Archive for desember, 2008

Selv om jeg ikke hadde ‘spikret’ planen min så hadde jeg en liten plan om å ta et spor og felt før avtalt LP-trening i dag kl 14 men …… Droppet sporet jeg, det var nesten -19 grader og veldig deilig inne («,) Spor kan vi jo trene til neste år ? har jo ingen planer om  starte for i oktober, stubbspor i Sarsborg.

Så vi dro rett på LP-trening, og der sank motivasjonen fort….Is is og atter is. Gr………!!! Men vi fant da hver hvor lille flekk hvor vi fikk gjort litt forskjellig. Jeg kjørte noen korte sekvenser med fremadsending og Frk Betty svarte bra opp i dag. Har jeg funnet metoden eller er det bare flaks så langt ? Tja,time will show :-) Takk for hjelp og sosialt samvær folkens !

Gårsdagen var en mektig rar opplevelse for meg, nummeret før jeg ringte lege da gitt («,) Trolig har jeg hatt for lenge fri nå, for innen kl 12 var huset og meg selv nyvasket og klar for bytur. Meg på shopping i rom- jula …? Nåja, så kaldt det har blitt her oppi dæ’rn trengte jeg en ny jakke og salg er jo en fin ting da ….men for seeeeeent – ikke ei dunjakke til under 2000 kr å finne ! Så jeg kjøpte sko i stedet jeg, fornuftig ???  Angret meg litt i dag da, men kanskje like greit jeg ikke fant dunjakke i går, for da hadde det blitt bikkje-jakke alt i dag. Det er jo når vi er på trening eller tur vi er mest ute ikke sant ?

Men snart er det vår og sommer…..? Det gjelder å tenke positivt har jeg hørt og fortrenger dagens nyheter om at det kan bli kaldere de neste dagene ! Så jeg setter på motorvarmer og håper bil og Betty er klar for en tur i morgen, en liten runderingsøkt før roen senker seg over heimen i morgen kveld. Nyttårsaften blir som alle tidligere år lite feiret i heimen her, Betty pleier å reagere lite på rakketter, og i fjor var det veldig lite reaksjon – bare stor nysgjerrighet på alle lys og lyd ute. Heldigvis !

Riktig godt nyttår ønskes alle venner og bekjente !

Klem fra Gerd & Betty

Jeg foreslår å droppe øvelsen fremadending i kl A !                                                                                   Jepp, vi har trenet lydighet, og jeg er såååååååååååå lei av å trene denne hersens fremadsending at jeg snart spyr !!!

Men dog, skal vel ikke syte såååå ille høyt i dag, Betty logret faktisk etter en del ganger frem-og-tilbake og halveisfremadsening i dag og konsentrerte seg bra synes jeg. Til og med da jeg satte øvelsen inn etter fri v fot og innkalling. MEN vi droppet komandanten….Greit å lykkes en gang på trening også ? Det er jo tross alt jul ???

Og WOOOOOW  for en apportering Betty hadde i dag, og  av alle ting ble jeg helt satt ut og klarte ikke å belønne for etter lang tid … Bingo….?  Ja ja, for ta en økt til senere i jula og se om vi får ødelagt den igjen :-)

Men ellers er det bra her, bare -14 grader og med fyr i ovnen blir nok kvelden bra også, og i morgen skal vi til skogs og rundere litt igjen. Har vel noen småting å ta tak i der oxo, det er jo det som gjør denne hobby så morsom og utfordrende. OK …..La fremadsending bestå i bruks da, jeg liker jo utfordringer ..? eller ….???

Det var dagens korte oppsummering, en riktig flott jul ønskes dere alle !

Ja så er liksom den store dagen over for denne gang, i hvertfall for meg som ikke utøver stor personlig kristen aktivitet («,) Og jeg må innrømme jeg er litt pakkgal, og slik så det ut under mitt ‘hosthark’ gedigne juletre også.

