Archive for the ‘Konkuranser’ Category

Mens jeg sitter her og surmuler litt over mye regn og rått vær drømmer jeg om varme og sol…..Men spors om Cora savner det veldig ? Hun er ikke spes god i varmen tror jeg …… Jepp – for vi har ikke fått testet det mye i sommer :-(

Men – vi har trenet mye ! En ukes kurs har det også blitt – selv om den ikke ble helt optimal for å si det slik…..Ja ja – men nå virker det som vi er i rute igjen. Trenet med mange ‘ukjente’ figuranter de siste dagene og hun har ikke overfalt noen figuranter de siste 6 øktene selv om vi har prøvd å provosere det  frem. Første melding på ukjente Nina helt under dekke i dag var nydelig :-)  Vi er sikkert ikke ferdig med problemet, men jeg tror hun har skjønt at hun skal være litt høflig mot figurantene – håper jeg !

Nå bør jeg begynne å trene lydighet igjen ! Hatt noen små økter med momenter men langt iggjen til vi kan sette ting sammen. Kan jeg skylde på at det liksom har vært ‘så mye annet’ også ?

Vi skulle jo være med som reserve da retriever-folket skulle på lag-mesterskap ;-) Lenge hadde jeg liten lyst – vippet frem og tilbake – men heldigvis endte jeg opp som reserve. Vips – så ble laget spurt om de kunne låne ut meg til en annen avdeling som hadde fått en skadet hund.

Og for noen utfordringer vi fikk !!! nei å nei å nei tenkte jeg fredag kveld – at jeg har sagt ja til dette …… Men, jentene fra Agder var supre og hadde en sporty innstilling :-) Vi gikk for vinn eller forsvinn på nesten alle postene ! Veeeeel – VI vant mange seire over oss selv men det hadde lite å si på resultatliste *knis knis* Seriøst så fikk vi alle mange oppgaver som var langt over våre evner – men wowwwww hvor gøy det var !

Cora imponerte meg utrolig på noen av postene – og ga meg motivasjon til trene mere jakt.  Dette er en gren som ikke fasinerer meg så mye -men Cora syns det er dritgøy virker det som. Det kommer litt pipelyd fra henne og det er tabu i denne grenen så vet ikke om jeg gidder å legge jobb i dette – men som en liten avveksling kan det være gøy å trene litt da :-)

Aase : er du klar i morgen ?

her er laget fra Ringerike :

 

 

 

 

 

 

 

Ja – da får vi se hva morgendagen bringer… Om det ikke blir dummier å hente så kanskje et spor ? Utsetter lydighet til en annen dag …..

 

 

 

 

 

 

 

Vi startet mai men noen flotte dager på Elverum sammen med mange ‘vanlige’ treningsgruppe. Utrolig lærerikt -OG hyggelig !

Terje hadde mange tips å komme med til oss alle, noen opplagte men lett å overse ;-/ Nå ja, masse ny inputs og etter en dag hjemme var de fleste av oss samlet til ny innsats i ‘runderings-skogen :-)

Søndag stilte jeg og Cora opp som prøvekluter for nye dommere på jaktprøve i Soknas dype skoger. Det ble vel ingen braksuksess for å si det slik – meeeeen sum a sumarum ble det en super treningsdag !  Jeg ble overtalt til å stille i en klasse hvor det ble brukt vilt og der er ikke Cora klar enda ;-) Startet med å sende henne ut på ei myr hvor det liksom var blitt skutt en and. Cora løp supert ut…..men….hvor var dummien ????

På neste førsøk gikk det supert- nå hadde hun jo sett hvordan ‘de store’ gjorde det :-) ja ja – så var det vel noe lavt tempo hjem – men med fugl ;-) Fikk trenet litt på vann og land etterpå, og tempo ble bedre og bedre ;-)

Mandag burde vi vel tatt en hvildag begge to, men det hadde jeg ikke tid til …..vi skulle jo starte C Spor onsdag :-(  Og om dere ikke har fått med dere at vi har trenet spor så stemmer nok det ganske bra….. Har jo hatt noen få spor de siste ukene, og lørdag fikk hun prøve seg på oppsøk for første gang :-/   Det tredje av 3 oppsøk var veldig bra («,)

Onsdag, på spor-prøva ;

Startet med fellesdekk, 5 min og 4 skudd med synlig fører. Var veeeeldig våken på skuddene ( ref ‘jaktprøva’ søndag ) og nabo-hund løp mot fører på første skudd. Gjett om jeg svettet a ??? Etter et par tre skudd begynte en annen hund å krype mot fører…Jada, Cora fulgte nøye med der oxo. JEG HATER FELLESDEKK med synlige førerer !!! Cora ble liggende og fikk 10 PHU !!!

