Archive for november, 2008

Så er søndag kveld igjen kommet, og freden senket seg i heimen !

Lørdag fikk Betty 2 økter med rundering, hvor hun gikk meget bra ! Faktisk ble hun rimelig sliten også( så rolig lørdagskveld her oxo («,)  Løype så fin og grei ut men den tok krefter fra hundene, trolig var den ikke lettløpt pga buskas som lå på kryss og tvers ;-)

Søndag kunne ingen rundere, og synd; men også greit da jeg hadde egentlig en del å gjøre hjemme. Dvs, de tingene er fortsatt ikke gjort for en sms tikket inn i går og lurte på om noen ville være med å gå litt spor og/ eller felt i dag … Eh….jeg kunne jo ta en rask tur..?  eh….. rask og rask fru Blom, alt er jo relativt …?

Joda, etterhvert sporet vi ivei vi, frøken Snupp først og jeg på slep. Sporet gikk merkverdig bra, men pinner ; tnot – ikke i dag !!! Forventet faktisk, første spor etter et lengre opphold peller ikke Betty pinner. Rare lille hunden min :-) ja,ja i dag fikk vi jo heller ikke poeng, men nok tråkk i sporet og det løste hun bra.

Litt heit i oppsøk, men brå-slo på sporet og virrevirrevapp så smatt hun i vei, tilogmed riktig vei :-) Det var ‘nok’ vinkler i sporet og noen gikk hun over med en hundelengde, andre tok hun svits rundt en buskelegg. Jeg hadde laget et par falske spor som hun sjekket ut, og i en spiss vinkel lurte hun seg i riktig retning men opp til et par meter til siden for sporet men ellers tror jeg hun lå midt i sporet. Vi oppdaget en turgåer og hund i sporet, de hadde høyst sannynlig krysset sporet flere ganger uten jeg kan si hvor, men i et strekke slet hun veldig ca 50 m før sporet vinklet. Mulig vi hadde gått i nesten samme spor, jeg og turgåer ??? ;-) Det morsomme med dagens turgåer var jo at jeg hadde planlagt en bærpeller i sporet våres, så rett før slutten sto Nina og hun hadde også krysset sporet et par ganger. Men vel, jeg merket ikke engang på Betty at Nina sto midt i sporet vårt ….. Betty var da så fokusert på sporet at hun også gikk rett over ballen…….. Spor er spor, ball kunne hun leke med etterpå !

Rundering er nå liksom ‘min’ greie da, men jammen er det morsomt med spor også ;-) Spesielt når man sitter og venter på at sporet skal bli gammelt nok sammen med veldig hyggelige folk, og et lite bål….

Takk for et hyggelig selskap folkens,vi snakkes :-)

og Betty begynner å bli  bekymret ;-) Etter jobb mandag ble det en kjapp økt og en tur men tirsdag og onsdag var nok direkte kjedelige for henne …..         staaaaaaakaaaaars bikkje :-)

Latskapen har tatt overhånd så jeg har sløvet litt et par tre kvelder nå ( og bruker en liten forkjørelse og vond fot som unnskyldning ). Men innrømmer at det er både deilig også, å bare gjøre ingen ting mener jeg ;-)

Vel, jobb først og på hundetrening i kveld, innendørs -lyst og trivelig ;-)                          Og fri igjen fredag….

Livet er HÆRLI  !!!!

ha en fin dag,

Lørdag var vi på Lp-stevne i Ridehallen på Alna, hele 8 stk fra klubben var meldt på. Først ut var Ingerid & Gabi i kl 1 som gikk gått et knall løp, de endte på 168 p med en 0 på dekk under marsj.

MEN DE FIKK OPPRYKK TIL KL 2 – GRATTIS :-)

Det ble en null på de fleste i løpet av dagen, men masse bra mommenter, øvelser og karakterer så dette lover veldig bra for alle. Noen trenger bare litt mere erfaring ….? Nå skal ikke jeg gjenta alles løp her, men Andreas & Amy ble nr 6 i kl 3 med 248 p og Elin & Alfons nr 3 med 264p til tross for en null ;-) Bra !

