Archive for januar, 2008

Søndagen tilbrakte vi i skogen, først rundering – Ny løype som begynte åpent og flatt og fortsatte noe tettere i en U-sving og med flere beferdede stier /veier som hundene lett kunne vinkle på eller måtte krysse for å komme dypt nok.Kort fortalt kan jeg vel bare bryte sammen og tilstå – Betty hadde full kontroll og mestret oppgaven med glans selv om hun var belemret med en utrolig dustete fører på dagens trening ;-)

Betty gikk veldig bra fra start, ok da så var hun vel ‘noe dyp’ i slagene men vi hadde 3 bra passeringer før hun dro litt frem og fant en fig ;-) Fig nr 2 satt dypt og langt fremme i yttersvingen. Fig nr 3 var gruppa litt usikker på hvor var men vi runderte freidig i vei selv om vi fikk en hundeeier ( uten hund) på stien parallelt med oss ;-) Det komiske var at når jeg ropte ‘betty her’ svarte mannen klart og tydelig ; Hu kommer nå- i full fart !

Knis Knis – Lurer på hva han egentlig trodde om oss – at hunden hans hadde jo stukket av var jo en ting men jeg fikk jo heller ikke fanget bikkja mi- den stakk jo av hele tiden («,)

Vel, vi var kommet nesten i slutten av løypa – og gruppa hadde kommet frem til at siste fig ‘sikkert’ satt langt bak oss i yttersvingen så jeg belønnet et tomslag og avsluttet runderingen. Betty var litt fokusert nedover der vår venn hundeeier hadde forsvunnet men  er vi ferdig så javel da…. Vi tasset tilbake mot standplass mens siste figurant satt igjen i slutten av løpa og tekstet en sms om at hun så oss gå …..? JIPPI – Betty hadde ikke gått over fig – hadde jeg sendt et slag til hadde hun fått figuranten ;-)

Hadde også en host hark – perfekt løsning på felt i dag ; 2 gjenstander i høyre hjørne da damen i det siste har vært litt venstrevridd ! Disse gikk fort fort inn. Burde da avsluttet, men forrige hund hadde lagt igjen en gjenstand. Det var en bit av et bånd, som jeg ‘viste’ lå i venstre hjørne så vi gikk opp dit og sendte. NÅ skulle frk VetBestSelv vinkle mot HØYRE så jeg ropte stå – og skulle så kjekt ta en dirigering…. Betty stoppet opp – jeg brukte TYDELIG TEGN mot VENSTRE og komanderte søk ut ! Jada selvfølgelig  sa frøkna og dro rett til HØYRE og plukket siste gjenstand ….bingo…..?

bra noen har kontroll ikke sant ? :-)

Betty fikk nemlig  årets spor i dag, med et mini oppsøk og greier og greier – og gikk et nydelig spor og pellet opp alle begge to pinnene PLUSS slutten ( ok – så var det en godt brukt tennisball da …) Jeg er kjempefornøyd ; Betty gikk rolig og behersket igjenom hele sporet ( eh, minus noen meter etter hver pinne da ) og det var en fryd å henge etter. Tror sporet var ca 500 m og ikke anntydning til brannsår på fingerne engang :-) Jenta si det tenker jeg – har hun flaks blir det et spor til om noen mnd ….. («,) Jeg synes jo spor er utrolig morsomt og spennende når vi opplever slike rolige fine spor, men Betty blir lett alt for hektisk for meg i sporet og da blir det bare kaotisk og slitsom. JA, jeg er lat og trives bedre med rundering – og det skal vi gjøre i morgen !

Feltsøket i dag gikk også bra – lite løping og bra søk i starten- hentet raskt inn 5 gjenstander men … æsjamæg altså – den siste gjenstand var plastikslange og DEN var fryyyyyyktelig vanskelig altså. Kan ikke si at jeg så at hun valgte den bort men …. merkelig at hun ikke tok den før…? ja ja- vi får bruke den litt så får vi se om det er selektivt søk eller eller.?.?

Vel, i kveld forventer jeg  i det minste en rolig hund, og er sikker på det blir en rolig kveld på meg også;-) Nå skal jeg bare lene meg tilbake i stolen og vente på at millionene triller inn i kveld, er i hvert fall lov å vare optimist til Lotto-trekningen er over ?