Ellers en del rusk og rask denne gang på apellen men jeg er på en annen måte meget fornøyd med vesla ! Vi må bare trene trene trene. Fikk til og med 10 poeng på budføring med skudd. Litt spent på samlet poengsum og veldig spent på sporet …. Oppsøk ; Helt nydelig, rolig ut, bråstoppet, og tok BAKspor ! Fikk beskjed og snudde, kom greit igang og 98 % av sporet gikk på skinner, Cora glippet av sporet noen få ganger men tok seg lett inn igjen….Helt til siste metrene, da surret hun inn begge bakbeina i lina og jeg måtte stoppe/kalle henne tilbake. Shit, der fikk hun overvær av sporlegger og fulgte traktorsporet videre,  ergo kom vi noe feil inn til sluttpinnen men jeg så merkebåndet og fikk sendt en sliten hund bakover så vi fikk med den 8 pinnen inn også ! Juuuuhuuuuu

Lille gull klarte opprykk til B-spor  og vant klassen med 531,5 poeng ;-)

 

Jepp, jeg ER stolt av vesle gullet, nå har vi deltatt på 5 bruksstevner, hvorav 4 opprykk, 2 2dreplasser og 3 førsteplasser . BK jakt, rundering kl D Cog B samt C spor for ikke å glemmer Unghundmesterskapet i fjor hvor hun ble nr 6 av 54 ? i kvalikkrunden første dag ;-)  Og enda har hun ikke fylt 2 år, men snaaaart blir det feiring i heimen her, og nei – tror ikke jeg skal innvitere alle vennene hennes – for hun elsker maaaange :-)  Hærlige lille Cora :-)

Ble langt nok innlegg dette – men ække lett å være kort om verdens søteste hund heller da ;-/ Men nå skal jeg gi meg, i morgen skal det trenes igjen mot neste stevne ;-) God helg , takk for besøket og legg gjerne igjen en hilsen til oss ;-)

Jepp, jeg stilte til start i Halden 28 april. Var veeeeldig i tvil -eller egentlig var jeg sikker på at jeg ikke burde for Cora var ikke klar for oppgaven. Men…..vi tøffe vi :-)

Men klare var vi heller ikke …Fnis

Fellesdekk, en hund kom etter meg, en annen hund løp mot bilene og lille gull lå ! Wow !

Ellers var det mye rusk og rask på lydigheten, men oxo mange bra biter som jeg likte -og ble virkelig motivert for lydighets-trening ! Husker ikke alle karakterene men sånn ca : Fri v fot, 7,5 ( mye bra, noe rusk og en dk) Innkalling m stå (som hun ikke kan…) 8,5 Fremads =0, ingen komentar….men ekstrem sløv fører som ikke vet hva øvelsen starter med… Kryp …husker ikke,7 ? hals 7? Treg start. tung apport var veldig tung = 6 ? Hinder 9,5 ? Samlet ble det 194,5  og opprykkskravet er 196 så da var det bare å kose seg resten av dagen :-)

FELT ; imponerende bra, 4 gjenstander rett inn men den ene gjenstand var det noe ‘rar konsistens’ på synes Cora og jeg sløvet og tok imot en gjenstand før hun satte seg, 8,5 p

Morro – Cora har ikke hatt menge felt i sitt liv, og aldri i kupert terreng men lett som en plett ;-)

Rundering, nå var vel klokka blitt 16 -16.30 og Cora hadde hatt en lang dag i bil og på stevne. Vi dro hjemmefra 5.45 og jeg var spent på hvordan hun taklet dette. Løypa var ganske kupert, men fin da jeg så henne mesteparten av tiden. Cora startet fint, og på innkomsten på det 3dje (?) slaget bråsnudde hun – fig i nese men jammen måtte hun lete før hun fant, gøy å se :-)  Runderte videre, synes det gikk ganske så bra men hadde et par sendinger som ikke var maks men det var et bevist valg at jeg lot henne gå dit hun ønsket. Tror hun hadde kontroll på område vi kanskje dekket litt dårlig rundt 170 -200 m og vi hadde igjen mange meter og bare 1 figurant igjen ;-) Jepp, jeg sparte på Cora’s krefter for terrenget var tungt for lille gull, men hun holdt og fant sistemann som lå i barhytte («,)

Ble trukket litt for 2 stopper hvor Cora tittet mot meg og dro fint videre men et par slag ble vist noe grunne samt en stopp / snusing på en påvisning. Skrulla har ikke dårlig tid hun og får med seg det meste…. Fikk 8,5 poeng og mye skryt av gullet så da er jeg fornøyd må vite *knis*

Samlet ble dette 466,5 poeng, dvs vi manglet bare 13,5 p på opprykk til A ! Helt greit kjenner jeg, vi kan godt ta noen stevner i B ;-) Neste runderingsstevne er 20 mai, men først er det sporstevne 9 mai…. Giiisp, det må vi trene på oxo

Nå blir det mye trening fremover, er virkelig blitt motivert til å trene lydighet i hvertfall, og det trengte jeg !

og så har jeg vel verdens søøøøøteste hund – heldig jeg ;-)

Jopp, da er vi igaang og jammen var det gøy !!!

