Archive for oktober, 2008

I utgangspunktet synes jeg det var koslig jeg da, her jeg sitter inne en tidlig morgen med kaffe og god fyr i ovnen :-) Men så vips kom alle de negative tingene inn – is snø og herk flere mnd i sikte, og dårlige muligheter for både spor og LP-treninger …, Ja ja, tenk langsiktig så kan vi glede oss til vår og de første bare flekkene igjen («,)

De fleste årstider har sin sjarm synes nå jeg – selv om det ikke er like behgelig å stå opp til et kaldt hus, varmepumpe vurderes fortsatt :-) Men vi får se, blir vel kun vedfyring i år også og fortsetter jeg å sove så drlig er det jo ikke noe problem, i natt har jeg vært opp og fyret i ovn flere ganger :-) Fordel med alt ikke sant ?

Dagene forsvinner fort, kort oppsummert om de siste dagene er som følger : Lørdag runderte vi 2 økter, hadde noe vind og skulle ta tak i korte slag på vindside og dyyyyype på motsatt, men neida, frøkna gikk nesten som en drøm begge øktene :-) Sånn er’e bare- hu er nok tankeleser :-) Og som ‘straff’ ble hun satt alene hjemme lørdag kveld mens jeg dro i selskap, søskenbarnet mitt fylte 50 år og jeg fikk en veldig hyggelig kveld !!!

Søndag :  Her skjedde det jeg aldri trodde ville skje …..Jeg møtte opp 1 time for tidlig til brukstrening !!!!   Hi hi, tydeligvis var jeg så trøtt lørdag kveld og glemte å stille klokke – og fordel med alt: vi fikk nesten 1 time på å trene lydighet. Fri v fot virket veldig bra, og fikk flere fremadsendinger med bra resultat. Vi var jo alene, så det ble effektiv trening ut av det oxo. ….(«,)  Vel ute i skogen ble det lagt et spor til oss, oppsøk gikk perfekt tror jeg (?) og vi duret i gang, men hups : etter 50 m spisset frøkna bakover og der trodde ikke sporlegger hun hadde vært ….. ? eh…..?  Tok Betty av sporet og gikk tilbake, nytt oppsøk og vi sporet i vei, i lina virket det helt perfekt men hun gikk over en pinne som jeg tok med:-) Resten av pinnene tok hun selv og gikk veldig bra helt til de siste 100 m, hvor hun delvis datt av i en spiss vinkel. Dvs hun tok vinkel og staket ut ny retning men var vel sliten og fikk ikke ‘festet’ seg i sporet igjen. Vi var nå tilbake i samme område som hun ‘datt ut ‘ i starten og jeg lurer litt på om sporlegger har krysset seg selv…?  Uansett er jeg veldig godt fornøyd, der vi ikke hadde glipper gikk hun veldig rolig og behersket, og et lite sportap vi hadde ved krysning av beferdet vei jobbet hun virkelig rolig og bra. Yes, slikt liker jeg og ‘glemmer’ lett at vi aldri hadde kommet rundt sporet hvis ikke sporlegger hadde vært med og stoppet oss etter den første blemma i starten :-)

Mandag og tirsdag ble det ingen ting på Betty, jeg måtte prioritere jobb, møte og kurs men i dag har jeg FRI – og snart skal vi ut og leke i snøen («,) Barnslig jeg …?  nææææ syns du det ?

Ha en fin dag :-)

Og denne helg er det ikke noe stevner, bare trening og kos :-) Skal bli veldig bra – gleder meg til å sløve helga igjenom !

Tror jeg trenger å roe ned litt, for hei hvor fort uke ha gått. Mandag kveld hadde jeg kurskveld 3 med en flott gjeng som har som mål  konkurere og da er det oxo veldig motiverende for meg å holde kurset. Tok en mini økt m Betty etter kurset, og hun var virkelig lydhør og fin.

Onsdag hadde jeg fri fra jobb, og siden det var strålende vær var jeg på tur – langt utpå hjorde tidligere enn jeg noen gang hadde drømt om at jeg noen gang kom til å gå tur….. henger du med ? fryktelig godt norsk …..? Men sånn tror jeg hjernecella også  hoppet frem og tilbake, jeg bare virkelig koset meg dagen lang i et nydelig høstvær, og skal love været MÅ være bra hvis jeg skal KOSE meg med å rake løv ! LItt utpå dagen ble det kaffe og varme kanelboller hos ei vennine – mmmmmm, og kvelden ble avsluttet på hundeklubben med en lengre treningsøkt – noe som IKKE gikk bra :-(  Betty var veldig klar, og dermed noe ukonsentrert ….Gr……… Ja,fremadsending gikk dritt igjen  ! Grrrr….. og grrrrr igjen :-) Nå ja, leeenge til stevne igjen, over 14 dager faktisk så vi får ta noen økter til («,)

