Archive for august, 2007

I går hadde vi en kjapp økt før kurset startet. OG …. nå gir jeg opp hvis ingen med spesielle evner eller gode overtalelseevner dukker opp ;-)

Hopp o hinder – veldig bra ut, og høyt over, rett og kjapp sitt på andre siden ! Nyyydelig – helt til hun skulle hoppe tilbake …. Jeg sa hopp og hun  rygget ! og rygget, og satt …og rygget …? Hallo …? Hopp-komandoen hadde da fått ny betydning…..?

Jeg må jo bare le, det var et skikkelig morsomt syn selv om jeg sikkert så noe forundret og overrasket ut der jeg sto og bikkja rygget og rygget :-) Vi får teste ut litt etterpå og se hva hopp betyr i dag. Jeg trodde vel at det komando-ordet var befestet hos en 6års gammel hund……

Søndag morgen nærmere seg med stormskritt, og jeg er fortsatt ikke klar men men gleder meg faktisk til å få det overstått !?! Høres helt feil ut å si slik om et NM men det er vel bare min måte å dempe nerver på tenker jeg.Planen i dag er litt huslige, og en lang tur med Betty. I morgen drar vi over til Fet for å være heia-gjeng, og ikke minst sjekke hvor det egentlig er og hvor lang tid vi bruker på å kjøre over søndag. Giiiisp, jeg er nok mere nervøs enn jeg vil innrømme ja ;-) Vel, får komme igang med noen praktiske ting her,God helg og til alle dere som skal starte på Fet i helgen ; Lykke til !!!

og jeg er ikke på trening i dag ;-) Betty  ligger her sofa og sløver hun også, selv om hun sikkert hadde vært klar for en tur ut. Ang NM i rundering til helga har jeg senket skuldrene, og får ta det som det kommer.  Har bestandig ment at det vi ikke kan fra før klarer vi heller ikke å lære rett for stevne. Så nå kommer vi til å bare kose oss med litt småplukk og turer de nærmeste dagene !

Mye av det andre vi driver med på treningen virker OK for tiden, Betty er motivert og lett å jobbe med. Håper bare det også klaffer på stevne. Må vel snart finne ut noen flere stevner i høst, håper ikke løpetid stopper oss i år også. I fjor ‘mistet’ vi 4 stevner i nærheten pga den. Bruksstevne på Vinstra er selvfølgelig på planen, og påmelding sendt og hytte bestilt ;-)

Ellers starter jeg Bronsemerkekurs i morgen, gleder meg litt til det, ofte er det veldig motiverende for meg selv også, og egen trening ! man har så lett for å ‘glemme’ basisen i treningen når man driver på – men når jeg står og jabber og prater om dette på kurs må jeg jo gjøre det selv også …..

men nå kaller jobben snart , skal bare først osv osv. Dvs jeg skal ikke det jeg burde ha gjort men noe annet ‘skal bare’   ;-) 

 Sier som Kari ; HVOR ER HUSHJELP OG GARTNER BLITT AV ???

Hopp og hei

til NM i rundering og fremadsending er fortsatt ikke god …….. Men, se det positive i alt, det er fremgang ! spørs bare om vi får poeng på NM :-)

eh, hadde en liten test av andre øvelser og det var noe smårusk der også :-) Men hals var god, litt for god ? eller ….? det kom litt ekstra lyd i pause – men men det går . Hopp over hinder har vi jobbet masse med de siste dagene, og virker som det funker. Har prøvd å få Betty rolig i denne øvelsen, og det virker som hun satser bedre og bruker ryggen litt mer. Fortsatt ikke ferdige, men virker som vi er på rett vei.