Har merket litt at jeg har savnet stevner / miljø og det ene ordet tok det andre med god hjelp fra et par tre stykker i treningsgruppa og Linda som gikk på limpinnen var det bare å ta seg en liiiiiten tur til Sandnes ;-) Galskap å kjøre så langt for å debutere,- men håpet på en fin tur og N.Sch.avd Rogaland har de gangene jeg har vært der hatt supre stevner.

Fin, og lang tur fikk vi. Fremme ca kl 19 fredag kveld traff vi 3-4 gamle bekjente på trenings-område og fikk skravlet litt og luftet hundene. Fikk avklart hvem hunder vi skulle på fellesdekk med dagen etter og vips var nervene borte. Jeg hater fellesdekk i de lavere klassene …..

Tilbake på hytta, slappet av litt men vi tok tidlig kveld. Da gledet jeg meg bare til start. ;-)

Lørdag ; god tid før start, og deilig sol kom frem. Startet med rundering, fikk ikke til ‘vanlig prosedyre’ før start men pytt pytt, gullet fungerte likevel :-) Noe dårlig start da område på høyre side var hogtsfelt og det var nok litt rart for Cora ;-) Fikk fort en fig, et par tommslag og neste fig, og da var vi ferdig før vi kom skikkelig igang ! Dommer Bjørnar Strand trakk 0,5 p for en litt selvstendig hund så da sto vi igjen med 9,5 p ! Jippi ! ( Ps godt løypa var kort så han ikke fikk se hvor selvstendig hun kunne blitt lørdag )

Lydighet ; rimelig bra, noe ukons.på lineføring 9, utrolig bra gå-foran-i line,9,5, Solid førerfeil på dekk under marsj,(feil KO) 5, innkalling9,5, apportering 9,5, hinder og fellesdekk 10. Sjokkerende nok ble det oxo 10 på budføring og da endte vi på 298,5 og opprykk ;-)   Spesielt morro var det at både Linda &Leo og Marthe & Extra fikk opprykk også.

Søndag rykket vi opp til kl C alle tre. Cora var startnr 3. Jeg hadde INGEN nerver FØR jeg kom frem til start……………..! Kom som kastet på meg da jeg skulle sette igjen Cora og gå frem for å se på starten…. Heldigvis for oss var det samme start som dagen før så Cora fikset det greit. Jeg kom vel ikke på banen før hun meldte på fig nr 2 ;-)

Uvant terreng for Cora, men hun gikk veldig ryddig og fint. Hadde 3 ‘stopper’ etter fig nr 2 men kom i fint driv igjen før siste fig. Her fikk dommer sett litt mer og trakk 1 poeng for selvstendig hund og de stoppene hun hadde. fikk da karakter 9. Selv er jeg super fornøyd med Cora. Hun funker selv om det er ukjent terreng / folk og jeg overhode ikke var på nett før de siste slagene :-)

Fellesdekk med skudd ; Var noe nervøs for det første skuddet, og hadde gardert meg med medhjelper som skulle lokke til seg Cora for at hun evt ikke skulle ødelegge for de andre hundene. Men gullet lå hun, deilig !

Budføring ; Ikke poeng, for Cora hadde fått med seg at skytter gikk ut og hadde sine tvil om hvem hun skulle dra til først…. Stoppet midtveis men fikk suset seg over midten og hjelpefører fikk ropt henne inn til seg under tvil ;-)Gosh hvor søt hun er ;-) Men på hjemveien var Cora sikker i sin sak : NÅ skulle hun fort fort fort til skytter, mannen kunne da ikke bli stående der helt alene ……..?

Lydighet ; Egentlig bedre enn dagen før, men merket Cora var noe sliten. Lineføring 9, gå foran 7, dekk under marsj9, Innkalling 9, kryp som jeg trodde ville bli 0 men håpet på poeng ble 9, Apport 8,5, hinder 9 og fellesdekk 10. Totalt 500,5 p, OPPRYKK og nr 2 i klassen. Grattis til Marte& Extra som fikk 528 ?

Wow – vi er i B Rundering ….. og jeg har oppdattert blogg, like imponerende begge deler spør du meg ;-)

Tusen takk til treningsgjengen som har fått frem Cora til B ! Uten dere hadde dette aldri gått, og nå er jeg i hvert fall veldig motivert til mere trening, skal bare innhente krefter igjen ;-) Hatt en super helg, veldig morro å treffe igjen folk på stevner og det ga mer-smak :-) Sjekket terminliste og Halden frister, har bare en god del trening igjen før vi er klare for B ….  ;-) Felt bla, og der har vi noen planer i kveld  («,)

for unghunder, åpen klasse og veteraner ble sist helg avholdt i Sandefjord og dit ble jeg lurt av …. …. …. …… til å melde meg på tidligere i sommer. Og nei jeg viste ikke hva jeg gikk til, men morro var det lell ;-)

Skal vel innrømme at jeg gledet meg litt den siste uke, og jeg trodde jeg hadde fått litt innblikk i hva det dreide seg om («,) Hadde flere treninger uka i forkant og lørdag morgen satte vi nesa nedover til Vestfold. Skal ikke nevne kl.slett for avreise for da blir dere helt sikre på at jeg er gal ….