Betty kom seg igjenom uten null, men noe slurv og førerfeil var det :-) Det som jeg var mest ute etter var ‘gløden’ hennes, og ja – det var mye mere glød over henne enn på lenge !!!

Fri vfot : Noe rotete, 8,5. Manekeng 8,5, Innkaling 8. ( bra stå, dårlig dekk og innkomst) Ruta : 7,5 (D.k. hun stoppet ved feil kjegle og jeg turde ikke dekke henne der ;-) Apporte m dirigering 8 ( noe rulling av apportbukk og skjev innsitt ) Hopp o hinder 9, ( skjev innsitt igjen, men ingen tørtsj -YES !!!) Neseprøve 8, drlig tempo pluss tygg, Avstand 8 : Førerfeil og dobbeltkomando – jeg viste ikke forskjell på ståsittstå ;-) Sånn samlet skal dette bli 268 p og vi endte på 3dje plass av 12 startende. Stort sett masse slurv men Betty viste glede og det var det viktigste ! Veldig motivert til å starte mer lydighet nå, heldigvis er det ikke flere stevner før til neste år. Nå gjelder det bare å  holde trykke oppe……oh hups, vi ble filmet så det kan vise seg mye mer ‘førerfeil’ enn hva nevnt over («,)

Grattis til Vegard & Billy som velfortjent ble Norsk og Svensk LP Ch i går, og til Hege & Gustav som vant Elite med 290 p ;-)

Vel Betty, vi har litt igjen å trene på …….

og jeg håper inderlig vi kommer sterkere tilbake neste år :-)

Jeg bommet skikkelig på oppvarmingen av Betty, som sagt før er det så trivelig på bruks-stevner så jeg fulgte ikke helt med og vips var det få minutter før vi skulle gå apell. ( trodde vi egentlig skulle begynt med fellesdekk jeg da ;-) MEN tror ikke det er årsaken til at det ble masse tull og tøys. Betty var i slaget og blid som en sol – og Emma, det lyste godt av Betty oxo ute på banen….. Jeg blir på en måte litt oppgitt, men må jo le av dette dyret også. Å gjøre et bra stevne er topp det, men det er jo morsomt at Betty er happy også da…? Men hvorfor kan ikke Betty konse skikkelig først, så blir vi happy begge to …?

Som sagt dårlig oppvarming men Betty var veldig klar ….!  Fri v fot : Om hun ikke pep høyt hele tiden hørte jeg hun gikk og ‘duret’ litt og masse lyd hver gang komandant sa noe :-) Innkalling med SITT og dekk ga heller kke masse poeng… Sitte rolig og halse er tull, litt variasjoner er vel bare bra …?

Felt ; Kjempemorsomt å løpe i – oppover og nedover og nedover og oppover … Gr…… Kun 2 gjenstander

Rundering kom til slutt og der gikk hun faktisk bra, veldig bra og med en omvei ved påvisning av figurant havnet vi på 9.  Totalt 532 poeng og nr 5 av 15

Vanlig lydighet har det blitt veldig lite av i år, men fikk PM i dag så til lørdag skal vi starte igjen,  på Alna. Vi er veldig ‘rustne’ der, men det jeg er spent på er Betty’s intensitet på LP-stevne. De øvelsene er på trening mye mere morsomme en bruks-øvelsene men på LP-stevner har hun vært direkte sløv de siste gangene. Hm, spent er jeg :-) Fått startnr 65, men aner ikke hva det vil si av nr inn i ringen :-)

Ha en fin kveld :-)

De siste dagers trening har bevist at Betty kan hun -hvis hun bare klarer å konse…….

