Author Archive

da er det gått litt over 2 mnd siden sist, og løpetid over for denne gang *phmf*  Cora fikk løpetid 12 januar, og med mange minusgrader ble det gode grunner til delvis pause i treninga. Har hatt noen LP-økter men merket tydelig at hun ikke er med meg…..Hennes innsats og motivasjon daler fort,Ja ja, stakkars jente – og jeg innrømmer at jeg overhode ikke er flink nok til å motivere henne når hun legger av. Ond sirkel.Men hun er likevel og uansett go’jenta mi ;-) Lille gullet :-)

Men nå går vi mot lysere og mildere tider -jippi -og vi hadde det flott på trening i dag. Nedturen kom da vi var innom vekta hos dyrlege….. For å si det slik trenger vi nok mye aktivitet fremover begge to *Fnis* Et par dager til på jobb så er det påskeferie, og da skal vi få kjørt oss begge to håper jeg. Har virkelig savnet runderingstrening og det sosiale rundt bålet……

Ellers er det vel bare velstand -og ser veldig frem til lysere ( og mildere ) tider.

Tja, ble ikke lange bloggen – men vi lever da i beste velstand begge to samt katteskinnet som endelig har beveget seg litt innomhus…..kan til nød ligge noen timer om kvelden inne nå, dog bare ytterst  i gangen enda men hvem vet, kanskje han kommer inn i stua oxo om noen år ?

 

Riktig god påske !

joda, det funket greit nok på trening i hvertfall :-) Så da er det bare å hoppe i det og sjekke terminlista ?

Hadde en fin treningsøkt i dag, og Tine kjørte oss i klasse 2, men hinder og fellesdekk droppet vi i dag. Noe  glatt underlag og i  ca – 15 gr  gidder jeg ikke trene lange dekker :-(  Sef er det mye å trene videre på, vi er ikke helt på 10’er nivå altså men det jeg er meget fornøyd med er at Cora er så stabil ;-)

Har begynt med noen flere øvelser , bla apportdirigering og lurer på om hun er litt småfrekk eller om hun ikke helt har forstått at hun MÅ innom kjegle FØR hun henter apportbukk……jeg holder en knapp på at hun er småfrekk enn så lenge («,) Morro å trene eliteøvelsene !

Blir vel en liten økt både i  morgen og mandag, gleder meg og håper det bare ikke blir for kaldt…..i dag var det – 23 gr her hjemme og det er for kaldt for oss ! Og så får vi se ann hvordan løpetiden påvirker frøkna denne gangen da :-) *krysser finga og håper det beste/minste *

God helg

Jepp, det var en sterk advarsel for jammen er jeg fornøyd med gullet. Mulig en medvirkende årsak er at hun er en stor utfordring for meg  ??? ;-)

For dere som husker godt  husker kanskje at jeg noen ganger sa at det var litt kjedelig å trene rundering m Betty fordi hun var så stabil ? Gosh hvor deilig det var …… Med dette trollet her aner jeg aldri hva som kan skje  :-)  Alt ifra maaaaange stopper hvor jeg tror hun søker kontakt / samarbeidet / tilbakemeldinger fra meg til at hun blir borte , eller at hun tusler rundt helt på egen kanal ute i runderings-skogen og virker totalt uintr. Ja ja, vi finner vel ut av ting om noen år :-)  Hun er ung, ble 2,5 år i nov og jeg tror hun trenger tid for å modnes.

Siste halvdel av 2012 har vi ikke trenet noe jakt-greier, jeg ble veldig motivert etter lagmesterskapet på Torpo i sommer men etter hva som skjedde på runderingen valgte jeg å legge bort  jakttreningen for en stund.

