Sist uke ble det litt lite trening på oss, men tok en økt fredag. Betty virket klar hun, men fremadsending begynner å skli ut….. Ja ja, vi skal alle ha noe å jobbe med. 

Lørdag morgen, ( les natt til lørdag) satte vi kurs mot Askim, fant lett frem til klubbhytta og mange hyggelige folk. Der ble det trekning av startnr, og som vanlig blir jeg enten først eller sist – så ja jeg ble nr 10 og fikk en deilig start på dagen. Alle begynte med lydighet, og jeg var rimelig godt fornøyd med Betty’s lydighet. En skikkelig førerfeil på krypen, jeg tråkket feil og havnet over Betty i vinkel :-) Men hun spratt opp og støttet meg og var kjapt nede igjen, logrende og like blid. Resten av lydighet gikk bra, fint tempo på begge apportene og halset med fullt trøkk. Glad i å bråke denne dama ;-)

Rundering : Spennende løype, men litt tett på  en side så jeg vet ikke helt Betty var :-) Myr på motsatt side, og der slet Betty en del. Hvor gikk de andre hundene ? Betty svømte i myra og så ut deretter oxo men ingen av de andre hundene var skitne ???

Vet det er dårlig unnskyldning men denne gang er det dommer som sa det : Hun ‘mistet’ 1ste fig pga maks uflaks med vind, ja det var mye vind og den snudde da Betty rundet fig. Men dog er det ufattelig at hun mistet den så mye vind det var i løypa for hun var dyp og fin og jeg så hun var rundt fig på begge sider. Raskt oppsummert gikk hun veldig bra i uvant terreng, og på slutten valgte jeg å gå over sluttmerke og belønne henne og ble da bedømt som brutt. Ved å sende opp 1 gang til på venstre side hadde vi trolig fått siste figurant men likevel hadde det ikke blitt nok poeng til NM….. Ja, fornøyd med meg selv jeg nå : som klarte å la den ligge og heller sørge for å belønne Betty for et bra løp ! ( og tenkte oxo på at vi skulle starte dagen etter og ved å gå over fig blir Betty heller litt ‘sulten’ og blir mere intens i søket :-))

Etter stevne dro vi til Mysen, hadde bestilt overnatting på en veikro der. Og må bare le av Betty, hun er en Dronning som storkoser seg på tur. Med en gang vi kom inn i koridor ble hun vill, pep og styret på. Inne på rommet for hun rundt som en virvelvind og sjekket det meste, hyl og skrik og masse ståhei. Meeeeen, det er vel med hunder som med barn, overtrøtte  gir hyperaktivitet ? Hun snorket rimelig godt ganske snart («,)

Søndag morgen :Opp til sol og klar himmel,- på tur til Schaferhundklubben i Halden. Det regnet, og det regnet MYE….. Men vi gir ikke opp så lett…? vel fremme dukket faktisk litt sol opp og ikke noe mer regn den dagen men en del vind så det var litt småkjølig. Helt greit for runderingsløypa var muligens tung nok.

De brukte samme løype som sist. Stevne til Haldenv Sch. arragerte i fjor høst var siste stevne Jørgen Stiansen var på, og på årets stevne delte de ut pokaler fra Stiansens premiesamling. Og jeg fikk en fin pokal, den betyr litt ekstra når jeg vet hvor den kommer fra. Det er vel ingen som noen gang kan oppnå hans resultater med så mange hunder over så mange år.

Tilbake til vår innsats : Startet med rundering; Betty startet fint, og løpet gikk så lett så lett. Hun dekket og brukte terreng helt perfekt. Kildemo dømte – og han var helt enig med meg :-) Kommentaren hans var : vi ser en hund som kan runderer og en ekvipasje som jobber helt på lag eller no sånt. Morro å høre, at andre synes vi er på lag også. ;-)  Felt : Mye vind her også, og et par gjenstander lå litt lurt til men Betty var den eneste som tok inn alle 4 gjenstandene («,) Deilig at felt fungerte for det har jo vært veldig dårlig på de siste stevnene … Lydighet : I følge karakterene gikk det mye bedre enn det føltes der ute :-)  Endte på 607,5 poeng, seier og cert, OG DET ER GODE NM-POENG DET ;-) Regnet litt i bilen hjem, har nå et snitt på 590 p og det må vel holde til kvalifiseringen……?  Veldig mange gode i år, men vi krysser fingre og håper på en tur til Voss i august.

Ja, det er noen stenver igjen – Kongsberg i slutten av mnd og vi satser på en start der oxo. Skal bare trene litt mere fremadsending først («,) Men fri i dag…….. For Betty i hvert fall, jeg skal snart på jobb !  Ha en flott dag og takk for besøket

7 Responses to “Stevnehelg :-)”