Archive for juli, 2007

Deilig med sol, og her er både humør og form sterkt stigende igjen !

Betty setter klart pris på dette også, tirsdag trenet vi litt lydighet noe som gikk greit da Bettys motivasjon tydelig var på topp ! Men for all del, det er laaaaaangt igjen til det perfekte – hvertfall når det gjelder fremadsending ! sannheten er vel at det er laaaaangt igjen til å få poeng på øvelse tilogmed :-)

Lurt igjen ; jada lurt igjen ! Har ei vennine som er håndarbeidsfreak som oppdaget garnsalg her i byen og vips før jeg nesten skjønte det hadde hun lagt av garn til meg ! Så nå strikkes det genser i deilig Alfa-garn, det som er synd er at dette ikke blir genser til meg men derimot planlagt som gave til mamma. hm…… må jeg strikke en til meg selv også tro ? 

OK – stikker til byen og shopper litt jeg, ha en fin dag alle sammen og takk for at dere stakk innom !

Noen som har for mye sol og varme ? Jeg tar gjerne over litt sommer og varme jeg ….

Det er lenge siden blogg er blitt oppdatert, noe skyldes litt plunder med pc men mest av at jeg har hatt leia, ‘helsa’ begynte å tulle for 2-3 uker siden og jeg har vært potte sur siden jeg ikke har orket å gjøre det jeg hadde planer og lyst til :-) Etter en uke bortkastet ferie endte det med sykmelding men heldigvis føler jeg meg mer opplagt i dag, så kanskje det blir en tur på Betty også ???

Hundetrening har det blitt utrolig lite av de siste ukene, og jeg har jo meldt på noen stevner i nær fremtid så her senkes ambisjonene etterhvert som tiden går («,) men pytt pytt vi får da prøve alikevel, noen må jo fylle resultatlistene nedover også :-) Så veldig ille er ikke selve LP men det er en del ting jeg gjerne skulle prøvd å få litt bedre til kvaliken til NM på Bjerke 11.8 men det får ligge. Helt ærlig har jeg ikke forhåpninger om å komme til selve finalen søndag, men det er jo litt gøy å være med da.

Det jeg virkelig burde ha trenet på er rundering, felt og ikke minst brukslydigheten …. Bare den hærsens fremadsending er jo et prosjekt for seg selv … TROR det begynner å fungere nå ( men det har jeg trodd før også …!) Betty senker godt tempo ved gruppe – og går rolig etter men, hun burde senket tempo før gruppa og gått enda roligere ! Men det tror jeg ikke er lett å få til, da vil jeg få flere stopper og mer ‘utrygghet’ i øvelse. Jeg får heller krype til korset og øke tempo selv så hun ikke blir for laaaaaangt foran meg . Huff å huff, dette er en tidkrevende og meningsløs øvelse :-)

Men hvorfor bekymre seg ? den tid den sorg, det er jo over 5 uker til og det viktigste er jo å få rundert litt med frøkna innen den tid :-) Ellers har jeg lyst og planer om å starte på Vinstra også i år, samt NBFK avd Oslo i oktober. Men først og fremst har jeg lyst til å komme igang med trening igjen !!!

Nå skal jeg snart til lege, så får vi se hva dagen ellers bringer :-)

Betty og jeg er kvalifisert til å delta på NM i rundering :-) Gisp…. jeg hadde jo håpet på dette men nå må det trening til, spesielt på lydighetsøvelsene men for all del det trengs masse hjelp til skogsøvelsene også !

Men nu, mandag i feriuke og med regnvær skal vi ut å trene appell :-) Hinder og fremadsending på plan i dag, muligens litt apportering også ++

Ha en fin dag, vi skal ut å bli våte («,)

og jeg håper på godt sommervær neste uke, jeg satser på at alle værmeldingene er feil så jeg lever i håpet om selv om det regner og regner og regner nå….

Sist uke ble noe slitsom med mange kveldsvakter og litt ekstra heft siden jeg ikke kunne kjøre hjem med bil pga vann.Men til stor overraskelse sank vannet fort og allerede fredag kunne vi igjen bruke bil.