Spor har vi gjort litt, selv klarte jeg ikke å stole helt på Cora når det gjaldt spor. Hun tusler jo bare ivei, snuset på litt blomster og tusler videre….Tror hun likte veldig godt å trene spor på høsten, da blåbær var moden….. Noen som forstår hvorfor jeg ble usikker ? Jeg var jo vant med heftige Betty som det for meg var ubehagelig å gå spor med. Nu vel, flere dyktige hundefolk var med meg på noen spor og sakte men sikkert begynte jeg å stole på henne. Fikk meldt oss på et par stevner og jammen kom vi ikke i mål – jeg tror vi fikk med alle pinnene hver gang oxo og endte med seier og opprykk. Og flere spor skal det bli, siden jeg oppdaget at det er lov m GPS på stevner igjen ! jeg har jo null stedsans og panikk for å gå meg bort ;-)

Lydighet har vi ikke gjort noe av på lenge, rakk aldri å debutere i kl II, men det kan jo være et mål i 2013 ?

Syns jeg var flink som klarte å holde meg til bruks-appell og om jeg skal skryte selv syns jeg mye der begynte å bli bra selv om vi helt tydelig merket at vi ikke hadde generalisert det til gjørmete underlag siste stevne i Halden  :-/ Ble en del 0’er der men pytt, jeg husker jeg faktisk var fornøyd likevel. Ja ja  – så leita jeg vel lenge og godt for å finne det positive *fnis* men hun er jo søt da ?

Runderinga på stevner : Varierer veldig men likevel ser jeg en stor likhet med det som skjer på treninger. Veldig spent på fremtiden – gleder meg ! :-)

 

Så når jeg ser tilbake på 2012 må jeg bare være fornøyd ; 5 opprykk i bruks så nå er gullet i både A Rundering og Spor. Oppdaget at vi faktisk var på kvalik-lista til NM 2013 tilogmed – men for all del de poengsummene vi har til nå holder IKKE.

 

Ellers er jeg fortsatt helt betatt av Cora, hun er et hærlig vesen og utrolig morsom å både trene/ bo sammen med. Har nå lekt oss litt med nye LP-øvelser og da får jeg trimmet lattermuskler i hvertfall. Hun er nok noe tunglært i innlæringsfasen….men når det sitter så sitter det……..Og hups, hun har lært å rygge bakover og tester for tiden ut om det inngår i de fleste andre øvelsene oxo……. Gruer meg til den dagen vi kommer på stevne og jeg sier ‘fot’ og begynner å gå fremover mens hun raser bakover…..

Nyttårsaften i morgen – og nei Cora trenger ikke berolige midler ! Men hun kommer til å sitte klistra til vinduet og se på alle de fiiiiine rakettene vil jeg tippe. De rakettene som vi har opplevd til nå ute på turer har hun smack gått inn i sitt og der sitter hun og følger med ;-)

Vel; jeg gleder meg til 2013 ,- og håper du gjør det samme !

Riktig godt nyttår ønskes dere alle !

Mens jeg sitter her og surmuler litt over mye regn og rått vær drømmer jeg om varme og sol…..Men spors om Cora savner det veldig ? Hun er ikke spes god i varmen tror jeg …… Jepp – for vi har ikke fått testet det mye i sommer :-(

Men – vi har trenet mye ! En ukes kurs har det også blitt – selv om den ikke ble helt optimal for å si det slik…..Ja ja – men nå virker det som vi er i rute igjen. Trenet med mange ‘ukjente’ figuranter de siste dagene og hun har ikke overfalt noen figuranter de siste 6 øktene selv om vi har prøvd å provosere det  frem. Første melding på ukjente Nina helt under dekke i dag var nydelig :-)  Vi er sikkert ikke ferdig med problemet, men jeg tror hun har skjønt at hun skal være litt høflig mot figurantene – håper jeg !

Nå bør jeg begynne å trene lydighet igjen ! Hatt noen små økter med momenter men langt iggjen til vi kan sette ting sammen. Kan jeg skylde på at det liksom har vært ‘så mye annet’ også ?

Vi skulle jo være med som reserve da retriever-folket skulle på lag-mesterskap ;-) Lenge hadde jeg liten lyst – vippet frem og tilbake – men heldigvis endte jeg opp som reserve. Vips – så ble laget spurt om de kunne låne ut meg til en annen avdeling som hadde fått en skadet hund.