Torsdag allerede hadde jeg plan om detaljer og moment-trening men da var det kurs-kveld med Anne Lise og da måtte jeg bare ta tak i innkalling og neseprøve. fikk noen bra tips så får vi se om vi rekker å trene på de :-) Jeg synes Anne Lise er meget dyktig, mange små smarte forslag og jobber på en måte jeg liker. Nå trenet jeg en del selv utenfor banen med Betty så fikk med meg veldig lite av hva de andre drev med, men Betty svarte veldig bra opp og vi hadde en mega-bra treningskveld :-)

Fredag ble det bare en liten tur, og i dag skal vi til skogs og  rundere igjen : Tror det kan være på tide, vi har vel ikke trent rundering på snart 4 uker ……  Spor har vi lagt på hylla – det kan jo ikke bli bedre en i Sarpsborg sist helg ;-) Neida, vi skal faktisk trene spor med klubben søndag, og satser på et felt eller to oxo.

Så planene for helga er klare – ønsker alle venner og bekjente god helg og hper dere vil nyte flott høstvær alle sammen !

Gerd & Betty

og jommen har vi vært flinke  :-) Seier og cert på spor i går, og Dronninga runderte til 10 i dag i den mest svingete løypa vi noen gang har vært i ;-)

Det var klubbmesterskap i bruks i dag, og bruksgjengen måtte bytte terreng i siste liten så dagens runderingsløype ble kjapt omorganisert skjønte jeg.Starten på løypa har vi trent i før og rimelig lett men Betty tok ikke helt av. Utover i løpa kan jeg trygt kan si jeg hadde litt flaks mtp sendinger / dekking av terreng samt at Betty faktisk gikk veldig bra, var lydhør og ingen tull med å påvise figuranter. Strålende fornøyd med Betty, og med dommeren som ga oss karakteren 10 :-)

Felt: i helt åpent og flatt terreng innbød til noe løping med fant da 4 gjenstander som pent ble avlevert :-) Fikk 9,5 der, og totalt ble det 217 av 220 poeng, utregning er jeg ikke sikker på men vi ble kåret som klubbmester på tvers av klasser / gren :-)

Takk til bruksgjengen for en flott dag i skogen, men flott vær og hyggelig selskap !

Resten av kvelden skal vi dele sofa, og litt snop fra utlandsturen i går :-) Mulig treningsfri i morgen…og ja Vigdis – neste år er det din tur :-) Kanskje…….. hi hi …. stå på !

Så var dagen endelig kommet hvor jeg vaklet ut av senga kl 04:30 og gikk mer eller mindre i søvne til de første kaffekoppene hadde gjort sin virkning. Etter hvert kom jeg da meg ut i bil og på tur mot Sarpsborg. Hadde mast litt slik at min mor oxo stilte oppp denne dag, vi skulle jo til Svergie og kjøpe godis, og litt annet :-) Bare en liten stopp ved Sarpsborg HK som hadde sporstevne denne dagen først….. («,)

Helt ærlig så var jeg faktisk veldig lite nervøs for dette stevne, men / fordi jeg så langt var sikker på å komme ut av oppsøksområde engang…

Trakk st.nr 8, og tenkte vel litt ‘shitt’ da det var tåke og rim på bakken da sporene ble lagt samt det så ut som det skulle bli sol utover dagen ( noe som også kom til å stemme, hadde oxo vært greit å være nr 1 / tidlig ferdig mtp shopping….)

Så over det det vi (ikke ) kan ; Sporoppsøk : Fikk annvist oppsøks-strekke og tenkte ja ja, her har sikkert sporlegger gått til venstre. Satte på sele og line og vips- Dronninga travet rolig rett ut, hups…var det noe her….sjekket noe til høyre ….neeeei… jo der var det igjen, nå til venstre og jeg tenkte : Yes -er’e mulig -skal vi få spor …?  Nei…sjekket litt og snudde og  sjekket  -sporet gikk til høyre !!!  Så var vi igang med sporet ! Jeg hang bak i lina og forsto vel ikke en dritt – dette hadde jeg jo ikke trodd !!!  Betty slet veldig på sporet merket jeg og forventet at i dag kom vi IKKE til å få med mye pinner så jeg prøvde å titte godt på bakken selv gjenom hele sporet. Men … jeg gikk jo bak Betty og det ble ikke igjen mange pinnene til meg :-) Sporet gikk fort og greit, litt sjekking i et par vinkler og spiss vinkel men utover det tror jeg hun lå veldig bra i selve sporet.  Når hun kom med den store sluttpinnen ble jeg litt paff…ferdig alt nå ? Var ikke 2 km spor lengre da ??? Ble tatt vel imot av Kari som skulle telle pinner, og jeg var SÅÅÅ glad for jeg trodde jeg hadde 5 pluss slutpinne, ergo hadde vi bare mistet 2 stk, trodde jeg («,) Ved opptelling mankerte det vist bare 1 pinne, og ved nærmere sjekk av lomme da jeg lette etter ligter – vips – der var utrolig nok også en pinne til !!! Er’e mulig – Betty hadde plukket alle pinnene i sporet – Det er drømmedame det !!!

