Archive for april, 2008

Jopp, sporkurs i helga, mega-gøy men stakkars meg i dag ;-) Ang spor-trening har jo ikke jeg og Betty noe erfaring å  snakke om, og sportrening de siste årene har jo vært ekstremt lite, men fant da igjen både sele og line …….

Begynte med litt teori fredag, jeg synes det var virkelig kloke ord og gledet meg til lørdag. Oppmøte kl 8 ( host hark) og ut i skog for å legge et ‘vanlig spor’ ( ???- eh, vanlig spor for Betty….? ) Nåja, tråkket da ivei og la til og med ut oppsøk, 3 pinne og noen vinkler, serpentiner og spiss vinkel i bunnen av en bratt bakke :-) Etter en time skulle sporet gåes, og gjett om jeg ble imponert….Smack rett ut ca 10 m, vippet en gang med hode mot høyre og sporet rett vei,mot venstre – i vettug tempo ! Jeg synes drømmedama gikk et nydelig spor, surret litt i en vinkel men løste oppgaven flott og nedover bakken gikk det, oi…. hups, der fikk vi problemer med spiss vinkel ;-) Men kom da oss på sporet igjen og derifra og de siste 2-300 m gikk det perfekt. Sum a sumarum var jeg strålende fornøyd, ro og harmoni i sporet, ikke noe stress og kaos ved sportap heller.Synes jeg . Hm, Instruktør Lasse hadde vist et litt annet syn på saken :-)

Vårt største sporproblem er vistnok føreren (??? Noen som kjenner seg igjen ???) Og spesielt ved sportap, da slipper jeg ut for mye line og lar Betty søke for vidt (og for mye fremover) og bruker unødvenige mye krefter da. En gal sporlegger tilbød seg å legge ut spor for meg, og sorry, men har ikke begrep om hvor mange vinkler og spiraler vi gikk.  Et langt spor ( 8 -1200 meter ?) på et bitte lite område- jeg må innrømme jeg tvilte noen ganger underveis ja på om vi var på riktig spor .. Men joda, sporlegger gikk bak og fniset og betty kom seg vel igjenom sporet som overhode ikke var lett mtp vinkler og terrengskifte. Nede på et grusområde slet vi veldig med et sportap, men jeg var super fornøyd med Betty’s jobbing («,) Som sagt, problemene ligger i sportap og hvor mye line jeg skal slippe ut. Vi testet Betty’s grenser i hele helgen, siste sporet lørdag var 5 t og det gikk veldig bra, helt til sportap ….( hele gruppa hadde vært i område et par timer før jeg gikk sporet ) Hun ‘fant’ nok igjen sporet men klarte ikke feste seg på sporet.  Stoppet, og satte henne på sporet igjen et stykke fremme. Da hadde jeg en hund som virkelig jobbet foran meg i lina. Vi krysset en beferdet sti og fant en gjenstand rett etterpå. Da avsluttet jeg sporet og lot de siste metrene liggende urørt.

Søndag startet vi med et par timers gammelt spor, delvis ukjent men jeg viste vi ville få noen innlagte vanskeligheter der inne. Veldig vanskelig start, påsett på vei, høyre side hvor sporet gikk diagonalt over grusvei,( spiss vinkel bakover faktisk og der hadde flere personer og sporlegger passert flere ganger etter sporet ble lagt !) Joda, vi fikk da sporutgang etterhvert og innover bar det, merket Betty gikk helt i primærsporet, krysset skogsvei uten problemer og …her traff vi på vår sinnsyke sporlegger igjen, så vi fikk noen ferske kryssninger i sporet våres uten at jeg kan si hvor de var…

Et sted hadde vi ( les fører) et stort sportap, sporlegger hadde gått et stykke frem, tilbake, vinklet ut, tilbake og så trodde jeg at sporlegger hadde spiss bakover igjen :-(  Betty søkte og søkte, men ville fremover i terrenget ( og jeg viste jo at spiss gikk bakover men fikk henne ikke til  søke der ….) tilslutt slapp jeg henne fremover, OG jammen gikk ikke sporet der….! Hva med å stole litt på hunden ? («,) På slutten av sporet var det igjen en ny spiss vinkel, som gikk diagonalt over en beferdet vei. Nå var Betty sliten og brukte lang tid men kom seg bra over vei og ‘markerte’ sluttpinne men gikk over desverre.

Oppsummering fra instruktør var en bra hund som virkelig trives med å gå spor. Fører må være obs ved sportap, slik at Betty ikke får løsninger på å løpe på sporet der fremme.

