer at jeg vurderte å bruke spade og evt kjøpe ny sskuffe mandag men ….vips var jeg på tur nedover. Heldigvis, for her har det kommet 42 cm snø i helga, og våt og tung var snøen …eller ble jeg sliten og den virket ekstra tung etterhvert ? :-) Uansett fryktelig kjedelig !

På hundefronten har det skjedd lite, vi hadde et møte i treningsgruppa sist onsdag. Veldig lovende, nå gjelder det bare å trene trene og trene. Jeg satser nok først og fremst på bruksøvelsene, kjenner jeg er litt trett på pirke på Elite. Sliter også med å presse Betty, kan hun ha vondt ? litt gammel og stiv ? Huff, fryktelig pysete her for det er egengtlig ikke noen store greier og etter en ny runde hos Kristin kiropraktor håper jeg hun blir friskmeldt :-) Har også bestilt time til masarsje til Dronninga også :-)

Sutreblogg dette her,men som dere skjønner har jeg kjedet meg i helga ! Mamma og Harry kom til middag i dag, og det var jo et lyspunkt, i hvertfall siden mamma laget middagen ;-) Bortskjemt jeg ??? neeeei, bare mamma som er lettlurt  ;-)  hi hi, dette tør jeg å skrive for hun har ikke tilgang til internett og jeg håper det ikke finnes noen dårlige venner der ute som sladrer ….? 

Og i morgen er det mandag igjen - HÆRLI ! :-) Forventer kort dag på jobb, og er faktisk litt spent på siste kurskveld og Bronsemerkeprøve for deltagene. Jeg tror og håper alle kan klare det, men spørs om de klarer å senke skuldere og konsentrere seg om hunden under testen da…..? Det er som oftes noen nerver ute og går de første stevnene for oss alle ikke sant ?

Mulig det var noen nerver på Follo i dag også for de som hadde sesongstart i dag. Glad jeg ikke meldte på, men var litt misunnelig i dag også. Vi kommer litt senere i vår vi…Vår sesong-start håper jeg blir 28 mars.

Takk  for besøk, fortsatt god helg !

Det er ikke ofte vi har en hel dag hjemme nå for tiden, og bra er det for det er ganske kjedelig syns nå spesielt Betty. Sånne dager burde man vært i skogen !!!

Men delvis greit m kjedelige (les sløve ) dager hjemme også ; spesielt når snøen laver ned.Pr nå har jeg vært ute og måket snø 3 ganger, noe jeg synes holder nå ;-) OK, hatt en dubb på sofa oxo, men snart er det dags for å planlegge siste kurskveld på Bronsemerkekurset. Gjør jeg det i kveld rekker vi å trene før kurset i morgen.

På mandag hadde jeg & Betty hele hallen på Tyristrand for oss selv en times tid og fikk gjort masse faktisk. Mye ‘lurv’ siden det ofte blir lenge mellom hver gang vi får til skikkelig trening, men også en del bra i bunnen der. Må nå ta litt tak i det mest elementære og repetere litt grunleggende lover og regler for frøkna, som feks sitt og bli :-) * host host hark* slike ting som jeg prøver å lære de som går på kurs hos meg nå. Gjør som jeg sier og ikke som jeg selv gjør !!!  Onsdag var vi hos kiropraktor igjen, og joda det var noen låsninger der både foran og bak, og ny time ble satt opp om 14 dager. Bra, for etter en Harry-tur (hvor jeg nesten gikk amok i goddissjappa) svingte vi innom treningen og trenet litt. Ved belønning kastet jeg kong, hvorpå Betty hoppet opp og grep kongen men datt i murgulvet, delvis på rygg / side tror jeg. Det var nok vondt….

Ble komandert litt, Fri v fot på manekengen gikk bra, noe derimot sitt -momennt ikke fungerte :-) Ned i dekk 3 ganger på rad. Ja ja, noe skal det jo være. Dette har ikke vært noe problem og henger meg ikke opp i det. Ruta gikk utmerket, men da vi kom til apport-dirigering ble det tull. Har jobbet med tempo ut til kon,men onsdag var det dårligere enn noen gang. Prøvde et par ganger men brøt, jeg er nok litt bløt men kunne hun ha vondt ?

