og hundeeier her i kveld :-)  Deilig for i dag var jeg virkelig fornøyd med dagens trening. I hvertfall sporet og 4 av feltene vi tok. Var tidlig i skogen og la ut et spor, ca 7-800 m og med noe jeg i det minste tror var litt utfordringer for frøkna. I mellomtiden kjørte jeg et felt med fokus på ro inn mot start. Det lå 4 gjenstander på linje og smack smack smack smack var de inne. Alle ble tatt på tur utover og med svak vind i ryggen synes jeg det var meget bra. 3 gjenstander på ny linje gikk også veldig bra men her løp hun over en gang. La så ut nye gjenstander i feltet ( som Betty sikkert så ) og gikk så en liten tur. Etter en tur bortom bilen og litt vann gikk hun igjen felt, kjempefornøyd og avsluttet med trolig litt for mye lek og kjas. Neste felt ble ikke bra, mye løp og fant ikke gjenstander så brøt etterhvert.

Sporet ble liggende i ca 3 timer, oppsøk var vel ikke prima….? Sporet lå nok ute på 50 meter og Betty skrådde svakt mot høyre i oppsøket men jeg fikk meg ikke til å stoppe henne og sende på nytt. Heldigvis. For oi hvor hun slo da hun traff sporet, og sjekket begge veier før hun valgte rett vei. Ja så var vi igang, pinne nr 1 ble liggende igjen… Pinne 2 tok hun men skrekk og gru for en apportering …. Litt klar for spor ….? («,) Så kom det litt planlagt klunder; jeg hadde sirklet rundt et lite område noen ganger i en vinkel før sporet fortsatte rett over sirklene mot høyre. Her ‘sugde’ hun seg godt fast i sporet men gikk over pinne nr 3 ( som faktisk lå synlig i et område m lite lyng) Så kom vi inn et område med masse vinkler og uplanlagt klunder i sporet ; Blåbærene er modne og det var det et par personer som gledet seg over :-) Jeg tror Betty holdt seg perfekt i sporet sitt, men måtte sjekke og kontrollere seg selv underveis. Bra jobbet, rolig og fin i lina. Etter ca 100 m hadde jeg tråkket ut 2 falske spor mot venstre som jeg kjørte seg litt fast i og brukte lang tid på å slippe/ les søke nytt spor andre steder. Lurer på om hun her begynte å bli litt sliten i hode…? Hun kom da seg over ( med litt hjelp fra meg ) mot høyre etterhvert og fant igjen sporet og holdt seg godt der. Ikke hundre prosent sikker men tror ikke hun gikk over noen pinner før hun tok pinne nr 4 etter mange nok vinkler :-) Jeg avsluttet sporet der og da, veldig fornøyd med sporgangen hennes og / men det er jo tildels pinner jeg skulle trene på da ;-) 

Det er jo pinnene som gir poeng på stevner, men hva skal man med en haug pinner hvis bikkja ikke holder seg på sporet ….???

Gikk så rett på felt men nå var hun sliten og det ble ikke veldig bra. OK, lite løping men dog jeg følte meg nokså grusom siden hun ikke fikk en lite pause først. Så pause fikk hun, noen minutter før vi avsluttet dagen med en 20 minutters luftetur.

Vel tilbake ved bil tenkte jeg på det siste feltet og klarte ikke å dy meg; yes jeg la ut 3 gjenstander, 2 nære grunnlinje og 1 helt ute og hentet Betty. Og YES : hun var klar igjen som et egg !!! 3 sendinger og 3 gjenstander på få sekunder :-) Deilig, å avslutte dagen med en vellykket øvelse og en ‘klar’ og leken hund. Og veldig deilig å se en slækk hund som koser seg i senga si mens jeg ser på Cesar Millan på TV….. Mange lykkelige løsninger der også ;-)

Håper på rolige dager på jobb neste uke, og masse tid og energi til mere hundetrening («,) Nok å trene på i teden fremover på lp-banen også ser’u :-)

Ha en fin kveld !

One Response to “Slækk hund,”

  • Jeg stemmer helt klart for BÅDE spor og pinner, jeg *ler*. Oppkjøringen til NM er i gang, skjønner jeg :). Betty er kjempeflink, hun, men har da en fryktelig slem fører… hihihi… Presse voksne damer på den måten da – voksne damer skal egentlig ligge i sofaen og tygge på bein, holde seg tørr på magen og bare nyte livet – hilsen Babs!