Og for noen utfordringer vi fikk !!! nei å nei å nei tenkte jeg fredag kveld – at jeg har sagt ja til dette …… Men, jentene fra Agder var supre og hadde en sporty innstilling :-) Vi gikk for vinn eller forsvinn på nesten alle postene ! Veeeeel – VI vant mange seire over oss selv men det hadde lite å si på resultatliste *knis knis* Seriøst så fikk vi alle mange oppgaver som var langt over våre evner – men wowwwww hvor gøy det var !

Cora imponerte meg utrolig på noen av postene – og ga meg motivasjon til trene mere jakt.  Dette er en gren som ikke fasinerer meg så mye -men Cora syns det er dritgøy virker det som. Det kommer litt pipelyd fra henne og det er tabu i denne grenen så vet ikke om jeg gidder å legge jobb i dette – men som en liten avveksling kan det være gøy å trene litt da :-)

Aase : er du klar i morgen ?

her er laget fra Ringerike :

 

 

 

 

 

 

 

Ja – da får vi se hva morgendagen bringer… Om det ikke blir dummier å hente så kanskje et spor ? Utsetter lydighet til en annen dag …..

 

 

 

 

 

 

 

Og jammen er jeg stolt av henne……selv om jeg har ‘klaget’ mye på at hun er ‘treg’ og rimelig sent moden. Meeeen – det kommer seg da, siden jan / feb har det skjedd mye. Ok så var hun syk før jul og kom seg gradvis – og treningen med Cora lille har vært gøy ;-)

LP ; har vært ‘lagt på hylla’ lenge, men blåste litt støv forrige uke og endte med å melde på KL II, men hups – så kom løpetid på bursdagen hennes den 23.5 så da var det bare å melde av igjen :-)

Rundering ; Startet 4 ganger, 2 opprykk , 2 adreplasser og  2 førsteplasser. Ene gangen i B manglet vi 1,5 på lydigheten, andre gangen lå vi godt over der men manglet poeng i skogen ;-) Ja ja, mye som skal klaffe og ingen ting som haster, Cora er langt ifra klar for A enda heller !

Spor ; startet kl C, seier og opprykk til B. Kjempegøy med spor ( og litt skummelt å kun stole på dyret…) Dette har jeg lyst til å trene mer, men så var det det med tiden og energien da….

Jakt : Går på kurs nå, Cora er ikke ‘dårlig’ på dette heller meeeeen jeg heller nok mere til spor / rundering. Har opprykk til kl AK så får vi se hva tiden viser….

ja ja – livet er deeeilig med en golden :-)

God pinse, vi skal nok få til en treningsøkt eller tre ;-)

Vi startet mai men noen flotte dager på Elverum sammen med mange ‘vanlige’ treningsgruppe. Utrolig lærerikt -OG hyggelig !

Terje hadde mange tips å komme med til oss alle, noen opplagte men lett å overse ;-/ Nå ja, masse ny inputs og etter en dag hjemme var de fleste av oss samlet til ny innsats i ‘runderings-skogen :-)

Søndag stilte jeg og Cora opp som prøvekluter for nye dommere på jaktprøve i Soknas dype skoger. Det ble vel ingen braksuksess for å si det slik – meeeeen sum a sumarum ble det en super treningsdag !  Jeg ble overtalt til å stille i en klasse hvor det ble brukt vilt og der er ikke Cora klar enda ;-) Startet med å sende henne ut på ei myr hvor det liksom var blitt skutt en and. Cora løp supert ut…..men….hvor var dummien ????

På neste førsøk gikk det supert- nå hadde hun jo sett hvordan ‘de store’ gjorde det :-) ja ja – så var det vel noe lavt tempo hjem – men med fugl ;-) Fikk trenet litt på vann og land etterpå, og tempo ble bedre og bedre ;-)

Mandag burde vi vel tatt en hvildag begge to, men det hadde jeg ikke tid til …..vi skulle jo starte C Spor onsdag :-(  Og om dere ikke har fått med dere at vi har trenet spor så stemmer nok det ganske bra….. Har jo hatt noen få spor de siste ukene, og lørdag fikk hun prøve seg på oppsøk for første gang :-/   Det tredje av 3 oppsøk var veldig bra («,)

Onsdag, på spor-prøva ;

Startet med fellesdekk, 5 min og 4 skudd med synlig fører. Var veeeeldig våken på skuddene ( ref ‘jaktprøva’ søndag ) og nabo-hund løp mot fører på første skudd. Gjett om jeg svettet a ??? Etter et par tre skudd begynte en annen hund å krype mot fører…Jada, Cora fulgte nøye med der oxo. JEG HATER FELLESDEKK med synlige førerer !!! Cora ble liggende og fikk 10 PHU !!!

