Hoppsann – ser du hvor stor jeg er blitt ?  Ok, fortsatt litt barnslig og liker å kose fang og plage pus men men -jeg er jo ikke fylt 4 mnd enda. Om 5 dager er jeg 4 mnd, hm….får jeg ekstra god  frokost, lunsj og middag,da tro ? Ikke for det – ække sær i kosten jeg altså men her for en stund siden var det virkelig snadder en stund i mat-koppen – kokt kylling og ris ;-) Men alt det gode tar slutt….Det onde oxo for nå har jeg heller ikke vondt i maven lenger og får sove hele natten igjen. Vel, jeg blir jo vekket da matmor går ut av soverommet om natta men jeg bare lukker øynene og håper hun glemmer meg – jeg vil sooooove og ikke ut midt i natten. Har nemlig fått så deilig seng, stor og god med hvitt pusepledd og 3 rosa puter….. Egentlig tror jeg at jeg har vært heldig med valg av eier – den hunden som bodde her før har virkelig klart å dressere den 2-beinte så min jobb med å sjarmere meg inn har vært kjempe-enkel. Jobber fortsatt litt med erte-pusen men fikser nok det snart jeg, jeg som er så god ;-)

shit – må stikke og legge meg – den to-beinte kommer og vil taste litt, morna…

Joda – tiden går fort og Cora har virkelig sjarmert meg ;-) Vi er i full gang med valpekurs og *host hark*- det trengte jeg virkelig ! Er liksom ikke motivert til å trene lydighet men har jobbet litt de siste gangene med å ‘stresse’ henne opp litt, en hund som kommer gående på innkalling er vel ikke det som gir mest poeng på evt stevner etterhvert ??? Generelt er hun ekstremt rolig og snill, veldig behagelig så skal IKKE klage men det er vel snart på tide å jobbe opp litt lek og tempo ?

Så langt er det kun et par hundeleker som er ‘spist opp’ her og hun går løs om natten nå. Eh, som det murmeldyret hun er sover hun hele natten men ved et par andledninger har hun startet dagen litt før jeg hadde planlagt :-)

Som sagt har vi trenet veldig lite lp, men hatt noen fine spor med henne. Senest i dag, på grus/ gress underlag med en ‘avstikker’. Dvs jeg vinklet til høyre inn i skog -ca 15 meter og gikk samme vei tilbake og vinklet til venstre istedet. Det løste hun meget bra -men selvfølgelig brukte hun litt tid der sporet ble borte ;-) Og rett før slutten fikk hun litt ekstra forstyrrelser, det kom noen mennesker gående hvorav den ene av alle ting gikk og spratt en tennisball …Det ble ganske sterkt så da måtte hun sette seg litt og titte, det kunne jo hende de ville hilse på……? Det som imponerte meg er hvordan hun tok opp igjen sporet – et par tre meter og vinklet smack rett vei. Virkelig gøy å se hvor glad hun blir når hun får fert av pinne eller annen gjenstand i sporet ;-)

Får jeg beholde den roen i sporet skal jeg være superduper fornøyd !

Senere på dagen skulle jeg lufte Cora og samtidig hente inn noen gjenstander jeg hadde lagt i et annet spor for en treningskompis. Jammen slo hun på sporet og gikk ca 100 m med 2 vinkler og plukket opp gjenstand ! Cora fortsatte sporet og tok 2 nye vinkler før hun igjen datt ut pga folk. Da tok jeg henne av sporet (  Cora sporet med lina hengende løst) og gikk bak en bygning. Da vi krysset sporet igjen på asfalt slo hun igjen på sporet og tok det opp. Derifra gikk hun tilnærmet lik helt perfekt i sporgata til-og-fra resten av sporet, tipper 250 meter  og tok begge gjenstandene som lå i sporet. Jeg er mega-imponert, det sporet var 4,5 -5 timer gammelt OG en annen hund / hadde prøvd å gå det tidligere….. Så ja her ligger det gode sporevner : det gjelder bare for meg å ikke ‘køle’ det til ;-)  Veldig greit å oppleve hvordan en hund kan løse ting – det er vel ofte sagt det er vi førerer som lager begrensningene(«,) Men nei- jeg skal ikke begynne å legge 5 t gamle spor i beferdet område til Cora lille ! Men spørs om det ikke blir et spor i morgen oxo, eller bør vi trene på lydighet siden vi skal på kurs igjen tirsdag….? Har vært tilskuer på sporstevne i dag og ble litt motivert  igjen- gleder meg til å trene igjen nå ;-)

Slenger på et bilde til : ‘noen’ var litt klare ved foring her om dagen så da gikk matkoppen i gulvet med et smell og vips : 2 gode venner rydder opp :-)

Skulle så gjerne satt inn et fint bilde av pusi også, men han ser helt forskremt ut på alle bildene jeg får tatt. Jobber med saken.

Pusi er snart 5 mnd og fanget flere mus. Veldig bra det da, men …. Jeg synes ikke det er like kult å få halvdøde mus inn i huset, og jo vet det er naturens gang men synes heller ikke om å se kattungen spiser mus heller jeg da … Pinglete ?  jopp ;-)

Takk for besøket og velkommer igjen, legg gjerne igjen en hilsen !

Per Pusi, Cora murmeldyr og jeg ønsker dere en flott uke !

2 Responses to “Hei !”

  • Mormor:

    Guri malla, så store de har blitt ! Men hva annet kan en bli, når en ligger i seng med ”hvitt pusepledd og 3 rosa puter” Fnis. Var litt usikker på om det var samme hunden som gikk 4 timer gammelt spor, men siden det neppe var pusen, kom jeg til at det er kanskje er ”rosa puter” som er tingen for å få en god sporhund :-). Nok tullprat. Dere er kjempeflinke. Men halvdøde mus er ikke tingen for meg, uansett hvor flink jegeren er :-)

  • Marianne G:

    Så stooore de har blitt. Takk for oppdateringf. Koselig med bilder da :)