Prøvde så et par spor i grustak, og på beferdet grusvei med vinkler og tull. Dette gikk ikke helt bra, med dog masse læring fikk jeg i det minste. Avsluttet søndagen med et 40 minutters gammelt skogs-spor og kun enkle vinkler. Dette gikk veldig bra, men merket tydelig at Betty var sliten da :-)  Motivasjonen til mere sportrening er nå på topp,men i dag blir det nok rolig kjenner jeg på hender og føtter ;-)

Tusen takk for en flott helg, og håper vi kan møtes til treningshelg snart ?

Ellers har vi ikke kuttet ut rundering da for de som måtte tro det, har kommet med på stevne i Fredrikstad 11 mai, så nå blir det heftig fremover …. 7 mai skal vi starte LP på Ekeberg så det er masse som må trenes fremover :-) Torsdag startet vi uoff Lp og der nullet vi på første øvelse….. Bra start ? Faktisk mye bra, men også en del lurv å trene på («,)

Oi, sliten av å tenke på alt jeg skulle trent på jeg ;-) Hva med å lage en plan ?

g

Jopp, vi har trent masse til oss å være, 2 dager sist helg var vi på LP- kurs og Betty synes det faktisk var veldig motivert til å trene hele helgen. Nå synes faktis Betty lydighet er gøy men på kurs og korte økter detter hun heeeelt ut vanligvis.

Jeg ble også motivert til å trene momenter, ikke bare kjøre øvelser vi kan sånn passe greit. Jeg gikk nesten i sjokk (tidlig)søndag morgen -jeg oppdaget jeg satt og tenkte på trening rett etter jeg hadde stått opp ( ja les – rett etter jeg hadde stått opp og for de som kjenner meg vet at det tar en stund før jeg våkner ….) Sånn er’e bare….  («,) Mandag var vi igjen på trening og gjorde litt småtteri og gikk en tur.

2 Spor onsdag som begge gikk dritt og jeg sier HÆRLI !!! Første sporet gikk i hundre og de aller fleste pinnene ligger igjen på Prestmoen.  Ok, rett skal være rett, etter noen serpentiner som hun slet fryktelig med gikk hun rolig og fint et godt stykke og fant en pinne. Der belønnet jeg med ball og avsluttet sporet. Etter en kort pause gikk vi ut på det andre sporet men da var Betty’s selvtillit for stor tror jeg og hups……hun gikk av sporet i en spiss vinkel – hvorpå hun prøve å løpe seg på sporet igjen. Heldigvis viste jeg at sporet vinklet motsatt vei så hun fikk ingen løsning på det men måtte etterhvert gi opp. Kjenner jeg snuppa rett skjer ikke dette neste gang :-) Prøver å få lagt et spor i morgen også, etter LP-trening kl 13

LP i dag : Laaaang økt hvor fri v fot IKKE begynte bra …… Men det gikk seg til, manekeng gikk bra – jobbet mest med fri v fot rundt kjeglene da hun har tendens til å ‘jage’ en del rundt disse. Ruta : Ny  vri i dag…. Betty skulle IKKE gå rett inn i ruta, men fra siden. Hva skjer’a ? Ga påvikning men like fordømt  gikk hun inn fra siden ??? Nå ja, vi får se i morgen, dette har jo ikke vært noe problem før.? Skal ikke gå inn på alle detaljer, men noe av målet med dagens trening var også konsentrasjonstrening over tid og tror vi suset på banen i ca 1 time før pause i bil. Da jeg hentet henne ut var hun klar som et egg, helt til hun så at alle de ‘morsomme’ røde kjeglene var erstattet meg gruppe til bruksfremadsendingen («,) Først litt FvF, så hinder med og uten apport, innkalling og fremadsending. Hadde bra tempoendring (og kort stopp) før gruppe og var imponert over Betty. Kjørte noen repetisjoner en vei før full øvelse som faktisk gikk bra (tror jeg?) Men Knis knis, da jeg belønnet Betty med ball takket hun for seg i dag og gikk til bilen :-) Slike dumme treninger gadd ikke Dronninga i dag tydeligvis ( eller var hun tankeleser og viste jeg også planla å gi meg med dagens trening ??? ) Egentlig hadde jeg tenkt å avslutte treningsøkten med en liten tur på område men …..

I morgen  ja da skal vi trene mer og JIPPI det er spådd flott vær i morgen oxo !

Avslutter med å ønske alle god helg, og til alle som skal på stevne lykke til !!!

jo som overskrift sier så har jeg nå realistisk sett mistet håpet desverre    ;-(             Fikk beskjed i dag om at vi ikke var kommet med på stevne i Arendal så da står vi pr nå med et snitt på 547 poeng.