Ellers en del rusk og rask denne gang på apellen men jeg er på en annen måte meget fornøyd med vesla ! Vi må bare trene trene trene. Fikk til og med 10 poeng på budføring med skudd. Litt spent på samlet poengsum og veldig spent på sporet …. Oppsøk ; Helt nydelig, rolig ut, bråstoppet, og tok BAKspor ! Fikk beskjed og snudde, kom greit igang og 98 % av sporet gikk på skinner, Cora glippet av sporet noen få ganger men tok seg lett inn igjen….Helt til siste metrene, da surret hun inn begge bakbeina i lina og jeg måtte stoppe/kalle henne tilbake. Shit, der fikk hun overvær av sporlegger og fulgte traktorsporet videre,  ergo kom vi noe feil inn til sluttpinnen men jeg så merkebåndet og fikk sendt en sliten hund bakover så vi fikk med den 8 pinnen inn også ! Juuuuhuuuuu

Lille gull klarte opprykk til B-spor  og vant klassen med 531,5 poeng ;-)

 

Jepp, jeg ER stolt av vesle gullet, nå har vi deltatt på 5 bruksstevner, hvorav 4 opprykk, 2 2dreplasser og 3 førsteplasser . BK jakt, rundering kl D Cog B samt C spor for ikke å glemmer Unghundmesterskapet i fjor hvor hun ble nr 6 av 54 ? i kvalikkrunden første dag ;-)  Og enda har hun ikke fylt 2 år, men snaaaart blir det feiring i heimen her, og nei – tror ikke jeg skal innvitere alle vennene hennes – for hun elsker maaaange :-)  Hærlige lille Cora :-)

Ble langt nok innlegg dette – men ække lett å være kort om verdens søteste hund heller da ;-/ Men nå skal jeg gi meg, i morgen skal det trenes igjen mot neste stevne ;-) God helg , takk for besøket og legg gjerne igjen en hilsen til oss ;-)

Jepp, jeg stilte til start i Halden 28 april. Var veeeeldig i tvil -eller egentlig var jeg sikker på at jeg ikke burde for Cora var ikke klar for oppgaven. Men…..vi tøffe vi :-)

Men klare var vi heller ikke …Fnis

Fellesdekk, en hund kom etter meg, en annen hund løp mot bilene og lille gull lå ! Wow !

Ellers var det mye rusk og rask på lydigheten, men oxo mange bra biter som jeg likte -og ble virkelig motivert for lydighets-trening ! Husker ikke alle karakterene men sånn ca : Fri v fot, 7,5 ( mye bra, noe rusk og en dk) Innkalling m stå (som hun ikke kan…) 8,5 Fremads =0, ingen komentar….men ekstrem sløv fører som ikke vet hva øvelsen starter med… Kryp …husker ikke,7 ? hals 7? Treg start. tung apport var veldig tung = 6 ? Hinder 9,5 ? Samlet ble det 194,5  og opprykkskravet er 196 så da var det bare å kose seg resten av dagen :-)

FELT ; imponerende bra, 4 gjenstander rett inn men den ene gjenstand var det noe ‘rar konsistens’ på synes Cora og jeg sløvet og tok imot en gjenstand før hun satte seg, 8,5 p

Morro – Cora har ikke hatt menge felt i sitt liv, og aldri i kupert terreng men lett som en plett ;-)