Torsdag trenet vi inne – perfekt sted – som jeg pr nå har stor tro på at vi skal få leie i vinter. Det var bare sååååå deilig å ha et bra sted å trene og da jeg kjørte hjem i en mørk dyster tåkefull vinterkveld var jeg skikkelig motivert -på en måte lykkelig og så / ser lyst på vinteren når det gjelder hundetrening :-)

Så til torsdagens trening ; Fri v fot var bra den – i godt lys og uten svæææær vinterjakke. Ingen pendling og raske sitter. tent som et lys og uten lyd ;-) Kjørte flere typer aporteringer og bra opptak og delvis gallopp inn. Noen skjeve insitter ( hun sitter litt bak meg noen ganger- og med tyngden utover så det har lett for å se mye værre ut enn det egentlig er. ) Fikk trenet på flere av tipsene jeg har fått av Anne Lise, og yes, det hjelper :-)

Tusen takk til dere alle som var på trening torsdag for all tilbakemelding !

Fredag var det bytur – og møkkavær så jeg havnet på kafe mens Betty satt i bilen («,) Et par stykker hadde delvis avtalt trening men ….   Isj og æsj, det ble avlyst det gitt ;-) I siste liten og på vei hjem tok jeg meg i det og svingte en tur ut på treningsbanen. Fremadsendingen gir meg mareritt så noen delmomenter bare måtte jeg ta følte jeg. Vel fremme satte jeg ut 2 sekker og hentet Betty, som nå var rimelig godt ladet etter oen timer i bil.  Tror nok ikke hun heller var klar for laaaaang økt med fremadsending for gjett hva som skjedde : Jada, hun gallopperte raskt ut til gruppe, stoppet og ventet og gikk rolig fra gruppe når jeg kom nær nok. Innkalling var så kjapp at den kan ikke bli bedre. De delmomentene jeg hadde tenkt å kjøre ble ferdig øvelse 3 veier. Jeg ble rett og slett paff over hvor bra hun utførte øvelsen.

Jeg tror jo hun egentlig kan øvelsen, men fatter ikke hvordan jeg skal få satt henne i riktig modus på stevner. Hvorfor fungerte det så bra fredag ? ( og andre ganger på trening – og andre ganger fungerer ingen ting ?????? ) Dyret er jo egentlig ikke helt hjernedød, elite-øvelsene fikser jo hun stort sett greit under de fleste forhold…?

Vel, litt flink var jeg fredag, og avsluttet trening der og da og gikk en god tur – i fortsatt møkkavær – og en superfornøyd hund. Betty har muligens fått noen treingstips av Emma så om hun ikke fikk kjetting å dra på bar hun rundt på en ‘tømmerstokk’ i 30 min. Trene nakkemuskler hun da må vite så hun er klar for tungapporten søndag ;-)

Nå i dag har jeg planlagt litt feltsøk, og litt tur på oss. Mange fra klubben er på stevne i Kongsberg i dag og jeg venter spent på flere oppdatteringer. Andreas og Amy debuterte i kl 3 i dag, med 248 p og nesten opprykk til Elite på første stevne. Bra jobbet- stå på, og lykke til neste helg :-)

Ja, jeg mente mat mat mat og ikke mas mas mas ;-)

Betty har ‘fått sitt’ i dag og ligger rolig og avslappet i senga nå ;-) Vi har trenet lydighet på Sokna i dag sammen med 2 fra klubben som også bor i dæ’rn her. Det gikk IKKE veldig bra men gjør som sist : satser på at en dårlig generalprøve gir suksess når det gjelder …… :-) ??? knis knis

