Archive for desember, 2007

Julekvelden er over og joda, vi forspiste oss i år også :-)

OG – Tusen takk for alle flotte julegavene ! Ingen nevt – ingen glemt (eller fornærmet ) men -alle var kjempefine på sin måte ! Alt fra bade- delfiner til Betty’s gave fra min mor.

Her koser dronninga seg under pleddet hun fikk etter en dag i skogen. Vi har nemlig trenet masse dsci0017.JPGde siste dagene, det begynte med lydighet 2dag jul på Sokna. Ny plass og veldig klar hund gjorde vel sitt til at det ble en del lurv i noen øvelser,men det var da en god del bra momenter også. Desverre kom det en del lyd …. hm…. fy og fy ! 3dje dag = mere lydighet som faktisk gikk rimelig bra, tror ikke det var lyd eller skeive holdter. Trenet også apport/ tempo innkomst  i forskjellige variasjoner som gikk bra ( tror jeg ?)

Rundering fredag og lørdag gikk kjempebra, veeeel…. i dag kunne det vel ikke skje så mye feil heller på første økt ; kjørte kun 4 funn med løsbitt og synspåvirkning på alle slagene :-) Nå er vel ikke Betty den som trenger mest påvirkning for å gå ut men siden rundering ble lært inn med synspåvirkninger synes jeg det kan være greit å repitere litt innlæring med rett ut og langt ut. Det funker : på andre økt i dag var vel hun på 100 meter før hun vinklet frem og tilsutt innover igjen ……

Og i morgen er det ny dag og ny trening tror jeg. Litt lydighet er planen, og klarer jeg å holde meg til planen er det mer innkomster, fremadsendinger og hopp o hinder som det skal trenes på !

Ønsker alle en riktig god kveld, og fortsatt god jul ! Selv om det har regnet litt de siste dagene er det fortsatt masse snø her hjemme og julestemning ! Deilig å bo på landet !

Betty forteller :

Nå har jeg hørt om julebilde å sånn kjempelenge – men kjerringa blir jo aldri ferdig m å strikke eller pukle på pc så mase MÅ JEG JO klar-snart-dsci0014.JPGskal no skje : endelig, her kommer bilder, men …. trur dere jeg fikk noe hvitt bæææskinn å ligge på da ? Phø, simmplelt teppe fikk jeg …. Men men ;

 

 

GOD JUL OG GODT NYTTÅR ALLE SAMMMEN !

dsci0016.JPG

hilsen meg og fotografen ;-)

For en tid tilbake fortalte jeg vel om at  Betty kunne stille som blodgiver hvis dyrhospitalet skulle trenge hennes blod. Tirsdag kom telefon fra dyrlege med spørsmål om vi kunne stille. Selvfølgelig sa jeg ja, dette var ingen hastesak ( heldigvis) men vi kjørte da nedover til dyrehospitalet. Veldig deilig å vite at det ikke sto om livet til den andre hunden, og/men jeg ble merkelig oppstemt over at vi ( les Betty) kunne være til hjelp for en annen hund. Vel nede ble det tatt blodprøver av Betty. Alle tester viste bra og tapping kunne begynne ; Men å nei da, ikke noe blod kom. Ikke uvanlig at blodet koagulerer (?) iogmed at vi prøvde å tappe fra samme ben som det ble tatt blodprøve fra. OK, så vips var Betty snudd rundt på bord og det andre benet barbert og klart for å stikkes, nålen glir lett inn OG ……. ikke noe blod kommer ….. er’e mulig …? Fy søren, merkelig å si det men det var ganske kjipt å ikke kunne hjelpe den andre hunden men reise hjem med uforrettet sak.  Så over til det positive ; Det kom en annen hund som også kunne gi blod, så den syke hunden fikk hjelp, og dagen etterpå fikk jeg vite at det var blodposene det var feil med og ikke Betty som var kjipt ;-

Enn annen positiv ting her var jo at det ble tatt og testet blodprøve av Betty og alt var vel med henne. Så til dere som har litt store og friske hunder oppmuntrer jeg dere alle til å ta kontakt med dyrelgen deres og høre om de trenger blodgivere. En gang kan det jo være din hund som trenger hjelp…. dsci0012-1.JPG

Her et bilde som er tatt etter vi kom hjem, hun ser litt ’sorry’ ut, men det er bare spill for galleriet fordi hun har to plasterlapper på seg ;-)

Jippi – endelig blakk så nå kan jula komme !