Rundering, nå var vel klokka blitt 16 -16.30 og Cora hadde hatt en lang dag i bil og på stevne. Vi dro hjemmefra 5.45 og jeg var spent på hvordan hun taklet dette. Løypa var ganske kupert, men fin da jeg så henne mesteparten av tiden. Cora startet fint, og på innkomsten på det 3dje (?) slaget bråsnudde hun – fig i nese men jammen måtte hun lete før hun fant, gøy å se :-)  Runderte videre, synes det gikk ganske så bra men hadde et par sendinger som ikke var maks men det var et bevist valg at jeg lot henne gå dit hun ønsket. Tror hun hadde kontroll på område vi kanskje dekket litt dårlig rundt 170 -200 m og vi hadde igjen mange meter og bare 1 figurant igjen ;-) Jepp, jeg sparte på Cora’s krefter for terrenget var tungt for lille gull, men hun holdt og fant sistemann som lå i barhytte («,)

Ble trukket litt for 2 stopper hvor Cora tittet mot meg og dro fint videre men et par slag ble vist noe grunne samt en stopp / snusing på en påvisning. Skrulla har ikke dårlig tid hun og får med seg det meste…. Fikk 8,5 poeng og mye skryt av gullet så da er jeg fornøyd må vite *knis*

Samlet ble dette 466,5 poeng, dvs vi manglet bare 13,5 p på opprykk til A ! Helt greit kjenner jeg, vi kan godt ta noen stevner i B ;-) Neste runderingsstevne er 20 mai, men først er det sporstevne 9 mai…. Giiisp, det må vi trene på oxo

Nå blir det mye trening fremover, er virkelig blitt motivert til å trene lydighet i hvertfall, og det trengte jeg !

og så har jeg vel verdens søøøøøteste hund – heldig jeg ;-)

Jopp, da er vi igaang og jammen var det gøy !!!

Har merket litt at jeg har savnet stevner / miljø og det ene ordet tok det andre med god hjelp fra et par tre stykker i treningsgruppa og Linda som gikk på limpinnen var det bare å ta seg en liiiiiten tur til Sandnes ;-) Galskap å kjøre så langt for å debutere,- men håpet på en fin tur og N.Sch.avd Rogaland har de gangene jeg har vært der hatt supre stevner.

Fin, og lang tur fikk vi. Fremme ca kl 19 fredag kveld traff vi 3-4 gamle bekjente på trenings-område og fikk skravlet litt og luftet hundene. Fikk avklart hvem hunder vi skulle på fellesdekk med dagen etter og vips var nervene borte. Jeg hater fellesdekk i de lavere klassene …..

Tilbake på hytta, slappet av litt men vi tok tidlig kveld. Da gledet jeg meg bare til start. ;-)

Lørdag ; god tid før start, og deilig sol kom frem. Startet med rundering, fikk ikke til ‘vanlig prosedyre’ før start men pytt pytt, gullet fungerte likevel :-) Noe dårlig start da område på høyre side var hogtsfelt og det var nok litt rart for Cora ;-) Fikk fort en fig, et par tommslag og neste fig, og da var vi ferdig før vi kom skikkelig igang ! Dommer Bjørnar Strand trakk 0,5 p for en litt selvstendig hund så da sto vi igjen med 9,5 p ! Jippi ! ( Ps godt løypa var kort så han ikke fikk se hvor selvstendig hun kunne blitt lørdag )

Lydighet ; rimelig bra, noe ukons.på lineføring 9, utrolig bra gå-foran-i line,9,5, Solid førerfeil på dekk under marsj,(feil KO) 5, innkalling9,5, apportering 9,5, hinder og fellesdekk 10. Sjokkerende nok ble det oxo 10 på budføring og da endte vi på 298,5 og opprykk ;-)   Spesielt morro var det at både Linda &Leo og Marthe & Extra fikk opprykk også.

Søndag rykket vi opp til kl C alle tre. Cora var startnr 3. Jeg hadde INGEN nerver FØR jeg kom frem til start……………..! Kom som kastet på meg da jeg skulle sette igjen Cora og gå frem for å se på starten…. Heldigvis for oss var det samme start som dagen før så Cora fikset det greit. Jeg kom vel ikke på banen før hun meldte på fig nr 2 ;-)

Uvant terreng for Cora, men hun gikk veldig ryddig og fint. Hadde 3 ‘stopper’ etter fig nr 2 men kom i fint driv igjen før siste fig. Her fikk dommer sett litt mer og trakk 1 poeng for selvstendig hund og de stoppene hun hadde. fikk da karakter 9. Selv er jeg super fornøyd med Cora. Hun funker selv om det er ukjent terreng / folk og jeg overhode ikke var på nett før de siste slagene :-)

Fellesdekk med skudd ; Var noe nervøs for det første skuddet, og hadde gardert meg med medhjelper som skulle lokke til seg Cora for at hun evt ikke skulle ødelegge for de andre hundene. Men gullet lå hun, deilig !

