Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Etter en alt for lang pause i vinter skulle vi søndag møtes til sosialt samvær og kanskje litt rundering. Det var jo spådd fint vær …… Men …. det venter jeg fortsatt på, det fine været altså :-)

Veldig hyggelig ble det, og noen runderings-slag også på Betty. Joda, det ble litt ‘klunder og heft’ og noen virkelig feite avstandsmeldinger men litt rust må man vel regne med etter mange måneders pause ???

Nå var det ikke bare Betty som var ‘rusten’….. det gikk litt på skeive for både hundefører og figuranter også («,) Litt ekstra latter ga bare en fin dag bare litt ekstra krydder ;-) Vi prøver igjen onsdag, bedre lykke da ?

Om Betty tålte det ? Njee…. det ble vel litt i meste laget så hun ble noe stiv på kvelden …..MEN veldig klar i  i dag morges ! Og hun var nok veldig veldig happy mens det sto på samt på meg virket hun godt tilfreds søndag kveld selv om hun var litt halt. Hadde jeg bare enda vist hva det er hun egentlig haltet for…Stiv og støl eller vondt …? Ja ja, vi får prøve å få plassert figurant riktig neste gang så det blir litt kortere å løpe for Betty :-) Og kanskje litt mindre rundt-omkring….???

GOD PÅSKE – jeg har bare 1 dag igjen på jobb så er det en uke fri («,)

og mest her hjemme. Og nå skal jeg ikke påberope med å være tankeleser men det ser ut som Betty synes det er toppers -NOT !

Men som den positive sjelen hun er lever hun dog i håpet om jeg jeg skal slippe lina i det minste ;-) Vi holder oss stort sett på 2- 2,5 km tur og det går greit. Betty blir ikke skikkelig stiv av det men etter litt hvile kan det nok sees at hun avlaster bakben noe.  Ting tar tid sies det, men de siste ukene synes jeg det ikke har vært fremgang. Nå ja, vi får kose oss hjemme og på små turer. Uansett er det for mye snø til å rundere, dvs det går sikkert men huff jeg hadde vel vært pumpa innen terreng hadde vært tråkket :-)

Men fy søren hvor lat og makelig jeg er blitt disse mnd….. Nå er det stort sett go’stol og fyre i ovnen, litt deilig men også litt kjedelig :-( Men for lat til å gjøre noe med det * knis knis * Dette var kort oppsumert vår hverdag, så til dere andre : Fortsett å oppdatter blogger for det er vel det nærmeste jeg kommer hundetrening i nærmeste fremtid ;-)

Hilsen Gerd & Betty

DSCI0014

Snart klare for den store kvelden, har krydret ribbe og styret litt på i dag.Helt ferdig til jul er jeg da ikke, takket være en intens røyting på Betty så blir det vel en runde med støvsuger i morgen også :-)

Men julepynt er fremme og jeg koser meg med julen jeg da. Har heldigvis blitt mildere ute og vi har gått en tur i kveld. Håper det går bra, Betty halter ikke enda men desverre ligger hun bare i buret sitt og ikke sammen med meg i stua så kne er vel kke helt godt …. Stakkars lille  Betty . MEN hun var overlykkelig mens vi var ute selv om hun ikke fikk løpe løs (“,)

Betty er egentlig litt på slanker’n men det er vel ikke så nøye nå i jula ? Hun håper nok på noen pakker med godis, jeg tror nok det er noen godis til henne også for et par poser lukter det ifølge Betty veldig godt av :-)

Ikke ofte det er bilder her i bloggen, så da slang jeg like godt på et par stykker i kveld  -  selv om de er 364 dager gamle :-)

image

Riktig god jul !

hilsen Gerd og Betty

og ikke de store hendelsene skjer her :-) Forrige uke ble det faktisk flere jordespor -egentlig mest oppsøk som vi trente på da jeg har merket en snikenke  og økende usikkerhet hos Betty i oppsøkende. Hvorfor vet jeg ikke men de har blitt bedre synes jeg. Også her vet jeg ikke hvorfor de har blitt bedre annet enn mengdetrening ;-)

Mengdetrening ja- det skal vel være bra det men på Betty er trening motivasjonsøkende uansett hva vi trener så lydigheta tok jo helt av og jeg blir jo desverre bare lattermild av ‘valpen’ som bare spretter rundt og virrer ; jeg vil jeg vil men vet ikke hva jeg vil :-)

Så lørdag tenkte jeg at nå må jeg virkelig ta tak i problemet og få frøkna til å roe seg ned og konse litt. Møtte flere på treningsområde og fikk kjørt en god del lydighet.

Etterpå var vi 2 stk som kjørte felt ( samme sted som på sporstevne i okt) og det var jammen ikke lett ;-) Begge hundene jobbet veldig bra i feltet etter hva vi kunne se, og fant jo alle gjenstandene men ikke innen 5 min skal jeg love !!! Heller 5 min pr gjenstand ;-) Pussig  – hva er det med det feltet som er såååååå vanskelig ???