Men hvorfor bekymre seg – det skal jo være gøy ikke sant ? Vinn og forsvinn med samme sinn eller noe sånt :-)

Jeg gleder meg faktisk litt til runderinga, skal bli spennende å se hva slag utfordringer det er lagt opp til og om vi mestrer løypa. Det blir sikkert ikke lett, men vi får se om de klarer å lure Betty Drømmedame :-)

planen fremover er en runderingsøkt i morgen, ellers må jeg bare prøve å få til masse lydighet neste uke, men er redd det begrenser seg til maks en økt. Det er jo så mye vi skulle ha trenet på…. men nå er det helg og vi sløver på sofa – riktig god helg til deg og takk for besøket :-)

 Ja, har landet litt tilbake til hverdagen, men må jo si det er veldig hyggelig med hilsner og meldinger etter NM :-) Tusen takk alle sammen !!!

Ellers dårlig med oppdatteringer om dagen, men siste tiden har det vært nok å gjøre.Og rimelig bra vær så vi har vært mest mulig utendørs !

 Sist søndag var det LP, AG og valpeshow i klubben, Vi startet Lydighet, noe som egentlig startet bra, jeg var veldig fornøyd med Betty og egen konsentrasjon frem til apportdirigereng. Utrolig nok klarte jeg å stå på halen hennes så hun rykkket tilbake i det hun skulle frem til ståmarkør ….Stakkars hund – og fy hvor dum jeg følte meg !

Hopp o hinder gikk helt galt, hun ville ikke tilbake til meg – hun var helt på ‘bærtur’ og på meg virket det som hun forventet skikkelig juling stakkars – så der fikk vi en soleklar 0. Neseprøve gikk ikke veldig bra den heller, veldig usikker i søket og dårlig tempo inn ( og for et blikk da – er dette riktig mor ???) men fikk da godkjent. Begynte å ta seg opp på avstand, litt bakdrift og skeiv men ellers bra :-) ja ja -endte på 239,5 p og delt 2plass. Gro Hauge og Joker vant Elite med 274 p ;-) Gratulerer !!!

Ellers trener vi litt bruks om dagen, rundering er som den pleier å være- heldigvis ! Men, bruksappell sliter vi med, eh, vet ikke om Betty sliter så mye da men jeg sliter i det minste …. Synes det går så dårlig at jeg mister litt lyst til å starte om 1 uke.  Men nei, jeg SKAL starte, tenk – jeg kan jo ikke bli dårligere enn nr 15 i NM uansett !

Nå har jeg ikke så veldig store forhåpninger om plassering lengre frem heller da, jeg er rimelig godt fornøyd med å være kvalifisert jeg ;-)

Og nå – takk for besøket – nå forsvinner jeg ut i solen ;-)

NM i Lydighet 2007 er over, og det gikk over all forventning for vår del ! Der er det kvalik på lørdag og de 15 beste gikk til finale søndag. Betty og jeg havnet på 15 plass av 68 påmeldte deltagere i kvalifiseringen, og i 0213.jpgselve NM-finale søndag endte vi på 7 plass !!!          

  Fullstendig resultatliste ligger på http://www.lpnorge.com/ 

Gratulerer til alle sammen !

Av poengene ser vi jo alle at det er en klasseforskjell opp til de beste, men dog det gjelder å putte fingeren litt i bakken og finne ut hvor man står, hva man ønsker og for min del : hvor mye jobb ønsker jeg å legge i hundetreningen ? Kort fortalt : jeg er kjempefornøyd etter helga og innser helt klart at det er mye å jobbe med / mot men tiden strekker ikke til og er forøyd med det vi oppnår :-)

Lørdag forgikk stevne på et underlag som var det værste jeg noen gang har gått på, lurte en stund på om det var skjulte kamera rundt og at det skulle dokumenteres at hundefolk var gale :-) Jeg hadde gjørme fra skosåler til hår.Men, såpe og vann når vi kom hjem hjalp gitt

Over til stevne lørdag, starten gikk bra tror vi fikk 8,5 på fri v fot. I neste ring var det manekeng, innkalling og rute. Der var det VÅTT og jeg begynte å le og muligens det hjalp faktisk. Betty var kvikk og med hun.. Karakterer 8. 8,5 og 9. Men i siste ring misset vi desverre, første øvelse her var var apportdirigegering og Betty måtte stoppes og dirigeres videre da hun skulle til å ta midtre app.bukk. Det ble noe ‘usikkerhet’ her som vi dro med oss i resten av øvelsene men  pytt  – Betty jobbet seg igjenom ! Fornøyd og stolt av Drømmedama jeg :-). Sluttsum 257 p er vel ikke veeeeldig bra men det holdt til finaleplass !