Budføring ; Ikke poeng, for Cora hadde fått med seg at skytter gikk ut og hadde sine tvil om hvem hun skulle dra til først…. Stoppet midtveis men fikk suset seg over midten og hjelpefører fikk ropt henne inn til seg under tvil ;-)Gosh hvor søt hun er ;-) Men på hjemveien var Cora sikker i sin sak : NÅ skulle hun fort fort fort til skytter, mannen kunne da ikke bli stående der helt alene ……..?

Lydighet ; Egentlig bedre enn dagen før, men merket Cora var noe sliten. Lineføring 9, gå foran 7, dekk under marsj9, Innkalling 9, kryp som jeg trodde ville bli 0 men håpet på poeng ble 9, Apport 8,5, hinder 9 og fellesdekk 10. Totalt 500,5 p, OPPRYKK og nr 2 i klassen. Grattis til Marte& Extra som fikk 528 ?

Wow – vi er i B Rundering ….. og jeg har oppdattert blogg, like imponerende begge deler spør du meg ;-)

Tusen takk til treningsgjengen som har fått frem Cora til B ! Uten dere hadde dette aldri gått, og nå er jeg i hvert fall veldig motivert til mere trening, skal bare innhente krefter igjen ;-) Hatt en super helg, veldig morro å treffe igjen folk på stevner og det ga mer-smak :-) Sjekket terminliste og Halden frister, har bare en god del trening igjen før vi er klare for B ….  ;-) Felt bla, og der har vi noen planer i kveld  («,)

Så hopp gjerne over om du er lei sutring ;-)

På den gledelige siden har Cora virket frisk og veldig opplagt i det siste, men hun ‘tullet’ veldig med halsen igjen i går….. Svelget og svelget og svelget, jeg så ikke noe spes i halsen hennes men det kom flere ganger iløpet av kvelden så spent på dagene som kommer, dvs idag hvis ikke blir det vel dyrlege igjen mandag ;-) Hun er jo strengt tatt ikke friskmeldt fra dyrlege men vi skulle avvente og se ann formen hennes siden siste bilde i beg. av januar var så mye bedre.

Det har vært veldig kaldt her noen dager ( opp til -29) så det har vært lite eller ingen trening i det siste, men det ble nok en for lang tur onsdag på oss :-(

Rundering : Hatt noen økter, og det er ikke alt jeg forstår med dette gullet men morro er det lell ! Hun har mange stopper i slagene sine ( som ellers er ganske bra) og jeg vet ikke helt hvorfor hun stopper……? Genetisk ? Jepp, skylder på det ;-) Men jeg vet hun har fått noen figuranter på syn og hørsel i innlærringen som sitter godt desverre. Ja ja, får båre jobbe videre og prøve meg frem. Cora virker overhode ikke uvillig til å rundere, det er bare ‘noen rare greier’ der. Oppdaget det samme under søk etter tennisball i dyp snø, virker som hun på en måte spør meg om en bekreftelse og det er jo på en måte bra -men jeg klarer ikke å kalle henne inn fra søket heller hvis hun tror det er noe der, tennisball eller figurant («,)

Lydighet ; Lite å skrive om…

Men jeg har jo verdens søøøøteste hund, og bra er det for ellers har det vært litt tungt ;-(

18 januar ble jeg oppsagt i jobb pga nedbemanning og det satte jeg meget liten pris på og hadde noen tunge dager og masse masse tanker i hode både mtp ny jobb, inntekt, hus og hjem… Ble tilbudt arbeidsfritak i oppsigelseperiode som jeg takket ja.  31 januar var min siste dag på jobb. Jeg har jo leddgikt, og kroppen var/ er utrolig sliten og desverre så jeg da bare frem til fri / ro/ hvile. Utrolig hvor mange tanker som kan suse igjenom hode slike perioder…..