I ettertid ser jeg nok hun fikk seg en ‘trøkk’ men tror ingen stor skade er skjedd. Tok det rolig et par dager og lørdag løp hun som en unghund igjen på felt. Søket var også veldig bra syns jeg, men da viste jeg hvor gjenstandene lå og roset henne mens hun lokaliserte dingsen. Dette virket nok veldig motiverende på Betty for hun hadde stort tempo inn med dingsen – og uten tygging :-)

vel, nå får jeg komme igang med kursplanlegging, har også en plan og treningslogg, samt sjekke ut stevner i fremtiden. Greit å ha noe å trene imot, selv og jeg ikke har noen ambisjoner for LP i 2009. På bruksfronten har jeg STORE ambisjoner om å få til fremadsending uten dobbeltkomandoer i hytt og vær :-)

og i morgen er det maaandag igjen – HÆ’LI ! :-)

og snart en tur på jobb.  Nytt håp om mulig litt trening igjen i kveld, torsdag rakk vi ikke… Men fredag derimot ble det Lp-trening. Vi har hele 5 stk som tok en økt på vinterbanen fra  kl 12. Betty var veeeldig klar men taklet fremadsending / temposkifte ved gruppa bra. Dette ser lovende ut……Så jeg lever i håpet :-)

Fredag kveld møttes noen fra treningsgruppa og planla treningene fremover, dette tror jeg kan bli bra og jeg ble superglad da treningskveldene ble flyttet fra torsdager til onsdager. Nå skal jeg få med meg alle jeg oxo !

Lørdag ; Rundering og felt. Var ikke like kaldt lørdag, men feltet gikk bra ! Selv om Betty var noe høy var nese på og lokaliserte gjenstandene relativt raskt.  Litt usikker på hva jeg egentlig ønsker, noe dritt at hun slipper fert av en gjenstand og surrer i vei, men også en fordel så hun ikke bruker opp all tid på å ikke finne på stevner……

Runderingen lørdag gikk virkelig rundt ….. huff å huff («,) Prøver å glemme den, og husker heller søndag hvor ting fungerte greit :-)

Deilig med mange timer ute i frisk luft, les litt frisk luft og masse bål-røyk, gode venner og brente pølser. Blir noe sløv på kveldene men pytt ;-) Men NÅ får jeg avslutte her og komme igang med dagen:-)

Ha en fin dag -:  HÆRLI – ENDELIG MANDAG !!!

Hverdag igjen ja, og fri i dag ;-) Faktisk synes jeg det var godt  begynne på jobb igjen – gal sier du ? Jada, men mener det selv om jeg selvfølgelig også har koset meg med fri i dag («,) Dagen i går var nemlig veeeeldig slitsom, jobbet i 2 t før jeg satte nese mot Drammen, den årlige kontrollen på sykehuset der. Må bare skryte litt av avdelingen der, tror jeg max har ventet i 5-10 min før jeg har blitt kalt inn til lege eller sykepleier.  Og vips – i går havnet jeg over på røntgenavd og fikk fotografert labbene mine igjen. ikke snakk om 3-4 mnd ventetid der gitt ;-) Apro bilder så ble de så bra som motivene kunne gi – mao var motiv ikke pent vistnok ;-( Ja ja, jeg får da bare fortsette å traske og gå på mindre pene labber da ;-) MEN så kom det slitsomme ……. Kjøpesenter :-( Har gjort et par forsøk nå på å få kjøpt meg ei ny varm vinterjakke, helst dun men neida – ikke ei jakke å oppdrive :-) Så som siste forsøk prøvde vi OBS eller hva det nå heter hvor de også selger div klær, men niks, ingen jakke. Så jeg måtte le av ‘alle’ innkjøpene jeg hadde fått fikset på 2 t på et kjøpesenter ; Et brød, 1 l melk,10 m lampeledning, 3pk med WC-papir og skyllemiddel som var på tilbud :-) Ja ja, billig ble turen i det minste :-)

 

På hundefronten var det stille mandag og tirsdag, ble en 2 km tur i dag og frk snupp er fornøyd i senga nå. (Så lenge det varer ) Søndag trenet vi LP, mest fremadsending og etter noen sendinger gikk det supert. Startet føste forsøk med komandant og det gikk dritt, men brøt / korigerte frøkna og kjørte en sending uten men fikk komandering på tilbakevei og det gikk greit, dvs hun fikk hjelp via ros. Jeg får bare trene på, og håper vi er nær poeng på øvelsen uten ekstra komandoer innen april ;-) Lever i håpet en stund til :-)

