Archive for september, 2008

og ja- snart jul igjen («,) vel, det er ikke juleforbredelsene mine jeg hadde tenkt å ‘tenke høyt om’, eller for den del – fraværet av julefordredelsene passer vel bedre, men uansett er det høst nå. Og for en flott ‘høst’helg’ vi har hatt. Lørdag runderte vi i Maridalen, og der dukket problemet med påvis av figurant opp igjen …To skritt frem, og vips tilbake til gamle synder :-) I første økt runderte vi vel ca 40 meter :-)

2 dre økt derimot gikk veldig bra, noe småtteri å pirke på sikkert, men hun var der jeg ønsket.

I løpet av uka har vi gått noen få, og korte spor på tresket jorde med varierende kvalitet. I dag ble jeg med sporgjengen i klubben for å trene spor og planen var å la Betty få et litt langt spor slik at det ikke ‘bare’ er gøy, men litt slitsomt også og håpet var at hun skulle få litt erfaring og lære seg til  disponere kreftene litt. Hun brenner jo alt kruttet tidlig, og bruker masse krefter på å dra meg slep etter ;-) Men er frøkna tankeleser….????

En velvillig sporlegger meldte seg raskt og labbet ivei på et jorde. Jeg så deler av sporet og tenkte giiiiisp – dette blir laaaaaaangt …..Mao nervene meldte seg tidlig («,)

ja ja, etter ca 90 min tok vi et sporoppsøk, noe dårlig oppsøk, Betty reagerte på noe fert ca 10 m som ikke var spor men…? tja, en runde innom meg og ut på nytt oppsøk,litt mer virring enn jeg ønsket men smack, der var det noe … oi, 1 hundelengde feil for hun snudde og gikk riktig vei,  ikke heeeelt i sporet første strekke men er det lov  skylde litt på vind ? Yes! Lite stress i starten og jeg ER fornøyd med det («,) Betty tok de 3 første pinnene noe som oxo oerrasket meg mektig( veldig små tynne pinner som ikke skulle være synlig på stubbmark) Men på strekke pinne nr 4 lå gikk hun veldig på siden av sporet…. Merket det i lina, men lot henne gå da jeg ikke var 100 % sikker på at det var feil, og det blåste en del da sporet ble lagt. Resten av sporet var bare såååå bra at jeg gikk bak og følte en skikkelig glede over å gå spor ! Frøkna plukket alle pinnene bortsett ifra den ene, og fikk merke på kroppen at man blir sliten av spor :-) Leverposteiboksen som lå på slutten var faktisk ganske slitsom å spise altså («,)

Det er jo supert å gå spor på jorde, spesielt når dyret ikke er helt desperado i lina forann men går rolig og behersket. Hun lå heeeeelt i sporgata nesten hele sporet og det må jeg jo bare være fornøyd med ikke sant ? Denne gang tror jeg Betty var vesentlig mere sliten enn meg, for her sitter jeg ensom i sofa mens Betty snorket i gangen («,)  Jeg er i det minste veldig motivert til å trene mere spor, og tipper frøkna er klar igjen snart :-)

Kommende uke må det trenes en del ja – både spor, bruksappell / fremadsending og ikke minst LP Elite-øvelser….det er klubbmesterskap til lørdag og vi har jo en tittel å forsvare («,) Tror nok det skal stå hardt å forsvare den, det er mange gode som skal starte og måtte den beste vinne ! Vi har ikke trent elite-øvelser på mange uker, 7 uker ? Men håper hun husker litt….?  :-)

Sånn ellers har det ikke skjedd så mye tror jeg, uka har bestått av jobb og hundegreier selv om det ikke har blitt masse trening har Betty fått noen korte økter. Fredag hadde jeg store planer om mengdetrening, men den gikk desverre over pga shopping – sånt som skjer noen ganger ? Konto håper det ikke skjer for ofte…

Vi avslutter med å sende noen gratualsjoner – vært så heldig at det har tikket inn noen SMS i løpet av helga, Andreas og Arwen fikk ca 560 i spor og sine første NM-poeng er i boks («,)  Grattis til 2x Kari på spor oxo  Robert og Aico vant rundering lørdag med 580, og cert   Tøft – stå på , håper vi treffes snart på flere stevner ! I morgen blir det å titte rundt på nett og følge med på flere resultater ,-)

G

Yes, Drammen er et bra sted, i hvert fall skogen rundt Andorsrud og Bikkjebu til Drammen Brukshundklubb ;-) Kom med på stevne der i går, og tidlig opp og med mamma som følge så ankom vi Bikkjebu kl 8:30. Av en eller annen merkelig grunn trakk jeg ikke startnr 1 men nr 4. Det var totalt 11 startende , 3 i C, 3 i B og 5 i kl A.

