Archive for oktober, 2007

Phy søren hvor kjedelig det er å liksom skulle samle krefter  !!!! Og det er jeg HELT SIKKER på at Betty er enig med meg i :-)

Ingen runderingstrening i dag, jeg droppet ut for liksom å skulle samle litt overskudd, men har kjedet nesten vettet av meg så tror nok jeg heller hadde hatt godt av en ‘slitsom’ dag i skogen enn en ‘slitsom’ dag innendørs….

Prøver liksom å kose meg da, med god fyr i min nye fine ovn, lys på bordet, kaffe og en god bok…. Perfekt liksom mens høstvind og regn driver med sitt utendørs. Men så over til virkligheten ; Boka er ikke god … og Betty styrer på  med sitt…… Ommøblert sengene(og teppet sitt) sine her i stua, ja du leste rett …..hun har pr nå 2 senger her i stua ! Men den ene blir nok oppbrukt i løpet av kvelden ! Jeg burde vel sagt stopp men jeg må bare le og se hvordan dette utvikler seg :-)

Lørdag trenet vi LP, noe var greit men jeg følte på en eller annen måte at det ikke ble seriøs trening ut av det – vi bare gjorde noen øvelser. Faktisk var tempo inn på neseprøve bedre enn noen gang, Betty virket veldig trygg på riktig pinne. Bra det.Hun gjør jo alle øvelsene greit, men jeg har lyst på litt mer trøkk, og da var ikke treningen lørdag godt nok planlagt ….Og hvem sin feil var nå det tro ?

Ellers er planen en Lp-økt på formiddagen i morgen, kort økt men gjenomtenkt. Så da gjenstår det bare å se om planen blir satt ut i virkligheten da….hm…Håper noen skal rundere til helga ….?

Gerd

Ok Babs, Betty tok utfordirngen på strakt ben, bare moder’n er treg m å koble opp pc’en men her kommer det :

REGLER för utmaningen lyder som följer:
Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska fnatta in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Oki, då kör vi… Betty forteller:

1. Tur er kult, selvfølgelig best når vi drar med bil, og når moder’n har pakket bag. Da aaaner jeg ikke hvor vi skal – da bare gleder jeg meg til å finne ut Hvem Hva Hvor !

2. Kjempekjipt hvis moder’n skal leke / trene m andre folk og hunder. Hun kaller seg da instruktør og jeg må ut og være demo-hund……. Må jo nesten ta meg sammen også da og ikke finne på no sprell. Må jo prøve å hjelpe moder’n med å gi inntrykk av at hu skjønner litt ikke sant ?

3. Finne igjen folket til treningskompisene mine i skogen er mega, de tror de klarer å gjemme seg for meg ….ha ha ha ha. Men her er mamma litt kjekk og bruke, jeg ‘blir så lett revet meg’ og greit at hun styrer meg litt…… Ikke at hun bestandig klarer men hun prøver da :-)

4. Faktist er lydighetstrening også veldig gøy, det er masse forskjellig vi trener på og her glemmer jeg meg lett…… Masse å konse på, hm……  Konkurranser er nesten lettere, da vet jeg hva jeg skal og gjør stort sett en topp innsats så jeg forstår ikke hvorfor andre vinner ….?

5. Synes også det nå er helt greit å holde moder’n med selskap mens hun sløver på sofa’n. Dette var veldig kjedelig de første årene men man lærer seg til det meste ikke sant ?

6. Men det er død’sen kjedelig når hun tukler på pc så derfor får vel jeg også bli ferdig……. får se om hun lærer at det går ann å gjøre ting litt kjapt,nå er jeg nemli sulten og lyst på frokost. Ha en fin dag folkens !

Våff våff 

:-) 

Eh, Babs – du er heldig som får gå masse spor – det synes jeg er veldig spennende ……

og vi fikk ikke mange poeng :-) Men tross alt er jeg veldig godt fornøyd med dagen. Begynte som vanlig m fellesdekk og gikk rett ut i skogen. Vi var start nr 2 i rundering og fikk ca 25 min på standplass hvor Betty fikk suse litt rundt. Planen var å roe henne litt ned ( var ikke nervøs selv, men følte meg veldig ‘sterk og klar’ på å prøve å holde Betty rolig ) Dagen før, på trening var hun ‘rimelig klar’ nemlig…..