Ved åpningen ble jeg igjen rørt ; Nasjonalsang og greier. Iiiiik, og der sto jeg med vesla til start …Følte meg ganske freidig og frekk – amatører som vi er i det selskapet  Ja ja- shit la gå ;-)

Litt info og vi ruslet over til angitt plass. God tid, vi var nr 25 av 40 stk og full kontroll på nervene. Post 1 var en markering, dvs vi sto på anvist plass, et skudd gikk og en tøypose flakset igjenom lufta. På signal sendte jeg Cora ut for å hente den. På post 2/3 ( en annen dommer) var det 2 oppgaver av samme type men likevel litt vanskeligere men lett som en plett sa Cora og spant ivei.

Her er det tydeligvis noe som trigger hundene, Cora løper raskere og raskere for hver trening. Ikke kan jeg forstå det kan være så sinnsykt gøy å hente tøyposer ….?

Nå var det lunsjpause, mat smakte bra for jeg viste jo at vi hadde fått ‘godkjent’ på alle postene men poeng viste jeg ikke før jeg snakket med oppdretter på tlf. Poengene var blitt fortløpene lagt ut på nett og Cora hadde sanket 59 og 60 mulige poeng før lunsj …..Godt jeg alt hadde spist («,)

Post 4 var fortsatt markering men nå igjenom en havn med ‘strømgjerde’ og dummy havnet i veldig høyt siv. Cora løp som en gal, smack rett ut i sivet og kom svinfort tilbake med dummy. Helt imponert over vesla jeg da :-) I etterkant vet jeg at kun 4 av 40 hunder fikk full pott der og Cora var en av de 4 *kjempestolt over Cora *

Så ble det lenge å vente, og her bommet jeg nok litt * skammer meg* Jeg burde sørget for at Cora fikk litt hvile og ikke ‘maset og kjaset’ på meg :-(

Post 5 og 6 gikk forløpende, og så på en måte enkel ut men der tok jeg feil. Det var markeringer på 2 sletter med høyt gress og en del ‘kastevind’. Cora løp bra ut og på første markering holdt hun seg ‘greit nok’ innenfor område men pga vind brukte hun lang tid på å lokalisere dummy’n. ( 17 p) Post 6 var bare noen meter nedenfor med en liten ås i mellom. Her jobbet hun enda mer før hun fant dummy, men endelig fant hun og full fart hjem ;-) Huuuups, der mistet  hun dummy og jeg ble lattermild, Cora så helt sjokkert ut  selv oxo men spant tilbake og hentet den fint igjen. Pussig, jeg aner ikke hvorfor men på samme sted mistet flere hunder dummyen sin.Endte der opp med 15 poeng.

Disse poengene ante jeg jo ikke noe om der og da men var strålende fornøyd med Cora’s innsats og følte det var flott at vi ikke hadde dummet oss ut. En morsom og fin dag hadde vi hatt og var klare for hjemreise. Hadde ca 2,5 time i reisevei og sofa kallet («,) MEN, så begynte folk å prate om finaleplass…. Men hemmelig var resultatene frem til kveldens festmiddag :-(

Så tankene flakset nok ganske mye frem og tilbake på hjemreisen, ønsket jeg finale plass eller ikke ???  Hadde da fått vite at i finale ville det ikke bli brukt dummy men ‘ekte vilt’  Hmmmm  – det hadde vi ikke trent på ! OK så hadde Cora fått ‘smake’ på det forrige søndag, men da var det nok liiiitt ekkelt uten at jeg vil kalle det vegring. Shit – kom vi til finale måtte vi bare prøve …?

Kl 22 tikket det inn en SMS, vi var med i finalen. Hjelp å trøste ; at jeg fikk sove natt til søndag var vel et under :-)  Vi hadde havnet som nr 6 av 4o hunder ( og mange av disse er ‘proffe’ selv om oxo de startet der med unge hunder)

Men hadde jeg vist hva jeg vet nå hadde jeg trukket meg ! Heldigvis røyk vi ut i semifinalen da jeg tror Cora ‘valgte bort’ en svart-and som lå i sivet og søkte rundt for å finne noe annet :-) Den som fløt i vannet tok hun greit men den var nok litt ekkel å bære :-)

Sammenlagt over 2 dager ble Cora nr 11 med 111 poeng og eneste golden som kom til finale. Jeg hadde en flott helg og fikk sett mye, og selvfølgelig bare måtte jeg trene litt på vilt mandag kveld. Smack ; itte no problem sa Cora da :-) En dag for sent kanskje ???

