Skal prøve å skrive kort for nå skal vi snart til sengs -og opp igjen i natt pga ny jaktprøve i morgen :-) Livet med blondie er for tiden ikke latmannsliv gitt ;-) Uka forsvinner alt for fort, men har siden sist hatt maaaange flotte treninger og noen treninger hvor Cora har tatt heeeeelt av og jeg følt meg som en dust men null kontroll over dyret *knis knis*

Søndag 21 august ; LP-prøve på hjemmebane. Poengsum ble lav med 0 på stå under marsj, men målet mitt denne dagen var å ‘føle på’ Cora inne i ringen. Jeg synes hun fungerer  bra og er veldig fornøyd så langt. Nå er det av tidsmessige grunner blitt litt pause i LP-treningen, noe som passer veldig bra inn i planene mine. Nå skal øvelse for øvelse pelles fra hverandre og befestes fra bunnen av. Gleder meg litt til å begynne å pirke med frøkna og se hvordan hun takler det ;-)

Rundering ; Veldig mye bra, god søkslyst og evne men mangler NOE på lydigheten kan man si ;-) Noen økter meget bra, men vips er det ei økt hvor hun  #&*%#¤3  Isj, snakker ikke mer om det, vil da heller skryte så over til :

Jaktprøve Sokna 27.8.2011 Endelig var dagen her da jeg skulle på min første jaktprøve («,) Spent på hva dette var, gleden var stor da vi fikk se de første hundene i aksjon. Hm…tjo, dette skule bli gøy å prøve !

Inn som nr 4, ble møtt av hyggelig dommer og fikk anvist plass. Skuddet gikk, tøypose kastet og vips der var vi igang ;-) GØY ! Cora plasket til vanns og fant lett dummy på andre side, smack tilbake og jeg fikk dymmy i avlevert fint i hånd. En ny runde like bra i mine øyne før vi fikk beskjed om å ‘gå fot ‘ frem til feltsøk. Kortversjon : fine utsendinger , søk og avleveringer. Dommer skrøt masse av hvordan Cora jobbet på feltet. Så var det transport-etappe til neste post, skytter foran og dommer bak oss. Hjeeeeelp, ikke veldig bra fri ved foten skal jeg love men jeg visket og tisket med Cora hele veien og håpet dommer ikke hørte det….. (noe jeg muligens oxo tror han ikke hørte ) Siste oppgave var dummy på vann. Her synes jeg de måtte svømme langt men om det var 30 -50 eller 70 m vet jeg ikke faktisk . Langt var det i hvert fall !!! Skuddet gikk, dummy kastet og Cora ble sendt. Flott, en stund meeeeen så synes jeg det virket som hun ble dratt alt for langt mot venstre og ble livende redd for at jeg måtte prøve å dirigerer henne mens hun var i vann. Hjeeeelp, hvordan skulle jeg løse det da ???  hun som nesten ikke er blitt dirigert på land …? FLAKS – for mens jeg sto der og svettet og toet mine hender i ren fortvilese rettet Cora seg opp selv i riktig retning mot dummy. Phu….Flott grep om dummy og strake vei tilbake. Go’jenta mi det :-)

Ferdig ! Nå hadde vi vært i aksjon en stund (ca 25 min) men Cora virket veldig klar for mer. Det var jeg oxo – for dette var litt gøy da («,)

Masse pent fra dommer, MEN jeg måtte få orden på fri ved foten RASKT ! ok ok ok ok skammer-meg bitte-litt- for slurving-men -det- er-jo-så -kjedeeeeeliiig –trene-på ….

Sjokket kom vel på premieutdelingen ;

Cora var eneste av 13 stk som den dagen fikk 1ste premie og dermed vinner av klassen ………   ( og opprykk til neste klasse men dit er det nok laaaangt frem)

Så denne uka har det blitt trenet fri v fot, fri v fot og fri v fot…..Og et par runderingsøkter og noen økter med tøyposer og litt mere fri v fot ….Joda det hjelper, går hvert fall bra når Cora er sliten («,)

Og i morgen er det Working Test som står på programmet. Helt hva det er vet jeg ikke men har en formening og gleder meg mye ! For en deilig hund jeg har fått !!! Uansett resultat i morgen er hun min søøøøøte lille blondie ;-)

Natta !

Comments are closed.