Archive for september, 2007

Sitter hjemme en lørdag formiddag og tenker på de som er ute og trener, skulle så gjerne vært med men med en betennelse i håndledd gjør at jeg må holde meg rolig.

Betty er ikke enig, hun mener vel helt klart vi kunne tatt en lang tur i dag da hun begynner å bli mektig lei av å bli luftet i hagen.

Pussig hvor mye man kjeder seg når man ikke klarer å gjøre noe, når man vanligvis ikke gidder å gjøre noe men heller sløver på sofa ? Hmmm…. ja ja, får vel sjekke om det er noen gamle serier på TV, nå går både Glamor og Magnum ned på høykant ;-)

Så selv om det regner ute skulle jeg så gjerne heller vært med dere som ligger under en busk og venter på en våt hund ,eh…. det er faktisk ålreit å ligge tørr og god på sofa også :-)  Kommer sterkere tilbake neste helg, og håper på bedre vær da ! Håper ingen på jobb leser dette, men hell i uhell så kom denne betennelse på jobbe-helg denne gang …… *host hark * («,)

Men … det forsvant for meg igjen…….  Det glimtet til et par timer i går og huset fikk nyvaskede vinduer og gardiner :-) Jeg ser også TV-skjermen klart i kveld  ! 

LP-Trening har det blitt lite av i det siste, men nå bør vi vel komme igang igjen snarest. Elite Lp har jeg vel ikke trenet siden før NM, men nå får vi blåse litt støv av de øvelsene også, det er klubbmesterskap i klubben om 1,5 uke og vi må jo prøve å forsvare tittelen fra tidligere år ? for ikke å glemme bruksøvelsene – har meldt på stevne 14 oktober og jeg vil så gjerne ha til de appelløvelsene også ….. Mange ‘lyster’ i dag, men har jeg trenet noe da ? Jo det har jeg – men ikke på det jeg burde :-) å neida, men det er vel tanken som teller ?

Tenkte en del før i dag mens jeg klippet plen, burde jeg laget en plan over treninger og stevner tro ? hm…. har hørt det er lurt ….. Mens jeg gikk og tenkte på om jeg skulle lage en plan og evt legge ut her slik at den ble litt mer forpliktene kom jeg på at jeg kunne jo legge ut et spor ….. Som tenkt så gjort – et spor ble lagt på stubben rett utenfor hagen, og da kom jeg til å tenke at dette var jo lurt, det er jo ikke spor jeg burde trene …..

Sporet gikk meget bra-selv om det sprutregnet i de få minuttene vi brukte på sporet. Det var ca 500 m langt, og Betty var så snill at hun gikk over 2 av 3 pinner …. Så stort sett er jeg fornøyd med dagen. Gjort en del fornuftig og avtalt LP- trening i morgen ettermiddag. Plan over hva jeg skal trene på i morgen ? hm …. vent å se  :-)

resten av kvelden skal nå brukes til å strikke ferdig noen sokker, bare bli ferdig med de, begynner å bli saftig lei dette garnet nå :-)

takk for besøket og velkommen tilbake.

Da jeg endelig kom meg ut av senga i dag morges og etter et par kopper kaffe våknet jeg såpass at jeg oppdaget at været var strålende :-) Perfekt, for vi hadde avtalt å treffes kl 10 for å trene litt felt og rundering. Betty og de andre hundene gikk veldig greit, og jeg gledet meg til lunsj …..

Som sagt, grillsesongen har begynt og bålet ble tent opp. Etterhvert ble noen svartbrente pølser fortært  og termos tømt. ( Måltidet ble avsluttet med kake…..)

Ja, det stemmer – rundering er sosialt !!!   :-) 

Som jeg sa i går skulle 3 treningskompiser ut i LP- konkurranse i dag, resultatet ble at Inger Lise og Mira ( plastikkschäfer) vant igjen kl 1 m 175,5 p og Andreas og Amy debuterte i LP-ringen med 148 p og sølvmerke ! Bra jobbet !!!

nå sløves det igjen på sofa, med en fornøyd belger ved min side ;-)

og jeg har brukt kvelden på å sløve på sofa :))  Masse andre ting jeg burde gjort men pytt, man skal jo kose seg også ikke sant ?

For tiden lever jeg etter en glimmrende replikk en tidligere samboer kom med i forbindelse med litt huslige sysler som burde blitt gjort ; Har man fri, så skal man ha fri og hvis man har jobbet om dagen så har man jobbet ! Og dette var hans leveregel ! Dere fikk med dere at han var tidligere sambo ?