Søndag ble det 2 korte runderingsøkter på Betty. Men det som bekymrer meg litt er at Betty haltet på  venstre bakre pote etter aktivitet og jeg finner ikke ut hva det er. Etter kort tid i bevegelse er hun helt fin igjen og vi har nå tatt noen dager fri i tilfelle det er en strekk eller lignende og ser lite på henne pr nå. Håper det heles av seg selv for til helgen har vi kommet med på runderingsstevner. Jo, det blir lite trening mot stevne men jeg satser på hun husker hva det dreier seg om :-) Dette er de siste bruksstevnene i år og helt ærlig skal det bli litt godt med en konkurransepause ;-) Det går fort mot neste år nå …..

 

Ha en fin uke !

på samme dag var ingen suksess :-(  Da jeg sto opp i dag fikk  jeg rett : dvs gårsdagens hadde vært feil ! Det var jo ikke kommet snø i løpet av natten, flott for jeg hadde ikke lagt om til vinterdekk i går. Synd….for etter noen kopper kaffe og en tur på badet ; Vips : Så var vinteren her ….. Eh, det var litt dumt jeg ikke stolte på værmeldig og la om dekk fredag likevel …….

Nå ja, annkom da stevneområde til kl 08, ferdig med fellesdekk og loset ut til sporet. Og som vanlig ble jeg enten nr 1 eller nr sist, så ja jeg ble nr 7 i dag. God tid før sporet og sløvet i bil med god varm kaffe mens det regnet ute. Så til oppsøket :

Fin driv ut mot sløyfe, Betty slo på sporet men ble nokså usikker og søket litt rundt før hun igjen tok sporet- sjekket ut bakspor 4-5 m før hun slapp det men da rotet jeg det litt til oxo tror jeg for jeg synes dommer ropte noe til meg men var ikke sikker. Kjempelurt at jeg ble usikker oxo når Betty var usikker ;-) Nå ja, hun slo på sporet igjen – og nå riktig vei. Jeg fulgte på og håpet dommer evt ropte igjen om det var noe han ville. ( I ettertid fik jeg vite han ropte bakspor selv om jeg sto på linje mellom sløyfene og Betty kanskje bare var  ute i halv line…)

Nå ja, vi var på sporet, tok første vinkel greit og etter ca 50 meter ny vinkel. Nå begynte jeg å stole på Betty – bra drag i linja men hun jobbet / slet for å holde sporet og jeg begynte å titte i bakken e pinner… Ganske bortkastet for jeg så ikke en pinne. Nå tror muligens dere at det var fordi Betty fant alle men det gjorde hun ikke …..! Vi fant ikke en eneste pinne på hele sporet, men Betty jobbet virkelig i dag. Og sporlegger så nesten hele sporet våres og mente vi hadde vært på en liten tur han ikke hadde vært men stort sett hadde vi fulgt sporet….sånn cirka i hvert fall.  Tragisk – altså det tragiske er at jeg ikke merket at hun ikke var på sporet.  Jo hun sleit men spør du meg jobbet hun seg bra inn i sporkjerne mange ganger underveis.

Etterhvert var jeg vist ikke den eneste som ikke fikk godkjent spor i dag, tror det bare var 3 stk som fant pinner, dvs 4 stk som ikke fant enten sporet eller pinner….. Grattis til Kari og Emma som hadde 10 på oppsøk og alle pinnene ! Og til begge B-hundene som kom seg vel igjenom. Grattis til Line og Rikke som vant og fikk opprykk til A- spor. ( og takk til Liv og Kari som trøstet meg litt med at dagens spor ikke var lette…. ;-) )

Vi trener mer vi bare snøen forsvinner og håper på bedre lykke neste gang («,) Nå i efta har vi fyret i ovn og koset oss på sofa. Blitt litt godis på både meg og frøkna, men noen spordronninger er vi ikke …enda («,)

og har funnet ut vi ønsker oss noen uker til før neste stevne ;-) Nå ja, vi var vel litt overdrevet, Betty er klar som et lys hun…. Tirsdag ble vi komandert på bruksapell og det gikk som jeg var bekymret for i siste innlegg. Fremadsening gikk i hundre, og desverre uten stopp føøøør gruppa… Jeg brøt øvelsen så vet jo ikke om Betty hadde tatt seg inn på slutten. Det gikk bedre etterhvert men vi får vel ikke mange sjanser på å lykkes neste helg ?

Men først er det kommende lørdag som jeg er litt spent på, om hun er like heit på LP-banen under som på brukslydigheten, da kan det jo gå veldig bra (til oss å være velogmerke) men likevel er jeg ganske usikker på hva jeg skal gjøre opp mot neste helg…. Mye trening gjør Betty høy, så jeg burde ikke trenet i det hele tatt men hva gjør man når det er sååååå mye  trene på ….? hm…..(«,) Ja ja, vi får se, om 1 uke er jeg vel trolig på Voss ved disse tider, og om 10 dager vet jeg hvordan alt har gått.