Stevne forrige helg gikk egentlig veldig bra, men det ble ikke mange poeng gitt. Vi var i Sandnes, og takk til Sch.hundklubben og andre deltagere for et veldig hyggelig stevne ! Selv om det er fryktelig langt nedover til dere tar jeg nok turen igjen bare jeg kommer med ;-) Denne gangen gikk turen veldig greit, for mamma’n min var med og holdt meg med selskap i bilen !

Lørdag morgen, og trekkning ga oss siste startnr. så det var bare å slappe av, inne i klubbhytta da det regnet til tider veldig godt ute :-) Innen vi skulle ut ga regnværet seg, og solen kom frem ! deilig, det ble faktisk også ganske varmt med god drag i lufta. Rundering : Litt problemer m å dekke starten da Betty dro ut og fremover i løypa så jeg var sikker på en fig….hm ingen melding, ok -kjørte videre og bikkkja ble igjen borte ….. Hm fortsatt ingen fig men helt klart at Betty styrte løpet :-)  Etterhvert fant hun et par fig men da vi var rundt 300 m inne i løypa  var  hun skikkelig sliten….? og jeg ‘datt nok litt ut’ men Betty gikk bra videre (dog ikke ekstremt store slag – nå hørte hun etter ;-) Fra midtlinje så jeg hun fikk fert av siste fig og at hun forsvant inn i småskogen for nærmere lokalisering. hups fant hun ikke …? for meg virket det som hun jobbet skikkelig der nede uten  finne- Oiiiii , halsmelding igjen  ;-( Måtte rope henne vekk fra fig og sendte ut igjen og endelig meldte hun som hun skulle. I ettertid fortalte figuranten at hun først hadde vært der og meldt med bittet men på tur inn stoppet hun i en bekk for  drikke  og der kom feilkoblingen i hennes hode . Felt : den ene etter den andre kom ut med en eller to gjenstander….  Ikke veldig oppmuntrende men Betty pleier  være god på felt tenkte jeg. Flink , tja ikke akkerat – fant 1 gjenstand og slo på en annen uten å finne ;-) Lydighet ; Ikke alt var perfekt …….. Så påskeforsett om å trene LP gjelder enda !

Ja ja, sånt skjer- ikke at jeg ikke ser problemet med halsen men jeg tror hun ikke var i form lørdag. Hun var løs i mage og enormt rolig på kvelden også.

Våknet sondag morgen til fortsatt regnvær og vind, Betty virket slett ikke sliten men hun hadde fått løpetid i løpet av natten, så gjett om jeg var glad for at jeg hadde vært siste startende dagen før …?  Startet også med rundering søndag, noe som gikk mye bedre enn dagen før, her fikk vi også videreutviklet øvelsen : innlagt svømming !!!  et godt stykke ute i løypa var det så mye vann på midtlinja at det rakk meg til midt på leggen ! Hadde ikke mulighet for å gå rundt altså og etter avstand på slag burde / måtte jeg ta imot og sende der et sted. Tok ingen flying, og pirket heller ikke på at Betty skulle sitte der og da :-) Sendte Betty ut, hvorpå hun jumpet et par tre ganger før hun faktis la på svøm……! Jeg må innrømme jeg ikke har trent på slike forhold altså ! Sum ; Jeg var veldig godt fornøyd med Betty ( og meg selv) men noe å trekke for var det så jeg var  fornøyd med en 9’er for den runderingen. Felt : 3 gjenstander, fortsatt hadde Betty problemer med  lokalisere en gjenstand.

Lydighet ; DET ER BARE  TRENE MER  i drlig vær !!! (og fremadsending er fortsatt noe herk ) Det var rimelig vått flere steder på banen og en holdt eller to satte hun seg ikke skikkelig ned. Innkalling ; stillingsendring, Betty sto klar da jeg gjorde helt om holdt og skulle til  sette seg på stå-komandoen ? HÆRLIGE SKRULLEHUND !?!

fremadsending : tror betty tenkte – jippi ….. hører ikke på mor hører ikke på mor, har løpetid jeg og lov til  glemme jeg …jippi eiiieei

Frøkna var i det minste i både humør og form, deilig med frisk hund men……? Endte opp med 550,5 poeng og en blid men våt hund ! som sagt var jeg siste startende og da vi gikk av banen sluttet det å regne også ;-)

sist uke gikk lydighetsforsettet mitt ikke helt etter planen, ble for mye annet som måtte prioriteres men bittelitt fikk vi da gjort, samt flere turer. mandag og tirsdag ble det begge deler, og til helga er det LP-kurs og gjett om jeg gleder meg ! Nå er det SÅ mye  trene på,jeg mangler bare motivasjon……?

OK – får bare få melde meg på stevner fremover ( og håper det lager et ‘press’ på meg for å trene…?) Betty har nok motivasjon til det meste -bare ikke til å ligge rolig innendørs :-)

(«,)Morna