God helg !

har det blitt etter stingene ble tatt fredag, men dårlig med springetur på Betty :-(

I helgen ble det en økt med rundering , med speilblank midtlinje og hard skare utover i skauen- veldig deilig for potene det tenker jeg …  Betty gikk faktisk veldig bra – men hun ble jo stoppet på midtlinje e hvert slag ( turde ikke kjøre passeringer pga glatta ) Skal vel ikke påstå kondisen var på topp etter 3 uker i ro, men hun gikk vel også på oppspart energi ?  

Avsluttet dagen med et felt hvor hun løp og løp …..  og snublet tilfeldigvis over noen gjenstander – på meg så virket hun nokså heit («,) Deilig å få gjøre litt igjen tror jeg så hun glemte seg litt bort …..( les : glemte å skru på nesa !!!) Hun var meget rolig på kvelden i hvertfall.

Bruksappell /fremadsendig har jeg ikke prøvd, må prøve  få bakkekontakt først men vi trenet da litt fri v fot , fremadsending til rute og neseprøve mandag kveld -på så og si bar asfalt så vi er igang. Men jeg føler det ikke blir helt riktig ovenfor hunden når underlag og lys er såpass dårlig at vi avsluttet tidlig. Får prøve å være litt seriøs når vi kommer i ridehallen onsdag. Er ikke flombelysning der heller, men vi unngår da skygger og glatte partier ;-)

Har meldt på LP-stevne i Tønsberg om 3,5 uke så her må det trenes …

Og ja Kari – jeg skal ha et rosa lys klart – vurderer  å tenne det kvelden FØR stevne, tror du det vil hjelpe ?

og ja gjett a om vi skal ut på tur i dag ;-) Regnvær eller ei – her skal vi ut på tur («,)

Stingene ble fjernet i går og såret har grodd bra, så her er det bare velstand. Bør vel satse på en potesokk men det er jo peanuts i forhold til å holde bandasje tørr ;-) Litt aktivitet er vel på tide for oss begge ja, veide Betty hos dyrlege i går og *hosthark* –  Betty har lagt på seg nesten 2 kg på 2 uker ….. hm….. sånn kan det gå med null aktivitet og masse snop !

Lydighet trente vi litt i går, og joda i mine øyne er det mye bra. Betty var vel greit konsentrert men det er en del begrensninger mtp føreforhold. Vurderer å melde på Lp i Tønsberg  ……  Bør vel det for å ha noe å trene mot ;-)

Men nå ; Ut på tur !  Takk for besøket og vi ønsker dere en flott dag !

Gerd& Betty

Ja nå er jeg virkelig lei ! lei av å måke snø, lei av å slappe av og ikke minst lei av å føle meg som en stor dyremishandler !!!

Føler jeg lyder som en gammel plate – med  riper og hakk, Dårlig ordforåd her for tiden…. Nei Betty – legg deg ! du, ligg rolig nå . Betty, slapp av, vi skal IKKE ut nå….. osv osv  ….  Som dere forstår PRØVER jeg virkelig å holde Betty rolig så potekutt skal gro raskt men virker ikke heeeeelt som Betty er innstilt på det samme :-)

Men på dagens tur fant jeg muligens løsning på fremadsending….. KO ‘gå pent’ fungerte vel nesten perfekt på en fremadsending….. Dyret øket rolig tempo et stykke frem, holdt avstand en stund og bråkom tilbake på et lite nys….. Hm…. :-0

Fredag var vi hos dyrlege og sjekket såret, det så veldig bra ut så noen dager til nå så er vi vel igang igjen. Har jo trenet litt lydighet men det har ikke blitt noen god tur på lenge, og hun savner nok å få løpe litt :-)

Oi, glemte nesten å fortelle at fredag ble Betty igjen brukt som blodgiver ! Nå gikk det greit, og Betty lå utrolig rolig på benken og fulgte med på alt som skjedde. Pussig hund. Jeg synes det er veldig ålreit å kunne være til hjelp, denne gangen tror jeg faktisk det hastet litt for  den andre hunden også, og jeg håper det gikk bra med den ! Merket ikke noe spesielt på Betty fredag eller lørdag, hun virket ikke hverken sliten eller slapp.