Håper på en rask dag på jobb i morgen, og litt lp-trening i morgen kveld. Det er en del andre ting en fremadsending som bør trenes på oxo ;-)

Tja, nok rør nå ? Jeg har noen tøfler jeg skulle blitt ferdig med før sommeren kommer, og nok garn til noen flere par :-) Driver med såkalt garnslanking, men redd garnet snart havner på kott, ubrukt…

Takk for besøk og ønsker deg en fin dag :-)

Godt nyttår til alle venner og bekjente -og dere andre som måtte stikke innom her :-)

Jammen godt jeg ikke hadde nyttåarsforsetter, for da hadde de trolig ryket alt :-) Men en annen ting er at jeg burde hatt noen nyttårsforsetter som gikk på kosthold,trim, tur og trening med Betty :-)

Vi har da beveget oss vekk fra sofa og ut i kulden, men….vi har vel ikke slitt oss helt ut hverken jeg, Betty eller treningsvenner («,) Nyttårsaften dro vi til Maridalen, fryktelig kaldt var det men virket ikke spesielt plagsomt for Betty da hun fant sin venn og spratt rundt og lekte som ev valp vel og lenge med en unghund. Etterhvert  ble det felt; Det er merkelig hvor ‘dårlig’ Betty er på felt i kaldt vær og eller i snø. Stakkars hund, hun jobbet og jobbet og jobbet men fant svææææært lite med gjenstander … Ble ingen rundering den dagen, men flere felt. Virket som det løsnet litt etterhvert …?

Nyttårskvelden tilbrakte vi hjemme, litt reaksjon men ingen problemer eller stress av betydning. At hun ‘stusser’ og følger med lyder og lys som ikke er normalt oppi skogen her må aksepteres.

1.ste dag nyttår ventet vi besøk, men rakk litt ‘feltsøk’ i snøen før de kom. Noen av gjenstandene datt ned i snøen og jeg tenkte hjeeeelp, nå blir vi stående her men neida, dette var vist dagen hvor all flaks skulle komme oss tilgode. Betty fikk inn alt fra plast og tre i en fei. Hmmm – fant et nytt felt og la ut 4 gjenstander igjen ( med full påvirkning; Betty satt og så jeg tråkket rundt i snøen men vet ikke om hun fikk se hvor jeg kastet tingene ) To gjenstander gikk lynkjapt, hun bråslo og lokaliserte raskt gjenstand. Måtte jobbe veldig på den 3dje og tok noen store runder men fant heldigvis ikke siste og dro tilbake og fant tilslutt gjenstand.  Liker ikke at hun slipper fert og suser ivei til neste så lett…. Brøt e 3dje gjenstand som oxo var liten hardplast og belønnet masse tror jeg :-)

Fredag ble det bare en liten tur på dronninga , og en del venting i bil mens jeg var på shopping :-)

Idag har vi igjen vært i skogen, og trent felt :-) Faktisk litt stolt jeg altså. det var -18 grader da vi forlot heimen for å treffe venner i skogen. ( og veldig fornøyd med å komme hjem e 5 timer til ovn og pledd :-) Er vel ikke så fryktelig mye å fortelle om dagens felt, gikk vel nesten som over men det var lite mistanke og ‘bare løping’ Etter hva jeg kan se søker hun bra  men faktisk finner hun ikke. Vel bare må fortelle om en (dvs 2) gjenstand(er) i dag; Idet hun skal sette seg og avlevere en gjenstand får hun ferten av en annen som ligger i en dump ca 5 meter fra grunnlinje. Så halveis sittende går hun utover i feltet før hun oppdager at hups – hun har jo noe i kjeften også så hun begynner å rygge tilbake til meg ;-) Komisk – og stilig hun ikke spyttet eller byttet gjenstand. Drømmedame det tenker jeg !

Nå ligger drømmedama i sofa og snorker; lader muligens opp til LP-trening i morgen …? Så får vi se om hun er drømmedame i morgen kveld oxo ……

Bilder ? Niks, det er nok blitt tatt noen bilder fra bålkos men nei – de vises ikke frem. Men ja vi koser oss, med både pølser, toast, kaker og siste nytt er nå bålstekte vaffler, nmmmmmm nydelig var det ! Noen som har lyst til å bli med på treninger så bare si ifra ;-) Ha en fin kveld og takk for besøket ! Her skal det fyres i ovn resten av kvelden ! Vi venter på sol og sommer !