Jopp, nå er jeg blakk som ei kirkerotte og  HÆRLIG : bilen ble EU godkjent i dag !!! Bare det blir mildere skal jeg koste på diesel-dyret en vask også ;-) Men først skal huset få en liten shining, ja jeg sa og mente liten ja. Ikke noe full husvask her midtvinters må du tro ! Men litt julepynt må frem, og det tror jeg kommer frem lørdag i år, på bittelille juleaften for på lille juleaften skal vi trolig rundere igjen…hvis Betty vil da ;-)

Og siden du har tatt deg tid til å lese alt dette har vel du også alt under kontroll ?

Riktig god jul !

 

med meldinger og hilsner både her på blogg og mail ! Tusen takk alle sammen, jeg skal nok prøve å nå de fleste av dere etterhvert med mail eller postkort (hvis jeg rekker i år da- jeg pleier nemlig å ikke rekke det mener jeg )

Her skjer det veldig lite på hundefronten, men helt ærlig er det for kaldt for meg altså, nå viser gradestokken – 21 grader. Kan ikke si annet enn jeg gleder meg til det blir + 21 grader istedet . Enig ?

Julegavene er snart i boks, og utrolig nok har jeg fortsatt noen kroner igjen på konto’n og jeg er kjemperedd for at de skal bli for gamle før jeg rekker å bruke dem opp, men nå har jeg av alle ting fått bestilt meg EU -KONTROLL til bilen ……? Hallo…..er nå dette noe å bruke tid og penger på før jul da ….?  Eller …..kan det komme av at jeg har laget meg ei liste over ting som må gjøres og dette var det enkleste ? knis knis, ja ja, da får jeg brukt bort noen timer og kroner der og ‘slipper’ huslige sysler ;-) Har jo sagt det før -og ja,  jeg mangler fortsatt noen av du huslige genene  ! Jula kommer åkke som lell ? Og bil må jo være i orden skal vi få trenet noe til neste år også ? Og alt blir som ‘normalt’ – jeg er blakk når jula kommer i år også … Eller stor sansynlighet for at jeg er på minus når evt feil og mangler ved bilen dukker opp :-)

Seriøst ; jeg har tenkt å bake i dag, og det er vel tanken som teller ?

dsci0008-1.JPGStrikking har det også blitt en god del av, her er et bilde av det siste paret : Rosa små barnesokker ;-) Gøy å strikke sånne små søte, det går jo så fort. Håper bare det er passe str, og at mamma’en til den lille frøkna ikke leser bloggen min.

Takk for besøket, og legg gjerne igjen hilsen så jeg ser du har vært her ;-)

på at jeg oppfordret til ei treningsøkt i dag før klubben innviterer til julegrøt i klubbhuset i dag kl 13. Dette er jeg sikker på at blir en kald opplevelse  :-) Ok, det er jo litt varmere i dag, ‘bare’  -17 grader…..

Dette er garantert ikke dagen vi skal trene på fellesdekk eller kryp i hvertfall, men vi har da nok annet å ta tak i. Har vært innom en del blogger i dag, og faktisk blitt rimelig motivert til å trene gitt ;-) Og heldigvis for Betty har jeg lest blogger fra LP-folk så det blir ikke bruks-øvelser / fremadsending igjenom gruppe. Vi satser på noen øvelser med fart i dag, fri v fot droppes for jeg kommer vel til å ha på så mye klær at hun må vel rygge forann meg skal hun klare å holde kontakt med fjeset mitt ;-)

Til dere som ikke er smittet av hundegalskap, kos dere i heimen og hold dere unna hunder så dere ikke blir smittet dere også («,) Bak heller noen kaker så kommer jeg gjerne på besøk……