Neida, jeg er kjempestolt over hva Cora gjorde lørdag, og selv i etterkant av mandagens trening synes jeg det er helt greit av vi kke kom til selve finale. Vi var bare ikke klare for de oppgavene. Hvem vet, kanskje senere ?

Men nå skal tøyposer få hvile litt. Om noen timer skal vi igjen ut å rundere før det blir kurs til helga. Deretter har jeg en plan om å fokusere mest mulig på spor før vinteren setter inn, men litt variasjon i trening er vel bra ??? Plan og praksis er ofte ikke det samme kjenner jeg meg selv rett («,)

Men livet med et gyldent (sjarm) troll er deilig ;-)

morna’ og takk for besøket

Skal prøve å skrive kort for nå skal vi snart til sengs -og opp igjen i natt pga ny jaktprøve i morgen :-) Livet med blondie er for tiden ikke latmannsliv gitt ;-) Uka forsvinner alt for fort, men har siden sist hatt maaaange flotte treninger og noen treninger hvor Cora har tatt heeeeelt av og jeg følt meg som en dust men null kontroll over dyret *knis knis*

Søndag 21 august ; LP-prøve på hjemmebane. Poengsum ble lav med 0 på stå under marsj, men målet mitt denne dagen var å ‘føle på’ Cora inne i ringen. Jeg synes hun fungerer  bra og er veldig fornøyd så langt. Nå er det av tidsmessige grunner blitt litt pause i LP-treningen, noe som passer veldig bra inn i planene mine. Nå skal øvelse for øvelse pelles fra hverandre og befestes fra bunnen av. Gleder meg litt til å begynne å pirke med frøkna og se hvordan hun takler det ;-)

Rundering ; Veldig mye bra, god søkslyst og evne men mangler NOE på lydigheten kan man si ;-) Noen økter meget bra, men vips er det ei økt hvor hun  #&*%#¤3  Isj, snakker ikke mer om det, vil da heller skryte så over til :

Jaktprøve Sokna 27.8.2011 Endelig var dagen her da jeg skulle på min første jaktprøve («,) Spent på hva dette var, gleden var stor da vi fikk se de første hundene i aksjon. Hm…tjo, dette skule bli gøy å prøve !

Inn som nr 4, ble møtt av hyggelig dommer og fikk anvist plass. Skuddet gikk, tøypose kastet og vips der var vi igang ;-) GØY ! Cora plasket til vanns og fant lett dummy på andre side, smack tilbake og jeg fikk dymmy i avlevert fint i hånd. En ny runde like bra i mine øyne før vi fikk beskjed om å ‘gå fot ‘ frem til feltsøk. Kortversjon : fine utsendinger , søk og avleveringer. Dommer skrøt masse av hvordan Cora jobbet på feltet. Så var det transport-etappe til neste post, skytter foran og dommer bak oss. Hjeeeeelp, ikke veldig bra fri ved foten skal jeg love men jeg visket og tisket med Cora hele veien og håpet dommer ikke hørte det….. (noe jeg muligens oxo tror han ikke hørte ) Siste oppgave var dummy på vann. Her synes jeg de måtte svømme langt men om det var 30 -50 eller 70 m vet jeg ikke faktisk . Langt var det i hvert fall !!! Skuddet gikk, dummy kastet og Cora ble sendt. Flott, en stund meeeeen så synes jeg det virket som hun ble dratt alt for langt mot venstre og ble livende redd for at jeg måtte prøve å dirigerer henne mens hun var i vann. Hjeeeelp, hvordan skulle jeg løse det da ???  hun som nesten ikke er blitt dirigert på land …? FLAKS – for mens jeg sto der og svettet og toet mine hender i ren fortvilese rettet Cora seg opp selv i riktig retning mot dummy. Phu….Flott grep om dummy og strake vei tilbake. Go’jenta mi det :-)

Ferdig ! Nå hadde vi vært i aksjon en stund (ca 25 min) men Cora virket veldig klar for mer. Det var jeg oxo – for dette var litt gøy da («,)

Masse pent fra dommer, MEN jeg måtte få orden på fri ved foten RASKT ! ok ok ok ok skammer-meg bitte-litt- for slurving-men -det- er-jo-så -kjedeeeeeliiig –trene-på ….

Sjokket kom vel på premieutdelingen ;

Cora var eneste av 13 stk som den dagen fikk 1ste premie og dermed vinner av klassen ………   ( og opprykk til neste klasse men dit er det nok laaaangt frem)

Så denne uka har det blitt trenet fri v fot, fri v fot og fri v fot…..Og et par runderingsøkter og noen økter med tøyposer og litt mere fri v fot ….Joda det hjelper, går hvert fall bra når Cora er sliten («,)

Og i morgen er det Working Test som står på programmet. Helt hva det er vet jeg ikke men har en formening og gleder meg mye ! For en deilig hund jeg har fått !!! Uansett resultat i morgen er hun min søøøøøte lille blondie ;-)

Natta !