Vår tur ; Og hups hvor det gikk – hun var ikke like rolig som hun pleier å være i ukjent terreng men det gikk delvis greit frem til første fig. Her kommer problemet inn – hun virker litt nonchelang og merker seg ikke helt hvor fig er i terrenget men satser på å søke den opp igjen på vei ut … På fig nr 2 som hun fant langt frem i løypa klarte hun ikke å påvise….. dvs hun var fullstendig klar over den var der men …. Vi brøyt påvisning og gikk tilbake og kjørte videre og fikk da en fig til og flere tomslag før hun igjen var  hos den fig’en hun ikke påviste. Hm….. dette MÅ jeg nå ta tak i, Betty går veldig bra men hva hjelper det hvis hun ikke klarer å påvise ….. Noen som har noen gode råd ang påvisning ?

Felt ; fort og greit inn m 4 gjenstander ( den ene smakte litt godt ….)

Lydighet ; HER var jeg fornøyd ! Dypt konsentrert fører, og Betty holdt seg i skinnet og gjorde en bra innsats – frem til tungapporten, der måtte hun bytte litt tak og riste den  bittelitt ..  («,) Og jada, hadde touch på hinder en vei men hun prøvde å unngå det. Sum a sumarum er jeg kjempeførnøyd med lydigheten – 268 p og totalt 528 p.

Grattis til Kari og Raya som vant med 585,5 poeng !!!

NÅ skal vi igjen trene litt Elite-LP,  har meldt på i Kongsberg 11 november så får vi bare se hvordan det går m løpetid eller ei. Blir forhåpentligvis ei økt i kveld hvis jeg kommer igang med det jeg egentlig burde gjort i dag i stedet for å surfe rundt på nett …….  ;-)

forteller meg bare at jeg ikke går glipp av mye ;-) Endte i kveld opp men bonderomantikk….. Ikke veldig IQ-krevnde, men vi sitter nå her og koser oss litt. Betty og jeg – som vanlig i sofa, hun snorker og jeg strikker litt. Like greit å oppdattere blogg fant jeg ut

Tidligere i dag var vi på treningsplassen og gjorde en god del småting ; stige, hinder, apportering, kryp, hals, fri v fot og ja – selvfølgelig fremadsending ! host hark, noe bra men ellers ingen kommentarer…… ! Vi får se hvordan det går til helga….  («,)

dsci0203-1.JPG

her er et lite bilde av frk snupp på vei ned av stige, har til og med tid til å stoppe for fotografen :-) Dama har blitt såååå flink så, hopper ikke over et eneste trinn lenger….tror jeg…

 Men nå har jeg klart å ‘bruke opp’ denne TV-kvelden med å tukle på pc, og ikke kommet veldig mye lengre på strikkinga. I morgen er det jobb igjen så det er vel greit å krabbe til sengs i vettug tid.

Hopp og hei :-) 

JA, jeg hadde nemlig egentlig planlagt  godt i dag. Er litt igang med trening nå ( les desperat pga stevne til helga ) så i dag sto fremadsending på plan igjen. Dette begynner å bli virkelig bra – treninga har virkelig gitt frukter, bortsett ifra at jeg har brukt feil metode tror jeg ……… :-(  Shit, men Betty er fortsatt for langt foran men har bra retning og temposkifte.  Ja ja vi får ta dette til vinteren….Men jeg ønsker meg gjerne et stevne med masse poeng siden jeg gjerne vil være med til NM i bruks neste år også…..

Men fra og med neste mandag blir det fokus på Eliteøvesene igjen – har nemlig meldt meg på Elite i Kongsberg medio november.

Fri v fot i går virket veldig bra, også holdtene som har vært skeive en stund. Kryp var veldig bra. Testet ikke hals pga de andre som var tilstede, var vel nok bråk siden en hund som bor på område sto og halset mens vi var der :-)

Innkalling m stå og dekk var bra, bedre enn på lenge så jeg sørget for å belønne momentene godt- aner ikke hva som har skjedd siden de er blitt bra men kan det komme av at Betty ikke har smerter lenger ? dvs hun har spart seg før altså.

Har en liten plan i dag også, en liten tur på treningsbanen i dagslys og smugtrene litt :-) Været ser ut til å blir strålende, og dette er siste fridag. Tror jeg fortrenger husmorgenet i dag og heller går ut en tur , og i kveldslyset synes ikke hybelkaninene så godt så da kan jeg kose sofa og strikke ferdig noen pulsvarmere til webmaster  :-) 

hopp og hei

Forandring fryder ; så hva synes dere om den nye bloggen da ? 