Nå skal ikke jeg påberope meg at jeg kan lese Betty’s tanker ( heldigvis…?) men utifra hennes stønning er hun ikke heeeeelt fornøyd om dagen :-)

Onsdag tentes det et lys i hennes øyne da vi dro ut på treningsplassen – men desverre for henne var det den ‘dumme’ fremadsending som sto på dagsorden….. en skikkelig møkka-øvelse synes vi nok begge tror jeg («,) Jeg lurer på hvor mange kilometer jeg har gått under trening av denne øvelsen, og pr onsdag er vi såvidt innenfor grensene med et nødskrik men vi bør nok kvalitetssikre noe mer er jeg redd. Så desverre Betty, vi må nok trene mer på denne øvelsen men ikke i dag !

Her er vinteren kommet, er minus 21 grader her i dag, så det blir nok bare minitur ut for å hente mere ved i dag er jeg redd.

Siden julen nærmer seg og jeg ikke jobber for tiden BURDE jeg vel begynt å bake alle de tradisjonelle 7 slagene men jeg er litt opptatt av at pengene skal sirkulere samt at jeg liker å støtte lokale bedrifter velger jeg også i år å kjøpe kaker ;-)

GARNSLANKING er heller ikke helt i boks, dvs jeg får ikke plass til alt garnet i boksen engang… Her om dagen fikk jeg en HEL BÆREPOSE full av garn  så det strikkes fortsatt, og ja fortsatt bare raggsokker :-) Planen er å gi bort en del par til en god sak som har auksjon en gang pr år til inntekt for brystkreftforengingen så venner og bekjente ; ikke vær redd for at dere skal få kun raggsokker i julegaver i år :-)

Apropo julegaver ; For et styr hvert år….. Hva skal man kjøpe til folk ??? Hm… jeg mangler fortsatt noen tips og forslag men det er jo heldigvis noen dager igjen ;-)

Takk for besøket -og god forjulstid !

Betty spør : Hva skjer a ? Nå har det vært trening 2 dager på rad…dsci0004.JPG     Blir helt sokkert jeg ! I dag fikk jeg faktisk lov til å løpe i skogen og finne de rare folka moder’n kaller venner ;-) Eh, mener egentlig kule typer altså- bestandig klare for å leke litt med meg. Sikkert glade for å se meg, trur ikke du også det a ?

OG alle sa jeg var kjempegod i dag – så selv om jeg ble veldig sliten ( ække vant med sånn løping lenger jeg ) HÅPER jeg virkli at hu som bestemmer hva jeg skal spise også fikk fart i …. så vi kommer til å gjøre dette mer, snaaaaart altså !

Lever i håpet, selv om jeg ble satt i bur etter endt løp hørte jeg at de snakket om noe….. Synes jeg hørte ordet ‘Sølen’ nemlig og der er det veldig bra med trening :-) Mulig mine små søte ører lurte meg, men ble det nevnt Sandnes oxo …? hm… venter i spenning, orker ikke tenke mere på dette i kveld, jeg får heller hvile ut i tilfelle rottefelle musefelle det skjer noe kuuuult i mårra også  ;-)

natta…..

Takk kjære treningskompiser, for at dere fikk meg ut av vinterdvalen idag :-) Det var virkelig deilig å få trenet litt igjen, tror nok Betty satte også pris på noe annet enn tur.

Det var fri v for og bruksappellen som sto for tur i dag. Kontakt og posisjon var bedre enn forventet så vi gikk over til fremadsendingen…. Første forsøk gjennom ei gruppe av stoler gikk bra…. veldig bra faktisk men supert temposkiftet i ønsket avstand til gruppa og Betty fortsatte rett frem i rolig tempo, og max tempo på innkalling ! På tilbakeveien ‘jaget’ hun nok litt før hun ble sendt frem men resten var like bra som første strekke. nære en 10’er øvelse har vi vel ALDRI vært så jeg måtte jo kjøre flere forsøk…… Kjempelurt…… kunne jo ikke gi meg når det gikk bra ….??? («,) Noen andre som kjenner seg igjen ?

ja ja, alt er ved det normale her, og resten av treningen gikk fint, jobbet litt  med lav kryp også, den har desverre blitt litt høy bak men det er vel mulig å få ned igjen ? Gleder meg til onsdag, da skal vi trene mer LP hvis vi finner en plass vi slipper å bruke skøyter. HÆRLI med vinter, da finnes det så mange grunner for å ikke trene ….