Lørdag skulle jeg og Betty starte lydighetsstevne i Hønefoss, noe jeg ikke heeeelt gledet meg til siden det nå var flere uker siden vi hadde trenet LP, vel vi prøvde jo å trene litt mandagen men da gikk alt galt, Betty var ikke bare heit, det var nok et stort StHans bål inni hennes hode :-)

Men,jeg synes jeg måtte stille oppp å stevne,hadde fått med flere ‘ferske’ til å starte denne dagen så det fikk gå som det ville, da vi kom ned på stevneområde viste det seg at det bare var 5 påmeldt i Elite.

I Klasse 1 var det 14 startende, hvorav 3 var fra ‘min’ klubb. Unni’s hund var desverre blitt halt og måtte trekke seg, men de andre 3 viste masse bra lydighet. Lille store Pøbel levde opp til sitt navn og vips var han ‘på tur’ og fører sto alene igjen ;-) Alt ble filmet på video( heldigvis) så vi fikk oss en god latter alle sammen senere på kvelden.

Dagens beste hund var vel lille frk Woodshine’s Nightwish, til daglig kalt Mira og IngerLise som debuterte i Lp og vant .kl 1 med 175 poeng.

dsci0133.JPGSom dere sikkert forstår ut av bilde gikk det bra med meg og Betty også :-) Såkalte plastikk-schãfere vant begge av dagens LPklasser på Schãferhundklubbens stevne ! Aner vi noe misunnelse her ….? Mye fint i plast ikke sant ?

Bettys løp gikk over all forventning, men det var nok fryktelig varmt for henne. Utolig nok var det sol og veldig varmt lørdag, etter en hel uke med grått og regn. Siden jeg forventet at det ville boble litt i hode hennes fikk hun være ute samen med oss i over 2 timer før vi gikk i ringen. På fellessitt hadde hun satt seg litt på skinka men jeg tror hun lå helt rolig på dekken. Var start nr 1 og Fri ved fot gikk greit, var nok litt treg på momentene på manekeng men jeg var også noe uklar på stå og sitt. Fortsatt dårlig tempo på innkalling…. hm…. men siste etappe var bedre enn sist – det hjelper å trene gitt:-) Selvfølgelig gikk hopp over hinder skeis igjen …Grrrrrrrr…. måtte berøre hinder tilbake ! Prøvde å ‘ løse opp’ litt e hinder og da tok Betty helt av, au vondt det :-) men tror det hjalp, resten gikk veldig bra på en måte. Neseprøve var det full konsentrasjon om å få med riktig pinne, og på avstandskomando fikk vi 10 ! Utover i øvelsene merket jeg hvor varm Betty var, både innvendig i hode og kropp.Jeg har tidligere klaget litt over hvor ‘nonchelang’ hun virker, men nå lurer jeg på om hun fokuserte på å holde fokus ….? Jeg tror vi kan klare bedre, men dog er jeg fornøyd med innsatsen lørdag tatt i betrakning hvor lite lydighetstrening deg har blitt i det siste !

Lørdag kveld samlet vi oss igjen til grilling og sosialt samvær samt litt video-titting. Etter en slik dag og kveld er motivasjonen til trening på topp så mandag har vi avtalt å møtes til ny treningsøkt. Regner med at Betty også er villig til det («,)

 

Det regner og regner, og i går fikk jeg et lite problem. Planen var egentlig at vi skulle trene litt spor før jobben,men ting går ikke helt som planlagt om dagen har jeg merket :-)

Da jeg var på tur nedover grusveien her, passe trøtt enda og rimelig lei regnvær og lite lysten på en våt dag i skogen ble brått planene endret …igjen…men desverre ikke til en avslappende dag på sofa’en ! Veien var full av vann, og jeg turde ikke kjøre over ! Hm… innesperret …. hm igjen … hvor mange dager vil dette ta tro før veien igjen dukker opp ?

