Her er det full fart med masse hundetrening om dagen -deilig ! Og virkelig gøy når det går bra også ;-) Er superførnøyd med Cora’s rundering de siste øktene, ok så går hun liiitt dypt og langt frem på de fleste slagene enda, men hva gjør vel 100 meter fra eller til i forhold til hva jeg så for noen uker siden ? Luksusproblem ;-) Hadde vært mye værre om hun var grunn og trang i slagene,-og desuten gir det bra mosjon mens jeg kan stå rolig *knis knis*

LP ; burde trenet ganske så mye mer seriøst, men har hatt det gøy da ( og skylder på alt for mye mygg på Helgelandsmoen ) LP-prøve i morgen, og angrer sikkert da for at jeg  ikke har trenet mer seriøst («,)

Men i går var det klubbmesterskap i jakt, og jeg var ganske spent på hva jeg gikk til ….Viste det var ‘working test’ med 3-4 poster, vanligvis er det vistnok 6 poster. Fikk etterhvert vite at post 1 var en såkalt markering, dvs hunden ser en dummie blir kastet ut. Post 2 var en dirigering, dvs en dummie er kastet /lagt ut på forhånd og post 3 var en markering på vann.

Post 1. Merket av alle ting jeg var skrekkelig nervøs- oi oi oi -for en pusting :-) Fikk forklart oppgaven og vesla satt som en prestefrue og ventet. Fikk klarsignal og sendte Cora ut. Full fart, men hups ; dummien borte ??? Hun søkte som en helt rundt og rundt en stor stein før hun endelig fikk fatt på dummien og full fart hjem med perfekt (?) avlevering og jeg kunne puste ut :-)

post 2 ; Dirigering, dvs ren utsendelse i nybegynnerklassen. Her var det også med en ‘jeger’ som (etter vi fikk forklart oppgaven og anvist stedet dummien lå, ca 30 m fremme) listet seg noen skritt mot stedet og skjøt et skudd. Synes jeg måtte vente lenge for jeg fikk sende Cora. Ut gikk hun, jeg synes litt nølende men vips var hun ved dummien og slo fint over i finsøk og bedre tempo hjem ;-) Jippi jippi -Dommer må vært fornøyd oxo, fikk 20 p

post 3 ; Markering på vann. Jada, rimelig redd for tyvstart….Men Cora satt som en drøm og ventet på signal før hun plasket til vanns. INGEN nøling der kan man si i hvertfall ;-) Satte meg på huk ca 1 m (?) fra vannkanten og flott avlevering i hånd MEN jeg klarte det geniale å miste dummien da jeg skulle reise meg opp …..GRrrrrrr. Men da var bedømningen over – jippi -noe nybegynnerflaks skal man ha og Cora ble også der belønnet med full pott, 20 p.

Poengene fikk vi ikke vite underveis så jeg var ganske spent på premieutdelingen.Selvfølgelig synes jeg at Cora hadde vært flink, bortsett ifra litt vel lang tid på markering post 1 men jeg ante jo ikke hvordan ting skulle bedømmes i jakt. Og overraskelsen STOR da det ble lest opp det ene navnet etter det andre med svimlende poengsummer ;-) Tenk at lille Cora og jeg hadde klart 58 av 60 mulige poeng på vår første opptreden i jakt ….?

Og endte som KLUBBMESTERE  i nybegynnerklassen(bk) NRK avd Ringerike og omegn.

Og noen erfaringer rikere: nå gleder jeg meg til offisiell prøve neste helg. Den avholdes nok mer fortløpende men skal bli gøy å prøve det også.

Tusen takk til retrieverklubben for en fin, hyggelig og sosial kveld og ‘mesterskapet’

2 Responses to “Klubbmesterskap i jakt 2011”