Archive for april, 2007

Om 2 dager er det mai mnd, og våren er da virkelig kommet for min del. Eller sommeren er igang med varme og lyse kvelder :-) Ikke det at jeg ikke liker vinter og god fyr i ovn etter en kald tur med Betty men dog, sommer er noe spesielt da …..

Bare 7 uker til ferie gitt, og om 8 uker er vi på igjen på brukshundkurs :-)  

På lydighetstreninger kjører jeg litt tempotreninger og mye momenter for tiden så skal bli spennede å se hvordan det klaffer på stevnene nå. Første sjekk på det blir i morgen faktisk – uoffisielt i klubben.

Men det er vel bruksappellen jeg burde trenet på…. der er det en del ‘rust’ og ikke ferdige øvelser men det er jomest gøy å trene på det som går bra ? Noen som kjenner seg igjen ?

Vel, jobben kaller snart, men pytt, bare noen få timer så er det jo litt fri igjen :-)

Ha en fin uke, hilsen gerd & Betty

image1.jpgBetty er sterk og klar, og forstår ikke hvorfor jeg ikke kan bli med ut …

Husvask forstår hun ikke noe av,hun er ikke veldig nøye på rene gulv den dama der men jeg synes det er greit å slippe å bruke langstøvler inne :-) Dette bilde ble tatt i fjor sommer,pr nå er det ikke mye grønt her enda men desto mer løse partikler frøkna drar inn… deilig med hund om våren; masse søle,løpetid og masse løse hår. Jommen sa jeg hund til nytte å glede……………?

Men vel, relativt greit her inne nå,så da tar vi en tur og og henter inn masse ny møkk  :-)

ha en fin dag, hilsen Gerd & Betty

Sist uke var det høy aktivitet, og stort sett alt gjaldt hund …… Hobby eller livsstil …?

Motivasjonen til trening er nok på topp hos både meg og Betty om dagen, og det virker som hennes ‘stivhet’ i venstre side er mye bedre.Hunden er i hvert fall i humør,og det gir meg et godt humør :-) Uka som har gått har vi ‘gjort noe’ hver dag, og det skal jeg love er ikke vanlig het i huset !

men  det en bra uke,bare hør her : I helga trenet vi rundering lørdag og prøvde oss på spor og felt søndag, Mandag var vi på LP-kurs, tirsdag var det årsmøte i klubben hvor Betty ble kåret til både årets beste lydighet og beste brukshund i klubben ! meget sterkt, eller er det fordi ingen andre i klubben starter …? Hm, nå kan dere lure nå :-) Neida vi er flere som starter,men vi var de beste også i år. Det er flere gode ekvipasjer som ‘skremmer’ meg litt, men enda har de ikke fått fullt klaff på stevner…

Onsdag holdt jeg kurs,et LP oppfølgingskurs etter bronsemerke med veldig bra folk og hunder,så det innspirerer meg også til å trene egen hund. Betty blir vanligvis lei hvis hun må sitte å vente i bil, men onsdag gikk det som på skinner etter  kurset. Hærlig :-)

 Så torsdag kveld dro vi ut igjen. Starten på treninga gikk fint, men desverre  for Betty hadde jeg tenkt å trene bruks-lydighet og ikke morsomme ting som fremadsending til rute ol  :-(     OK, så tok vi nok en treningsøkt fredag før jobb sammen med Andreas og da de morsomme øvelsene -selvfølgelig må drømme-dama (dvs Betty) få lov til å gjøre hva hun har lyst til….

Og lyst til å rundere også tror jeg hun har : Lørdag var gjengen ute i skogen heldigvis,jeg begynner å få nerver mtp konkurranse i Kongsberg om 3 uker, hun løper villig vekk for å finne men ikke bestandig der jeg hadde tenkt ….

Nerver ja : Jeg begynner å angre nå,vi går nok en heftig periode i møte med 3 LP stevner og 2 runderingsstevner de neste 3 ukene ….. Hm…….. jeg har lyst til å få til gode resultater nå siden det er lenge siden vi har startet,og i bruks blir dette siste sjans til å få nok poeng til kvalifisere oss til NM….        Hm……..klokka er bare 21:03 og jeg ser bort på Betty og vurderer å trene litt nå, men hun er rolig i kveld. Hun skal få hvile,vi har gått en lang tur hvor hun løp masse  løs samt en akupunkurbehandling har nok gjort henne fornøyd i dag.  Jeg får lene meg tilbake i sofa og nyte en stille kveld og rolig hund, og heller lade opp til i morgen : betty er sikkert klar for ‘noe’ igjen da kjenner jeg henne rett !

Det skulle vært helg  (les fri fra jobb)  hele uka :-) Også i dag har det blitt trening,kjørte  ca 8 mil  og trenet faktisk lydighet inne i parkeringshus mens sola skinte ute :-)  Rimelig galskap men hva gjør man ikke for en hobby ? Betty går bra og lar seg ikke merke med løpetiden hun fikk for noen dager siden. Men jeg som fører gjør jo en del rare ting da som ikke gjør hennes oppgaver enkle…… Takk til gode venner som gir tilbakemeldinger, så får vi bare håpe det sitter på stevne.

Nå har jeg veldig lyst til å få et stevne hvor jeg klarer å holde hode kaldt hele løpet. Poeng er ikke veldig viktig,men har lyst til å få ‘alt’ til å fungere på et stevne.Det virker som Betty er helt bra i beinet igjen også, ingen stivhet eller halting selv etter  rundering tidligere i påsken :-)

Selvfølgelig har vi masse å trene på fremover,så jeg håper at formen og motivasjonen holder selv om jobben igjen straks kaller… I morgen kveld er det igjen igang med mere trening !

Hei så lenge

 Etter flere  dager med trening tok vi det litt rolig i dag, gikk en times tur i skogen og koset oss, selv om været var surt og kaldt. Så på buskene at våren snart er i anmarsj også her, men da jeg kikker  ut nå tviler jeg litt….. Her snør det tett, og bakken er helt hvit. Så spørs om planene om spor i morgen bør revurderes og heller satse på litt lydighet :-)

Betty virker veldig fin i nakke /skulder/ ben nå og da er det gøy å trene igjen ! Trenet lydighet i går,veldig mye bra men noe ukonsentrert,- for ivrig og noe lyd :-( på fri v fot ! Tok en runde med det i dag, etter turen og da gikk alt så mye bedre :-)

Hm… deilig med en kveld på sofa, men burde vel ha trenet litt også….. Har en god del å pirke på, og det ganske fort fordi vi  har meldt på konkurranse 6 mai :-)

Hørte en gang at dyr kan lese våre tanker, og Betty er ikke dum så da holder det vel atjeg tenker på å trene ….?

ha en fortsatt flott påske og kveld !

Hilsen gerd & Betty

img_3253.jpg

Velkommen til denne bloggen som handler om Betty og meg. Betty er en hund av rasen «malle» og jeg er eieren hennes.

Her kan du lese om hva vi fyller dagene med.