Hjeeeeeeeeeelp…….. nå er gode råd dyre…. skulle jeg ta sjanse og kjøre over …eller …… eller ……… Hm ….. Her ser dere redningen – Falck ordner opp igjen :-) Selv om sjafør var noe skeptisk en stund til oppdraget fikk jeg overtalt han til å prøve ;-)

flom130.JPGOg det var nok i siste liten vi kom over, vannet steg fort, iløpet av timen fra jeg ringte til bilen var vel over på sine egne dekk igjen hadde nok vannet steget kanskje opp til 20 cm …. Gøy på landet …?

Det ble en hektisk start på dagen, og lite trening på Frk Snupp som fikk ekstra mange timer i hundegård i går. Senere denne uka må vi prøve å få henne med i båt, eller vurdere om hun skal svømme over men jeg liker ikke helt tanken på det heller da det er noe støm der nede.

Må bare sette inn et bilde av ‘Siri Skysskar’ : En nabo som stiller opp til alle døgnets tider – her henter hun meg kl 23.30 i går kveld og som dere ser, bestandig like blid !

Og best av alt, hun hadde skyss på andre siden også så jeg ble kjørt helt hjem :-)

Jaja, dagen ble ikke som forventet, eller ønsket – jeg ble rimelig våt flere ganger men får da håpe på noen gode varme sommerdager senere i år …? Nå er det snart på tide å finne frem regntøy igjen og belage seg på ny båttur for å komme seg på jobb :-)

Ha en flott dag !

Fikk da etter mye om og men bilen på veien igjen, etter endelig fått tak i ny dynamo.Stor takk til Falcken og venner som sto på til det bitter end. Og til mamma som hentet og bringte en bekymret turist :-)

Så i skikkelig regnvær og en del kroner fattigere reiste jeg endelig mot Sølen fredag kveld, turen gikk bra unna oppover og etter en kjapp middag på Statoil Elverum merket jeg at en megastor plombe var borte…… :-(     Hm….. godt synlig og sikkert veldig dyrt, er det ikke mening jeg skulle på ferie i år ?

Vel oppe og innstalert på hytte var det bare å legge seg og vente til ny dag og nye muligheter :-) Lørdag gikk vi to veldig bra spor, men merker godt at Betty ikke har ‘sporkondis’  – det hadde foresten ikke jeg heller men klarte da å henge på 7-800 meter. Før kursåpning lørdag kveld rakk jeg også en liten tur til utlandet for å hamstre noen svenske kjøttbuller og litt røyk :-)

Søndag morgen var vi relativt klare og spente, været var grått men ikke spesielt vått :-)      Ikledd regntøydro vi da til skogs, instruktør på vår  gruppe var for meg ukjent men viste seg utrolig dyktig og til tross for masse fleip og latter i gruppa klarte han å holde fokus og komme med masse gode tips underveis! Noen av oss kjørte noen ‘ukjente oppgaver i løype som gikk utenfor sti og der fikk i hvertfall jeg noe å bryne meg på…. Svinger og vinkler og dekke terreng osv er overhode ikke min sterke side, selv om frk Snupp får med seg figurantene. Godt hun gjør sin del av jobben når jeg  svikter :-) Får inderlig håpe løypa på NM er bred sti og uten alt for mye svinger, hvis vi kommer med da  vel og merke. ;-)

Det nytter ikke å skrive ned alt her, men oppsummerer enkelt med at det var en helt topp uke, værgudene var med oss hele tiden med passe lite sol mens hundene skulle jobbe – men solen tittet frem på ettermiddag. Vel, knott og mygg holdt oss med selskap hele uka men det får gå så lenge huggorm holdt seg vekk :-)

Gruppa var en gjeng for seg selv- tror ikke jeg har ledd og koset meg så mye på mange år, så den manglende plomben fikk nok mange se ;-)

Hm…. nå er det lenge til neste år nå…… Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves har jeg hørt ! Må bare legge litt fokus på apell nå, frem til neste stevne som kommer  snart …

Mandag  vel hjemme tok vi to lydighetsøkter, den første gikk skikkelig dårlig,  Betty var alt for klar til det meste og hørte ikke etter hva jeg ga komando om:-(  Men pytt, det gikk bedre etterhvert, og siste økt på mandag kveld gikk fremadsending som smurt ! Jippi, begynner den endelig å sitte …?  Fortsettelse følger … :-)