God helg folkens !

får vel ta med denne også før det forsvinner i glemmeboka. I år har jeg startet mye mer enn året før, hele 5 stevner inkl NM ;-)

12 mai 2007, Kongsberg : nokså nervøs før start, men runderingen gikk flott i et nydelig terreng, fikk 10 blank ;-) Så kom det vi ikke er like gode på ….. Lydigheten ! O på fremadsending og touch på hinder. Ellers greit nok, noe heit og ukonsentrert hund…Feltet var ikke lett, kun 1 hund fant alle gjenstandene, Betty fant 2 stk; totalt 558 poeng 

NM 2 sept 07 Fet  Rundering ; Meget bra løype men ingen bra rundering, grunne slag, melding på pressening og på jogger ( dommer trodde hund muligens hadde vært hos siste fig men jeg satser på jogger’n) Fikk karakter 5. Apell gikk rolig for seg, uten den store gnisten . Felt var heller ikke enkelt, men nå var Betty sliten også. Hun fant 2 gjenstander inne i feltet, samt en sokk som lå faktisk utenfor feltet ;-) Dommere ble enig om å gi poeng for den istedet for å gi oss ekstra tid. Totalt 431,5 p og nr 8  (mandag var Betty halt på 3 bein så stakkars hund..)

15.9.07 Vinstra. Nå var Betty i form igjen, men ikke jeg ….Hadde utrolig vondt i beinet men vi kom da oss i mål ;-) Rundering 9, fikk pussig nok trekk for påvisning ;-) Felt ; 10,0, og totalt 564,5 p

vinstra-201.JPG16.9.07 Vinteren kom til Vinstra denne dagen, hundene snødde nesten ned på fellesdekken ;-) Merket en annen adferd på Betty i søket (og ja, jeg lette etter spor ut til fig…) mistet 1 fig som lå veldig nære midtlinja. Feltet brukte hun også utrolig lang tid men fant alle 4 gjenstandene med et par sekunders margin på vår side. Veldig bra appell, 5 på fremadsending, 7 x 9 , 9,5 på hinder og 10 på fdekk ga 258p, samlet 477,5 poeng så ikke mye å rope hurra for.

14 okt 2007 Svartskog ; Her hadde jeg store forhåpninger men …. 7 på rundering, frk Snupp klarte ikke å påvise en fig… Feltet : 9,5  Appell ; BRA ! Her var jeg kjempekonsentrert selv og klarte å styre intensiteten hennes riktig tror jeg. 268 p og totalt 528 p

hm…. målet er jo å kvalifisere oss til NM 2008 men spørs om dette holder……? Må nok legge oss i hardtrening veldig veldig snart  :-)  OG få noen bra stevner, til neste år :-) Men i skrivende stund laver snø ned her, så det haster vel ikke ….?

gerd

fra 2007 er ikke like gøy…. Har vel aldri fått så få 1ste premier som i år, og har desverre ingen gode eller dårlige forklaringer heller :-) Og slik som vi trener ( les ikke trener) for tiden kan heller ikke bedre resultater forventes til neste år ;-)

Vel, det begynte bra og noen unnskyldninger skal jeg klare å hoste opp ….

17.02.07Sørumsand,                                                                                                            Meget godt fornøyd, Betty gikk som en drøm, super innkalling som ga 9,5 !Totalt 283,5 

24.02.07 Bø i Telemark                     poengmessig begynte det bra, men med en 0 på hinder og 7 på neseprøve ble det tilslutt  251,5 p

Uoff klubbstevne ; kjempefornøyd med Betty og meg selv !!!

