Jopp, sporkurs i helga, mega-gøy men stakkars meg i dag ;-) Ang spor-trening har jo ikke jeg og Betty noe erfaring å  snakke om, og sportrening de siste årene har jo vært ekstremt lite, men fant da igjen både sele og line …….

Begynte med litt teori fredag, jeg synes det var virkelig kloke ord og gledet meg til lørdag. Oppmøte kl 8 ( host hark) og ut i skog for å legge et ‘vanlig spor’ ( ???- eh, vanlig spor for Betty….? ) Nåja, tråkket da ivei og la til og med ut oppsøk, 3 pinne og noen vinkler, serpentiner og spiss vinkel i bunnen av en bratt bakke :-) Etter en time skulle sporet gåes, og gjett om jeg ble imponert….Smack rett ut ca 10 m, vippet en gang med hode mot høyre og sporet rett vei,mot venstre – i vettug tempo ! Jeg synes drømmedama gikk et nydelig spor, surret litt i en vinkel men løste oppgaven flott og nedover bakken gikk det, oi…. hups, der fikk vi problemer med spiss vinkel ;-) Men kom da oss på sporet igjen og derifra og de siste 2-300 m gikk det perfekt. Sum a sumarum var jeg strålende fornøyd, ro og harmoni i sporet, ikke noe stress og kaos ved sportap heller.Synes jeg . Hm, Instruktør Lasse hadde vist et litt annet syn på saken :-)

Vårt største sporproblem er vistnok føreren (??? Noen som kjenner seg igjen ???) Og spesielt ved sportap, da slipper jeg ut for mye line og lar Betty søke for vidt (og for mye fremover) og bruker unødvenige mye krefter da. En gal sporlegger tilbød seg å legge ut spor for meg, og sorry, men har ikke begrep om hvor mange vinkler og spiraler vi gikk.  Et langt spor ( 8 -1200 meter ?) på et bitte lite område- jeg må innrømme jeg tvilte noen ganger underveis ja på om vi var på riktig spor .. Men joda, sporlegger gikk bak og fniset og betty kom seg vel igjenom sporet som overhode ikke var lett mtp vinkler og terrengskifte. Nede på et grusområde slet vi veldig med et sportap, men jeg var super fornøyd med Betty’s jobbing («,) Som sagt, problemene ligger i sportap og hvor mye line jeg skal slippe ut. Vi testet Betty’s grenser i hele helgen, siste sporet lørdag var 5 t og det gikk veldig bra, helt til sportap ….( hele gruppa hadde vært i område et par timer før jeg gikk sporet ) Hun ‘fant’ nok igjen sporet men klarte ikke feste seg på sporet.  Stoppet, og satte henne på sporet igjen et stykke fremme. Da hadde jeg en hund som virkelig jobbet foran meg i lina. Vi krysset en beferdet sti og fant en gjenstand rett etterpå. Da avsluttet jeg sporet og lot de siste metrene liggende urørt.

Søndag startet vi med et par timers gammelt spor, delvis ukjent men jeg viste vi ville få noen innlagte vanskeligheter der inne. Veldig vanskelig start, påsett på vei, høyre side hvor sporet gikk diagonalt over grusvei,( spiss vinkel bakover faktisk og der hadde flere personer og sporlegger passert flere ganger etter sporet ble lagt !) Joda, vi fikk da sporutgang etterhvert og innover bar det, merket Betty gikk helt i primærsporet, krysset skogsvei uten problemer og …her traff vi på vår sinnsyke sporlegger igjen, så vi fikk noen ferske kryssninger i sporet våres uten at jeg kan si hvor de var…

Et sted hadde vi ( les fører) et stort sportap, sporlegger hadde gått et stykke frem, tilbake, vinklet ut, tilbake og så trodde jeg at sporlegger hadde spiss bakover igjen :-(  Betty søkte og søkte, men ville fremover i terrenget ( og jeg viste jo at spiss gikk bakover men fikk henne ikke til  søke der ….) tilslutt slapp jeg henne fremover, OG jammen gikk ikke sporet der….! Hva med å stole litt på hunden ? («,) På slutten av sporet var det igjen en ny spiss vinkel, som gikk diagonalt over en beferdet vei. Nå var Betty sliten og brukte lang tid men kom seg bra over vei og ‘markerte’ sluttpinne men gikk over desverre.

Oppsummering fra instruktør var en bra hund som virkelig trives med å gå spor. Fører må være obs ved sportap, slik at Betty ikke får løsninger på å løpe på sporet der fremme.

Prøvde så et par spor i grustak, og på beferdet grusvei med vinkler og tull. Dette gikk ikke helt bra, med dog masse læring fikk jeg i det minste. Avsluttet søndagen med et 40 minutters gammelt skogs-spor og kun enkle vinkler. Dette gikk veldig bra, men merket tydelig at Betty var sliten da :-)  Motivasjonen til mere sportrening er nå på topp,men i dag blir det nok rolig kjenner jeg på hender og føtter ;-)

Tusen takk for en flott helg, og håper vi kan møtes til treningshelg snart ?

Ellers har vi ikke kuttet ut rundering da for de som måtte tro det, har kommet med på stevne i Fredrikstad 11 mai, så nå blir det heftig fremover …. 7 mai skal vi starte LP på Ekeberg så det er masse som må trenes fremover :-) Torsdag startet vi uoff Lp og der nullet vi på første øvelse….. Bra start ? Faktisk mye bra, men også en del lurv å trene på («,)

Oi, sliten av å tenke på alt jeg skulle trent på jeg ;-) Hva med å lage en plan ?

g

Comments are closed.