Tror nok oxo Betty var klar til sjekke ut noen pakker litt nærmere …..? Hun hadde vært og snuset rundt-om-kring der flere turer, og hadde nok mistanke om at flere pakker var til henne :-)

Lurer på om pakke-gleden er arvelig, for min mor er ikke det spøtt bedre og spratt ivrig opp av sofa for å hjelpe Betty med pakkene mens vi andre var mer eller mindre forspist og ønsket bare å slappe av :-)

Nå ja, jeg gleder meg stort over pakker selv – bare de ikke er dyre :-) Og hadde jeg ikke hatt store problemer med å legge inn bilder, og plassert dem der jeg ønsker  her skulle de fleste blitt vist :-) Tusen takk for alle gaver til meg og Betty. Tror hun fikk nok snop til neste år :-) Hun har nemlig en noe kjip matmor som disponere ut i små porsjoner, og man forsyner seg ikke bare selv må vite ! Men snuse og håpe er vel lov ?Som en Dronning verdig venter hun til hun blir servert, (dog er ikke sølvfat et ‘must’, men det hjelper litt på smaken tror jeg muligens….? )

 

Men sjekk bilde under her, det er faktisk det lekreste hundesnop jeg har sett ;-)  Og smaken var vist også helt nydelig ifølge Betty med mellomnavn frk kresen («,)

 

 

 

 

 

Men hups hvor tiden flyr, nå er jeg snart for sent ute til julebrunsj hos moder’n.

Fortsatt god jul, og selv om jeg ikke har nevnt noen spes av de gavene jeg fikk, så tusen takk alle sammen ! ALLE pakkene falt i smak, men eh…. Marianne ; jeg vet ikke om jeg vil få ‘råd’ til å bruke vannflaska …. Den var så lekker at den blir nok bare stående til pynt ! OK ?

og je har børi inn nok ved til det neste døgnet, og jeg sku mate småpippipene men hadde jo glømt å kjøpe julenek….Så nek får vi være selv her i jula :-)

Og Betty synes nok jeg var et skikkelig dustete nek i går ;-) Etter masse sus fikk jeg da endelig suset meg ut av huset og en tur til by’n på litt shopping SELV om det var svært lite jeg EGENTLIG manglet….DYRT ble DET ! Men veldig koselig oxo, endte raskt opp med litt mat sammen med 2 gode venner, og 10-12 nye juleduker…Ja ja, kjekt å ha :-) Ligger så røde å fine på bord, skjenk, bufe osv her nå atte.

Og mens Betty ventet i bil, med sitt nye dekken på ( JA, dronninga har fått julegave på forskudd ) svirret jeg rundt og fikk med det meste jeg trengte ( og ikke viste jeg trengte ) hjem til jul. I dag har vi bare vært hjemme og slappet av, nylig vært ute og kastet ball med Betty så hun ble passe sliten tror jeg ;-)

Resten av kvelden skal nytes, med middag om noen timer ( ribbe skal stekes  kveld og en liiiiten smak er vel lov …?) og med dette ønskes alle venner og kjente :

Riktig god jul til dere alle sammen !!!

hilsen Gerd & Betty

Deilig : mange fridager i sikte – og jeg gleder meg til julekos skal jeg love dere !

Det er bare en del småting som bør gjøres først, og spørs om jeg rekker det da ;-) Skal prøve å rekke en runde til dere alle som har fortjent en pakke eller blomst  :-)

Men jul blir det lell, ribbe og pølse er kjøpt og ligger i fryser. Hups, gjelder å huske å ta opp de da ….

Skal vel ikke klage sååå mye jeg da, ferdig med alle julegavene og  noen er levert men mangler fullstendig julstemning i heimen. Heimen ja, der var jeg i hele går – lå rett ut som et slakt, jobbing den siste uke har tatt min energi. En vesentlig årsak der er vel at jeg hadde en liten mentaltest av Betty sist søndag : Jeg tok sats og ramlet  i trappa, landet over Betty og rev med meg skohylle i fallet. Kan fleipe av det nå, men synes ikke det var spes kult der og da mtp Betty stakkars. Mentalt tok hun INGEN skade av det, hun er ikke blitt roligere eller usikker ved dør / trapp men like hektisk og klar når det er mulighet for ut, og kaanskje tur ??? Men jeg endte opp med kink i ryggen og hadde nesten ikke ganglag noen dager…..Så ingen tur på Betty :-)

På hundefronten har det skjedd absolutt ingen ting siste uke, prøvde som sagt å trene sist søndag men med kink i rygg ble det veldig lite skal jeg love. Plan var fremadsending, og fikk kjørt noen få momenter men det var oxo alt. Shit, jeg hadde jo så fin plan om å virkelig jobbe med den øvelsen i vinter, men plan og praksis er langt fra hverandre gitt ;-)

