Archive for november, 2007

å fortelle. Sist uke var det noen dager på jobb, og joda noe hundetrening ble det også. For tiden driver vi med en del ‘fjas’ på treningene men gøy er det ;-) En liten pause fra seriøs trening selv om det blir bakt inn noen seriøse baktanker i vår lek.

I dag ble det en tur på frøkna, og hun sover nå søt og rolig i sin seng  (deilig at hun ligger der, for pelsen er garantert full av sand og grus)

Ellers har ikke julestria påvirket meg noe særlig enda, selv om det strikkes raggsokker i forskjellige farver om dagen. Eh, planen var å strikke opp garnrester som har blitt liggende igjen men oppdaget at jeg måtte kjøpe inn et par tre fire nøster av litt forskjellige farver for at jeg skulle få brukt opp restene jeg hadde men vet ikke helt om det gikk som planlagt…….? Fikk jo kjøpt garn, men tviler sterkt på at jeg ender opp med mindre rester…. ? De hadde jo ikke de farvene jeg liksom manglet så da kjøpte jeg noen andre farver så får jeg heller kjøpe de farvene jeg egentlig trengte seinere ! Henger du ikke med ? Forstår deg godt jeg, henger ikke med jeg heller men ifølge ei god vennine så er det slik såkalt ‘garnslanking’ fungerer……

Kort oppsummert ; Garnslanking er som min vanlige slankekur, 1 kg ned og vips 2 kg opp igjen !  Men varm på beina er jeg, med hjemmestrikket raggsokker og teppe («,)

g

Oi oi oi, hvor det nå trenes om dagen, motivasjon er på topp hos både meg og Betty nå. Å gjøre det middels på stevne er bra det, for da kommer vi skikkelig igang med trening ! eh….. mulig vi burde trent før stevne og ikke etter ….?

Mandag ble det en lang tur bare, men tirsdag ble det 2 økter ; først en kjapp og effektiv på treningsbanen med Andreas før jeg dro til skogs for å være figurant for en kommende redningshund som var oppe til prøve på ‘mørkerundering’. Det var faktisk ganske morsomt å ligge i skogen i ‘mørten’ og lytte til alle merkelige lyder i en halv time. Pussig hvor mye man hører og ser i mørket som man aldri ser eller hører på rundering i dagslys …?

Og ikke nok med det, brått bestemte jeg meg for å ‘besøke’ agilitygjengen som for tiden trener inne i ridehall et par kvelder i uka. Jeg er ikke helt fornøyd m Betty’s kontakt på fri v fot så planen var å snike meg til litt kontakttrening med forstyrrelser. Oppsummert ble det ikke bare litt kontakttrening m fortyrrelser, men masse trening ! Noe vi helt klart trengte, og dyret ble bra sliten når vi ga oss.

Kort økt igjen i kveld, for tiden jobber vi en del med tempo ut til ståmarkør / apportdirigering noe som det virket som løsner litt nå. Tempo generelt er ikke veldig bra hos Betty, hun gjør jobben hun blir satt til men ønsker litt mere intensitet og tempo i en del momenter. I dag ble det i det minste mye fart,fjas og lek og da vi skulle gi oss var vel ikke Betty helt klar for det, men hun har hverfall nå krøllet seg sammen i senga og snorker….

Hm, tror jeg følger hennes eksempel jeg, vel altså har jeg ikke planer om å krølle meg sammen i bikkjesenga men i min egen seng :-) Ny dag og nye treningsplaner i morgen !

(«,)

Sitter nå hjemme med litt dårlig samvittighet, jeg burde dratt på trening i kveld men …Faktisk har vi gått 1 times tur før i dag og dette er første gang på leeeenge jeg er inne på nett. Skulle gjerne ha sagt at vi har trenet så mye at jeg ikke har hatt tid men det er vel heller ikke sant ;-) Men litt fornuftig har jeg da gjort, nemlig strikket meg en stor god varm genser til å bruke på hundetrening. Neste prosjekt nå blir å strikke eller hekle et varmt dekken til frk snupp, for nå er det kaldt !!! br…..