Etter fellesdekk gikk vi til standplass og ventet på vår tur i runderingen. Med st.nr 4 var det bare litt venting, god tid til kaffe,litt frokost og hyggelig prat med andre deltagere. Så var det vår tur, runderingsløypa var ….fin ? Eh, husker ikke hvordan den så ut faktisk…..? Flat og fin tror jeg, litt små-svingete ???

Betty startet og gikk flott ! Etter et par tre slag klarte hun å plumpe ut i noe vann og jeg ble noe lattermild over hennes forundrete uttrykk ;-) Første merknad kom på ca 200 m med et grunt slag – sendte opp igjen der og fikk funn på neste slag på motsatt side :-) Frk VetBestSelv hadde full kontroll :-) Hentet inn denne figurant og kjørte videre. Siste figurant mente Betty ikke hadde vært hos henne og meldt men avstandsmeldt. Dommer tok ikke hensyn til dette da han hadde observert Betty hos fig.,og påvisning av figurant var helt sikker ! Og ja -påvis av alle fig var fine i dag ! Kort fortalt gikk hun meget bra – dette var slikt samspill jeg ønsket ! Fikk karakteren 9,5 av Modell .

Deretter bar det nedover til lydigheten. Med en innlagt – dog ikke planlagt – jakttur på Betty :-)  Et rådyr var muligens på tur inn i runderingsløype og det kunne jo ikke Betty ha noe av så hun jaget det ut av område igjen :-(   Takk til Hanne som sendte Betty tilbake til oss («,)

Lydighet gikk over ALL FORVENTNING !!! Fikk t.o.m. poeng på fremadsending ;-) Men jeg tror jeg var veldig konsentrert også selv ( selvros så det holder – hi hi ) Vel, Liv Marit hadde skrevet opp poengene og tror vi satte ny pers : 269 p !  Og med 9,5 på felt ble det OVER 600 POENG !! ( for å være nøyaktig, 601 poeng («,))

Det var et veldig bra stevne, og gode forhold i Drammen så mange gode karakterer. Jeg synes det er så morro når det går bra for mange, og i A i går ble det i rundering gitt 2×9,5. 2×9 og 1×8,5 og mye bra lydighet og at vi kunne vinne i dette selskapet hadde jeg ikke trodd før start nei :-)

Men det motiverte faktisk veldig. Jeg vet jo at Betty kan gå bra i skogen, men at alt klaffer på et stevne er ikke hverdagskost, så innrømmer nå at motivasjonen er høy – ergo får jeg rote meg til å melde på Svartskog og Halden iløpet av dagen. Fikk også høre at noen har meldt seg av stevne i Sarpsborg til helgen…ledig plass tro ???

Takk til arrangør, og andre deltagere for en flott lørdag !!! eh…. i bilen hjem ble nok tanken og lysten til NM 2009 snakket om … Hvor er NM 2009 tro ?

g

og har heller ikke blitt folkesky men vært uten bil noen dager .Hups, der røyk unnskyldningen for at jeg ikke har blogget… :-) Ang bil : der hadde jeg vel muligens noe flaks…..? Planen var å skifte register-reim for egentlig veldig lenge siden…..men …. TTT og er veldig dyrt så det har blitt utsatt og utsatt.  Endelig var dagen kommet, bil ble opperert og en meget slitt reim ble plukket av, samt ble det oppdaget flere slakke stag ol så føste lønning fra ny jobb har passat-bil fått :-)