I år var det også 2 til fra klubben som startet i kvaliken, men desverre holdt det ikke til finaleplass, Anne på 17 plass og Andreas på 45, med noen nuller med seg desverre. Neste år ?

 

betty4.jpgDette bildet er fra fri v fot i selve NM-finalen, der jeg var start nr 1.Faktisk ikke nervøs da vi kom igang -vi kunne jo ikke bli dårligere enn nr 15 :-) Fikk gjeldende karakter 8,67. Litt spesielt å gå lydighet i ‘den store ringen’ men gøy også. Har vært i NM-finale 2 ganger nå, ( nr 9 i 2005) og det gir mersmak….. Jeg kommer nok til å prøve å komme med neste år også……

betty7.jpgDet virket som Betty likte seg på stevne, og inne i ringen selv om hun tok seg en hvil mellom øktene inne i teltet til Andreas

 

Vel hjemme og ny uke – på LP-trening mandag med fokus på brukslydigheten. Vi skal jo starte et NM til 0m 3 uker, og der begynner nervene å komme …. Onsdag var vi ute i bra regnvær for å rundere, det går greit men ….en figurant klarte hun ikke å påvise ! Bingo – det er så gøy når ting begynner å gå galt rett før stevner ….  Men – sier som en god instruktør sa en gang, det er jo ikke noe problem før problemet gjentar seg :-)

Uansett koset vi oss med kake som Kari hadde bakt og hadde en fin dag, i regnet !Tusen takk Kari – kaken var kjempegod, restene er alt spist opp.

Og førstkommende søndag er det LP-stevne i klubben, der skal vi også starte men det får gå som det går, vi har jo bevist vi kan ? hark hark – litt selvgod nå ? ;-) Hi hi, men nå er det på tide å gjøre mer ‘matnyttig’, hverdagen er kommet og er redd jeg lander med et brak hvis jeg ikke gjør det jeg bør gjøre – livet består desverre av andre oppgaver enn bare hund ;-)

 

 

 

mamma.JPGDa er genser ferdig, og bruker ser da fornøyd ut ? Men muligens er det heller ingen vits i å klage da det ikke finnes bytterett  !

  Ellers kan vinter kan bare komme for i går ble vinterveden stablet inn og i dag ble jeg meget positivt overrasket …….. Jeg er støl :-)  Hm, det må da bety jeg har muskler det ? kan vel ikke bli støl i noe man ikke har ….?

Vel, jeg ser ikke utelukkende frem mot snø og kulde men heller ikke like flink til å fokusere på riktig ting til riktig tid …..Her burde det virkelig fokuseres på hundetrening for tiden men jeg er nok heller som en struts og putter hode i sanden og håper problemet blir borte av seg selv …. Jeg lever i håpet, men ærlig talt så tror jeg ikke jeg blir veldig stolt når stevne neste helg er over ( Kvalik til NM i Lydighet)  Men  men jeg har jo bare meg selv å takke ikke sant ? Faktisk så tar jeg det heller ikke så tung, Betty virker veldig tilfreds om dagen, og sist helg runderte vi og hadde et feltsøk. Sikkert noe å pirke på her også, men mesteparten er vel det førerfeil …. Ja ja …

Igjen så sitter jeg med tanken å kutte ut all konkurranse, og bare trene hund for nå igjen synes jeg det virker litt kaotisk fremover, hvordan skal jeg få tid til alt ? :-) Planene er som følgende ; Lp 11/8 og 19/8 samt NM i bruks 2/9 og Vinstra 15 og 16 sept. samtidig som jeg skal holde kurs i klubben og jobbe resten av helgene :-)

Tja, fremadsending og annet lydighet blir vel ikke bedre av at jeg sitter her og knoter, mulig jeg heller bør gå ut å trene litt før jobb ?

Ha en flott helg og takk  for besøket ;-)