Her er det full fart med masse hundetrening om dagen -deilig ! Og virkelig gøy når det går bra også ;-) Er superførnøyd med Cora’s rundering de siste øktene, ok så går hun liiitt dypt og langt frem på de fleste slagene enda, men hva gjør vel 100 meter fra eller til i forhold til hva jeg så for noen uker siden ? Luksusproblem ;-) Hadde vært mye værre om hun var grunn og trang i slagene,-og desuten gir det bra mosjon mens jeg kan stå rolig *knis knis*

LP ; burde trenet ganske så mye mer seriøst, men har hatt det gøy da ( og skylder på alt for mye mygg på Helgelandsmoen ) LP-prøve i morgen, og angrer sikkert da for at jeg  ikke har trenet mer seriøst («,)

Men i går var det klubbmesterskap i jakt, og jeg var ganske spent på hva jeg gikk til ….Viste det var ‘working test’ med 3-4 poster, vanligvis er det vistnok 6 poster. Fikk etterhvert vite at post 1 var en såkalt markering, dvs hunden ser en dummie blir kastet ut. Post 2 var en dirigering, dvs en dummie er kastet /lagt ut på forhånd og post 3 var en markering på vann.

Post 1. Merket av alle ting jeg var skrekkelig nervøs- oi oi oi -for en pusting :-) Fikk forklart oppgaven og vesla satt som en prestefrue og ventet. Fikk klarsignal og sendte Cora ut. Full fart, men hups ; dummien borte ??? Hun søkte som en helt rundt og rundt en stor stein før hun endelig fikk fatt på dummien og full fart hjem med perfekt (?) avlevering og jeg kunne puste ut :-)

post 2 ; Dirigering, dvs ren utsendelse i nybegynnerklassen. Her var det også med en ‘jeger’ som (etter vi fikk forklart oppgaven og anvist stedet dummien lå, ca 30 m fremme) listet seg noen skritt mot stedet og skjøt et skudd. Synes jeg måtte vente lenge for jeg fikk sende Cora. Ut gikk hun, jeg synes litt nølende men vips var hun ved dummien og slo fint over i finsøk og bedre tempo hjem ;-) Jippi jippi -Dommer må vært fornøyd oxo, fikk 20 p

post 3 ; Markering på vann. Jada, rimelig redd for tyvstart….Men Cora satt som en drøm og ventet på signal før hun plasket til vanns. INGEN nøling der kan man si i hvertfall ;-) Satte meg på huk ca 1 m (?) fra vannkanten og flott avlevering i hånd MEN jeg klarte det geniale å miste dummien da jeg skulle reise meg opp …..GRrrrrrr. Men da var bedømningen over – jippi -noe nybegynnerflaks skal man ha og Cora ble også der belønnet med full pott, 20 p.

Poengene fikk vi ikke vite underveis så jeg var ganske spent på premieutdelingen.Selvfølgelig synes jeg at Cora hadde vært flink, bortsett ifra litt vel lang tid på markering post 1 men jeg ante jo ikke hvordan ting skulle bedømmes i jakt. Og overraskelsen STOR da det ble lest opp det ene navnet etter det andre med svimlende poengsummer ;-) Tenk at lille Cora og jeg hadde klart 58 av 60 mulige poeng på vår første opptreden i jakt ….?

Og endte som KLUBBMESTERE  i nybegynnerklassen(bk) NRK avd Ringerike og omegn.

Og noen erfaringer rikere: nå gleder jeg meg til offisiell prøve neste helg. Den avholdes nok mer fortløpende men skal bli gøy å prøve det også.

Tusen takk til retrieverklubben for en fin, hyggelig og sosial kveld og ‘mesterskapet’

En intensiv treningsuke er over, og i kveld sitter jeg ‘som et slakt’  her ved pc’n mens lille blondie virker understimulert og ligger og tygger på føttene mine ….. gr…. !

Mandag ; full fart hjem etter jobb for å hente Cora – vi bare måtte trene Lp pga stevne førstkommende lørdag. Om det gikk bra ? eh, neeei så her var det bare å stå på å trene. Tirsdag stoppet jeg ikke engang motoren hjemme før det bar nedover til ny trening med gode venner. Tjo…noe bedre men fortsatt mye rusk desverre.  Onsdag : 2 korte økter hjemme på dagen og rundering på kvelden. ( og jo – vi rakk et par tøyposer oxo )

Torsdag kveld : ny LP-trening og jeg begynner å øyne håp …..?

Men å prioritere /fokusere på ‘viktige’ oppgaver har vel aldri vært min sterke side, så fredag ble det runderingstrening igjen («,) Og ja, der begynner det å bli fremgang syns jeg. Nå ja – et lite stykke er det dog igjen til vi kan ut å starte – og uenderlig langt frem til vi evt kan være med på NM i bruks men jeg tenker jo litt på dem som er på NM i helga da. Ryktene går om at Monica Tegler og Izi på knappe 3 år har vunnet rundering. Virkelig imponerende !!! Grattis !