Årets siste konkurranse for vår del var på Kongsberg i går, og det ble vel ikke noen stor braksuksess…. Men fra tidligere vet jeg at det ikke er den optimale hall og ‘tok det som en erfaring’ selv om jeg gjerne skulle oppnådd nærmere 40 poeng mer …

Fellessitt 10,  fellesdekk 8 ( førerfeil, Betty la seg på ‘naboens’ komando)   Fri v f :Ikke fornøyd m Betty her, hun virket ukons om meg  og preget av miljø, fikk overraskende nok 8,5 så så galt var det vel ikke….? Stå, Sitt, Dekk u marsj.; Synes Betty ‘funket’ bdre, fikk 8,0. Innkalling 8,5. Ruta ; noe ‘usikkerhet’ om retningen fra markør og suset seg inn i ruta fra siden, dobbeltkommando på dekk – karakter 7.  Apportdirigering;  e forholdene og våre forutsetninger greit tempo til markør og bra opptak/innsitt men hups, hun ville ikke avlevere : hærli, da jeg sa slipp hørte jeg det knaset i treværket og brummet i Betty  :-) Hopp o hinder var jeg noe usikker på da det sto nære veggen. Men DET var ikke problemet, hun ville, så nesten ut som hun ikke ‘klarte’ å løfte den opp fra gulvet…. Hallo ….? hva skjer a ??? Men ellers gikk selve hoppet bra begge veier. Neseprøve : også her var ikke Betty på nett, gikk over riktig pinne 2 eller 3 ganger før hun fant riktig og vi fikk 7. For meg så det ut som hun søkte og søkte ….  Avstand, 8,5. Vet ikke om det var fremdrift/ bakdrift /forflytninger eller trege momenter det ble trekt for.

Sum 250 poeng og nr 4 av nesten 20 startende. De foran  oss hadde 252,5 / 262/ 276 så det sier vel litt om at mange hunder opplevde forholdene som litt ekle :-)

MEN- jeg synes slike erfaringer kan være greit å ta med seg og TAKK til Kongsberg Hundeklubb som arrangerer stevner innendørs for oss ! Vi kommer tilbake neste år også vil jeg tro.

Takk også til dere andre det var hyggelig å treffe igjen, og Gratulerer til Maria og Collin som debuterte i kl 2 og oppnådde 176 p og opprykk til kl 3 ;-)

eh,  det blir nok ikke vinterferie fra trening enda selv om jeg droppet ut i dag («,) Allerede i morgen har jeg planer om en LP-økt før mørket kommer ….. noen som vil være med …?

skal jeg snart lene meg tilbake i go’stolen og nyte kvelden !

Men neida, jeg har ikke vasket hus eller raket plen eller andre ‘fornuftige’ ting, men noe annet – mye mer hyggelige og fornuftige ting !

Vi har trenet lydighet, gått tur og strikket opp garnet jeg fikk av ei goddsci0002.JPG vennine som driver med garnslanking. ( men har mistanke om at min vennine har fylt opp lagret med masse nytt garn …… ?) Vel, nå sitter jeg her da med et veldig godt og varmt teppe over beina, og skal nok kose meg mye utover høsten med dette når gikta herjer :-)

Dagen begynte med stille og rolig hjemme med kaffe og god fyr i ovnen. Deilig å kunne ta det rolig og virkelig kose seg med lang og god frokost.  Eh.. rolig og rolig -for andre kan det muligens virke veldig slitsomt at hunden trener på å sparke fottball innendørs med en tennisball men siden mitt humør var bra fikk Betty holde på med sitt i dag :-)

 Vi fortsatte dagen med ei treningsøkt av lydighetsøvelser. Noe som gikk sånn bob bob, stakkars hund er nok understimulert og da går ting litt på lykke og fromme. Av erfaring er det ingen vits å gå inn å pirke på ‘greie’ øvelser – det skaper bare frustrasjon i Betty og den jobben gidder jeg ikke å ta, selv om jeg helt klart burde ta tak i det snart … Ja ja – en annen gang ….? snart er det stevne i gjen så nå er det for sent. Jeg hadde jo en plan mot dette stevne om å trene seriøst og se om vi kunne klare ny innendørs rekord ang poeng. Planen er blitt omarbeidet gitt, ( les; det er ikke blitt arbeidet / trenet ) så vi får gjøre det beste ut av det og ha som mål å klare en 1ste premie :-)

PM kom i posten i dag, vi har fått startnr 13 av 21 påmeldte…..

Nå skal det tennes noen duftlys her, og jeg kose meg meg med teppe og nyte roen sålenge Betty også slapper av etter dagens økt :-)

God helg !