Betty er ikke helt fornøyd med dagen, og med meg virker det som ….. Hun prøver å komme seg inn på nett og søker etter nytt hjem, med aktive eiere men får håpe hun roer seg i morgen. Har en plan om en runderingsøkt, og mulig litt felt ?

Bruksappell i går gikk veldig bra, til og med fremadsending ! Tror hun kan alle øvelsene riktig, men hun har lett for å bli noe heit og ‘glemmer’ seg bort litt da :-) Dette blir jo min oppgave men veit ikke helt hvordan jeg skal klare å justere intensiteten hennes under et stevne for jeg har jo mer enn nok problemer med å styre meg selv :-)

3 stk fra klubben skal ut å starte LP i morgen og en i rundering søndag ; ønsker dere alle lykke til og håper på fortløpende opdatteringer ….?

men fant ikke mange pinner til mor :-)

Betty er nok ikke den hunden som får gå mest spor her i verden, men hun husket da hva hun skulle : les løpe fort som fy slik at sporet ikke ble borte og at jeg skulle få merke hva vi har gjort i dag …..?   Skulle liksom være grei jeg da, og legge et kort og greit spor på stubbgjorde som kunne ligge mens vi var på en liten handlerunde. Sporet ble ca 1 t og jeg mitt dumme naut tenkte at mulig det var litt lenge siden det var lenge siden sist vi hadde gått spor …..?

Allerede før sporstart fikk jeg mine bange anelser – Betty skalv som et aspeløv i storm og i det jeg kneppet på sporline stakk hun …… så det ble et uplanlagt sporoppsøk på ca 10-15 meter. Sjekket bakspor og bråsnudde, -flaks for da fikk jeg tak i lina igjen :-) Det gikk i et ‘godt tempo og med godt drag i lina’ for å si det slik, men tror hun gikk helt nøyaktig i sporet og selvfølgelig gikk hun over de fleste vinklene men jobbet seg bra inn igjen. Eneste vinkel hun fulgte bra var en spiss vinkel  på slutten av sporet. Og eneste pinne hun ‘fant’ var den jeg hadde stukket nesten ned i bakken også …. Skrulle – hund sa du ? Der ble hun så nysgjerrig at hun måtte sjekke,de som ‘bare’ lå på bakken gikk hun glatt over. ( eller jeg har en mistanke om at hun soleklart valgte de bort…..)

Hm…… Veldig gøy, men veldig slitsomt ! Sitter med veldig lyst til å traske opp et spor til, men rekker det nok ikke i dag :-)   Neste år kanskje ?

hopp og hei

Og ja, jeg må jo sette opp et smilefjes !  I helga var 4 stk fra klubben på Vinstra, Gudbrandsdalen HK hadde som tradisjon tro et 2-dagers rundering og sporstevne.

Vi annkom campingen ca kl 18, deilig å være ute i god tid og tok middag på kafeterian rett ved hytta mens vi ventet på åpningen / trekningen på Frya leir kl 20. Lite spennende, jeg trakk som forventet start nr 1 ! En strek i regningen var at jeg begynte å få saftig vondt i et kne, og værre og værre ble det utover natten og mindre og mindre håp om søvn eller å klare å stille til start lørdag…. Shit !!! Men vrang har jeg bestandig vært ( har jeg hørt ….) så det var å tømme i seg en masse smertestillende og prøve. Jeg tvilte sterkt på om dette kom til å gå, men prøve skulle jeg ! Etter f.d. bar det rett ut i rundering, og host hark jeg tror ikke jeg hadde et spenstig ganglag på midtlinja :-)

Betty runderte meget bra, men vi fikk store problemer på påvisning….. Stakkars hund, hund forsto ikke bæret tror jeg men vi kom da i mål. Som dommer sa etterpå, hunden runderte til 10, men ble hemmet av fører v påvis noe han måtte trekke for selv om han tok hensyn til beinet mitt. Vi fikk 9 !!!

Felt ; ikke mye å si, 4 gjenstander ferdig avlevert på  tiden 01:40 og karakter 10.  Søndag også 4 gjenstander, i samme felt  og samme karakter, men nå på tiden 04: 53 :-)  Jeg tror noe av dette skyldes at det nå lå snø i terrenget…..?

Lydighet lørdag gikk ikke veldig bra, jeg var faktisk rimelig sliten og ukonsentrert og Betty tok litt av …… Men samlet endte vi på 564 p, nr 1 med cert og cacit !  Ikke hva jeg eller noen av oss på hytta ville trodd da jeg kravlet ut av senga lørdag morgen nei !

