for unghunder, åpen klasse og veteraner ble sist helg avholdt i Sandefjord og dit ble jeg lurt av …. …. …. …… til å melde meg på tidligere i sommer. Og nei jeg viste ikke hva jeg gikk til, men morro var det lell ;-)

Skal vel innrømme at jeg gledet meg litt den siste uke, og jeg trodde jeg hadde fått litt innblikk i hva det dreide seg om («,) Hadde flere treninger uka i forkant og lørdag morgen satte vi nesa nedover til Vestfold. Skal ikke nevne kl.slett for avreise for da blir dere helt sikre på at jeg er gal ….

Ved åpningen ble jeg igjen rørt ; Nasjonalsang og greier. Iiiiik, og der sto jeg med vesla til start …Følte meg ganske freidig og frekk – amatører som vi er i det selskapet  Ja ja- shit la gå ;-)

Litt info og vi ruslet over til angitt plass. God tid, vi var nr 25 av 40 stk og full kontroll på nervene. Post 1 var en markering, dvs vi sto på anvist plass, et skudd gikk og en tøypose flakset igjenom lufta. På signal sendte jeg Cora ut for å hente den. På post 2/3 ( en annen dommer) var det 2 oppgaver av samme type men likevel litt vanskeligere men lett som en plett sa Cora og spant ivei.

Her er det tydeligvis noe som trigger hundene, Cora løper raskere og raskere for hver trening. Ikke kan jeg forstå det kan være så sinnsykt gøy å hente tøyposer ….?

Nå var det lunsjpause, mat smakte bra for jeg viste jo at vi hadde fått ‘godkjent’ på alle postene men poeng viste jeg ikke før jeg snakket med oppdretter på tlf. Poengene var blitt fortløpene lagt ut på nett og Cora hadde sanket 59 og 60 mulige poeng før lunsj …..Godt jeg alt hadde spist («,)

Post 4 var fortsatt markering men nå igjenom en havn med ‘strømgjerde’ og dummy havnet i veldig høyt siv. Cora løp som en gal, smack rett ut i sivet og kom svinfort tilbake med dummy. Helt imponert over vesla jeg da :-) I etterkant vet jeg at kun 4 av 40 hunder fikk full pott der og Cora var en av de 4 *kjempestolt over Cora *

Så ble det lenge å vente, og her bommet jeg nok litt * skammer meg* Jeg burde sørget for at Cora fikk litt hvile og ikke ‘maset og kjaset’ på meg :-(

Post 5 og 6 gikk forløpende, og så på en måte enkel ut men der tok jeg feil. Det var markeringer på 2 sletter med høyt gress og en del ‘kastevind’. Cora løp bra ut og på første markering holdt hun seg ‘greit nok’ innenfor område men pga vind brukte hun lang tid på å lokalisere dummy’n. ( 17 p) Post 6 var bare noen meter nedenfor med en liten ås i mellom. Her jobbet hun enda mer før hun fant dummy, men endelig fant hun og full fart hjem ;-) Huuuups, der mistet  hun dummy og jeg ble lattermild, Cora så helt sjokkert ut  selv oxo men spant tilbake og hentet den fint igjen. Pussig, jeg aner ikke hvorfor men på samme sted mistet flere hunder dummyen sin.Endte der opp med 15 poeng.

Disse poengene ante jeg jo ikke noe om der og da men var strålende fornøyd med Cora’s innsats og følte det var flott at vi ikke hadde dummet oss ut. En morsom og fin dag hadde vi hatt og var klare for hjemreise. Hadde ca 2,5 time i reisevei og sofa kallet («,) MEN, så begynte folk å prate om finaleplass…. Men hemmelig var resultatene frem til kveldens festmiddag :-(

Så tankene flakset nok ganske mye frem og tilbake på hjemreisen, ønsket jeg finale plass eller ikke ???  Hadde da fått vite at i finale ville det ikke bli brukt dummy men ‘ekte vilt’  Hmmmm  – det hadde vi ikke trent på ! OK så hadde Cora fått ‘smake’ på det forrige søndag, men da var det nok liiiitt ekkelt uten at jeg vil kalle det vegring. Shit – kom vi til finale måtte vi bare prøve …?

Kl 22 tikket det inn en SMS, vi var med i finalen. Hjelp å trøste ; at jeg fikk sove natt til søndag var vel et under :-)  Vi hadde havnet som nr 6 av 4o hunder ( og mange av disse er ‘proffe’ selv om oxo de startet der med unge hunder)

Men hadde jeg vist hva jeg vet nå hadde jeg trukket meg ! Heldigvis røyk vi ut i semifinalen da jeg tror Cora ‘valgte bort’ en svart-and som lå i sivet og søkte rundt for å finne noe annet :-) Den som fløt i vannet tok hun greit men den var nok litt ekkel å bære :-)

Sammenlagt over 2 dager ble Cora nr 11 med 111 poeng og eneste golden som kom til finale. Jeg hadde en flott helg og fikk sett mye, og selvfølgelig bare måtte jeg trene litt på vilt mandag kveld. Smack ; itte no problem sa Cora da :-) En dag for sent kanskje ???

Neida, jeg er kjempestolt over hva Cora gjorde lørdag, og selv i etterkant av mandagens trening synes jeg det er helt greit av vi kke kom til selve finale. Vi var bare ikke klare for de oppgavene. Hvem vet, kanskje senere ?

Men nå skal tøyposer få hvile litt. Om noen timer skal vi igjen ut å rundere før det blir kurs til helga. Deretter har jeg en plan om å fokusere mest mulig på spor før vinteren setter inn, men litt variasjon i trening er vel bra ??? Plan og praksis er ofte ikke det samme kjenner jeg meg selv rett («,)

Men livet med et gyldent (sjarm) troll er deilig ;-)

morna’ og takk for besøket

2 Responses to “Norsk Retrievermesterskap i jakt”

  • Hei og gratulerer med kanon resultat på vesla.. Skjønner hun har vokst masse siden i fjor da vi traff dere på Sølen (du var instruktør på kenneltreff). Gøy å finne igjen siden din. Lykke til med søte Cora

  • Gerd:

    Så hyggelig Heidi ! Ja her er det full fart og vesla har sjarmert meg i senk. Håper det er full fart og masse trening på dere også ?