Ser ikke veldig lyst på treningene fremover heller : Ok, de neste 14 dagene blir det store muligheter og da SKAL det trenes, men i januar blir det igjen mye jobbing samt kurs mandager. Greit å vite -så vi får ta en økt nå og pause i januar igjen. Knis, og der la Betty seg med et tungt pust……  Hun har stresset rundt i stua her en stund, spørs om hun maser etter frokost ? Klokka tikker og går så vi tar frokost begge to, og stikker ut av huset noen timer. Vi skal nemlig på trening kl 11 i dag :-)

Riktig god førjulstid til dere alle !

et tupp i baken trengs vist på flere områder……Nå hadde jeg oxo glemt passord for å komme inn på blogg for å rable ned no’ rør her :-) Jada, tiden går – og det er jo bra ? Snaaaart jul, og yes : jeg gleder meg («,) Blitt så gammel at jeg synes det er kos med jul i heimen.

Jule- stri ??? Nei, ikke her. Ikke vasker jeg hus som de vasket i gamle dager, heller ikke lakkerer jeg gulv eller styrer på kjøkken. De såkalte 7 slag ( poppulært kalt att-og-fram-kakene) er å få kjøpt, selv om de ikke er på langt nær så gode som hjemmebakte da. Apro hjemmebakte ; ei venninne av meg liker faktisk å bake og har vel 2 x 7 slag til jul og jeg har blitt lovet noen smakebiter fra henne. OG de kakene er ikke att-og -fram-kaker altså ! ( de er så gode at de forsvinner fort fra fatene, noen som har lyst å smake så må dere komme tidlig i jula («,) Vel, det var dagens reklame :-)

3 uker nesten siden sist jeg skrev blogg…. hm…. hva har vi egentlig brukt tiden til da tro ? lite hundetrening, ingen lydighetstrening men rundert noen ganger. Da går jo hele dagen, må jo ha bål og grille pølser og kose oss litt også :-)  Ang lydighet så er det liksom så lenge til vår …Men det er jo ikke det da …!!! Og jeg som hadde tenkt å trene masse momenter nå ….. Hm…? Skjerpe oss ? JA ! Trenger et tupp bak – men realistisk så lover jeg ikke masse nå før jul. Sist uke ble det så sene dager på jobb at jeg ikke rakk trening. Deilig å slappe av hjemme også etter jobb. Mandag holdt jeg kurs – og joda, har lyst til å trene selv men rakk ikke før kurset og etterpå blir det aldri noe ut av det. Huff – får dårlig samvittighet for at jeg ikke trenet i dag nå, hatt fri men det var jo såååå kaldt i dag ;-(  Minus 18 grader.

Og her skulle jeg hatt et bilde da : Bilde fra ‘Julelunsj’ sist onsdag. Jeg ba mine tidligere kollegaer på lunsj, selv om de jobber skift kunne alle 4 komme og jeg virkelig gledet meg og ‘styret på’ flere dager i forveien, planla mat, fant frem juleservise og vasket og strøk duk og alt var (nesten) i rute.  Og vips – mandag dukket en betennelse opp i håndledd opp jeg ble satt ut av spill et par dager. Gr……tirsdag var jeg mega-grinete skal jeg love for fy hvordan det så ut her. Kunne jeg slippe inn folk …?

Bestemt meg for å ta sjansen, de vet jo at sånne betennelser kan dukke opp på meg og lot det stå til. Små endringer på menyen, samt hjelp til salat og oppskjæring av brød så ble vi da mette alle mann :-)  Takk for besøket jenter, håper vi får til nytt ‘ treff’ til påske kanskje ?

Men nå tilbake til jul, snart snart kommer den, og de fleste julegavene er innkjøpt. Mangler bare litt papir rundt seg før de kan leveres ut. Noe jeg har planer om å gjøre straks.

Mangler julegave til Betty : vurderer Back on track-dekken til henne. Noen som har erfaring med det ? Vil gjerne høre om hva dere mener og tror om det….

Og Unni, om du er inne her og leser : Lykke til på fredag ;-)

Takk for besøk, og god førjulstid til dere alle !