Jeg fikk nesten sjokk da jeg logget meg på i kveld…..jamen….jamen det så jo ikke slik ut sist jeg var inne på blogg…….? Altså, jeg har en fantastisk webmaster som ordner mikser og fikser mens jeg har storkost meg i skogen i dag og trenet litt rundering med Betty og flere.Tusen takk webmaster, du er en drøm ! Da du i en bisetning sa noe om opppussing av blogg trodde jeg selvfølgelig det var din egen og ikke min blogg . Hva skulle jeg gjort uten deg og hr B aner ikke jeg faktisk, men trolig levd et liv uten pc…..  («,)

Forandring fryder ; Det synes nok Betty lørdag også da det ble en etterlengtet lydighetsøkt på henne:-)  Ikke en vanlig dum treningsøkt, men faktisk et lite stevne på hjemmebane  -nemlig Klubbmesterskap i Lydighet 2007. Betty er muligens litt rar men hun går nesten bestandig bedre på stevner enn trening, så jeg lurer på om hun har store ambisjoner når hun er i det rette humøret :-) Hvertfall så gikk løpet vårt slik :

Fellessitt og fellesdekk var to øvelser med en god del snusing og karakterer hhv 9 og 8.  Fri v fot : ikke bra, mye stress i hund og en del pendling i starten, karakter 8,5  Stå/sitt/dekk u marsj : Bra fri v fot og kjappe momenter men huff så skeive … Når har hun begynt med det da tro ?  Og innkalling – hva har skjedd der ? veldig bra stå og dekk moment -Hvor har du lært det Betty ???  ( karakter 9 pga skeiv innsitt)  Fremadsending til rute, apportdirigering, neseprøve og avstandskomando gikk ‘på skinner’ i våres øyer, fikk karakter 9 på alle øvelsene så noe pirk å trene på er det jo.

 Hopp over hinder var vel det som gledet meg mest, uten touch begge veier og grei apportering ! karakter 8,5 på en øvelse vi har slitt mye med er gøy.Virket slik på Betty også for da dommer sa jatakkøvelsenerover hadde også Betty en del hun skulle ha ut :-)

 Oppsummert ble det 281,5 poeng,  oimg_5369.jpgg vi ble klubbmester i LP 2007. 

 her sitter Betty med sin pokal og rosett mens Marianne G tar bilde av den vakre damen :-)

 

Forandring fryder tydeligvis Betty også : på rundringen i dag var hun veeeeldig klar så etter endt økt ble oppsummeringen i gruppa slik : først lenge stille, så kommer det rolig fra en figurant : Betty virker veldig frisk liksom nå …..?

Og frisk, ja det virker hun virkelig ! Haltet har jo ikke gjort på et år, men jeg har på en måte ‘følt’ hun ikke har vært ‘helt i hundre’  uten jeg har kunnet sette fingeren på noe spess. Får nå bare håpe dette holder :-)

Planer fremover : Kommende uke blir det mye bruksappell igjen, skal starte på belgerklubben neste helg. ( http://www.nbfk-oslo-akershus.net/) samt at jeg har tenkt å sjekke i kveld om det er mulig å fortsatt melde seg på LP i Kongsberg om en mnd tid. stevne i går ga mersmak :-)

dette ble igjen en lang utredning- men til dere som holdt ut ; takk for besøket og en fin uke ønskes dere !

Gerd & Betty

For jeg hadde tenkt å trene en god del lydighet i uka som nesten har gått, vi skal nemlig starte klubbmesterskap i lydighet om 2 dager….. Ok, prøvde å trene litt her hjemme mandag men da var dyret så ladet at alt gikk galt etterhvert («,) Stakkars hund – hasselnøtta ble godt kokt den dagen tror jeg så vi måtte bare gi opp e et kvarters tid og gå en  tur istedet før jeg måtte dra på jobb.

Tirsdag ble det blåst litt støv av noen av elite-øvesene. selvfølgelig husker og gjør Betty det hun skal, men *host hark* ,- det var ikke mange 9’er-øvelser der …..Men hun prøver i det minste :-)

I kveld er det ‘klubbkveld’ fra kl 18 hvor jeg skal ha ansvaret og etterpå skal jeg holde Bronsemerkekurs så da blir det ingen trening på Betty

Hm….fikk en lysende ide nå, hvorfor ikke dra tidlig på trening i kveld og faktisk trene litt istedet for å sitte her og syte …..? Hvor tar jeg alt ifra ….?  Men egentlig har jeg mest lyst til å prøve et spor ….. Variasjoner i trening av hund er bra har jeg hørt – tror du Betty lærer seg avstandskomando ved å gå spor ? jeg kan jo feks legge ut bøker istedet for pinner i sporet ….?

Morna («,)