Hærlig hund, var skikkelig ‘happy’ i dag, og stevne får bli som det blir. Vi gikk en god tur etterpå og hjem til snadder-middag. NÅ skal jo egenlig ikke det mye til da, at jeg synes mat er snadder mener jeg, født og forblitt matvrak som jeg er. Og ulempen med den jobben jeg nå har er jo at jeg ser hvor mye rart det er å få kjøpt ….(«,) Kjøkkenskapene bugner nå av diverse tørrvarer. Før jeg begynte i denne jobben handlet jeg stort sett bare det jeg trengte på lille nærbutikk,  men nå lurer jeg på om jeg har blitt shoppoman når det gjelder mat :-) Nå er det bare valget’s kval hver dag om hva jeg skal ha til middag. Så til kvelds blir det nå Fruktsuppe  ( fra TORO selvfølgelig ) og til middag i morgen blir det raspeballer ( hssss; Ikke Toro, men pulver fra Stangeland Mølle – men har hørt at de blir kjempegode altså ;-))

Så selv om det har vært en deilig fridag i dag, så gleder jeg meg til i morgen, jobb først, så middag og rett på trening igjen. ‘Noen’ har vært superflink og fått tak i en bygning slik at vi muligens får innetrening i vinter. Vi skal titte på bygning i morgen og se hvor stor / liten den er og om den er brukende til vårt bruk. Gleder meg som et barn, for vintertrening er stort sett håpløst på klubbens område.

Suppetid – ha’kke tid til å rable mer ;-) Matmons må ha mere mat ;-) Morn’a…….

prøver å fortelle dyret som sukker tungt ved siden av pc-stol at man faktisk også skal sette litt pris på hverdagene, det er jo tross alt flest av dem….!

Hun er ikke enig, for dette har blitt en dag uten trening eller tur på henne :-) Tror Dronninga begynner å bli bortskjemt jeg :-) Ble 3 gode runderingsøkter i helgen, samt en lengre tur etter trening og endte opp med sår på potene, snø og skare satte sine spor …. Men løp hun noe mindre av den grunn ? neida, dyp nok var hun i søket sitt – var nok ute på godt og vel 200 m, hun skulle finne fig’en, den hadde jo vært der før i helga….?

I går trenet og ‘fjaset’ litt på lydighetsbanen, og hun virker i form. Hals og kryp og ruta i vilden sky :-) Neida, skal ikke klage på, hun var grei i går men dog, litt for lett-på-poten på fremadseningen ;-) Ja, ja – fortsatt et par dager igjen å trene på :-) Evig optimist, men har fri i morgen og satser på å rekke mange fremadsendinger da («,)

Nå sokke-strikking : ligger en god del eller skjema der mtp julegaver :-)

Ha en fin kveld og takk for besøket;-)

Så er tydeligvis vinter satt inn….? Her ligger fortsatt et godt lagt med snø, og jeg tviler sterkt den blir borte i dag….. MINUS 10,7 grader ute…..OG kaldt inne enda men vedovn er stappet full :-)

Planen er rundering i dag, og har funnet frem boblebukse og dekken til Betty. Skal bli godt å la Betty få gjøre litt også, blitt veldig lite i det siste og i går, på fridagen min tok husmorgenet over så det endte i ommøblering av stue og diverse huslige sysler. Det ble en tur før middag, men tror ikke Betty synes det var nok ;-)

Jobb ja, jeg trives fortsatt veldig godt i ny jobb, og treffer mange mennesker jeg skjelden eller ‘aldri’ traff før. Spesielt siste uke er det flere som har spurt om : «har du gitt deg med bikkje eller ?» De har liksom ikke sett noe i lokalavisen på lenge……?  Og vips – fredag var linselusa på plass i lokalavis igjen :-) Brukskomiteen hadde sendt inn referat fra klubbmesterskapet for et par uker siden, så nå blir jeg vel bare kalt linselus igjen ;-)

Men tiden går, så nå som det begynner å bli varmt og godt inne er det på tide å komme seg ut i skogen :-) Her må det trenes, runderingsstevne i Halden neste helg, og LP på Alna om 2 uker ……Jopp, jeg meldte på i går, satser på å bli listefyll der, har nesten ikke trenet Elite-øvelser siden august :-)

Takk for besøk, og ha en fin dag !