Vel, her hjemme deltok jeg og Cora på LP -stevne for andre gang. Nervene mine sto på høykant før fellesdekken…. Huff å huff for en fæl øvelse !!! Men merkelig nok lå Cora til tross for at jeg hadde vondt i mage og pustebesvær ;-) Stødig den jenta gitt ;-)

Jeg var førstemann ut e fellesdekken og tok vel muligens et dumt valg…Jeg valgte å starte direkte isteden for de 2 min jeg kunne tatt til å varme opp utenfor ringen. Men greit nok å teste ut oxo.

poeng og komentarer : Tannvisning 10. Fellesdekk 9. Urolig og noe snusing. Lineføring 9. Skjev sitt og dårlig venstre-vendinger. Dekk fra holdt 9,5. Innkalling, 7,5. Treg reaksjon,tempo og støting… Stå under marsj : 6,5. Bra stå men snudde seg da jeg skulle gå bak og dk :-( Hinder 9 pga støting ;-( Avstand 9,5 og helhet 9. Samlet 175 p og nr 2 i klassen. Mye bra syns jeg selv da -men støting ved innkomst må jeg ta tak i …. og fellesdekk, dvs dekk – dvs ligge rolig uten å snuse. Jeg blir nervevrak av den øvelsen så den bare må jeg prioritere *knis knis*

Et lite bilde av lille søte Cora må jo bare komme i dag ;-)

Vakker liten frøken med stolt matmor :-) Vi avsluttet dagen med en tur til skogs, planen var at Cora skulle få plaske litt i vann – og hente en tøypose eller to på land :-)

Begge oppgaver utførte jenta i mine uerfarne øyne med glans ! Meeeen jeg bommet nok litt på stedet for fyttikatta hvor lite godt myrvann lukter …. («,) Ja ja, så ble det en dusj på oss begge her hjemme også.

Så nå er det bare å se fremover og trene ivei. Jeg har sagt jeg ikke skal trene i morgen, jeg bør nok ta en dag ‘fri’ men det spørs da….Vet det er folk i skogen fra kl 10:30 i morgen og…..det er jo gøy da å rundere….men så er det det med å prioritere da :-) Førstkommende fredag er det klubbmesterskap i jakt, og neste søndag ny LP-prøve ….hm….. ? Vente å se  ‘ hi hi ‘

God helg folkens -og takk for besøket !

ble ingen braksukses men bedre meg var det mye bra oxo av lille trulte ;-)

Eh….jeg merker jo jeg er noe rusten selv – men jammen var det gøy å starte igjen ! 

Fellesdekken var/ er den øvelsen jeg  er mest bekymret for og jammen meg fikk ikke Cora besøk før det var gått 2 sekunder …..Viste vel det kom til å skje,- og vurderte meeeeget sterkt å droppe fellesdekken pga nabo-hunden men så er det dette med å forhåndsdømme folk (hunder ) da … Jeg hadde vel kun kommet 5 meter ifra før jeg hørte en lyd og bråhevde meg rundt og komanderte dekk med maaaaasse kroppsspråk så Cora ble liggende hun mens jeg gikk tilbake og roset ;-)  Nabo-hunden ble fanget og fjernet og vi ble ‘startet’ på nytt men da var ‘settingen’ blitt noe ‘rar’ for Cora så hun kom raskt opp og mot meg, = 0’en var klar men jeg dekket henne på avstand men hun var blitt usikker/ urolig og ble heller ikke da liggende rolig :-( Nå ja, dette løser vi lett etterhvert («,)

Lineføring ; 9,5. ble trukket for førerfeil v en vending ;-) Dekk fra holdt ; Fører skammer seg ….. Fikk 8p0eng.  Resten av øvelsene gikk i neste ring, her merket jeg faktisk Cora var varm men galloperte i deg minste på innkalling OG støtet godt …. 8 p. Stå u marsj :9,5. Hopp o hinder : 8p. treg reaksjon og innsitt samt noe skjev. Avstand 8,5. Den synes jeg var bra og husker ikke hva dommer trakk for, tipper han ønsket høyere intensitet ,-)

summert synes jeg dette er bra jeg da, vesla er tross alt bare snart 13 mnd :-)

Innhabil og sjarmert i senk jeg    ???     næææææ ….   («,)

Morn’a – hilsen Gerd & Cora lille gull

har vi faktisk trenet mye til oss å være ;-)

Sist tirsdag var vi på skogsfugl-lekene (nr 5 av 6 )retriverklubben arangerer og dagens øvelse var STÅ under marsj. JA, jeg var veldig spent, og faktisk noe små-nervøs for dette var første øvelse jeg mener Cora burde kunne og da kan jo det meste skje ….. («,) Men Coco fikset oppgaven bra, og med en liten bestikkelse til dommeren ble det full pott med poeng ;-)http://www.retrieverklubben.no/ringerike/index.cfm?id=343382 

Vesle gossine jenta til mor det ….

