Archive for februar, 2008

og etter lørdagens runderingsøkt synes jeg nesten det var like greit ;-) Frk VetBestSelv gikk i kryss og gevær og alle slagene minus 1 på ei nesten 300m løype ble sendt om igjen … Ja, ja fikk da testet Betty’s kondis.

Søndag derimot gikk hun som en drøm !!! Dette var vel den beste ( og letteste økt ?) vi noen gang har hatt, hun ble noe dyp på et par tre slag men bra passeringer og rette fine slag i ei løype hun har veldig lett for å styre selv :-)  Felt rakk vi også begge dager, også her jobbet hun veldig bra. Det var to gjenstander som frøkna hadde litt problemer med å lokalisere men hun gir seg i hvertfall ikke med det første ! 

Mandag rakk vi en kort kort lydighetsøkt før mørket kom. Fri v fot eller vel muligens ikke perfekt men hun gikk veldig pent, og brukte bakpart godt i venstrevendinger og holdt seg tett ved vesntre fot i helomvendingene. Trening og fokus på momenter hjelper gitt ….. Fremadsending, joda måtte jo prøve og JIPPI – den fungerte kjempebra ! Men…. Betty’s glansnummer (hals) fungerte ikke ….? hi hi, her var det skurring gitt så diskanten måtte justeres litt ;-)

Kort oppssummert så har de siste dagene vært veldig bra, Betty har hørt på moder’n og tilogmed fått mat i helgen ! I dag regner det ute, og jeg prøver å finne på ørten ting for å slippe å gå ut- har til og med vasket gulv så grisevær har også sine fordeler …?

Gerd

Ja….jeg bare lurer altså – for her durer der såpass i kveld at jeg lurer på om jeg kan få hørselskade :-)

I et strålende vær gikk vi en lang tur, (vel såååå lang var den vel ikke, alt er relativt men i vår målestokk var den lang !) OK ? Uansett så synes nok sjefen i husholdningen det var deilig (og trolig på tide) så hun løp i kryss og gevær i en nesten snøfri skogsteig og alt som kunne ligne om Dronningfakter var lagt igjen hjemme – i dag var det nok mere Bambi på glattis-fakter enkelte steder…. Enkelte steder var det reine skøytebanenen og Betty flatet ut et par ganger så lang hun var – stakkars, håper det ikke ble noen strekkskader….

Feltsøk ; joda, et kjapt utråkket felt helt på tampen med 3 like gjenstaner ( et bånd kuttet i ca like deler) 2 gjenstander gikk kjapt inn men så ble det et par runder med løping så Betty var tydeligvis ikke veldig sliten etter turen…., en liten tur innom ‘fot’ så ble nesa skrudd på igjen og tøft – hun gikk rett på  siste gjenstand.  Jeg har hatt slik ‘flaks’ noen ganger nå, at hun har funnet gjenstander rett ut for der jeg sender så jeg håper på litt læring her ( les: at Frk VetBestSelv har skjønt at samarbeid med meg lønner seg )

Gerd

men det ble ikke noe stevne på oss i helgen ! Planen var å starte i Tønsberg lørdag men pga gangproblemer måtte vi bli hjemme :-)

Ja ja – nå er det bare å sjekke terminliste og se om det er noen andre stevner i nærheten snart :-)

God vinterferie alle sammen !

Gerd og Betty

Litt tidlig ute muligens, og jeg har for all del ikke julestemning men det har blitt noen par med sokker i det siste …. jeg har jo vært sykmeldt en stund nå og tiden har blitt noe vel lang !dsci0042.JPG Heldigvis skal jeg snart begynne å jobbe igjen snart, og da går nok tiden og produksjonen drastisk ned .

Noen par bortbestilt alt så venner og bekjente slipper å drukne i sokker til jul :-) Her er det også noen par ‘gjestetøfler’ som jeg personlig er blitt veldig glad i å bruke samt helt fremst ligger et par votter som er strikket i dobbelt garn så de regner jeg med er gode å varme, men selvfølgelig ble de for små. ;-(  Ja ja, raske å strikke så det er bare å få igang strikkepinnene igjen. Og en god venn kom med et lite hint her om dagen om atte han var kald på beina så da blir det nok er par til med sokker…. for selvfølgelig var det ingen riktig str i ‘ferdigboksen’ :-) hm…… har masse garn altså, men spørs om jeg ikke også må kjøpe litt nytt garn snart også…… lenge siden det har blitt strikket stripete farveglade sokker nå……..(«,)

Over til noe annet : 4 dager til LP-stevne så det bør nok aktiviseres litt hund her i dag også :-) I helga gikk det i rundering og felt, felt felt, rundering og felt og kort fortalt gikk det bra og /men ga også noen tankevekkere og treningstips men det er jo LP vi burde trent nå …..Sånt surr driver jeg med bestandig før stevner :-) Bare vent til neste mnd når jeg har meldt på runderingsstevne – DA kommer jeg vel til å trene Eliteøvelser («,)  Ok, Betty kan jo øvelsene men det er det lille ekstra da ? Hi hi, får ta det som det kommer men må få kjørt noen neseprøver og hinder før stevne men det kan jo nesten være en risiko på isete underlag….Hm…. Skal jeg dra hinderet inn i stua kanskje ? det er jo innendørs stevne ;-o  Neida, fullt så gal er jeg ikke….tror jeg … ? Går ut en tur nå vi – og sjekker underlaget ute !