I dag har det vært ‘hviledag’ for Betty og hun puster tungt i senga si – mulig spent på hva morgendagen kan bringe ? Det er jeg også, dvs spent på hva jeg rekker av div saker og ting med og uten hund ;-)

Ha en fin kveld og god helg !

Jopp, det er lange kjedelige dager for tiden – staaaaakaaaars oss :-)

Betty var igjen hos dyrlege i går, og siden såret så rent og fint ut ble hun nå dopet ned og sydd. ( Det ønsket de ikke gjøre mandag siden det var dypt og det kunne sette seg bet. i såret) Ja ja, 14 dager til i ro så er vi vel igang i gjen, så sant det gror da : les Jeg klarer å holde Betty i ro slik at det ikke sprekker opp igjen :-)  Blir det noen ny hund her ihuset skal det lære seg i sitte MYE i bur slik at det blir vant med å ta ALT rolig innenfor hus og hage ;-)

Tja, det var vel det som hadde skjedd på hundefronten siden sist, og stort mer kommer vel ikke til å skje de nærmeste dagene :-) Vi får ta en kjøretur og kjøpe is i ny og ne ;-) Men det positive er at jeg skal på sommerrevy i Hønefoss i kveld og gleder meg som bare det. Har vært der alle de tidligere år også -og jeg forventer å få trimmet lattermuskler i kveld om ikke annet ;-)

God helg !

Ja, jeg er litt tradisonell, sånn helt innerst inne  («,) Men det er dermed ikke sagt at bunadskjorte og sølvet hang klart her i morges altså.

Planen var å feire dagen i skogen, sammen med Betty og noen andre 2 og firbente men vips så kom en stygg ulyd i bilen i går og jeg turde ikke kjøre i dag. Litt bedre å måtte ringe Falcken i morgen, i arbeidsklær enn på selveste 17 mai langt til skogs …..?

Nåja, vi har vel ikke lidd noen overlast her hjemme i dag heller :-) En dags fri er ingen ulempe, har jo tenkt på ‘alt jeg skulle ha gjort, men man gjør da ikke hva som helst på en søndag, og hvert fall ikke på 17 mai ;-)

På hundetreningsfronten har det ikke skjedd så mye heller, men litt pusling har det blitt og Betty virket fornøyd hun selv om det ikke har blitt noe rundering. Jeg har klart å lage noen vanskelige felt for henne og Oi hvor stolt hun virker da hun eeeeeeeendelig klarte å finne gjenstand :-) 

Nå ut på tur, ikke veeeeeldig lang men litt bevegelse kan være bra for oss begge. Snart ny uke og nye muligheter.

Fortsatt fin dag !

Gerd& Betty

Må innrømme at jeg har sett frem til denne fridagen – etter en uke med mye å gjøre på jobb og en liten forkjørelse liggende på vent. Ikke at jeg er syk altså, bare litt snufset og alt blir liksom sååå mye tyngere («,)

 Onsdag dro vi til Kristin kiropraktor. Yes, Betty var blitt mye bedre så ergo ingen grunn til å ikke trene :-) Trene ja, det gjorde vi både mandag og onsdag og jeg synes det er mye bra. Kjørt mye hopp over hinder og 80 – 90 % av hoppene er uten touch ! Noen ganger satser hun veldig feil på tilbakehoppet og da blir det litt feil, men hun prøver da i det minste og ‘fiser’ ikke bare over ;-)  Fremnadsending har det blitt veldig lite av da vi kun har trent inne. Men det var veldig mye bra sist vi trenet på den, så en pause kan muligens være bra ?

Vet ikke enda om det blir mye trening i helgen, nå føler jeg veldig for noen gå-turer i frisk luft, selv om det er kaldt ute. -12 grader her nå, men en halv times tur blir det snart. Hvis Betty orker da…..Hun kaver vilt ute i hagen, i en meter snø :-) Betty jager småfugler som stakkars dyr prøver å få litt mat i små kropper……Fin fysisk trening det tenker jeg, mens jeg sitter ved pc og drikker kaffe :-)

Nei, nå får jeg komme igang og starte dagen med en tur ut. Her inne ser det også ut som jeg må prøve å overvinne min støvsuger-skrekk iløpet av dagen og samle noen smuler og hybelkaniner i en bolig.

God helg !

skal gi suksessfullt stevne ble det en gang sagt….. SÅ YES  – dette kommer til å bli et bra stevne !!! eller …???

Spor ; Fant da oppsøket, men suset masse og bakspor….. Pinner : Tok med nesten 50 %, dvs tok med 2 i starten og lot noen underveis ligge, samt begge pinnene som lå i slutten av sporet  gikk hun rett over….

Lydighet, nå ja, det beste jeg kan si er vel at Betty er i humør («,) Mulig vi tar en liten økt fredag også….? Hmmmm :-) Men, nå er det ny og langdag på jobb så frøkna kan få ladet batteriene sine i hundegården til i morgen («,)

ha en fin dag !