6.5.07 Nordkisa ; hm…. så rolig hund…..Dette var ikke gøy… Men endte på 274 p og nr 1

9.5.07 Ekeberg;   Hm…hva er galt …? Det gikk litt bedre enn sist men dette er ikke bra eller gøy….

3.6.07 Drammen i stekende sol ; host hark;253 p, uten noen nuller :-)

07.07.07 Petersøya ; endelig et bra stevne -rimelig fornøyd m egen innsats også +bra poengsum igjen, 283 p Litt smårusk -og selvfølgelig touch på hinder !

11.08.07 Bjerke ; Litt usikker på om jeg skal kalle dette LP-stevne eller gjørmebad med hund….. Klarte 257 p og kom med som sistemann til NM finalen i år ;-) TØFT !!! Men skal ikke si jeg synes det var et bra stevne……er lov til å skylde på værfolholdene der tror jeg ..?

NM-finale 12.08.07  Gøy ! litt ‘ekkelt’ å være førstemann ut men så fort vi var igang gikk det greit, Faktisk virket det som Betty storkoset seg i ‘den store ringen’ og da glemte jeg også alt annet.Selv om jeg ikke hadde (eller har)noen forhåpninger om ‘å spise kirsebær med de store’ er faktisk det å starte NM noe spesielt så målet er også å delta i 2008 !  Tilbake til 2007, med 2 dustete dobbelt-ko og den sedvanlige touch på hinder endte vi på 262,17 poeng og plassert som nr 7  JIIIIIPPIIII

19.08.07 Hønefoss ; oi hvor vi landet igjen :-) Det tullet seg skikkelig til på hinder og Betty ble skikkelig frustrert…. Stakkars lille jente, men heldigvis fikk vi løsnet opp før vi gikk ut av ringen, totalt 239 p

6.10.07 Klubbmesterskap HHK, dårlig fvf, for heit hund men vi jobbet oss igjenom og det ble bedre etterhvert, totalt 281 p og klubbmester 2007

11.11.07 Kongsberg : rett etter vi var ferdig i ringen tenkte jeg huff, nok et dårlig stevne men etterhvert ble jeg fornøyd faktisk ;-) Eneste jeg er misfornøyd med er fri v fot. Kjempetull med opptakk av metallapport, men det pleier ikke å være så stort problem så hva som skjedde her er jeg litt usikker på …Kan det skje at det er noe friksjon så hun fikk strøm eller noe ? Hun klarte liksom ikke å få tak på den ….?MEN det positive er at hun ikke ga opp ! Søkte fryktelig lenge på neseprøvene også og valgte tilslutt riktig pinne. sluttsum 250 p og nr 4 av ca 20 startende.

Vel, 12 starter i Elite og 7 førstepremier og 5 andre premier er jo ikke bra….Men har sett på karakterene på apport over hinder er snittkarakter der 5,8 så håper å hanke inn noen poeng der neste år. Betty og jeg  har snakket litt sammen om dette og blitt enige om at hun skal prøve å hoppe litt høyere fremover ;-) Hun har også signalisert til meg at hun blir litt usikker når det blåser mye ute ; ( Betty sier ; Ikke le da er du snill, det ække gøy altså! ) det er faktisk sant, jeg merker det veldig godt at hun blir fryktelig utrygg og ukonsentrert om treningen  i vindvær. Så det så ;-)

Det positiver er at vi fortsatt er i manko på gule og / eller røde kort som ble innført i LP-sporten i 2007. På begynnelsen av året var det masse snakk om disse kortene men tror ikke de er blitt brukt så mange ganger iløpet av året. Heldigvis. Men jeg har jo et hjemmelaget kort….. Jeg var på LP kurs og den emintente instruktøren der ga meg et kort til skrekk og advarsel som jeg har tatt vare på ;-)  Mulig du hadde mest lyst til å gi meg en på høyrehock midt på tygga Elisabet ….? dsci0006-1.JPGha ha ha

OG vi kommer til å begynne å trene igjen,  det blir stevner på oss til neste år også og siden jeg har spart på dette kortet ( som jeg fikk til odel og eie ) håper jeg dette holder …?

Takk for besøket, og god advendstid ønskes deg fra 4 rastløse poter og en avslappet jente på 2 bein ;-)