fortsetter å både sjarmere og imponere ;-)  OK – jeg er sikkert ganske innhabil men pytt : hun er er hærlig vesen og en helt annen type hund å trene enn hva jeg har vært vant med. Morsomt !

Det har vært lite trening og tur, fridager har vært brukt til å male hus og jeg er imponert over hvor rolig hun er da. Men vi har da luftet oss noen turer ut av gårdsplassen også.

1 juni skulle vi på jakt- kvalifiserings-trening men endte opp med godkjenning. Takk til O.J.Andersen for mange tips ang jakt-trening. Joda, jeg måtte teste ut noen av tipsene en kveld men endte opp med latterkaos da Coco lille bare satte seg rett ned og glante på meg med sine vakre øyne og lurte på hva i all verden jeg rotet med ….? Kvelden(e) etter gikk det litt bedre da jeg hadde ryddet opp litt i mitt hode («,)

Sist onsdag ble vi igjen med på jakt-trening. Nå skulle vi få se litt hva nybegynnerklasse var og trene litt i vann. 2 spente ekvipasjer og O.J.A tegnet og forklarte suverent på en haug spørsmål fra 2 noviser. Stakkars mann ;-) Men vi fikk da vite forskjell på selvstendig arbeide og dirigeringer og hva det nå en heter alt sammen ;-)

Først ut var Cora, startet med å hente dummier i vann….Hups – deeeet hadde vi ikke gjort før…. da hun fikk startsignal ‘akset’ hun ut : og bråstopp/rygget tilbake…. Iiiiiik – det var jo vått …??? Om jeg begynte å le …??? Joda, hun kom seg ut i det våte element og fikk med stooooore anstrengelser med seg dummien inn. Dommer virket mer enn sjokkert over meg, for en hunde-eier …? Har en jakt-golden som ikke kunne svømme …? Cora hentet inn flere fra vannet og det gikk da rimelig bra, noe småristing da hun kom opp av vannet men iherdig jobbing fra meg ble alle dummiene avlevert i hånd. Vips – så var det dirigering på land. Da var nok Cora varm i topplokket, og det var oxo jeg så der ble det noe surr men fikk en perfekt avsluttning. Og selv om det helt klart kokte over hos Cora er jeg superfornøyd med hennes oppførsel / reaksjon / reaksjoner. Nå skulle vi gått rett over til ‘feltsøk’ men lot Cora få en pause og slapp til den andre gyldenpelsen.

Jeg er meget fasinert over vakre Zaffie og hun oxo gjorde flott innsats på alle momentene. Nydelig å se på !

Yes – kjempegøy og selv om jeg ikke er hekta på jakt-trening enda blir det nok til at vi tusker litt med noen av tipsene vi fikk ;-) Dommer hadde sagt at Cora var et godt emne og at vi burde starte snart ;-) Kanskje vi prøver …?

Torsdag var det igjen appell-cup på Hadeland Hundeklubb. 18 påmeldte i kl 1, og tannvis og fellesdekk ble kjørt i en ring og resterende øvelser i neste ring.Smart, tidsbesparende. Vi var nr 12 og fikk god tid til å se de første ekvipasjene. Jeg kan vel ikke si at jeg var helt enig med bedømningen og gikk inn i ringen med den innstillingen at jeg dr… i dommer og evt karakterer ;-)

Veldig fornøyd m Lineføring, 1 førerfeil på helt om marsj.  Dekk fra holdt : etter en utrolig klønete start med god hjelp fra dommer ;bra jenta mi ;-) Innkalling ;-( grrr……alt for dårlig reaksjon og tempo … Stå var vistnok nydelig. Hopp o hinder ; her glemte mor Komando-ord så ting tok tid men  Cora gjorde sin jobb bra- dog uten max intensitet… Avstand : bedre enn sist men kan med fordel bli raskere. Fikk 10 på øvelsen i hverfall så skal vel ikke klage ;-) Endte opp med masse poeng og nr 2 i klassen :-) (185 p, men personlig synes jeg IKKE de var fortjent alle sammen )

De siste 2 dagene har vi slappet av og koset oss hjemme, litt lek og små-trening i hagen. Siden det har regnet litt mye i det siste er vannet gått over veien og ergo ble det litt bading på Cora i dag også -samt en dusj når vi kom hjem. Heldige meg – det er et herlig sjarmtroll jeg deler hus med og jeg gleder meg til i morgen : ny dag og det er spådd SOL

god pinse ;-)

2 Responses to “Lille gull”

  • Kari:

    Ja hva skal man si?
    Grattis, grattis og atter grattis liksom :D

    • Gerd:

      Takk Kari, og jeg koser meg virkelig med snuppa ;-) Jada, hun er veldig søt men sikkert ikke så god som jeg vil ha det til…..vi har mye å hente skal jeg love deg («,)