 Eh…vel, i år ble det bare 1 dag m spor, søndag morgen mens vi spiste frokost begynte det å snø ….! Og det fortsatte og snø, på fellesdekken ble baken hvit, og Betty hadde masse snø liggende på seg – staaaaakars lille hunden min ;-)

vinstra-201.JPG

 Oppe i lia der sporene skulle være ble veien ufremkommelig, faktisk kom ikke sporleggere opp, og de som var der kom heller ikke ned igjen …..

Men rundering gikk greit, jeg var startnr 1 ( som vanlig ) og må innrømme at en stund gikk jeg og sjekket evt spor ut til figuranter …. («,)  Terrenget var helt hvitt, og jeg tror Betty også reagerte litt på ‘underlaget’ søndag. Mulig det også var en annen ‘fert’ i skogen, hun brukte mye lengere tid på å lokalisere figuranter søndag enn lørdag.Vi mistet også en fig søndag. Trorlig må jeg ta skylden her, da jeg så hun ‘slo på noe’ ute på venstre side ved ca 300-350  meter inne i løypa men meldte ikke. jeg ble nok litt opphengt i det og sendte opp igjen mange ganger på den siden. Dumt, siden siste figurant lå på høyre side relativt nære grunnlinja ved ca 350 meter…. :-( Lurt ….. , og dermed ble det ikke masse poeng på oss søndag :-)

Helgen er over, og jeg må si meg godt fornøyd men synes nokså synd på de som ikke kom til start  søndag pga snø ….. Kanskje da spesielt Andreas og Arwen som denne gang manglet 1 eneste poeng på opprykk til A. Tidligere forsøk har endt med at han har manglet noe poeng på lydigheten, mens lørdag hadde de en flott lydighet men manglet et simpelt poeng i skogsøvelsene ….. Til Andreas : stå  på – du vet dere kan ! og til C  ; Grattis med opprykk til B- rundering ;-)

Neste år blir det vel ikke dobbeltstevne på Vinstra ….? Gudbrandsdalen Hundeklubb skal da avholde NoM, men jeg satte meg som mål at jeg faktisk skal starte der da også …. Hm , jeg bør nok kutte helt ut Eliteprogrammet nå og lage en slagplan på videre trening ;-)

Takk for besøket,og ønsk meg gjerne lykke til ;-)

I dag er været igjen deilig, og supert er jo det siden jeg skal jobbe ettermiddagen …..? Men humøret er i det minste bedre, og blir jeg ikke sittende for lenge her blir det vel ingen unnskylding for litt rydding ute i hagen ?

Lydighetstreningen i går gikk greit, men huff for noen skeive innkomster frk har ? Hvor har hun nå lært det da ? Men fremadsendingen begynner å likne noe, mitt problem er at hun fortsatt går for fort, har bra tempoendring ved gruppe og alt det der, men jeg er ikke lang nok i beina til å holde følge :-) Ja ja- dette blir nok aldri en 10’er øvelse for oss. Men 4 x 8 poeng  er mye mer enn 4x 0 poeng :-) 

En treningsøkt igjen før Vinstra, hvor planen er å satse på lek og felt ? Og går det ikke ‘vår vei’ på Vinstra får jeg håpe vi får en fin tur ;-)

Fin tur håper jeg også de som skal til NoM får, samt LYKKE TIL !!!

Og pga noe så dumt som været …..! I dag striregner det ute, og mine planer om rydding i blomsterbed og hage er tatt av plakaten !!! Store muligheter for at fridagen blir innendørs, med fyr i ovnen og med litt strikking tenker jeg :-) Hva sa du ? bruke dagen til noe fornuftig inne ? vaske og sånn ??? hæ ….? forstår ikke helt hva du mener men får si som en tidligere sjef sa : Jeg hører hva du sier – men det er jeg som bestemmer !

Men hundetrening i kveld står fortsatt på dagsplan – er det lystbetont nok er det ikke noe problem med litt regn ;-) Så nå satser jeg på at dagen avsluttes med en opptur alikevel («,)

Ha en fin dag

og vi  har trenet masse i dag, både kvantitet og kvalitet håper jeg …?