Ang føste lønn i ny jobb hadde jeg vel noen andre planer for den ; Jeg ‘sliter’ men noen gamle stressless stoler som jeg kjøpte sommeren jeg begynte på Follum ( 1985) og jeg hadde tenkt å ha en verdig avsluttning på den avsluttde epoke i mitt liv med køssebrann av gamle stoler på gårdsplassen her når første lønn i ny jobb kom på konto, men nå slipper jeg å være miljø-svin, i  en mnd til i det minste :-)

Betty har hatt en (u)planlagt ‘ferie’ denne uka som jeg tror hun ikke har satt stor pris på, og hun forstår overhode ikke hvorfor jeg skal sitte ved denne dumme pc tidlig søndag morgen :-) Jeg har jo begynt å forbrede søndags-middagen ( grillpølser på kjøkkenbord og en pose m ved i gangen) så vi kan vel bare reise mener hun – har hun flaks rekker vi å rundere litt også før mat («,)

Seriøst  – kommende uke MÅ vi bare komme igang med litt lydighetstrening, men uten bil oppi dalen her og noe kjas og mas ellers også går tiden så alt for fort. Neste uke skal jeg prioritere Betty, på hjemmefronten virker hun i storform om dagen, merker ingen stivhet eller noe på henne.  :-) Så vi stiller likt vi to  – så lenge vi ikke gjør noe er vi friske og raske :-)

Men følte meg ikke ung og sprek torsdag morgen- fikk kjørt hit og stablet masse ved onsdag, hi hi, tenker jeg hadde et litt ekstra pussig ganglag torsdag, merket at jeg ikke var helt muskel-løs :-)

ha en fin dag,nå skal jeg ta en hjemmefrokost før jeg skal ut og spise middag («,)

Ny uke: nye muligheter og håper på tid til en del trening :-) ikke for at det nødvendigvis tar sååå lang tid da, det er vel dør-stokk-mila som er værst…. MEN uka begynte bra, jeg kom meg over dørstokken i kveld og gikk hele 2,5 km tur, på 60 min…. Og Betty peser enda som besatt ! Mulig vi brukte litt tid på et par jordet som er nytresket og hadde kong-søk over en lav sko. Latskap, men  Betty fikk både lek og trim :-)

Eh, trim trenger nok jeg også- for jeg har så absolutt ikke tapt en kcal i helga selv om vi var i skogen både lørdag og søndag og æ’æææ  ‘liksom’ trenet hunder, som sagt grillsesongen er begynt og jeg spiste brente pølser så jeg nesten så svimte av :-) Uten mat og drikke-duger helten ikke, men jeg dugde ikke veldig mye etter lunsj heller -hi hi

Rundering : Ny løype, så veldig enkel og grei ut, litt kupert og litt sving men hups……  Va’kke så enkel gitt ! jeg startet først -utråkket terreng. Første 100 m gikk veldig bra så kom vi inn i helt annen vegitasjon og Betty gikk ikke rett -ut-og- langt- ut lengere, hun svitsjet elegant over til kryss-og-gevær-rundering  («,) Nåja, moro var’e lell !

Ingen stevner i sikte heller, skulle etter planen starte i Kongsberg til helgen, men usikker på om løpetid er over, så da ingen stress med fremadsending . Men har faktisk lyst til trene lydighet snart,var på treningsbanen torsdag men fikk ikke trenet seriøst selv, bare blåst litt støv av gamle kunster. Denne uke forsvinner fort, men håper på å bli tidlig ferdig på jobb torsdag og trå til litt da. Betty virker i god form, kjøpte magnethalsbånd til henne for en ukes tid siden, og kan det virke tro ? Så ingen stivhet på henne etter rundering i helgen, ei heller på tur i kveld. Hun oppførte seg heller som en unghund enn som en dronning verdig

Jobb ja, jeg trives og suser på og ser lyst på fremtiden ;-) Og så mye hyggelige folk jeg treffer om dagen ! Men nå lurer jeg på om jeg skal ta en titt på terminliste og se om det  er noen stevner utover høsten, slik at jeg bare MÅ begynne å trene lydighet igjen («,)

takk for besøk, legg gjerne igjen hilsen ! veldig hyggelig med besøk på blogg, men jeg aner jo ikke hvem dere er : nysgjerrig jeg nei :-)

* Herr og fru Baltazar – tusen takk for gave; den blir brukt nå og fungerer perfekt !!!  («,)