Nede ved klubbhuset til Sarpsborg HK gjensto felt og lydighet. Mistet 1 gjenstand på feltet og med noe slurv på lydighet endte vi på 585,5 poeng, VI VANT  SPORSTEVNE !!!

Det umulige er faktisk mulig :-) :-) :-)    Skal love det ble mye godis på Svinesund etterpå ;-)

Nå i dag skal vi på klubbmesterskap og starte rundering, og vi ønsker alle lykke til med dagens ditt eller datt, men krysser først og fremst fingere og tær for Andreas og Arwen som desverre fikk en annen hund i sporet sitt i går i Sarp men får ny sjans i dag ! tvi tvi !

g

skal gi suksessfullt stevne ble det en gang sagt….. SÅ YES  – dette kommer til å bli et bra stevne !!! eller …???

Spor ; Fant da oppsøket, men suset masse og bakspor….. Pinner : Tok med nesten 50 %, dvs tok med 2 i starten og lot noen underveis ligge, samt begge pinnene som lå i slutten av sporet  gikk hun rett over….

Lydighet, nå ja, det beste jeg kan si er vel at Betty er i humør («,) Mulig vi tar en liten økt fredag også….? Hmmmm :-) Men, nå er det ny og langdag på jobb så frøkna kan få ladet batteriene sine i hundegården til i morgen («,)

ha en fin dag !

Dagene forsvinner bare for meg og vi suser på med vårt.Kort oppsummering av de siste 2 ukene : Betty har hatt en betennelse i en tå, stor hevelse men finner ikke helt ut hva det er. Pr nå er det trolig lite vondt og hevelse nesten borte så bra er det.

Klubbmesterskap i LP måtte vi derfor stå over, vi var tilskuere denne gang og mange deltok på stevne men  Elin og Alfons gikk seirene ut som klubbmestere i LP 2008. Vi gratulerer !!!

Rundering har det ikke blitt, ikke trening i det minste men vi startet søndag på Svartskog. Yes, Betty var virkelig ladet og klar og vi fikk lite poeng på appellen desverre. Mye slurv – muligens det kommer av lite trening siste 14 dager   ???    ;-)  I skogen gikk hun bra etter funn av 1ste figurant, og vi fikk karakteren 9. Siste øvelse ut var felt, og tja….de 4 første som kom ut hadde ikke funnet alle gjenstandene. huff, vanskelig felt tydeligvis :-(  Men vips – litt flaks skal man jo ha, når vår tur kom fikk vi litt vind og frøkna hentet inn alle 4 gjenstandene på 2,5 minutt :-) Sluttsum ble 561 poeng og 3 dje plass. Ikke veldig bra, men en grei poengsum til neste års NM -kvallik ? Pr nå ligger vi på 15 pass, så satser på et stevne eller to til med kjempepoengsum …. http://www.norsk-brukshundsport.no/resultatservice/kvalifisering_nm_2009.html

MEN – nå trenes det spor til den store gullmedaljen …… Jeg kan ikke fatte hvor overmodig jeg må ha vært for noen uker siden da jeg meldte på sporstevne («,)  Nå ja, vi skal til Sarspborg og starte spor førstkommende lørdag. Galskap ? JA !!! Men – vi prøver, det verste som kan skje er jo at vi ikke klarer det ikke sant ? Sitat fra Halldor Skar : Med litt sunn galskap og dårlig hukommelse kan livet bli en fantastisk reise. eller noe sånt. Ergo, går spor rett vest så satser jeg på å glemme det raskt, men tror jeg får en fin dag og hyggelig selskap.

Mandag gikk vi 2 dårlige sporoppsøk, og 1 bra :-) Flaks, for siste oppsøk hadde et spor også, Betty gikk veldig veldig bra, rolig, konsentrert og løste oppgavene helst slik jeg ønsker. Avsluttet etter ca 1 km og 6  av 6 pinner.

Store planer om trening i morgen onsdag også, både spor og lydighet. Deilig med fridager ……

tja, det var det  – nå skal jeg sjekke litt i andre blogger oxo. Takk for besøket  og ha ne flott dag («,)