Gerd&Betty

Og  stakkars Betty ser ikke helt fornøyd ut hun heller med resultatet («,) Dette  er faktisk forsøk nr 2, og det passet utmerket under produksjonen om jeg skal si det selv …… dsci0041.JPGTanken var å strikke et mykt dekken i ull som også puster/ slipper ut ev fuktighet. Vel, det gjør nok dekkenet også, bortsett ifra en stoooooooooooor miss….. det strakk seg enormt så den tette halsen ble veeeeeeel myyyyyyyyyyye utringet :-(   Så konklusjonen er at dette er ikke til å bruke OG jeg skal ikke rekke det opp nei…. Har nemlig brukt garnet en gang før, og dette er håpløst å rekke opp !

Men snart er våren i sikte, 2 varmegrader ute nå og  jeg satser på at det ikke blir behov for dekken mere i vinter ..? Men finnes det noen der ute som vet om et godt dekken som puster tar jeg gjerne imot tips !!! Jeg holder meg til å strikke kjedelige raggsokker !

Mens jeg tuklet med fotoapperat i kveld kom jeg også over dette bilde som ble tatt for en stund siden da vi hadde besøk av mamma som ikke klarte å sitte rolig og se på snøen som hadde kommet ned fra det store intet :-) Vet ikke hvem som var mest understimulert jeg – Betty som hadde vært holdt i ro en stund eller mamma, men kamp og kaos ble det i hvert fall …..dsci0020.JPG

Vel, Betty vant desverre for meg snøskuffa rimelig kjapt og svinset kjekt rundt i hagen med den så potesokk og bandasje forsvant og jeg måtte både base rundt i 1 m snø for å hente skuffa så rett inn og legge på ny bandasje – heldigvis satt alle stingene fint så ingen skade skjedd, jeg hadde bare fått meg en kjempegod latter :-)

Og sånn ellers går trening for tiden over stokk og stein, sist helg kjørte Betty runderingsøkta helt selv- jeg bare løp etter som en dust på midtlinja ;-) Eh…..har meldt på runderingsstevne på Klepp om 1 mnd men hakke løst te å tenke på det engang….. hmmm 2…. om 11 dager skal vi starte lydighet også…Ja ja – da får vi i hvert fall noen hint om hva vi må trene mere på  :-) Kari – har du det rosa lyset klart ???

 

 

hm… da jeg satte overskriften fikk jeg noen assisasjoner om hvordan livet var for nesten 100 år siden – da som nå så jeg frem til helgen med stoooor glede men innholdet i helgene er vesentlig endret gitt ;-)  Vel – håper nå for tiden på masse hundetrening i helgene – og sosialt selvfølgelig men nå ute i skogen, på dagtid og ikke over ‘ørten’ pils på by’n («,)

Litt hundetrening har det da vært sist uke også- mandag var det flott på vinterbanen og trenet kontakt / fri v fot samt etterhvert å gå rundt markører ( manekengen ) Vips så har gjeting kommet tilbake der- og da er Betty helt håpløs å gå fri v fot med….. . Fryktelig stiv hund med et bein ihvert hjørne av kroppen :-)  Fri v fot synes jeg er blitt veldig bra selv i hvertfall, B er konsentrert og uten lyd selv om jeg kjører lange økter. Onsdag var vi i ridehall, vi trenet på en god del av det samme som over samt tempo inn fra både stå, dekk , ruta, apporter og annet. Hun kaster seg stort sett inn, riktig possisjon men det er noe med henne for tiden tror jeg – noen hurtigkoblinger oppi nøtta funker ikke helt som de skal ….. ? Dekk og Betty Fot er jo ikke akkkkeeeerat like komandoord vel ???

Jaja, morsomt er det – men host hark – det blir nok ikke mye poeng på et stevne ! Stevne ja, skal bli spennende å se hvordan det går siden det er så lenge siden sist og vi har gjort masse momenter i det siste og ikke flere ferdige øvelser etter hverandre.

I dag hadde vi avtalt å trene lydighet, men pga været er underlaget trolig perfekt skøyteis så det ble avlyst. Kjekt – for da slipper jeg å gå kilometervis på fremadsending, og vi kan heller gå en tur etterhvert i snøværet !

God helg – og nyt den som dere best kan ;-)