MEN, første dag jeg var hjemme fra jobb kom en meget overraskende og gledelig tlf ; Noen hadde jobbet i kulissene og klart det utrolige : De hadde sett på arbeidsoppgavene på nytt og innsett at de fortsatt trengte en 50% stilling her i distriktet og tilbød meg jobben – JIPPI JIPPI JIPPI :-)

Det var torsdag -og selvfølgelig svarte jeg JA – men….så har jo denne forbaska kroppen slått seg vrang da og imunforsvaret mitt har gått amokk virker det som så jeg har stort sett ligget på sofa siden torsdag og pleiet mine vondter («,)

Er jo kjempetøft å begynne i ‘ny’jobb  med ny sjef og nye butikker igjen med sykmelding…….. Griner mine sure tårer nå :-(  Ja ja, lite jeg får gjort annet enn å hvile godt ut og håpe det roer seg snart :-)

For siden jeg har en så søøøøøt hund vil jeg mer enn gjerne ut på tur med henne, og gjerne trene litt oxo. Nå må bare ikke hun bli syk igjen heller da !

Vi skulle vært kvikke og raske begge to, og vært ute og testet skiene ! YES, jeg har kjøpt ski og nei det er ikke noe vakkert syn skal jeg love !!! Har vel ikke hatt ski på beina siden jeg var 10 år gammel, og jeg skal love jeg sliter med balanse og tyngdepunkt…. Hjelp å trøste hvor bakglatte og vrange de skia er *knis knis* Nope, dette er så ille at det er INGEN som har sett meg i skisporet enda ;-) OK, jeg hadde planer om å prøve skiløype fredag, men bilen ville ikke starte så det ble litt frem og tilbake på veien bare. Cora er IKKE den fødte trekkhund (heldigvis) men hun traver da foran med logrende hale og titter seg bakover og lurer på hvordan det går med meg. Hjelper trolig ikke på teknikken min at jeg kniser og ler av henne …? ;-)

Vel, desverre er vinteren lang så håper jeg finner litt mer ut av dette etterhvert – og at Cora finner ut at hun kan hjelpe til. Det var jo for å trene henne litt fysisk jeg kjøpte disse dumme plankene da.

Nok sutring, nå legge ved i ovn og strekke meg ut på sofa’n igjen. Ha en flott dag der ute :-)

å trene lydighet i dag….. Men jeg har lært at det er lurt å ha ‘plan B’ i bakhånd når det gjelder hundetrening…..Så vi endte opp med en lang gåtur i stedet ;-)   hi hi

Men jeg fikk da gjort litt fornuftig på LP-banen i dag. Tidligere har jeg trenet noe fremadsending på ‘sommerbanen’ og det har virket som Cora har catchet en del av øvelsen. Brått bestemte jeg med for å trene et annet sted i dag – fortsatt øvelsen fremadsending -og brukte kjegler som gruppe.

Jeg gikk strekkningen mens Cora vimset rundt meg nedover og  fikk henne fot, helt om fot noen meter før jeg sendte henne ut. Bra tempo ut til gruppe, stoppet (og fikk ros, og ny komando) og gikk bra,rett og rolig et godt stykke før hun ‘skle noe ut’ og begynte å virre og øke tempo noe. Brøt øvelse der ved å kalle inn, fortsatte marsj før jeg vendte og sendte motsatt vei. Yes – her ligger det mye, nå gjelder det å ikke røre bort det som er bra. Men morro å teste på ‘ukjent sted’ oxo ;-)

Men som sagt var det i mine øyne for glatt så det ble en tur istedet. Deilig var det,Cora har jo som mange av dere vet vært i noe dårlig form og det var ren lykke å se hvordan hun løp, luktet, løp og lekte med meg i dag. Lille gullet mitt det ;-)  Trene kan vi gjøre senere en gang, livsnyter jeg ;-)

gerd