Våknet frisk og opplagt i dag morges kl 8 til et nydelig høstvær, veldig kaldt inne (minusgrader i natt ?) men morgenkaffe og røyk ble nytt i fullt monn ute på trappa mens solen varmet ! Planen var at 4 stk skulle møtes til rundering kl 11, og utrolig nok var jeg ute i veldig god tid så jeg rakk faktisk felt før de andre kom ! I det siste har jeg merket hun ‘slipper’ fert for lett og løper heller videre for å se om det skulle dukke opp noe annet. Frk er glad i løpe ser’u – ikke vits i å jobbe hardt for noe som kan komme lett ? Så i dag prøvde jeg å finne noen feltgjenstander m lite fert og skjule dem så vanskelig jeg kunne men neida – itte no problem i dag ….!  To gjenstander inne på no time. Mulig det sier noe om min fantasi og / eller om hva jeg tror er vanskelig for hunden ?  Eller er Betty tankeleser ? Faktis så tror jeg det siste – for hvis jeg planlegger å trene på et eller annet moment så går det som på skinner på treningen.

Runderingen i dag ; Nå skulle det taes tak i passeringer  og dype slag. Tja  – vi fikk til noen flotte rette og langt ut – slag og bra passeringer. Muligens manglet det noe på fremdriften – shit – Betty var jo så lydig i dag da …… Nevte jeg noe om tankeleser ???

Kjørte et nytt felt e runderingen som også gikk  fort fort. Fortsatt 2 gjenstander som hun jobbet seg fint inn på, OK da -helt ærlig løp hun forbi den ene gjenstanden 3 ganger før hun slo -men kan vi ikke si at det var på feil side av vinden ?

hups – det der med tankelesing gjelder ikke på lydigheten tror jeg  –  der mangler vi nok noen forbindelser ;-) Etter vi var ferdig i skogen i dag dro et par stykker av oss til ei som har egen treningsbane hjemme og kjørte noen øvelser. Dvs ukjent område for Betty ( og hun var nok sliten e 2 felt, rundering og en halv times tur . Utrolig dårlig kondis på dama – men sånn blir det når hun bor her ;-))

Noe var ‘sånn passe’ og noe litt bra. Fvf gikk greit, mange rette holdter, kun en litt skjeiv så der har trening gitt resultater:-) Hinder gikk også glatt i dag, uten touch og det gleder meg masse. Virker som hun har begynt å hoppe mye bedre – og de poengene vi taper på berøring der har vært sure å miste.

Men det beste er at motivasjonen er tilbake ;-) I morgen har vi igjen avtalt å møtes, til lydighetstrening og hopp og hals og fremadsendig osv osv osv – HÆRLIG – SNART MANDAG …….

Holdt nesten på å si heldigvis, for jeg har nok gruet meg en del til dette stevne. Nervøs nok var jeg også søndag før start, det ble for lenge å vente før vi kom igang og jeg merket at jeg starter alt for få stevner …….

Men det gikk jo bra ?(Ingen dommere knurret en gang til meg :-)) Havnet tilslutt på 8 plass i rundering. Fullstendig resultatliste og bilder fra NM ligger her http://www.norsk-brukshundsport.no/nm_2007_stovner.htm Ikke at jeg egentlig er fornøyd med runderingen, der gikk så si alt skeis – kom liksom aldri igang, hver gang jeg trodde at nå begynner det å ‘flyte ‘ bra lå det jammen meg en figurant :-) Vel, legger rundering bak meg- der vet jeg vi kan bedre og gleder meg over lydigheten. synes det fungerte bra, jeg husket hva jeg hadde tenkt og planlagt på forhånd og Betty var veldig samarbeidsvillig -på mine vilkår :-) MULIG det kan komme av at hun begynte å bli virkelig sliten ……? hm ……?   Mandag var hun også veldig rolig, tror nok hun var støl og stiv så det holdt gitt, haltet på 3 bein stakkars jente men det gikk seg til utover dagen så det er nok ikke noe alvorlig. Hun fikk nok en strekk i bakparten fredag på stigen samt et lite potesår bak søndag så ja ja, jeg forstår jo at hun ikke løp som en gal i skogen da :-)

Men Bettys kjære og gærne figurant KARI BAKKE og lille RAYA kari-og-raya16.jpgtro skikkelig til i sin NM- Debutt !!!  For oss som har sett Kari og Raya på treninger kom det ikke som noen overraskelse, men tror nok Kari selv ble meget overrasket da det endelige resultatet ble offentliggjort ;-) Gratulerer så mye til dere begge to !!! Jeg så dere ikke i skogen, men ut ifra ‘ryktene’ og karakter gjorde dere en flott jobb !

Skulle så gjerne skrevet mer  om et flott NM på Fet / Stovner Hundeklubb men hverdagen har innhentet meg : jeg oppdaget at jeg har utrolig dårlig tid skal jeg rekke tannlege-timen min i dag ….. :-(

Ha en flott dag og takk for besøket !