Torsdag ble det flere små økter på Helgelandsmoen, vesla har kviknet litt til etter løpetiden heldigvis og jeg hadde det veldig gøy på treningen – lovet godt til mandagens Uoff stevne hos Hadeland Hundeklubb http://www.hadelandhundeklubb.org/

Men først helga , Fredag hadde vi to flotte runderingsøkter. Vesle Trulte løper fortfort så lenge det finnes håp om å finne folk med pølsebiter («,) Veldig mye bra her, bare å håpe vi får kontunitet i treninga fremover !

Lørdag ble det litt lydighet her hjemme i hagen. Det er noe jeg sjelden gjør men bare måtte trene på hinder og avstandskomando. For hun kunne nemlig ikke sitt opp fra dekk på torsdag, eh…heller ikke lørdag kunne hun det («,)

Lørdag kveld var jeg i et meget hyggelig lag så Cora var hjemme alene og ladet opp…. Og veldig tidlig våken søndag morgen….noe ikke jeg var…. Men hva gjør man ikke for en sulten liten gylden sak ???  Frokost ble servert, dog ikke med et smil men ærlig talt hva kan hun forvente av en tjener (les meg altså) kl 06 en søndag morgen ?

 kl 8 var vi på Prestmoen – klar for sportrening og tur. Men så er det nå engang slik da at jeg ikke er veldig god på planlegging, Vips så trenet vi felt gitt ;-)  Hups….sporet hadde jeg nok glemt litt så det ble nok litt vanskelig for Cora men kom flott til slutten. Hadde merket hele sporet veldig godt, og fikk bekreftet mine mistanker…Hun slurver en del og går like glatt 1 meter ved siden av selve kjernen. Fikk vel med ca 50 % av pinnene, og bruker unødvendig lang tid ved sportap  og  vinkler. Ja ja, fikk noe å jobbe med der ;-)

Nybadet snuppe til stevne

Mandag – og Cora’s første stevne. Uoff men pytt, det var heeeelt på Hadeland og en lang dag i bilen siden hun først måtte bli med på jobb. Var 28 påmeldte, hvorav 8 stk fra Hønefoss Hundeklubb. GØY ! Og takk til mamma som selvfølgelig var med på tur ;-) Vel fremme fikk vi st.nr 4. Bra, så ble det ikke lenge å vente.

Fellesdekk ; jeg var lykkelig da tiden var ute -uten at jeg hadde svimet av… Ja, fikk til og med 10 på på både fellesdekk OG tannvisning selv om hun var litt happy da dommer Elisabet Isaksen kom for å hilse på ;-) Cora lå, men litt urolig spør du meg på f.dekk så 10 var godt betalt muligens, men i kl 1 ok ?

Lineføring ; synes Cora fulgte meget bra, men hadde gått litt langt ut  ifra meg, 8,5 p. Innkalling ; 7,5 hi hi, noe sen reaksjon på komando men jevnt trav og rett innsitt. Dekk fra holdt ; 7. Dobbeltkomando og treg oppsitt ? Stå under marsj : 9. Hopp o hinder 8,5 sen reaksjon på komando og innsitt. Avstand ; 7. Selve øvelsen var vel bra men jeg tullet til avsluttningen for NÅ kunne brått Cora sitt opp. Knis knis :-) Helhet 9. Sluttsum ble da hele 170 p og jeg mer og mer sjokkert på premie-utdelingen. Av 15 startende vant vi !  Min lille gode Blondie det tenker jeg ;-)  Men det beste av alt ,var at det var GØY å være i ringen igjen ! Og veldig gøy at vi var såpass mange som dro sammen på stevne, samtlige som startet gjorde en ‘god figur’ inne i ringen selv om noen desverre fikk noen ‘smultringer’. Sender en spesiell hilsen til Gerd og Salka som virkelig tro til og vant kl 2 med 163 (?) poeng. Flottings !

Men nei, vi har ikke trenet i dag. Men kanskje i morgen ? Vi må jo legge oss i hardtrening nå til siste cup i skogsfugl-lekene som går på å aportere pølse i papirpose. Ser for meg at vi må ut med nok en bestikkelse til dommeren. Noen tips ? Ja ja – god tid til den 31 mai ;-)

Ble noe ‘klunder og heft’  når jeg skulle sette inn bilder, men pytt pytt – det for bli som det ble, nå skal jeg nemlig kose litt med lille trulte. Jada, kjært barn mange navn og hun er virkleig en liten gossin trulte ;-) Slankekuren synes IKKE på henne enda…. Men det merkes godt på det som kommer ut igjen, det er blitt nesten halvert så rimelig klart hun er blitt overforet …. Morna !

Gerd & Cora