Archive for juli, 2008

Sommeren har kommet tilbake, og det for fullt ! Deilig med varme – joda – men nå holder det med å sitte i skygge og drikke kald saft («,)

Søndag skulle vi etter plan trene rundering, møttes på Eggemoen og etter noen kaffekopper og litt prat i skyggen tråkket vi i gang, med å tråkke over terreng. Ny løype, men nesten helt flat og helt oversiktelig. litt inne i løypa la vi inn en 90graders vinkel for å få litt utfordring. Pga varmen tråkket vi ikke langt ….Eh… vi burde jo kjøre hundene litt i varmen også men ….?

OK- jeg var førstemann ut, startet veldig bra på første slag, men gikk over fig. ( som muligens satt skikkelig dumt til – og ifølge fig snudde vind 3-4 ganger helt feil ifølge hvor Betty var) Etter par tre bra slag ble fig sendt frem i terreng og jeg kjørte over på motsatt side, hvor fig satt høyt oppe i et ‘sandtak’. Der gikk også Betty ikke langt nok ut, dvs hun var godt ute/ oppe i grusbakke men skled nedover igjen :-) Med litt hjelp og flere sendinger kom hun da seg endelig opp og fant fig’en. Dette måtte bare gjentaes en ganger og innen vi hadde kommet 100 m inn i løypa var både jeg og Betty kokt ;-)

Det gikk ikke så veldig mye bedre med de andre hundene, men de andre hundeførene var litt smartere enn meg og tok litt roligere i start og ga litt påvirkning oppe i grustaket :-) Betty fikk en økt til, 3 slag med påvirkning oppe i grustaket- og pustet godt etter 3 slag… Jaha, det er langt igjen til å holde 400 meter..?

Trene ja, jeg trener ofte LP i varme, men å la dem jobbe i slik varme klarte jeg bare ikke – pyse og redd  for heteslag ….Heldigvis drikker Betty mye, og jeg merket ikke noe på henne på kvelden.

Lørdag var vi 2 stk som trenet LP og felt, vi holdt på i 3 timer midt på dagen og der var jeg kjempefornøyd med Betty. Felt på gressplen : gikk som en drøm, virket som hun skrudde på nesa med en gang og suset rundt på feltet, suset desverre også en del utenfor feltet men jeg vet jo ikke hvordsan luftdraget er der nede på bakken…? De fleste gjenstandene ble funnet innen rimelig tid ;-)

OG fremadsending gikk meget bra !!!   På trening i det minste,gjenstår å se hva som skjer på stevne, med settingen rundt….

Sånn ellers går livet sin gang ….og i dag skal jeg til tannlege …..stakkars meg ? Det positive er at det er dukket opp en liten mulighet for jobb, får vite mer neste mandag og ja – er kjempespent ! Blir liksom litt kjedelig å bare sitte hjemme og strikke sokker….?

Takk for besøket, og ha en flott dag :-)

Vår webmaster bestemte seg for å flytte, og vi ble med på lasset.  Det er en del nye ting på den tekniske siden, men jeg håper at det meste kommer på plass i løpet av ett par dager.

Jopp, nå er planer lagt for trening kommende uke : Kun tur mandag, rundering tirsdag, tur onsdag og lydighet torsdag. eh…..felt, eh….? altså ikke fryktelig godt planlagt …?

Men har da trenet siden sist : senest i dag, de to første øktene gikk bra etterhvert men motivasjonen var noe høy og ergo konsentrasjonsvansker hos Betty….. økt 2 ble avsluttet med brask, bram og ball så økt 3 startet maks dårlig….. Alt for høy : les Betty så høy at hun ikke klarte å gå fri v fot frem mot stige – så etter et par korigeringer endte det hele opp med kryp mot stige…. vrææææææææææl !!!

ja ja -fikk da ‘gått henne ned’ etterhvert, og fremadsending fungerte til og med :-) Så vi reiste fra banen som bestiser i dag – og hunden sløver rolig nå mens jeg suser her. Kort referat, men det står bra til  og jeg skal prøve  gjøre noe mere fornuftig i kveld («,)

Ha en fin kveld!

g

For en deilig dag å våkne opp til – eh dag og dag, joda jeg var våken i dag morges, men pga dette nyyyyydelige været gikk jeg rett til sengs igjen ;-)

Så nå, litt utpå dagen sitter jeg inne og strikker, tukler litt på pc og tenker på alt jeg slipper å gjøre – og nyter det !