Nei, det er vel på tide med en ny runde med potesokk og snø-skuffe….   :-( Og snart ny uke og nye muligheter («,)

g

Og Betty er rimelig rastløs for tiden :-)

Potekutt er noe hærk, og mandag måtte det syes ! Full neddoping og rolig hund mandag kveld, men tirsdag var hun i full fart igjen :-) Skulle jo så kjekt lufte henne en tur i bånd, for å unngå løping mm men Betty er ikke spes flink til å gå tur i bånd så dette ble jo bare kaos ;-)  På tide med et ‘gå-pent-i bånd-kurs’ snart tro ? hi hi

I kveld, onsdag tar jeg faktisk en tur på trening og gjør noe småtteri, tror ikke det blir værre enn at hun skal gå her hjemme og stresse….. Eller base i snøen som en valp !? Snø ja, for meg begynner det snart å bli nok, har vel snart 2 meter høye brøytekanter her og nå laver det ned igjen, – så hadetbra, jeg skal ut å måke litt igjen ;-)

g

og nytt utseende på bloggen – men det har dere vel sett ? Er jo litt kjedelig jeg da som valgte nesten lik farve, og samme bilde, men stakkars webmaster har jo ikke så veldig mange bilder av Betty å velge mellom heller da( hun må nemlig også være fotograf) Men tusen takk Marianne ! Uten deg hadde jeg aldri hatt blogg :-)

Det har ikke vært store mengder med trening heller kan vi vel si …. Betty har fortsatt kutt i pote men viser ingen tegn på smerte eller på å ta det rolig. Tvert imot, hun er klar som et egg etter å ha vært så mye innendørs ;-)

Onsdag kveld var vi i ridehall ( smart med potekutt ikke sant ???) og gjorde noen småting. Har vel ALDRI hatt så bra tempo ut til ståmarkør tidligere så det var ingen feil med motivasjonen der ! Ruta gikk veldig bra – selv om jeg hadde prøvd å ‘gjemme’ den i den mørkeste kroken jeg kunne finne, ja kjempegrei jeg ikke sant ? Fvf kunne vel vært bedre, hun gikk som en banan rundt leggen min, men kontakten var det ikke noe å klage på. Ja ja, nok å ta tak i etterhvert.

Stevner fremover ; joda vi skal vel starte også i år men har ikke meldt på noe enda. Vurderer et LP- stevne i Tønsberg i feb, og mulig  NKK Bø – har kommet så langt at jeg har sjekket at  påmeldingsfristen er 21 januar, ergo god tid. Mangler liksom motivasjon til å trene, vi gjør bare liksom noen øvelser for tiden om du forstår. Ergo kan det være greit å bli bedømt eller komme seg på et kurs igjen ;-)

ja ja – fortsatt er året ungt, og sent på kveld så ingen trening i kveld i hvertfall ! Jeg får heller strikke litt igjen mens Betty sukker tungt fra senga si   :-)

hei så lenge

Betty & og jeg ønsker alle venner og bekjente et riktig godt nytt år !

Vi håper overgangen til 2008 gikk bra for alle, og at ingen gikk av skaftet pga raktter som smalt i hytt og gevær. Her var det rolig, ikke så veldig mange rakketter å se men jeg hørte da en del smell. Betty reagerte overhode ikke, så bare de små nusselige ørene blafret litt med noen av de største smellene men det er vel lov ?

Nytt år, nye muligheter osv osv : Dårlig med nyttårsforsetter her, men noen planer har vi da selv om jeg ikke skal legge ut alle mine kommende nederlag her :-)  Neida, ingen store ambisjoner – ønsker bare å få mange flotte treningsstunder med Betty og venner. Og hvorfor i all verden sitter jeg da her og pukler på pc …?   Mens andre er ute og runderer ?

Betty har vondfille på pote,  fikk et potekutt i går mens vi tråkket terreng og så hønemor og pyse som jeg er tar vi det rolig et par dager og håper det vil gro fort. Betty er utrolig rolig i dag også, så enten er det litt vondt eller så kjeder hun seg snart til døde av å vente på at noe skal skje…. Tror desverre ikke det skjer noe gøy her i dag, siden jeg er hjemme med godt dagslys ser jeg at det er på tide at det skjer noe huslige sysler her . Vi får se hva jeg rekker, har jo masse garn jeg skulle strikket opp også ……

Så lite spennede skjer her i dag, men håper du har hatt en fin dag, og får en flott kveld ! Vi kommer sterkere tilbake senere i år ;-)

gerd