Ikke trenger jeg å trene Betty i stekende sol ( regnvær fungerer hun greit i ….verre med meg men pytt pytt ) Ikke trenger jeg å vanne blomster, de blomstene jeg endelig fikk kjøpt og plantet ut i går kveld !  (Kjøpte jo noen i våres også men blitt så gule og rare de…?)  Billig var de ikke, men regner med at de var utgifter til inntekts ervervelse……? EN jordbærplante henger så vakkert ved inngangsdøra nå med snart modne jordbær, så hvis de ikke blir spist fortløpende sees jeg snart som jordbærselger nede ved R7 samt en tobakkplante med roooooosa flotte blomster . Pr nå er jeg ikke helt sikker på hva som skal røykes men får teste ut litt etterhvert …… :-)

Trening – joooo mååååå gjøre det også, fikk beskjed fra NBF i går, og vi er med i NM 2008 Gledgruer meg, og nå må det  trenes. Tirsdag runderte vi i kjent område, men vred litt på løypa.Morsomt å se Betty, hun gikk veldig bra men å løpe ut på vei går jo ikke ann ??? Vi kom til et kryss hvor jeg egentlig skulle sende rett nedover en vei men neida frøkna vred seg ut i skogen :-) Selv da vi ga påvirkning løp Betty i skogskant og ikke direkte til fig’en.

 Onsdag var vi gang med lydighet, startet ganske greit men… Betty var stiv i kroppen og haltet litt på venstre forbein. Så nå nyter hun massasje hver kveld samt litt skikkelig behandling er i sikte :-) Kun det beste er bra nok for Dronnninga :-)

Eh…..vel… joa, jeg har meldt oss på kvallik til NM i Lydighet også, som går i Drammen 16.08.  Så vi skal starte 2 NM’er på 2 helger ;-) Spenstig – men er’e så nøye a ??? Kikker bort på Dronninga nå, der hun ligger i senga og sover, hu er jo så søt atte – og Dronninga mi uansett kommende resultater :-)

OK – nok rør fra meg, ha en fortreffelig dag i et deilig vær :-)

Joda, det er vel det, problemet mitt nå er at jeg ikke helt hvor jeg skal begynne ;-) Hva har skjedd siden sist ( les gjerne hva jeg helst ikke vil huske…)

Som feks stevne i Larvik 22 juni. Startet bra med fellesdekk og fri ved fot. Faktisk lå hun på innkalling men så var det slutt….. Betty tok helt av og det ble tragisk lydighet :-( Rundering  gikk bra, men ble dømt for feilmelding. Tror nok det var saftig avstandsmelding som hun ikke klarte påvise. Dvs jeg brøt påvis, og fig var fortvilet etterpå – vi hadde vært maks 5 -7 m unna henne første gangen :-) Betty var helt klar på de neste påvis i det minste !

Sølen ; Yes -endelig var uka kommet, og jeg havnet på gruppa til Rolf von Krogh og en hyggelig gjeng, og bare hyggelig hunder ! Så herved takk for en flott uke  alle sammen !!! Betty gikk jevnt bra -hun hadde tendenser til å ville styre løpet selv men fikk hanket henne inn. Litt gøy måtte vi finne på, og fig i tre var en liten morsom vri som hun fikset greit selv om det tok noe tid første gangen før hun fikk lokalisert fig’en.

Hadde en lite pause nå for å følge med på Lotto-trekning ( evig opptimist…) men neida, det ble ingen jubeldans i heimen så skriver videre jeg.

LP ; Hønefoss Hundeklubb hadde kveldsstevne tirsdag 1 juli, med hele 33 påmeldte og masse frivillge som hjalp til så mange fra egen klubb startet oxo. Deriblant vi, Betty gikk kjempegodt, men fikk 0 på apport over hinder og tapte vel 24 – 27 p der. Havnet på 260 p og ble nr 2 i klassen. I dag startet vi på Jevnaker, N.Sch.kl avd Ringerike og omegn. Noe av det varmeste stevne jeg har vært på, og det gikk deretter også. Mange hunder slet i dag, men Betty holdt greit. Ukonsentrert på fri v fot men ellers bra. 268 poeng og nr 1.

Fremover ; hm…. NÅ MÅ jeg skjeerpe meg og få til bruks-lydigheten ! Hvorfor i all verden skal den være sååååå  sær ? Bør vel trene litt rundering også og håper å få tid og overskudd til det nå. Men Elite LP -er gøy også ;-)

Stevner : NKK Drammen 16 august ( og håååper på å kvalifisere oss til NM-finale 17.08) Helgen etter er det NM i rundering, og selv om endelig liste ikke er klar vil jeg tro jeg er med der. Så nok å trene på fremover …. Så godt jeg ikke har jobb i sommer..*host hark*eh….

Ang jobb mm : Fredag 20 juni stoppet en papirmaskin på Follum og mange av oss ansatte var møtt opp til en stille markering. Der fikk jeg faktisk en stor reaksjon, og klump i halsen og tårene rant….. Rart å gråte over en kolosal haug med metall.. :-) Men men, er vel blitt myk på mine gamle dager da («,) Mulig jeg på min måte også tok avskjed med arbeidsplassen min, jeg begynte jo på PM 2 for litt over 23 år siden, og nå er det på tide å se fremover. Pr dags dato har jeg ingen ny jobb i sikte, men håper det finnes noe der ute. Sitte hjemme og strikke blir liksom litt kjedelig i lengden vil jeg tro :-)

Men nå på tide med litt mat til oss på 2 og 4 poter, hopp og hei og takk for besøket :-) skal prøve å bli flinkere til å oppdatere blogg også muligens…..

God sommer !